کارتهای گرافیک Turing مجهز به هسته های RTX و Tensor می توانست آغاز یک تحول بزرگ در صنعت کارتها گرافیک گیمینگ باشد، اما با توجه به کمبود بازی های مجهز به قابلیت RTX، عملا بازار استقبال گسترده ای از ورود RTX ها نکرد. از آنجایی که معماری Turing به تنهایی یک پیشرفت تمام عیار برای کارتهای گرافیک به شمار می رفت، انویدیا تصمیم گرفت، کارتهای گرافیکی مجهز به این معماری، بدون هسته های RTX و Tensor ارائه کند، تا عطش بازار را برای داشتن کارتهای گرافیک بهتر و قوی تر فرو نشاند. بدین سبب کارت های گرافیک رده پایین GTX1650، GTX1660 و رده متوسط GTX 1660 Ti پا به عرصه گذاشتند. قویترین این کارتها، GTX1660 Ti به نسل جدید حافظه های GDDR6 مجهز است. کارت گرافیک GTX1660Ti نسخه مرجع ندارد و کلیه کارتهای موجود در دنیا توسط شرکای رسمی AIBانویدیا عرضه می شوند. امروز در اتاق تست سخت افزار به بررسی کارت گرافیک خوشکل و خوش ساخت ASUS GTX1660 Ti STRIX OC 6GB می پردازیم که قدرتمند ترین GTX1660 Ti برند ایسوس به شمار می رود. با ما همراه باشید.
معماری Turing
چیپ گرافیکی TU116 بر پایه معماری 12nm FinFET+ ساخت شرکت TSMC است. این چیپ 6.6 میلیارد ترانزیستور را در خود جای داده است. این تراشه فاقد هسته های رهگیری نور RTX، و فاقد هسته های هوش مصنوعی Tensor است تا قیمت تولید آن کاهش یابد. این تراشه مجهز به 1536 هسته سایه زن یا Shaders و 48 واحد ROP می باشد که همه به 6 گیگابایت حافظه گرافیکی از نوع GDDR6 با سرعت 12Gbpsو پهنای باند 192-bitمتصل شده اند. فرکانس Boost Clock کارت گرافیک ASUS GTX 1660 Ti STRIX OC 6GB به 1890 مگاهرتز می رسد و فرکانس حافظه برابر 1500MHz است.
شرکت ایسوس از جمله پیشتازان تولید و عرضه کارت های گرافیک حرفه ای شرکت انویدیا به شمار می رود که دیر زمانی است به لطف فن آوری Auto-Extreme کلیه مراحل تولید و اسمبل کارت های گرافیک خود را توسط ربات های تمام اتوماتیک بدون دخالت دست انسان انجام می دهد. این فن آوری انحصاری سبب اطمینان خاطر خریداران نسبت به دوام، کارایی بالا، و ثبات بی نظیر در عملکرد کارت های گرافیک ایسوس شده است. طراحی خوب نقطه ی قوت محصولات ایسوس است که این طراحی برای کارتهای گرافیک، شامل بدنه، نورپردازی، کولینگ، فن، و امکانات جانبی می شود که همواره به صورتی حرفه ای و متناسب با نیاز کاربران انجام پذیرفته است. خانواده کارتهای گرافیک Strix ایسوس از ویژگی عملکرد بدون فن در دمای زیر 55 درجه سانتیگراد بهره می برند که به کاربر امکان استفاده از کامپیوتر در سکوت کامل را می دهد. همچنین مصرف بهینه، امکانات نورپردازی RGB از دیگر ویژگی های برجسته این خانواده به شمار می رود. در نسل جدید کارتهای گرافیک Strix ایسوس از فنها با استاندارد نظامی ضد گرد و غبار استفاده شده است و همچنین یک کلید تغییر وضعیت بایوس از Quiet Mode به Performance Mode امکان تغییر پروفایل کولینگ را به کاربر می دهد. لازم به ذکر است روشن و خاموش کردن نورپردازی RGB کارتهای Strix توسط یک دکمه ی مینیاتوری در پشت کارت میسر می شود.
بسته بندی
تم جعبه کارت گرافیک مشابه تم جعبه کارتهای گرافیک استریکس نسلهای پیشین است. مشخصه های اصلی شامل 6 گیگابایت حافظه رم، پشتیبانی از DX12، و استفاده از هسته های سایه زن معماری Turing، نوشته شده است.
