موضوع بیت کوین و دیگر ارزهای دیجیتال این روزها به داغی روزهای اوج بورس است. آن زمان که موجی بزرگ از ملت به سمت بورس هجوم بردند و سرمایه گذاری کردند و داستانهای بعد از آن. حالا توجه مردم، در سراسر جهان به ارزهای دیجیتال جلب شده است. افزایش چشمگیر ارزش بیت کوین نسبت به چند سال اخیر حسابی سر و صدا به پا کرده است. اما در این میان عواملی خارجی موجب افزایش هر چه بیشتر ارزش تعدادی از ارزهای دیجیتال شدهاند. ایلان ماسک، بنیانگذار شرکت تسلا و ثروتمندترین مرد جهان تاثیرات شگرفی بر قیمت ارزهای دیجیتال داشته است. در این مطلب قصد داریم نگاهی داشته باشیم به تاثیرات ایلان ماسک بر بیت کوین و اینکه چگونه به سادگی از شهرت خود برای تغییر قیمتها استفاده میکند.
داستان از توییتهای ایلان ماسک در توییتر آغاز شد. وی در این اواخر با اشتراک گذاری توییتهایی با محوریت ارزهای دیجیتال، به سرعت قیمت برخی از ارزهای دیجیتال را افزایش داده است و همین موضوع باعث شده تا تحلیلگران به این موضوع بپردازند. در واقع او با توییت کردن صرفا نام یکی از ارزهای دیجیتال، قیمت همان ارز را به طور عجیبی افزایش میدهد. این اتفاق در مورد بیت کوین و داج کوین رخ داد و افزایش ارزش این ارز دیجیتال، فوق العاده بود. حالا سوالی که برای همه بوجود آمده این است که آیا ماسک خود در بازار ارزهای دیجتال سرمایه گذاری کرده است؟ آیا ثروتمندترین جهان از این روش در حال افزایش ثروت فضایی خود است؟ به راستی ایلان ماسک خود چند عدد بیت کوین یا داج کوین در اختیار دارد؟
تاثیرات ایلان ماسک بر بیت کوین و داج کوین فقط با انتشار توییت
از سال 2020 تاکنون، ایلان ماسک شش وهله در زمانهای مختلف، اقدام به انتشار توییت در مورد ارزهای دیجیتال کرده است. از این تعداد، 4 مورد مربوط به داج کوین و دو مورد مربوط به بیت کوین بوده است. بررسیهای به عمل آمده نشان میدهد بعد از هر شش توییت ایلان ماسک، ارزش آن ارز دیجیتال تحت تاثیر قرار گرفته است و این تاثیرات همگی مثبت بوده و موجب افزایش قیمت بیت کوین و داج کوین شدهاند. ماسک در ماه دسامبر، با انتشار توییت یک کلمهای Doge، بزرگترین تاثیر بر روی این ارز دیجیتال را گذاشت. پیش از توییت، داج کوین 9 بار در دقیقه با میانگین قیمت 1942 دلار معامله میشد. تنها 30 دقیقه بعد از توییت ماسک، تعداد معامله داج کوین به 775 بار با میانگین قیمت 299.330 دلار رسید.
البته تاثیرات توییتهای ایلان ماسک بر بیت کوین و داج کوین هر بار به این شدت نبوده است اما تاثیرات بعد از دو مورد از توییتهای وی، عجیب و غریب بوده است. با این حال میزان معاملات و قیمت در هر بار که ماسک توییتی را در صفحه خود گذاشته، به طور مشخصی افزایش یافته است. بزرگترین تاثیر ماسک، در 29 ژانویه اتفاق افتاد. جایی که مدیرعامل تسلا و SpaceX، کلمه بیت کوین را به بیوی توییتر خود اضافه کرد. همین کافی بود تا در عرض چند ساعت بعد، قیمت بیت کوین نزدیک به 20 درصد افزایش پیدا کند.
ایلان ماسک، خالق بیت کوین؟
اما از این تغییرات چه چیزی عاید ایلان ماسک میشود؟ آیا ثروتمندترین مرد دنیا این چنین در حال ثروت اندوزی بیشتر است؟ ماسک شخصا در این مورد شفاف سازی و اعلام کرده صاحب چه مقدار بیت کوین است. طبق گفته ماسک، او در واقع هیچ گونه ارز دیجیتالی ندارد، جز 0.25 بیت کوین که چندین سال پیش یکی از دوستان ماسک به او هدیه داده است. با احتساب قیمت 37 هزار دلاری فعلی بیت کوین، ارزش ارز دیجیتال ماسک تنها 9250 دلار است که برای وی رقمی نیست.
