«مسعود مظلوم»، استاد دانشگاه فردوسی مشهد اظهار داشت که فیلترینگ در مجموع بر توسعه هوش مصنوعی تأثیر میگذارد، چون امکان دسترسی به حجم قابلتوجهی از دادهها را مختل میکند. برای مطالعه ادامه خبر اثرگذاری فیلترینگ روی فرایند توسعه هوش مصنوعی همراه ما باشید.
استاد مدعوی دانشگاه فردوسی مشهد و محقق هوش مصنوعی در دانشگاه آمستردام در مصاحبه با یکی از خبرگزاریهای داخلی، به مسئله ارتباط تنگاتنگ میان «فیلترینگ» و «هوش مصنوعی» پرداخت. او در بخشی از مصاحبه خود به اهمیت جایگاه هوش مصنوعی در بقای کشورها در آینده اشاره کرد. از سوی دیگر، «مظلوم» مدعی شد که فیلترینگ روی فرایند توسعه هوش مصنوعی در ایران تأثیر مخرب میگذارد.
او درباره این مسئله گفت: «فیلترینگ لایهای است که بین کاربر و دسترسی به محتوا قرار میگیرد، زمانی که کاربران به محتوا دسترسی ندارند و فیلترینگ اجازه دسترسی را نمیدهد، به بدین معنا است که دسترسی آنها به برخی دادهها مسدود شده است و بیشک فیلترینگ در حوزه آموزش، تعلیم و یادگیری مدلهای هوشمند که به اینترنت و داده احتیاج دارد، آسیب زده است.»
![توسعه هوش مصنوعی](https://sakhtafzarmag.com/wp-content/uploads/2025/02/1474381_637-1160x703.jpg)
سختشدن کار کردن با هوش مصنوعی با وجود فیلترینگ در ایران
«مسعود مظلوم» در ادامه بیان کرد که «صنعت و سازمانها خالق دادهها هستند. این صنایع و سازمانها درصورتیکه برای تولید موجودات هوشمند وابسته به دادههای خارجی (دادههایی که در وبسایتها و پلتفرمهای اجتماعی است) باشند، دچار اختلال خواهند شد. اگر تنها بخواهند موجودات هوشمندی را بر روی دادههای داخلی خود توسعه دهند، این مشکلات را نخواهند داشت؛ اما فیلترینگ به هرحال در رشد هوش مصنوعی تاثیرگذار ظاهر میشود، چون دسترسی به حجم بسیار زیادی از دادهها مختل کرده است.»
پژوهشگر هوش مصنوعی در دانشگاه آمستردام ادعا کرده است که امکان کار کردن با این پدیده با برقراری فیلترینگ در ایران وجود دارد؛ اما قطعاً شرایط سخت و دشواری را در طول کار روی توسعه هوش مصنوعی ایجاد میکند.
دیدگاهتان را بنویسید