در پشت جعبه، امکانات نور پردازی Aura Sync، سوییچ دوگانه بایوس، استفاده از فنهای Axial-tech مجهز به استاندارد صنعتی IP5X، حالت فنلس که در دمای زیر 55 درجه فعال می شود، و خنک کننده مجهز به فن آوری Max contact ایسوس از جمله مهمترین ویژگی های اشاره شده برای این کارت می باشد.
درون جعبه، یک عدد دی وی دی درایور، دفترچه و دو عدد بست چسبی کابل قرار دارد. ای کاش ایسوس لوازم جانبی بیشتری برای این کارت در نظر می گرفت. مطمئنم با گذاشتن یک صفحه استیکر و یا یک بج ROG، دل خریداران بیشتر شاد می شد.
ساختار و طراحی محصول
ابعاد این کارت گرافیک برابر 30 در 13 در 5 سانتیمتر می باشد. این ابعاد مشابه ابعاد کارت های گرافیک RTX 20 است. واقعیت امر این است که این کارت می توانست خیلی کوچکتر ساخته شود – اما به دلایلی که جلوتر به آن می پردازیم این کارت بزرگ ساخته شده است. بدنه ی پلاستیکی گرافیک کیفیتی خوب و با دوام دارد. طراحی کلی آن به مانند دیگر کارتهای گرافیک سری Strix ایسوس است و حس کیفیت خوب را به کاربر منتقل می نماید. در اطراف فن ها، و در لبه ی کارت نشان Republic Of Gamer مجهز به LED های RGB هستند که به وسیله نرم افزار Aura قابل برنامه ریزی برای افکت های نوری مختلف می باشند.
خروجی های تصویری این کارت شامل یک جفت Display Port 1.4، و یک جفت HDMI 2.0b می شود. این گرافیک از حداکثر دقت 8K یا 7680 در 4320 پشتیبانی می کند. همانطور که مشاهده می کنید ایسوس برای تطابق براکت کارت گرافیک با پشت کیس، آن را مشکی مات رنگ آمیزی کرده است تا همخوانی کاملی حتی از پشت، با کیس های مشکی داشته باشد.
پشت کارت، یک بک پلیت با کیفیت فلزی است که به صورت لیزری نقش و نگار زیبایی دارد. آرم ROG بر روی آن متاسفانه فاقد نورپردازی است و RGB ندارد. یکی از تفاوت های اصلی این بک پلیت با نسل های پیشین استفاده از آن به صورت مستقیم برای دفع گرمای قطعات الکترونیکی پشت PCB است.
یک دکمه مخصوص روشن و خاموش کردن نورافشانی LED کارت گرافیک نیز بر روی لبه بک پلیت قرار دارد تا درصورتی که مایل باشید می توانید مستقیما برای خاموش کردن نورپردازی کارت گرافیک از آن استفاده کنید. در کنار دکمه روشن و خاموش LED، یک مایکرو سوییچ ریز برای استفاده از بایوس دوگانه کارت قراردارد. ایسوس به لطف این سوییچ از دو حالت Quite Mode و Performance Mode در بایوس بهره می برد که در صورت استفاده از حالت Quite Mode می توانید از امکان عملکرد بدون فن 0dB در دما های پایین استفاده کنید. لازم به ذکر است حالت فنلس ذاتا در GTX1660Ti وجود نداشته و ایسوس این حالت را به این کارت اضافه کرده است. اگر سوییچ بایوس را در حالت Performance Mode دهید فنهای کارت گرافیک دائم در حال گردش می مانند تا حداکثر توانایی و خنک کنندگی را به کارت گرافیک بدهند. شش سوراخ قابل لحیم کاری در سمت چپ تصویر جایگاه تست ولتاژ به صورت دستی است تا در صورتی که قصد اورکلاک Extreme داشته باشید از این بخش نهایت استفاده را ببرید.