جالب است بدانید در گذشته شایعاتی مبنی بر این بود که ماسک، همان ساتوشی ناکاموتو، بنیانگذار بیت کوین است. Sahil Gupta، یکی از کارکنان سابق SpaceX در وبلاگی نوشت که ایلان، احتمالا ساتوشی است. اما در نوامبر 2017، ماسک این شایعات را تکذیب کرد. هویت واقعی ناکاموتو، تا به امروز نیز مشخص نشده است اما بنا به گفتهها، او اولین کسی بوده که در سال 2009، بیت کوین را معرفی کرده است. ماسک تنها مولتی میلیاردی نیست که بر روی ارزهای دیجیتال مانور میدهد. همتایان ثروتمند ماسک، تاثیراتی هر چند متفاوت بر روی این بازار داشتهاند. در واقع تحقیقات نشان میدهد که شخصیتهای قدرتمند، صرفا تاثیر مثبت بر ارزش ارزهای دیجیتال نداشتهاند. همانگونه که ماسک با یک توییت ارزش بیت کوین و داج کوین را افزایش داده، افرادی دیگر با اقداماتی متقابل، موجب کاهش قیمت ارزهای دیجیتال شدهاند.
با این اوصاف، بعید نیست که ایلان ماسک صرفا از روی سرگرمی اقدام به انتشار توییتهایی با محوریت ارزهای دیجیتال میکند. هر چند از طرف دیگر این فکر در ذهن خطور میکند که شخصیتی با طرز تفکر ایلان ماسک، بی جهت اقدام به چنین کارهایی نمیکند احتمالا نفعی به وی میرسد. در هر صورت نمیتوان نظری قطعی در این مورد داد. نظر شما در این خصوص چیست؟ آیا ایلان ماسک از هیجان دادن به بازار ارزهای دیجیتال، سود میبرد؟
بیشتر بخوانید: واتس اپ را فراموش کنید – پیشنهاد ایلان ماسک برای استفاده از پیام رسان سیگنال
قبلا همگفتم. پشت پرده بیت کوین و تبلیغات سازماندهی شده جهانی آن مافیایی است که با هدف بلعیدن سرمایه انسان ها این کار را می کند ! در مورد بورس هم همین را گفتم ولی تمسخر کردند و حالا وضعیت مالباختگان بورس را ببینید .
توی ایران، فقط شما بودی ک میدونست بورس اینطوری میشه. هیچکس دیگه نمیدونست این شکلی میشه. حتی یادمه ک روحانی گفت بیاید تو بورس، حرف علی رو گوش نکنید.
حیف تالار بورس رو بستن .لینک بدم. افرادی مثل شما همین کامنت ها رو میدادن و مسخره میکردن . کلی کارشناس و … میگفتن که بورس حباب داره . من هم یک فرد عادی نظر میدادم و میمودن میگفتن مگه بورس حباب داره . امثال شما هم جزء تمسخر نظرات و ل.ودگی و جک ساختن از مشکلات و گرانی ها چیزی بلد نیستید . ادامه بدید .
دوست من، صحبت منم همینه. من خیلی تکنیکال بلد نیستم، اما کمی فاندامنتال سرم میشه، فاندایی ک اون موقع اومد، جمله روحانی بود ک بیاید تو بورس. اساساً این یعنی اینکه نباید بری و اگه بری ب فنا میری. ما هم همینو ب دوستانی ک میرفتن می گفتیم، اما طمع آدمیزاد، حتی خطری مثل حسن روحانی رو هم نمی بینه متاسفانه. اینجا صرفا با علی شوخی میکردم. منظور این بود ک خیلی ها میدونستن ک بورس نهایتاً به این شرایط میرسه.
😂عالی بود جواب
فعلا که تا کمی بیت کوین فروکش می کنه، سریع وارد عمل میشه و با تبلیغات ارزش بیت کوین رو بالا میبره. کلی از علاقمندان به کامپیوتر منتظر متعادل شدن قیمت کارتهای گرافیک هستند و هر بار با دخالت های بی جای ماسک، تمام امیدها به کاهش قیمت کارتهای گرافیک نقش بر آب میشه. 😐
یه سوالی رفیق! خب الان کارتهای 4 گیگ وی رم و کمتر که هیچ ماینری بهش علاقه نداره رو چند میتونی بخری؟ مثلا 1650 یا همون 1060 سه گیگ قدیمی رو! اینا رو که دیگه ماینر جماعت نمیخره. پس چرا اینا خدا تومن قیمت دارن؟ یقه آدم اشتباهی رو گرفتی! گند قضیه رو آدمهای دیگه ای درآوردن!
