هر ساله شرکت ها با پرجمداران خود حال و هوای بازار را عوض می کنند. سال به سال شاهد پیشرفت گجت ها هستیم به طوری که در زمان معرفی مشتاقان این بخش از بازار چشم به راه ورود این محصولات هستند تا از نزدیک با آنها کار کنند. شرکت ال جی از آن شرکت هایی است که در کنار معرفی نسل جدید از پرچمدارش، سیلی از نو آوری ها را با آنها همراه می کند. سال قبل لباس چرم پوشیده بر G4 و امسال هم ماژولار بودن G5، از مهمترین ویژگیهای این دو محصول بودند. بحث را زیاد طولانی نمی کنیم، شما را دعوت می کنیم به بررسی محصولی از سرزمین کره ای ها…
ساختار
پرچمدار جدید ال جی با ظاهری متفاوت از نسل قبل و حتی پرچمداران رقیب، وارد بازار شده است. زمانی که برای اولین بار تصاویر این گوشی در رسانه ها پخش شد اکثر کاربران این عقیده را داشتند که این محصول چهره جذابی ندارد اما زمانی که از نزدیک با آن برخورد می کنید نظر شما عوض می شود. ساختار تمام فلزی این محصول حس خوبی را به کاربر منتقل می کند و همین موضوع حس در دست گرفتن آن را بهتر کرده است. البته این را هم باید یاد آور شویم که شش دانگ حواستان را جمع کنید تا گوشی از دستتان سقوط نکند زیرا همین ساختار فلزی باعث می شود تا رفتار این محصول در دست مانند ماهی باشد!. وجود ابعادی برابر با 7.7×73.9×149.4 میلی متر سبب شده است تا از این نظر مشابه رقیب خود یعنی S7 edge باشد و کاربر را از ابعادش نا امید نکند. وزن این محصول برابر با 159 گرم است که از رقیب کره ای خود 2 گرم سنگین تر است و از رقیب تایوانی 2 گرم سبک تر است. اگر به دنبال رنگ های خاص هستید باید بگوییم که این محصول در رنگهای نقره ای، خاکستری، طلایی و صورتی در بازار یافت می شود. در نمای روبرور G5 می توان صفحه نمایشی با 70.1 در صد نسبت به بدنه، اسپیکر مکالمه، دوربین ثانویه، سنسور ها و پنل ماژولار باتری با نشان LG را مشاهده کرد. ایجاد کنتراست بصری جذاب خصوصا در رنگ های روشن یکی از ویژگی های مثبت طراحی این محصول است. پنل بالای صفحه نمایش با رنگ مشکی و انحناء زیبا، باعث شده است تا صفحه نمایش بزرگتر از ابعاد واقعی دیده شود (تصویر 1).
ال جی در نمای پشت گوشی هم مانند نمای روبرو تلاش کرده است تا با ایجاد کنتراست، جذابیت بصری این قسمت را بالا ببرد اما مانند نمای روبرو در این کار موفق نبوده است. وجود 2 دوربین به همراه فلاش و فوکوس لیزری در پنلی مشکی رنگ در بالاترین بخش پشتی دیده می شود که سنسور اثر انگشت در زیر آن قرار گفته است. لبه های قاب پشت منحنی است و باعث می شود تا با ارگونومی دست در هماهنگی بهتری قرار گیرد. سنسور اثر انگشت کمی به سمت داخل جهت گرفته است و باعث می شود تا از فرامین ناخواسته جلوگیری شود. این سنسور به عنوان دکمه پاور هم مورد استفاده قرار می گیرد ولی زمانی که انگشت خود را به آرامی روی آن قرار می دهید کمی حس جابجا شدن این قسمت را دارید (تصویر 2).
در لبه های گوشی می توان جک 3.5 میلی متری/ سنسور IR/ میکروفون را در بالا، دکمه کنترل حجم صدا/ دکمه باز کردن پنل ماژولار را در سمت چپ، درگاه کارت حافظه Micro SD/ سیم کارت Nano را در سمت راست و پورت USB 3.1 Type-C/ میکروفون/ بلندگو را در زیر مشاهده کرد (تصویر 3).
یکی از مهمترین ویژگی های G5 ماژولار بودن آن است به طوری که شما می توانید به راحتی باتری آن را جدا نموده و یا ماژول های دیگری را به آن اضافه کنید. این کار با پایین ترین دکمه ای که در سمت چپ گوشی قرار گرفته است انجام می شود. با فشار دادن این دکمه مکانیکی ماژول از جای خود بیرون آمده و فقط کافیست شما آن را از انتهای گوشی به بیرون بکشید (البته یادتان باشد که گوشی را قبل از این کار خاموش کنید) (تصویر 4).