در انتهای کارت گرافیک، دو عدد کانکتور PWM/DC برای اتصال فن با قابلیت کنترل توسط کارت گرافیک قرار داده شده است. اغلب مادربرد ها فن های کیس را بر اساس میزان حرارت پردازنده کنترل می کنند. این موضوع باعث می شود در صورتی که کارت گرافیک نیاز به خنک سازی داشت، نتواند به موقع به گردش هوای متناسب با میزان لود خود دست پیدا کند. فن آوری ASUS Fan Connect II این امکان را به کاربر می دهد که با اختصاص دو فن برای کارت گرافیک، در صورت وجود دمای زیاد، نسبت به افزایش ورود یا خروج هوای کیس اقدام شود. در کنار این دو کانکتور فن، یک خروجی RGB برای رشته های نورپردازی نیز به چشم می خورد. با داشتن این کارت می توانید یک شاخه RGB به سیستم خود اضافه کنید که توسط کارت گرافیک کنترل می شود.
نیروی برق کارت گرافیک از طریق یک کانکتور 8 پین تامین می شود. حداقل پاور پیشنهادی برای تغذیه این کارت گرافیک می بایستی 450 وات خروجی واقعی داشته باشد. بهینه ترین حالت ممکن البته استفاده از یک پاور 550 واتی است. در بالای ورودی 8 پین یک LED سلامت ولتاژ ورودی قرار دارد، رنگ سفید به معنای ولتاژ مناسب و اتصال صحیح است و رنگ قرمز در صورت وجود مشکل روشن خواهد شد. بر روی لبه کارت گرافیک یک بخش باریک به نام Republic of Gamers نمایان است که توسط نور پس زمینه ی RGB روشن می شود.
سخت افزار
با برداشتن اجزای کارت گرافیک به مدار چاپی آن نگاهی می اندازیم. اولین مطلبی که جلب توجه می کند این است که بخش هایی از مدار چاپی خالی است و این موضوع نشان می دهد طراحان ایسوس به عمد این کارت را بزرگتر و وسیعتر ساخته اند. دلیل آن هم چیزی نیست جز سلیقه ی شما. واقعیت امر این است که کاربران بابت هزینه ای که برای یک کارت گرافیک STRIX می پردازند انتظار دارند یک کارت گرافیک بزرگ و قدرتمند دستشان را بگیرد. یک کارت گرافیک کوچک و ظریف، هر چقدر پیشرفته، هرچقدر خنک، ظاهرش آنچنان که باید و شاید اغوا کننده و به اندازه کافی Aggressive نیست. گیمری که به دنبال کارت گرافیک 1660 Ti STRIX ایسوس می رود انتظار دارد با هزینه ی اضافی که برای استریکس می پردازد ظاهر سیستمش با کاربری که کارت گرافیک معمولی دارد، فرق داشته باشد. بزرگی کارت عاملی است برای نشان دادن برتری، در خور توجه و تحسین بودن.
کاربری که بودجه یک کارت گرافیک در حد RTX2080 دارد، خوب، یک کارت گرافیک بزرگ با پرفرمنسی که می خواهد به لطف پولی که می دهد، بدست می آورد. اما کاربری که بودجه کمی دارد، چرا غصه بخورد؟ طراحان ایسوس GTX 1660 Ti استریکس را هم آنقدر بزرگ و وسیع ساخته اند که ابعاد آن با کارت گرافیک RTX 2080 استریکس برابری می کند بنابراین دو سیستمی که یکی RTX 2080 استریکس دارد و دیگری GTX 1660 Ti استریکس، از نظر ظاهری و فیزیکی، ابعاد کارتهای گرافیک آنها نزدیک به هم است و این باعث خشنودی کاربری است که کارت ضعیفتر دارد تا ظاهر کارت گرافیکش، تفاوتی با دیگری که گرافیک قوی تر دارد، نداشته باشد. اگر ایسوس می خواست این کارت گرافیک را کوچکتر بسازد، قطعا می توانست با نصف مساحت این PCB، همین کارت را تولید کند، ولی خریداران، یک کارت گرافیک با ظاهر کوچک را نمی پسندند.
طراحان ایسوس این موضوع را به خوبی درک کرده اند، آنکه به دنبال GTX 1660 Ti استریکس است، لایق سیستم و گرافیکی است که حداقل از نظر فیزیکی با گرافیک های بهتر از خودش رقابت کند. اینجاست که بزرگی این کارت، کاملا توجیح پذیر و اقتصادی می شود.