برادر تاثیر میذاره موقعی کارت های رده بالا و میان رده قیمتشون افزایش میکنه. تاثیر خودشون رو کارت های دره پایین هم میذاره
اون ربطی به این قضیه نداره عزیز.
گرون بودن کارتای قدیمی و هزار نسل گذشته دلیلش چیز دیگهس!
وقتی بازار گرافیک اشفته بشه و رده های میانی و بالا رده نایاب و با قیمتهای فضایی، پایین رده ها و کارتهای قدیمی هم متاثر میشن و قیمتشون میره بالا.
دقیقا همینطوره.
فرقی نمی کنه آقا مسعود، الان وقتی پاور 1200 واتی شده 15 میلیون تومن، ناخود آگاه این افزایش قیمت روی پاور های 400 واتی هم تاثیر میگذاره و بالا میبرتشون. این قیمت ها خیالیه و باید شکسته بشه شکستش هم وصل شده به قیمت بیت کوین، بیشترین نفع رو هم شرکت های AMD و NVIDIA و واسطه هاشون در کشور های دیگه می برن. فکر هم نکن ایران فقط اینطوریه، خیلی از کشور ها الان این بلا سرشون اومده.
ببین من نمیگم ایلان ماسک و کارت گرافیک و قیمت بیت کوین بی ارتباطه میگم موضوع اصلی نیست. چون جریان مثه همون اثر پروانه ای هست. حتی نوشتن همین مطلب توسط شما ممکنه تو قیمت بیت کوین تاثیرگذار باشه. چرا که ممکنه چند نفر که تا حالا نمیدونستن بیت کوین چیه با خوندن این مطلب علاقمند شده باشن و دنبال خریدش برن و این ینی تقاضای بیشتر و درنتیجه افزایش قیمت. نمونه ش یکی مثه خود من. من سال 89 اسم بیت کوین رو شنیده و در موردش خونده بودم. اون زمان به نظرم خیلی چیز چرتی و بی مصرفی اومد. ولی اگه چهار پنج سال پیش امیرحسین آریایی پست نمیزاشت اینجا من نمیفهمیدم اینقد استقبال شده ازش و نمیرفتم دنبالش که ببینم چه خصوصیت جدیدی بهش اضافه شده. کلا همش ایراد نبوده که اینقد استقبال شده ازش. درسته خیلی از قطعات سر به فلک کشید ولی در کنار خودش محسناتی هم داشت. مثلن با توجه به اینکه پی پل برا ماهای تحریمه، بیت کوین و باقیه ارزهای دیجیتال بهترین راه برای انتقال پول به خارج یا برعکسه. تازه درگاه پرداخت ارز دیجیتال هم هست که من گذاشتم تو سایتم. یا مثلن ذخیره ارزش بودن تو بحران اقتصادی ناشی از کرونا و …
اینکه من گفتم موضوع اصلی نیست اینه که الان مدتهاس بیت کوین داره با اسیکها استخراج میشه. مشکل استخراج ارزهای دیگه به خصوص اتریوم با کارت گرافیک هست. و این مشکل تا زمانی که ارزهای دیجیتال به جای اثبات کار به سمت اثبات سهام نرن یا استخراج فقط از طریق ایسیکها صورت نگیره پا برجاست. حالا برا گیمرها نهایتا یه کارته، رندرمن ها و cg کارها چی کار کنن که چند ساله نتونستن رندرفارمشون رو آپدیت کنن و با این قیمتها دیگه نمیتونن!
ضمنا ایلان ماسک هم یه سلبریتیه عین خیلیهای دیگه. وقتی از اسپیس ایکس و تسلا و هایپر لوپ خوراک خبری نداره به رسانه ها بده یه همچین کارهایی میکنه. من نمیدونم چرا مردم خیلی جدی میگیرن این چیزها رو!
امید به کاهش قیمت کارت گرافیک ها یه طرف. کمیاب بودنشون هم یه طرف دیگه هست
بله و امیدواری هست ظرف سه ماه آینده کمبود گرافیک ها کمی جبران بشه.