در کل ساختار گوشی مناسب است و وجود موارد ذکر شده در بالا سبب شده است تا در دست بودن این گوشی برای کاربر خوشایند باشد (البته کیفیت ساخت می توانست بهتر هم باشد).
* گوشی در دست
سخت افزار
نمی شود در محصولی پردازنده اسنپدراگون 820 باشد و از عملکرد آن ناراضی بود. این پردازنده که در رقیبان هم، مورد استفاده قرار گرفته است ( به جز S7 با پردازنده اگزینوس) در تست ها و کارایی، عملکرد بی نقصی را از خود نشان داده است. استفاده از معماری 14 نانومتری به همراه 4 هسته پردازشی با فرکانس 2.15 گیگاهرتز و 1.6 گیگاهرتز قدرت بالایی را به G5 بخشیده است. پردازنده گرافیکی Adreno 530 کار خود را به خوبی انجام می دهد. از ویژگی های این پردازنده گرافیکی می توان به فرکانس کاری 624 مگاهرتز، DirectX 11.1، OpenGL ES 3.1 و 40 درصد قدرت بیشتر نسبت به Adreno 420 اشاره کرد. استفاده از 4 گیگابایت رم از نوع LPDDR4 با فرکانس کاری 1866 مگاهرتز، عملکرد روانی را به این محصول هدیه داده است. حافظه داخلی در G5 برابر با 32 گیگابایت است ولی درگاه کارت حافظه این میزان را جبران کرده است به طوری که کاربر می تواند تا حداکثر ظرفیت 200 گیگابایت به این میزان اضافه کند. از دیگر ویژگی های سخت افزاری این محصول می توان به شبکه بیسیم dual-band با استاندارد 802.11 a/b/g/n/ac ، بلوتوث نسخه 4.2، GPS، NFC، رادیو و پشتیبانی از Quick Charge 3.0 اشاره کرد. باتری استفاده شده در G5 از ظرفیت 2800 میلی آمپر برخوردار است که نسبت به رقیبان از ظرفیت کمتری برخوردار است. با این وجود این باتری می تواند 24 ساعت مکالمه در شبکه 3G و 400 ساعت در حالت آماده به کار، گوشی را سرپا نگه دارد. عملکرد گوشی در تست ها و بازی ها عالی بود و نمی توان کندی یا افت فریم در آن مشاهده کرد.
* عملکرد دستگاه
صفحه نمایش
استفاده از پنل 2K در پرچمداران این روزها باب شده است. این پنل 5.3 اینچی با رزولوشن 1440×2560 پیکسل،رزولوشنی مانند نسل قبل دارد اما ال جی آن را برای پرچمدار جدید خود بهینه کرده است. وجود 554 پیکسل در هر اینچ نسبت به 538 پیکسل نسل قبل نوید این بهبودی را می دهد. پنل مورد نظر رنگ ها را به خوبی نشان می دهد و توانایی این را دارد تا کاربران سخت گیر را هم راضی نگاه دارد. کنتراست صفحه نمایش G5 برابر با 1855 به 1 است در صورتی که در G4 این میزان برابر با 1238 به 1 بود. البته با وجود بهود صوت گرفته در این صفحه نمایش، همچنان با حداکثر روشنایی کمی روبرو هستید که ممکن است کمی شما را نا امید کند. حداکثر روشنایی برابر با 378 شمع در متر مربع است که نسبت به دیگر رقیبان امسال عددی به مراتب کمتر است. اما دیگر بهبودی صورت گرفته در این پنل، نشان دادن رنگ مشکی است که با وجود عدد 0.17 cd/m2 بهتر از نسل قبل است که عددی برابر با 0.73 cd/m2 را داشت. در زیر نور مستقیم خورشید عملکرد متوسطی را از این پنل شاهد هستیم و بهتر است میزان روشنایی را در حالت خودکار قرار دهید تا در این مواقع با مشکل روبرو نشوید. ال جی برای حفاظت از خط و خش پوشش کورنیگ گوریلا گلاس 4 را در نظر گرفته شده است تا خیال کاربران را از این بابت راحت کند.قابلیت روشن ماندن صفحه نمایش یا Always on display یکی دیگر از مزیت های این محصول به حساب می آید. این قابلیت که تنها قسمتی از صفحه نمایش را در اختیار دارد، باعث می شود تا در کنار اطلاع سریع از ساعت و تاریخ، مصرف کمتر باتری را به همراه داشته باشد. مصرف کمتر باتری به این دلیل است که کاربر تنها برای نگاه کردن به ساعت یا تاریخ در طول روز بارها اقدام به روشن کردن گوشی می کند و همین قابلیت Always on باعث می شود تا کاربر تنها با نگاه کردن به صفحه نمایش از این موارد اطلاع پیدا کند و در مصرف باتری صرفه جویی شود.