ایسوس برای رگلاسیون برق ورودی کارت گرافیک از مدار 2+6 فازی با طراحی اختصاصی Super Alloy Power (SAP) II استفاده کرده است. 6 فاز VRM هسته پردازشی گرافیک توسط کنترلر UPI uP9512R مدیریت می شوند.
2 فاز VRM حافظه گرافیک نیز به کنترلر UPI uP9024Q متصل هستند.
تعداد 6 عدد معادل 6 گیگابایت چیپ های حافظه GDDR6 ساخت شرکت Micron با پارت نامبر D9WCR دور تا دور هسته 284 میلیمتری TU116-400 را فراگرفته است. برخلاف دیگر GPU های معماری Turing، هسته TU116 نسخه A و بدون A ندارد، و کلیه چیپ های TU116 قابلیت اورکلاک پذیری دارند.
کولینگ
سینک خنک کننده این کارت گرافیک تا 2 اسلات فضا را اشغال می کند. سه لوله ی انتقال حرارت مسی با روکشی از نیکل در تماس با GPU قرار دارد.
سه فن با استاندارد صنعتی IP5X ضد گرد و غبار وظیفه ی خنک سازی برج های این کولر را بر عهده دارند. حالت خاموشی این فنها در مدتی که کارت گرافیک زیر 55 درجه دما دارد فعال می شود. یک تفاوت خاص این فنها با فنهای نسل های گذشته استفاده از یک حلقه به دور پروانه است تا احتمال شکستن پره ها از بین برود. ایسوس این فنها را Axial-tech نامیده است.
ایسوس سرتاسر کارت گرافیک را با یک شاسی تمام فلزی مشکی پوشانده است. این شاسی، در نقش سینک خنک کننده حافظه های گرافیک را خنک می کند و در نقش یک استحکام بخش، از خم شدن PCB گرافیک جلوگیری می کند.
سیستم تست
سیستم تست | مشخصات |
پردازنده INTEL CORE i7 7700K | از ویژگی های این پردازنده می توان به معماری ساخت 14+ نانومتری، 4 هسته و 8 رشته پردازشی، حدکثر فرکانس کاری 5.4 گیگاهرتز، حداکثر توان مصرفی 91 وات و مقدار 8 مگابایت کش Level3 اشاره کرد. |
مادربرد MSI Z270 GAMING M5 | مادربرد گیمینگ از ام اس آی با کیفیت ساخت بالا و امکانات عالی برای راه اندازی یک سیستم گیم قدرتمند. استفاده از سوکت 1151 و چیپ ست Z270 به همراه فرکانس حافظه 4133 مگاهرتز در حالت اورکلاک، سینک های حرارتی کارآمد، وجود خروجی ها و ورودی های کامل، نرم افزارهای جانبی کامل برای مدیریت بهتر سیستم، نورپردازی زیبا، قابلیت اورکلاک بالا و دریافت بیش از 20 جایزه و نشان برتر تنها بخشی از ویژگی های این مادربرد است. |
کارت گرافیک ASUS GTX1660 Ti STRIX OC 6GB | – موضوع بررسی – |
حافظه G.SKILL TRIDENT Z 3600 CL 16 2X8G | این سری از حافظه های جی اسکیل برای دست یابی به فرکانس بالا بهینه شده است. کیت مورد استفاده 2 ماژول 8 گیگابایتی DDR4 است که با فعال کردن XMP از حداکثر فرکانس کاری 3600 مگاهرتز با زمان تاخیر CL16 بهره می برد. این ماژول ها از جی اسکیل تایوان به دست وب سایت سخت افزار مگ رسیده است. |
درایو ذخیره سازی ADATA XPG SX8200 Pro 256G | اس اس دی ADATA XPG SX8200 Pro 256G با سرعت بسیار بالا مجهز به پروتکل NVME 1.3 است و به درگاه M.2 متصل می شود. سرعت خواندن و نوشتن متوالی این SSD به ترتیب 3500MB و 1200MB است. سرعت خواندن و نوشتن اتفاقی آن برابر 220K IOPS و 290K IOPS است. شرکت ADATA از حافظه Micron 64-layer 3D TLC NAND در این درایو بهره برده است. این درایو از طریق شرکت محترم آونگ در اختیار سیستم تست سخت افزار قرار گرفته است. |
درایو ذخیره سازی SAMSUNG 860 EVO 250G | اس اس دی مورد استفاده برای تست درگاه SATA III، آخرین نسل از درایو های خانواده EVO سامسونگ است که به لطف کنترلر قدرتمند MJX، و حافظه های 3D TLC NAND، و کش DDR4، حداکثر سرعت خواندن و نوشتن متوالی 550MB و 520MB را در اختیار سیستم قرار می دهد. سرعت خواندن و نوشتن اتفاقی بر روی این درایو به ترتیب 98K IOPS و 90K IOPS می باشد. |
