شرکت تسکو تصیم دارد با تولیدات داخلی، به نیازهای جامعه در حوزه سختافزار و گیمینگ پاسخ دهد. به گفته مدیرعامل تسکو تولید داخلی برایشان نهتنها انتفاعی ندارد بلکه هیچ حمایتی از سمت دولت نمیشود و در بحث تخصیص ارز دچار مشکلات جدی هستند؛ اما برای کارآفرینی در کشور به تولیدات داخلی می پردازند.
جمال جعفری، مدیرعامل تسکو با تاکید بر تولیدات داخلی تسکو در ایران به پیوست گفت: شرکت تسکو نه در این دولت و نه در دولتهای قبلی هیچ حمایتی نشده است و همه شعارها در عمل دروغی بیش نبوده است؛ زیرا هیچ حمایتی از سمت دولت برای تسکو نبوده است.
جعفری با اشاره به اینکه تولید داخل هیچ انتفاعی برایشان نداشته است اضافه کرد: کارخانه تسکو در چین چهار سال گذشته سه برابر الان نیرو داشت اما با وجود تحریمها ما همه تولیدات را به ایران منتقل کردیم تا اینجا کارآفرینی کنیم. الان نیروهای ما در ایران 460 نفر است. ما در ایران جایگاه سیاسی نداریم که جلوی واردات را بگیریم و تولید کنیم. حتی هیچکدام از کالاهای ما که تولید داخل هستند، وارداتشان ممنوع نیست درنتیجه تسهیلاتی وجود ندارد.
مدیرعامل تسکو درباره تولید داخلی این شرکت به پیوست گفت: ما به دلیل حمایت از کارگران ایرانی که در ایران کار کنند تولید داخلی میکنیم. ما همیشه تلاش کردیم انتخاب تسکو به دلیل ایرانی بودن نباشد بلکه به دلیل کیفیت باشد، 85 درصد مشتریها از ما راضی هستند. مفهوم مونتاژ تامین قطعات از بیرون ایران است نه صرفا سرهمبندی قطعات.
یکی از اصلیترین مشکلات تسکو برای واردات قطعات، طولانی بودن زمان تخصیص ارز در گمرک است. در همین خصوص جعفری ادامه داد: زمانی که ثبت سفارش شود کالا میتواند وارد کشور شود، اما ما ثبت سفارش میکنیم، بار هم وارد گمرک میشود اما اعلام میکنند باید تخصیص ارز داده شود؛ یعنی از بانک مرکزی اجازه بگیریم و ارز بخریم. در شرایطی که بار در گمرک بود، ما 2 ماه در صف تخصیص ارز بودیم، بعد از چند ماه متوجه شدیم وزارت صمت شماره تعرفه را تغییرداده است. برای اصلاح دوباره یک پروسه یک ماه زمان برد و در این فرایند چند ما در صف تخصیص ارز برای واردات کالایی هستیم که الان در گمرک است.
مدیرعامل تسکو درباره نبود امکان برای صادرات سختافزار گفت: صادرات سختافزار نیازهای خاص خودش را دارد. ما در نمایشگاه جیتکس پارسال مشتری داشتیم اما متاسفانه به دلیل اینکه دراران تولید میکردیم امکان صادرات وجود نداشت، زیرا قیمت تمام شده خیلی زیاد است. امکان صادرات کالاهایی که دولت روی آن یارانه میدهد راحت است اما نه کالاهای فاوا و فناوری. زیرساخت ایران برای صادرات آماده نیست و به صورت مستقیم نمیشود صادر کرد. اما از دفترمان در چین به کشورهای استرلیا، امارت، آلمان و روسیه صادر میکنیم.
تسکو گیمینگ، سیاست جدید تسکو
به گفته جمال جعفری این شرکت برنامه دارد تولیدات جدید با رویکرد جدیدی را برای گیمرها داشته باشد. او ادامه داد: برای موفقیت یک کسبوکار در محصول دو موضوع وجود دارد؛ یک خود محصول و دیگری معرفی محصول است. هویت محصول ممکن است خوب باشد اما کیفیت نه. ما در تسکو کمیته محصول داریم و به صورت دورهای 450 کالا داریم و بخشی از آنها را آزمایش میکنیم.
حمید محمدیپور، مدیر مارکتینگ تسکو درباره برنامه جدید تسکو گفت: فضای گیم در کشور خیلی مهم است و ما هم بهصورت جدی روی آن کار میکنیم. صنعت گیم در دنیا 179 میلیارد دلار است. مجموع صنعت سینما و ورزش در آمریکا 175 میلیارد دلار است، این یعنی گیم چهار میلیارد دلار بیشتر است و نشاندهنده اهیمت این صنعت است.