دوربین
در G4 شاهد دوربینی بودیم که عملکرد بسیار خوبی را از خود نشان داد و همچنان در رده بهترین های بازار است. ال جی پرچمدار جدید خود را نیز مجهز به دوربینی کرده است که دوست داران عکاسی از وجود آن بسیار خوشنود خواهند شد. در کنار دوربین 16 مگاپیکسلی با f/1.8 دوربین دومی قرار گرفته است که از دقت 8 مگاپیکسل با f/2.4 استفاده می کند. دلیل استفاده از 2 دوربین زاویه دید گسترده است، به طوری که عکسبرداری یا با زاویه 75 درجه انجام می شود و یا با زاویه 135. دوربین 16 مگاپیکسل عملکردی مانند دوربین استفاده شده در V10 را دارد اما زمانی که زاویه دید گسترده می شود دیگر جایی برای گله باقی نمی ماند. در حالت زاویه 135 درجه عملکرد دوربین بسیار شگفت آور است به طوری که ممکن است حتی انگشتانتان در عکس دیده شود. در کنار این 2 دوربین و ویژگی های آنها مواردی همچون فوکوس لیزری، OIS پیشرفته 3 جهته و سنسور طیف رنگ می تواند برای ثبت هر چه بهتر عکس ها به کمک لنزها بیایند. ویژگی هایی نظیر پاناروما، HDR، تنظیمات دستی، تشخیص چهره و وجود فرمت RAW در کنار این موارد به چشم می خورد. یکی از مزیت های رابط کاربری دوربین این محصول، استفاده از 3 دوربین به طور همزمان است که در این صورت می توانید تمام محیط را در یک عکس به ثبت رسانید. در عکس های به ثبت رسیده کنتراست و طیف رنگی بسیار خوب ظاهر شدند و حتی جزئیات در عکس های گرفته شده با دوربین 8 مگاپیکسل هم از موارد مثبت این بخش بود. دوربین ثانویه با کیفیت 8 مگاپیکسل که از f/2.0 بهره می برد، گزینه مناسبی برای سلفی دوستان است. فیلم برداری در دوربین اصلی با دقت 2160 پیکسل و 30 فریم در ثانیه انجام می شود و در دوربین ثانویه حداکثر با رزولوشن 1080 پیکسل و 30 فریم در ثانیه می تواند فیلم برداری کند. در هنگام فیلم برداری همان مواردی که در V10 شاهد بودیم هم در این محصول دیده شد به طوری که می توان جدا از تنظیمات پیشرفته در این حالت، فاصله منبع صدا و حجم آن را تغییر داد تا به نتیجه مطلوب تری رسید.
* نمونه عکس های گرفته شده
زاویه 75 درجه
زاویه 135 درجه
* رابط کاربری دوربین
صدا
ال جی نمی خواهد برای کاربرانش کم بگذارد به طوری که حتی می توان این موضوع را برای صدای دستگاه هم متصور شد. بلندگوی تعبیه شده در G5 می تواند در پخش موسیقی فرکانسی برابر با 67 دسیبل را پخش کند، این در حالی است که در هنگام زنگ خوردن فرکانس تولیدی به 74 دسیبل هم می رسد. صدای پخش شده از بلندگو بسیار مناسب است و میتوان به حجم صدا و کیفیت پخش، نمره قبولی را داد. این محصول از سیستم Hi-Fi و صدا 24 بیتی پشتیبانی می کند. در نرم افزار قرار داده شده امکان تنظیمات اکولایزر 7 بانده به همراه اکولایزر های از پیش تنظیم شده سبب شده است تا در زمان گوش دادن به موسیقی از کیفیت بالای پخش آن لذت ببرید. همچنین در زمان اتصال هدفون، می توانید گزینه 32 بیتی صدا را فعال کنید تا از کیفیت بسیار خوب آن لبخندی از رضایت بر لبتان بنشیند (تصویر 5).
نرم افزار
استفاده از اندروید مارشملو و آخرین نسخه از رابط کاربری LG UX، ویژگی هایی همچون سرعت بالا، در دسترس بودن و زیبایی بصری را به همراه داشته است. در این رابط کاربری، کاربر برای رسیدن به هدف گیج نمی شود و می توان به سرعت به آنچه در نظر دارد برسد. تنظیمات و اعلانات به خوبی چیده شده اند و آیکون ها ساده ولی زیبا به نظر می رسند.
* رابط کاربری
رقبا :
SAMSUNG GALAXY S7 edge : محصولی زیبا با دوربین عالی، صفحه نمایش بی نظیر، عمر مناسب باتری، سیستم خنک کننده آبی، سخت افزار قدرتمند و وزن مناسب. از معایب این محصول می توان به ظاهری تکراری و احساس خوش دست نبودن را می توان بیان کرد.