خنک کننده GREEN GLACIER 360-EVO | این قویترین واتر کولر شرکت پردیس صنعت سیاره سبز (گرین) است که در حال حاضر از پر فروش ترین واتر کولر های بازار ایران به شمار می رود. از جمله ویژگی های این خنک کننده می توان به استفاده از رادیاتور 360 میلیمتری آلومینیومی، استفاده از سه فن 12 میلیمتری کم صدا مجهز به LED های قرمز با طول عمر 100 هزار ساعت، واتر پمپ بلبرینگ سرامیکی قدرتمند بی صدا با طول عمر 80 هزار ساعت، واتر بلاک کاملا مسی مجهز به نمایشگر نشان دهند دمای کولانت و دور پمپ اشاره کرد. این رادیاتور برای تست توسط دفتر گرین در اختیار ما قرار داده شده است که تشکر ویژه داریم. |
منبع تغذیه GREEN 1050W GP1050B-OCDG | این منبع تغذیه فول ماژولار، نسل سوم پاور های پلاتینیومی خانواده Overclocking Evo شرکت گرین است که از یک ریل پرقدرت 12 ولت بهره می برد. سری OCDG به ترانسفورماتورهای پر بازده با سیمهای از نوع تخت Flat Wire مجهز شدهاند. پاور 1050W مجهز به دو خازن 680uF (1360uF) فوقالعاده با کیفیت سری MXH ساخت کمپانی ژاپنی Rubycon است. مدیریت و کنترل برخط تمامی پارامترهای منابع تغذیه سری OCDG توسط یک میکروکنترلر اختصاصی انجام میشود. این کنترل دیجیتال در نهایت باعث بهبود واکنش گذرا ولتاژهای خروجی، افزایش بازدهی مصرف انرژی، کاهش ریپل و نویز و تثبیت هر چه بیشتر سطح ولتاژ شاخههای خروجی میشود. حالت Fan-Less بودن و استفاده از قطعات صنعتی برای افزایش طول عمر، فن خنک کننده با عملکرد بهینه و نویز بسیار کم از دیگر امکانات آن به شمار می رود. این پاور توسط شرکت گرین برای سیستم تست در اختیار ما قرار داده شده است. |
خمیر سیلیکون GREEN GT-4 PREMIUM | برای تست پردازنده از خمیر سیلیکن جدید گرین GT-4 Premium استفاده کردیم. این خمیر سیلیکن با ضریب انتقال حرارت 5.0W/m.K، قابلیت استفاده در پردازنده و کارت گرافیک را در دامنه دمایی منفی 40 تا 240 درجه سانتی گراد، داراست. شرکت گرین با فرمولاسیون جدید و استفاده از مواد با کیفیت این خمیر سیلیکن را برای استفاده های حرفه ای تولید کرده، و آن را در اختیار آزمایشگاه تست مجله سخت افزار قرار داده است که از ایشان سپاسگذاریم. به لطف این خمیر خوب توانستیم پردازنده ی 9900K را تا 5 گیگاهرتز به صورت استیبل اورکلاک کنیم. |
هاب USB 3 ORICO MH4PU | این هاب بسیار زیبا برای انتقال اتصالات پشت مادربرد به سطح جلوی کیس Open Frame سیستم تست مورد استفاده قرار گرفته است و آن را شرکت چهارفصل در اختیار سیستم تست سخت افزار قرار داده است که از ایشان سپاسگذاریم. |
کیس گرین
SUNBEAM UV BLUE ACRYLIC TECH STATION | کیس GREEN OC STATION یکی از بهترین کیس های Open Frame برای تست قطعات الکترونیکی است که شرکت محترم سیاره سبز گرین آن را در اختیار مجموعه سخت افزار قرار داده است، این کیس خوش ساخت و زیبا از کلیه مادربرد های سایز ATX پشتیبانی می کند و می توان از آن در تست های سخت افزاری بهره برد. این کیس توسط بچه های سخت افزار با روکش فیبر کربن ماد شده است و ستاره ی درخشان کلیه تست ها و بررسی های لابراتوار سخت افزار به شمار می رود. از شرکت سیاره سبز – گرین – برای در اختیار قرار دادن این کیس سپاسگذاریم. |
عملکرد
کارت گرافیک ASUS GTX 1660 Ti STRIX OC 6GB به لطف نرم افزار Asus GPU Tweak II دارای سه پروفایل Silent، Gaming و OC می باشد. فرکانس حافظه در تمامی حالات برابر 1500MHz و سرعت آن 12Gbps است.
