دفتر صنایع لوازم خانگی و اداری وزارت صمت اعلام کرد با گرانفروشان بازار موبایل برخورد میکند و به دنبال راهکاری است که خریداران متضرر مابهالتفاوت را از فروشنده دریافت کنند.
در طی دو هفته اخیر، بازار موبایل با نوسانات شدید قیمت همراه بوده است. گزارشها نشان میدهد این نوسانات به دلیل مسائل مربوط به نرخ ارز بوده است. این اتفاق موجب شد بسیاری از فروشندگان، گوشیهای همراه را با بالاترین قیمت به خریداران بفروشند. در همین راستا، مدیر کل صنایع لوازم خانگی و اداری وزارت صمت اعلام کرد با گرانفروشان برخورد میکند.
«محسن شکرالهی»، مدیر کل صنایع لوازم خانگی و اداری وزارت صمت گفت خریدارانی که گوشیهای همراه را با بالاترین قیمت خریداری کردهاند، میتوانند شکایتی را علیه فروشنده ثبت کنند. این بخش تلاش میکند تا مابهالتفاوت از سوی فروشنده به خریدار پرداخت شود.
او تاکید کرد خریداران باید پیش از اقدام به خرید گوشی همراه به سامانه «افق» مراجعه کنند. این سامانه فرایندهای مربوط به واردات و ترخیص تلفن همراه، قیمتگذاری و وجود درج برچسب قیمت روی کالا را شفافسازی میکند. هدف سامانه «افق» شفافیتبخشی به سازوکار بازار تلفن همراه است.
«شکرالهی» در ادامه سخنان خود به وجود دو رفتار در بازار تلفن همراه اشاره کرد. او گفت یکی از رفتارها با هدف همراهی با کشور تنظیم شده که شرکتها در فضای عمومی کشور، در زمانی که ایران با مشکلات ارزی مواجه شده بود، سعی کردند به وضعیت اقتصادی کشور کمک کنند. سپس آنها با مشورت وزارت صمت قیمتگذاری درستی در راستای عرضه گوشیهای همراه انجام دادند تا در حق مصرفکنندگان اجحاف نشود.
او تاکید کرد تعدادی از شرکتهای خوب توزیعکننده گوشی همراه با واردکنندگان آن و وزارت صمت هماهنگ هستند و به رشد بازار کمک میکنند. البته از سوی دیگر، شرکتهایی هم هستند که پا از قوانین فراتر میگذارند و اقدامات نادرستی از جمله گرانفروشی در بازار مذکور میکنند. «شکرالهی» اعلام کرد وزارت صمت در حال طراحی سازوکاری است که در صورتی که فاکتورها نشان از متضرر شدن مصرفکننده است، فروشنده مابهالتفاوت را به خریدار پرداخت نماید.
برخورد با گرانفروشان بازار موبایل؛ مراجعه مردم به سامانه 124 برای ثبت شکایت!
او همچنین گفت وزارت صمت سامانه 124 را طراحی کرده است که قیمتهای روز گوشی همراه و لوازم خانگی را رصد میکند. اگر خریداری متوجه شود کالایی بالاتر از قیمت درج شده به فروش میرسد، او میتواند از طریق سامانه مزبور شکایت خود را در این باره ثبت کند. پس از ثبت شکایت، سازمان حمایت و بازرسیهای استان این مسئله را مورد بررسی قرار میدهد.
مدیر کل دفتر صنایع لوازم خانگی و اداری وزارت صمت تاکید کرد در صورت مشاهده تخلف، با متخلفین این حوزه برخورد میکند. فرد خاطی ممکن است با پرداخت جریمه مواجه شود. وزارت صمت در حال آمادهسازی برنامهای برای رتبهبندی واردکنندگان و فروشندگان زیستبوم موبایل است و اگر فروشندهای تخلف کند، این تخلف در رتبهبندی او تاثیر منفی میگذارد.
«شکرالهی» افزود هنوز آمار دقیقی از میزان تخلفات در بازار موبایل در اختیار وزارت صمت قرار نگرفته است. اما بهزودی آمار نهایی جمعبندی و به مردم ایران اعلام میشود.
یکی از معروفترین این برخوردها، برخورد با سلطان سکه بود.زمانی که ایشون رو برخورد کردند سکه حدود 3 تومن بود و الان شده حدود 28 تومن.
اتفاقا دوره زمونه این برخوردهای امنیتی با خرده فروشان به سر اومده و چیزی که بازار رو کنترل میکنه اتفاقا نبود عوامل تنش زای سیاسی و اقتصادی در کنار رقابت هست.
الان بنده در کشور محل زندگی میخوام تلویزیون بخرم. یه فروشگاه زده 1000 یورو، یکی دیگه زده 2000 یورو. هیچ کسی هم نمیره یقیه اونی که 2000 یورو میفروشه رو بگیره. اتفاقی که میفته اینکه اون فروشگاه 2000 یورویی نمیتونه اون جنس رو بفرشه چون دیگه ملت اینقدر هم عقلشون تاب برنداشته که دوتا قیمت نگیرن از فروشگاههای دیگه. اونم ناچار میشه قیمتش رو بیاره پایین. این اصل کنترل قیمت با شرط رقابت هست. نیازی به دار و درفش کشیدن و وقت مردم رو در دالانهای سازمان رقابت تلف کردن نیست.
اما چیزی که باید اتفاقا برخورد بشه و نمیشه، کسانی هست که اقتصاد رو به این روز انداختن، کسانی که مافیاهای مالی و اقتصادی برای خودشون راه انداختن و کسانی که رانت و رشوه های سنگین دریافت میکنند.
چه کسی مابه التفاوت پول نقد مردم رو که طی فقط 1 سال گذشته ارزشش نصف شده رو برمیگردونه؟
من بارها میگم که اگه این مسولان بی مسولیت رو برداری به جاش درخت بزاری حداقل کمک میکنند تا محیط زیست بهتر بشه. بسیار بهتر از این گردن کلفتهایی هست که هیچ لیاقتی ندارند و فقط پول ملت رو هم به عنوان حقوق دریافت میکنند و هم وضعیت رو بدتر میکنند. آفرین به شما، برخورد کنید. بابا دیگه تو این زمونه یه روستا رو هم نمیشه اداره کرد.
تکبیر
این همه حق کارت قرمز داشت
باریکلا 👏