در ادامه سعید حسینی، معاون تسکوگیم درباره سهم بازار تسکو اشاره کرد که برند تسکو در حوزه موس و کیبورد در کشور پیشران بازار است. اما الان در حوزه گیمینگ برنامههای ویژهای داریم و این حوزه از سایر حوزههای تسکو متفاوت است.
حسینی ادامه داد: تقریبا 10 تا 11 درصد سهم بازار را از محصولات گیم داریم. موسهای تسکو 16 درصد و کییبورد حدود 14 درصد سهم بازار دارد. در محصولات گیم به دلیل اینکه بخشی از بازار در ایران و محدود است، خروجی اقتصادی ندارد. تسکو 13 خدمات پس از فروش در 13 استان دارد. ما برای همه کالاها حتی موس و کیبورد خدمات پس از فروش داریم.
سلب مسئولیت: تیم تحریریه سختافزارمگ در تهیه محتوای رپورتاژ نقشی نداشته و مسئولیتی در قبال صحت آن ندارد.
با جنس پلاستیک ضایعاتی موس و کیبورد تولید میکنن، اونوقت میخوان مثلا واردات لاجیتک و کورسیر رو ممنوع کنن…
من از تسکو فقط یک موس پد طبی خریدم که بر خلاف چندتا قبلی که 6 ماهه یا یک ساله خراب میشد این یکی چند سال هست سالم مونده. به خاطر همین که یک جنس ارزون قیمتشون اینقدر کیفیت داشت به کیفیت محصولات دیگشون هم امیدوارم.
یک بار هم خواستم دسته بازی بخرم بین تسکو و لاجیتک مردد بودم. خلاصه چون تو سایتهای خارجی هم اون دسته لاجیتک که البته یک دسته ارزون قیمت بود تو لیست های پیشنهادی بود لاجیتک که یک برند معروف هست خریدم. مشکلی که داشت کلید RT از همون روز اول بد کار میکرد و با قالب دسته اصطکاک داشت. مجبور شدم با چاقو تراش بدم تا دکمه راحت عقب جلو کنه (که خوب خوب هم نشد). بعد از یک یا دو سال هم دکمه هاش مثل قبل جواب نمیدن و باید فشار بدیش. الان اگه تسکو خریده بودم واین مشکلات داشتم میگفتم جنس ایرانی خریدم اینجور شده و ایکاش لاجیتک می خریدم.
منظور این که حتی تو بهترین مارکهای خارجی هم خرابی و مشکلات هست. من الان هر چی بخوام بخرم میرم ببینم برند درست و حسابی ایرانی هست که محصول مشابه داشته باشه اگه احساس کردم نیست میرم خارجی میخرم. کالای خارجی هم به خاطر دلار و گمرک و سود فروشنده قیمتش بالاست. یعنی گول قیمت بیشترش نباید بخوره آدم. اینها همون کالا ارزون قیمت خارجی هستن اومدن ایران گرون شدن. من برای کالایی که دو برابر تا سه برابر ایرانی قیمت داره نگاه خیلی مثبت ندارم. بعد از اون میگم شاید جنس با کیفیت باشه. البته به قیمت هم راضی نمیشم چون کلاه بردار و سو استفاده گر هم هستن که یک کالا رو قیمت غیر واقعی بزنن. میرم تو نت سرچ میکنم.
الان دیجی کالا عینک با برند میباخ می فروشه از 10 میلیون تا 30-40 میلیون. من هر چی نگاه میکنم تو سایت برند اصلا عینک هایی که نمایش داده میشه تو دیجیکالا تو کاتالوگشون نیست به غیر از چند تا که با قیمت دلار روز و سود این حرفها باید بالای 120 میلیون تومن در بیاد. خلاصه گشتم و دیدم عینکهای مورد نظر و همون عکسهای تبلیغاتی و جعبه کپی هستند از هند و با قیمت 60 دلار بفروش میرسن. با کارت گارانتی و همون جعبه و از این حرفها. یعنی 60 دلار باید بشه 3 میلیون طرف میاد تو دیجیکالا می فروشه 35 میلیون. اصلا وقتی اسم یک کالای خارجی رو سرچ میکنی تو اینترنت و فقط سایتهای ایرانی برای اون کالا تو سرچ نمایش داده میشه باید بفهمی که با یک کالای بی صاحب طرفی. منم به جای اینکه بدم چینی بخوره میدم ایرانی بخوره.
نباید اصطلاح خارجی به کار ببرم ولی جاش هست که بگیم
#فکت
آره واقعا خیلی مواظب باش در حالی ک اسمت عربیه، اصطلاح خارجی به کار نبری.
بی کیفیت تر از تسکو وجود نداره