در حالت Gaming، حداکثر فرکانس پایه GPU کارت برابر 1860 مگاهرتز تنظیم می گردد تا 90 مگاهرتز بالاتر از حداکثر فرکانس انویدیا قرار گیرد.
در حالت OC، فرکانس پایه GPU این کارت گرافیک برابر 1890 مگاهرتز ست می شود که نسبت به نسخه های غیر OC این کارت، در مجموع ایسوس 120 مگاهرتز اورکلاک کارخانه ای برای GPU در نظر گرفته است.
در کلیه تست های ما، مبنای امتیازات پیش فرض کارت گرافیک، پروفایل OC بود، و در همین پروفایل پس از تست ها و بنچ مارکها، نتایج فرکانسی و دمایی فوق بدست آمد. همانطور که مشاهده می کنید، حداکثر دمای GPU در طول تست ها با پروفایل OC برابر 59 درجه سانتیگراد بود که یکی از خنک ترین کارتهای گرافیک GTX1660 Ti به شمار می رود. به دلیل این خنکی، حداکثر فرکانس کاری لحظه ای GPU به میزان 2055MHz نیز رسیده است. به سراغ اورکلاک می رویم.
در ابتدا فرکانس GPU را به صورت پله های 20 مگاهرتزی افزایش دادیم تا پس از افزایش 110 مگاهرتز، با موفقیت حداکثر فرکانس پایه GPU را به 2GHz برسانیم. سپس به سراغ فرکانس حافظه رفته و آن را کم کم تا سقف 2000 مگاهرتز افزایش دادیم تا به سرعت 14Gbps رسیدیم. قدرت اورکلاک نمونه ای که بررسی می کنیم باورنکردنی است، فرکانس حافظه را توانستیم به راحتی به اندازه فرکانس پایه کارتهای RTX 20 برسانیم و فرکانس GPU را برابر 2 گیگاهرتز ست کردیم. حال کلیه تست ها را مجدد تکرار کرده و به ثبت دما می پردازیم. ما در هنگام اورکلاک دستی سرعت فنها را به حداکثر می رسانیم، این موضوع باعث شده است، علیرغم اورکلاک، دمای GPU کاهش بیشتری نسبت به حالت دیفالت پیدا کند و به حداکثر 55 درجه سانتیگراد برسد. از آنجایی که این اولین کارت گرافیک GTX 1660Ti است که در آزمایشگاه سخت افزار تست می شود، در کلیه تست ها در جایگاه خود تنها ایستاد.
حداکثر امتیاز فوق العاده 3747 در نرم افزار Unigine Superposition به این کارت گرافیک در حالت اورکلاک شده، اختصاص یافت. همانطور که مشاهده می کنید فاصله زیادی بین GTX 1660 Ti و GTX 1070 Ti در این بنچ مارک نیست.
سه عنوان بازی را در دقت Full HD تست و نتایج آن را در جدول فوق ثبت کردیم. همانطور که مشاهده می کنید، GTX 1660 Ti در دقت Full HD به خوبی می درخشد به طوری که می توان حتی برای بازی در دقت 2K نیز بر روی آن حساب کرد.
