یکی از قابلیتهای مهم و تکنیکهای تبلیغاتی که گوشیهای پرچمدار برای فروش بیشتر دست به دامن آن میشوند، گواهینامه ضدآب و گرد و غبار است. حتی شرکتهایی مانند وانپلاس که ترجیح میدهند از هزینههای گزاف دریافت این گواهینامهها چشم پوشی کنند هم در تبلیغات خود اشاره ویژهای به مقاومت گوشیهایشان در برابر نفوذ آب و غبار دارند. اما آب و غبار به عنوان موادی که ممکن است باعث خرابی گوشیها شوند، دسته بندیهای مختلفی میتوانند داشته باشند که در آزمایشهای اخد گواهینامه IP همگی آنها مورد ارزیابی قرار نمیگیرند.
سامسونگ در کمپین تبلیغاتی فروش گوشیهای سری گلکسی S10 سعی در متفاوت نشان دادن آن جهت جلب خریداران استرالیایی داشت و از این رو از اصطلاح “ساخته شده برای استرالیا” استفاده کرده بود. این موضوع در نهایت باعث شد تا انجمن حمایت از حقوق مصرف کنندگان استرالیا این شرکت را به دادگاه بکشاند.
“ضد آب” بودن یا نبودن، مساله این است
همانطور که پیشتر اشاره کردیم انواع مختلف آب میتواند در آزمایشات تعیین میزان مقاومت گوشیها نتایج مختلفی از خود نشان دهد. این موضوع در استرالیا و به دلیل آب شور و خورنده اقیانوسی این سرزمینها دامنگیر سامسونگ شده است. این موضوع توسط نهاد مذکور اینگونه عنوان شده است که بیش از 300 تبلیغ در سرتاسر استرالیا گوشیهای جدید سامسونگ را غوطهور در آب اقیانوس اطراف این سرزمین نشان میدهد، در حالی که گواهینامه IP 68 این دستگاهها این جنس از آب را تحت پوشش قرار نداده است.
Rod Sims رئیس انجمن حمایت از حقوق مصرف کنندگان استرالیا درباره این موضوع گفت: “اگرچه سامسونگ این موضوع را که ضد آب بودن گوشی برای مشتریان استرالیایی مهم است، مورود توجه قرار داده، اما با ارائه نکردن اطلاعات کافی به کاربران برتری ناعادلانهای نسبت به رقبا بدست آورده است.” این موضوع میتواند برای کاربران غیر استرالیایی که در سفرهایشان بخصوص در فصل گرما گوشیهای ضد آب خود را همراهشان به دریا و علی الخصوص آبهای آزاد اقیانوسی میبرند نیز قابل توجه باشد. چرا که ممکن است گوشیهای آنها نیز برخلاف تبلیغات عنوان شده واقعا ضد آب نباشد.
دیدگاهتان را بنویسید