HTC 10 : بدنه یکپارچه از فلز، پردازنده قدرتمند، عملکرد بسیار خوب در تست ها و بازی ها، دوربین عالی، صدایی بهینه شده و عمر باتری مناسب از مزیت های این محصول است. وزن بالا، نبود نوآوری در طراحی و چهره تکراری از معایب این محصول است.
سلام
بله باتری یدکی دارد
بله خاموش میشود.
سلام
در گوشی جی5 دوتا باطری هست درسته؟
ایا در تعویض باطری گوشی خاموش میشود؟
بی تعصب باید بگم که کیفیت دوربین و صفحه نمایشگر G5 حتی نصف S6 هم نیست (اس 7 بماند!) .
هر ساله ال جی یه گوشی پرچمدار تولید میکنه و همیشه یه جای کار میلنگه .
Optimus G : باتری افتضاح . بیرون زدگی دوربین پشت و خش پذیری فراوان لنز دوربین. عدم پشتیبانی نرم افزاری مناسب
G2 : تقریبا بدون مشکل
G3 : صفحه نمایشش تقریبا رو به سیاه و سفیدی بود .
G4 : کلکسیونی از مشکلات : چرم بیکیفیت که بعد از 3 ماه استفاده تقریبا شبیه دستمال کهنه آشپزخونه میشه . باتری فاجعه بار . سخت افزار ضعیف ( ناتوانی ال جی در تولید چیپست و تکنولوژی مربوطه).
G5 : باتری ضعیف . صفحه نمایش واقعا بی نور و تاریک . بامبول ماژولار و فاجعه ای که بعد از چند ماه کارکردن باهاش معلوم میشه.
با سلام خسته نباشید . من خودم جی 3 دارم و واقعا از جی 5 شگفت زده شدم . از دوربینش که کلا مات و مبهوت موندم . خدایی حیف نیس این با اس 7 مقایسه شه ؟!! اینو بدون تعصب میگم که اصلا از مدلای اج سامسونگ خوشم نیومد و مزخرفه . جی 5 فوق العاده س
ال جی با جی 2 واقعن انقلابی به پا کرد اما جی 5 یک مشکل عمده که در اکثر بررسی های خارجی و سایتهای تخصصی موبایل اشاره شده شل شدن ماژول پایین گوشیه و با ضربه ممکنه به مشکل بخوره کاربر و طراحی نازیبای پنل پشت باعث شده از گزینه های انتخابم حذف بشه با اینکه تجربه خوبی از ال جی و گارانتیش در ایران دارم اما جی 5 نتونست نظر منو جلب کنه، و البته منکر تکنولوژی ها و قابلیتهای این گوشی نیستم.:-bd:-bd
ن مشکلی ندارم :-bd ی قاب زیبا هم گذاشتم پشتش من ک اس 6 اج دارم نیازی به اس 7 اج ندارم چون امکاناتشو با آپدیت دارم اصلا حسی به تعویض و خریدن اس 7 اج ندارم
اگه توی بقیه بررسی هاتون هم مثل این صدا رو هم بررسی کنید خیلی خوب میشه چون امروزه خیلیا با موبایلشون مدت زیادی موزیک گوش میدن از جمله من و کیفیت صدای خروجی هدفون در انتخابم تاثیر داره
در کل بررسی خوب و کاملی بود ممنون:-bd:-bd
“احساس خوش دست نبودن را می توان بیان کرد.” شما که اس 6 اج دارید و پشتش مسطح هست با این مورد مشکل دارید ؟
کلا گوشی عالیه فقط از پشتش خوشم نمیاد، بنظرم دیگه مشکلی نداره:-bd
جناب مظفری بسیار سپاس مخصوص عکس های گرفته بسیار حرفه ی و خوش سلیقه ی بود:-bd
از معایب این گوشی که حداکثر روشنایی کم ذکر فرمودید در صورت افزایش روشنایی مصرف باتری زیاد میشود و به نظر من استفاده از صفحه نمایشهای تک رنگ برای نشان دادن هشدارهای لازم بهتر از صفحه همیشه روشن میباشد ….:-bd:-bd
از پشت گوشی جی 5 خوشم نمیاد /-) اس 7 اج رو بیشتر می پسندم خودم اس 6 اج دارم راضیم . کل امکانات اس 7 اج (به جز صفحه همیشه روشن و گیم لانچر) رو دارم تمایلی هم به ارتقای گوشیم ندارم که اس 7 اج بگیرم ولی اس 7 اج رو پیشنهاد میکنم امکانات لبه خمیده خیلی زیاد و جذاب تر شده اصا خمیدگیش توی لمس ی چیز دیگس
ممنون محمد جان =smile
خسته نباشید بابت بررسی. بسیار عالی و کامل بود