در دقت 4K از آنجایی که تنها 2 کارت گرافیک را بررسی کردیم، جدول کمی خلوت است، اما به زودی با کارتهای بیشتر، این جدول را کاملتر می کنیم. واقعیت امر این است که این تست ها بر اساس حداکثر جزییات بازی گرفته شده اند، و وقتی شما با حداکثر جزییات FAR CRY 5 می توانید به صورت متوسط 32 فریم در 4K بگیرید، قطعا با کاهش جزییات این میزان فریم را می توان به بالای 40 فریم رساند تا بازی روانتر و بهتر اجرا شود.
کارت ASUS GTX 1660 Ti STRIX OC 6GB مناسب بازی در 4K نیست ولی، قطعا می تواند بازی ها را با جزییات پایین، در این دقت، با متوسط 30 فریم اجرا کند.
این کارت گرافیک توانست در حالت اورکلاک در تست 3DMark Time Spy در بخش Graphics Score حتی GTX 1070 Ti در فرکانس پیش فرض را پشت سر گذارد. فوق العاده از نتیجه این تست راضی هستیم.
نتیجه گیری
کارت گرافیک استریکس ASUS GTX1660 Ti 6GB در دو نسخه OC و Advanced عرضه می شود که نسخه OC آن را خدمت شما دوستان در این مقاله بررسی کردیم. این کارت گرافیک به قیمت 330 دلار در بازار های جهانی به فروش می رسد و در ایران نیز در حال حاضر برچسب قیمتی 5.600.000 تومان دارد.
واقعیت امر این است که ما هیچ منطقی در پشت قیمت گذاری های کارتهای گرافیک پیدا نکردیم. برای مثال Asus GTX 1060 Strix OC 6G که در بدو ورود به بازار های جهانی 330 دلار قیمت داشت، در حال حاضر برخی نسخه های آن گرانتر Asus GTX 1660 Ti OC 6G قیمت گذاری می شود! یا مثلا کارت گرافیک GTX1070 که بواقع ضعیفتر از GTX1660Ti است، همچنان برخی نسخه های آن گرانتر از GTX1660 Ti قیمت گذاری می شود. فی الواقع آلیس باید به بازار ایران سر میزد تا دنیای عجایب واقعی را ببیند.
از بحث قیمت ها بگذریم، کارت ASUS GTX1660 Ti STRIX OC 6GB در تست ها فوق العاده ظاهر شد و اورکلاک پذیری فوق العاده ای از خود نشان داد. ایسوس وقتی لباس STRIX را با برچسب OC به تن کارت گرافیکی می دوزد، بهترین های ممکن، از مدار تغذیه گرفته تا بحث کولینگ و متریال مورد استفاده در قطعات را، برای آن به کار می گیرد. در بحث انتقاد، می توان به نورپردازی RGB بسیار محدود این کارت اشاره کرد که حتی آرم ROG پشت بک پلیت فاقد آن بود.
در مجموع عملکرد بی صدا، فن های ضد گرد و غبار، و طراحی کلاسیک، این کارت را برای گیمینگ در دقت FHD بسیار جذاب کرده است. اگر به دنبال هسته های RTX نیستید، 1660 Ti یک گزینه بسیار قابل قبول برای ارتقای سطح گرافیکی سیستم شماست.
سایت سخت افزار، با توجه به عملکرد خوب این کارت در تست ها و اورکلاک پذیری بالا، نشان بهترین راندمان را به آن اعطا می کند.
9.1امتیاز9.7راندمان9.5خنک کننده8.9طراحی8.3ارزش خرید
سلام خسته نباشید من یه۵ متر rgb 5050 گرفتم حالا چطوری به کامپیوترم وصل کنم کارت گرافیکم هم همین مدل است
سلام خسته نباشید به نظر شما بین این کارت و strix 1070 ti خرید کدوم منطقی تره …اینکه این کارت جدید تره مزیت بالاتری داره ؟؟ با توجه به اینکه ۱۰۷۰ ti حدود یه تومن گرونتر هست و توی تست ها میانگین ۵تا ۱۰ فریم بیشتر ازین کارت میده ……واقعا تو دوراهی بزرگی گیر کردم …ممنون میشم راهنمایی کنید
سلام دوست عزیز تبدیلش هستش و قیمتش هم نسبتا زیاده و خروجی نهاییش هم چنان با کیفیت نیست
سلام و ممنون از بررسی خوبی که انجام دادین.من یه سوال دارم.من یه مانیتور سامسونگ ۶۰ هرتزی به اسم 1731 bfدارم که فقط یه درگاه vga و یدونه dvi داره و میخوام کارت 1660ti رو بگیرم ولی به این مانیتور وصل نمیشه چون نه hdmi داره نه display port .الان من باید برای وصل کردن کارت از تبدیل استفاده کنم؟یا کابل dviرو مثلا به مادربرد وصل کنم و به مانیتور وصل کنم؟یا vga به vga؟ مادربردم b360 هست.ممنون میشم جواب بدید
=))=))=))
از نظر قدرت تفاوت محسوسی نداره، بیشتر از نظر ظاهری متفاوته و یکسری مسایل فنی مثل مدار تغذیه بهتر که در مدل استریکس داریم. عملکرد هر دو کارت عالیه. تنها موردی که به نظرم در عملکرد مهمه اینه که در مدل استریکس مورد بررسی حالت فنلس (عملکرد بدون فن) وجود داره و در هنگام بی کاری فنها کاملا متوقف میشن، اما در مدل Dual حالت فنلس نداریم و دایم فنها روشنه.
