اینکه با استفاده از نرمافزارهایی مانند فتوشاپ تغییراتی بر روی چهره اعمال میشود، موضوع تازهای نیست و مدتی میشود که به لطف پیشرفت تکنولوژی این یکی از آسانترین راهها برای زیباسازی هر چه بیشتر تصاویر، بهخصوص عکسهای پرتره است. این موضوع بهتازگی جنبه آزاردهندهای به خود گرفته است، بهخصوص از این نظر که هوش مصنوعی اکنون برای تولید عکسها و ویدئوهایی از افراد استفاده میشود که در آنها محتوایی که تولد میشود کاملاً غیرواقعی است.
این موضوع در دورهای که در آن زندگی میکنیم میتواند یک مشکل بزرگ باشد، چرا که اطلاعات غلط به سرعت هر چه تمام منتشر میشوند. درست به همین دلیل Adobe اعلام کرده است که به عنوان بخشی از تحقیقات خود، همکاری خود را با محققان UC Berkeley آغاز کردهاند. به واسطه این همکاری آنها میتوانند با توسعه هوش مصنوعی به دستکاریهای صورت گرفته از چهرهها در صورتیکه عکسها با نرمافزار فتوشاپ ادیت شده باشد، پی ببرند.
پژوهشی بر پایه CNN
طبق گفته ادوبی با آموزش یک شبکه عصبی پیچشی (Convolutional Neural Network)، یک نوع یادگیری ماشین ژرف، این پروژه تحقیقاتی توانایی این را دارد که تصاویر چهرههای تغییریافته را تشخیص دهد. پژوهشگران یک مجموعه آموزشی گسترده از تصاویر آموزشی ایجاد کردهاند که در آن هزاران تصویر که توسط اسکریپتهای فتوشاپ و با استفاده از قابلیت Face Aware Liquify تشخیص داده شده، وجود دارد.
Richard Zhang یکی از محققان ادوبی گفته است: “که ایده جادویی کلید Undo جامع که برای بازگرداندن تصاویر به حالت قبل از ادیت استفاده میشود، هنوز با واقعیت فاصله دارد. اما ما در جهانی زندگی میکنیم که اعتماد کردن به اطلاعات دیجیتالی که به دستمان میرسد، هر روز سختتر میشود و من مشتاقم هر چه بیشتر در این زمینه تحقیق و بررسی کنم.”
اخیراً ویدئوهای زیادی با استفاده از فناوری دیپفیک از شخصیتهای معروف در فضای اینترنت منتشر شد است که توانایی تشخیص غیرواقعی بودن آنها برای کاربران عادی سخت است. خوشبختانه هنوز پای این تکنولوژی ترسناک به محتوای رسانهای داخلی وا نشده است، اما باتوجه به سرعت فراگیرشدن آن بعید به نظر میرسد که راه مقابله با آن پیش از گسترش آن کشف شود.
دیدگاهتان را بنویسید