دستاوردهای فضایی جدیدترین بخشی است که قدرتمندترین کشورهای جهان در حال مبارزه برای کسب برتری در آن هستند. البته شاید بتوان گفت رصد اجرام آسمانی و مطالعه کهکشان ها و ستارگان شاید تنها بخشی از علم باشد که در آن شاهد همکاری دانشمندان از سراسر جهان هستیم و در واقع هرگز به سمت انحصاری شدن پیش نرفته است. روز گذشته چین با نصب آخرین قطعه از شاهکاری علمی خود، کار ساخت بزرگترین رادیوتلسکوپ جهان را به پایان رساند.
این رادیو تلسکوپ که با نام FAST شناخته می شود (مخفف عبارت Five Hundred-Meter Aperture Spherical Telescope به معنی تلسکوپ کروی با گشودگی پانصد متری است) ابعادی به اندازه 30 زمین فوتبال داشته و در میان صخره های یک کوهستان در جنوب غربی چین در استان گیژو واقع شده است. اولین فعالیت های آزمایشی این تلسکوپ به زودی توسط دانشمندان و تحت نظر آکادمی علوم چین و مرکز مشاهدات فضایی این کشور انجام خواهند شد. به گفته رئیس این مرکز، پروژه FAST قادر به جست و جو درباره اشیای ناشناس در فضا و درک بهتر مبدا حیات کیهان خواهد بود و در ادامه تلاش برای کشف زندگی فرازمینی نیز به وسیله آن انجام می شود. ساخت این رادیوتلسکوپ عظیم تنها 5 سال زمان نیاز داشته و از ماه آینده فعالیت رسمی آن آغاز می شود.
چین در سال های اخیر تلاش های بسیار زیادی را برای پیشرفت سریعتر بخش فضایی خود انجام داده و قصد دارد تا سال 2036 اولین فضانوردان خود را به کره ماه ارسال کند. حتی برنامه ریزی برای ساخت یک پایگاه در ماه نیز توسط چین انجام شده است.
ای کاش انسان با این مغز توانمند به محیط زیست هم توجه نشان میداد و زندگی خود و دیگر جانداران را با خطر مواجه نمیکرد !!!!
wow واقعا فوق العادس و بی شک چین یک گام بزرگ برداشته:-bd
گوش زمین :emoji6:-bd
:- خیلی وقت پیش خبر اش رو شنیده بودم که داره ساخته میشه پس حالا تموم شد کاش یکم هم اطلاعات از قدرت و دقت اش میزاشتید من دقیق یادم نیست :-bd