این کارت گرافیک از نظر قدرت تفاوت زیادی با مدل ASUS DUAL-GTX1660TI-O6G Graphics Card داره؟منظورم اینه میشه برای کاهش هزینه ها از سری dual استفاده کرد اما عملکرد خوبی بدست اورد؟با تشکر از شما
صد در صد مناسبه براش، فقط پاور 550 وات کمتر نباشه.
سلام.این کارت گرافیک رو میشه رو این سیستم استفاده کرد:
پردازنده: i5 8400 مادربرد:GIGABYTE B360M DS3H رم: GEIL EVO FORZA DC DUAL 16GB DDR4 2400MHz CL16
اس اس دی: Adata 256G XPG SX6000 M.2 2280
البته اگر نیاز به تغییر قطعه هست ممنون میشم بگید کدوم و لطفا در این رنج قیمت باشه که اقتصادی تر باشه.ممنون میشم
پیمان جان من خودم وصل کردم :smiley1
موافقم واقعا نیازی به اون کانکتور های فن نیست در این سطح :-bd
با این که خودم g1 gaming دارم ولی همیشه این سری از کارت های ایسوس رو تحسین کردم :-bd
در کل ایراد هایی هم داره مثلا اصلا نیاز به کانکتور PWM/DC در پشت گرافیک نیست اخه کی میاد فن رو به گرافیک وصل کنه من که ندیدم اونم با مادربرد های پیشرفته ی امروزی شاید از نظر من ایراد باشه چون باعث افزایش قیمت بیخودی میشه.
کاملا موافقم مهندس، کارت گرافیکی بسیار خواستنی است. 😡
متاسفانه تا به امروز کارت GTX1070 برای بررسی به مجموعه داده نشده است، به این دلیل نتیجه ای از این کارت در جداول وجود ندارد. اما برای راهنمایی می توانید به این مطلب ([url]”https://www.sakhtafzarmag.com/%DA%A9%D8%A7%D8%B1%D8%AA-%DA%AF%D8%B1%D8%A7%D9%81%DB%8C%DA%A9/29685/%D9%85%D9%82%D8%A7%DB%8C%D8%B3%D9%87-gtx-1660-ti-%D8%A8%D8%A7-gtx-1070-%D8%AF%D8%B1-8-%D8%A8%D8%A7%D8%B2%DB%8C”[/url]) مراجعه بفرمایید.
درود عالی بود آرمین جان. به نظرم ارزش خریدش الان حتی به نسبت RTX 2060 برای ایرانی ها بیشتره. از 1060 سریعتره و خیالت راحته یه مدت ارتقاء لازم نداری. ضمن اینکه خنک کننده قابل اعتماد و ابعاد بزرگش برای امثال من جلب توجه میکنه :-bd
اصلی ترین رقیب این کارت که ۱۰۷۰ هست تو تست ها نیست
کارت گرافیک فوق العاده اییه، فقط حیف گرونه و حیف پشت بک پلیتش RGB نداره.
ابهت سیستم مهمه 😀
ممنون ارمین جان از بررسی خوبت.و اینکه واقعا گیمر ها دنبال کارت گرافیک بزرگن:emoji1 به نکته ضریفی اشاره کردی :smiley1