پس از فیلترشدن تلگرام، دو نسخه داخلی غیرفیلتر این برنامه، یعنی هاتگرام و تلگرام طلایی از آب گِل آلود ماهی گرفتند و به سرعت به برنامههای محبوبی در میان کاربران ایرانی تبدیل شدند. باوجود اینکه این برنامهها نسخههای غیرفیلتر از یک برنامه فیلترشده به حساب میآمدند و در ظاهر تمامی مسئولین مخالف فعالیت آنها بودند، اما هاتگرام و تلگرام طلایی توانستند بیش از یک سال پس از فیلترینگ تلگرام به فعالیت خود ادامه دهند.
سال گذشته طبق آمارهای رسمی اعلام شده که هاتگرام و تلگرام طلایی بیش از 40 میلیون کاربر فعال دارند و از همین رو توقف یک باره فعالیت آن در فعالیت مردم ایجاد اختلال خواهد کرد. از این رو به آنها فرصتی چند ماهه برای استقلال از تلگرام و بومیسازی داده شد. فرصتی که بارها و بارها تمدید شد و در نهایت به جواب نرسید. حتی در مقطعی ابوالحسن فیروزآبادی، رئیس مرکز ملی فضای مجازی عنوان کرد که بومیسازی این پیامرسان نیاز به یک هزینه 250 میلیارد تومانی دارد.
هاتگرام و تلگرام طلایی که هر دو متعلق به یک شرکت (راهکار سرزمین هوشمند) میباشند، چندی پیش به عنوان برنامه مخرب توسط گوگل تشخیص داده شدند که در تلاشند تا از دادههای شخصی کاربران مانند پیامک، عکس، صدا و سابقه تماس آنها جاسوسی کنند. با این حال، حتی این موضوع هم نتوانست در فعالیت آزادانه آنها خللی ایجاد کند. اما حالا به نظر میرسد که این دو برنامه سرانجام به پایان راه خود رسیدهاند.
بیشتر بخوانید: سردار جلالی: آذری جهرمی فیلترینگ تلگرام را اجرا نکرده است!
نسخههای داخلی و ناامن تلگرام به کار خود پایان دادند
یکی از مدیران تلگرام طلایی و هاتگرام در راستای این موضوع، روز گذشته اعلام کرد:
به احترام فضای قانونی کشور سرورهای این دو کلاینت تلگرام (هاتگرام-تلگرام طلایی) بعد از غروب امروز مورخ 31/3/98 خاموش میشود. بنا داریم تا یک پروژه بومی را بهزودی به بازار عرضه کنیم اما چون در تعداد سرورها محدودیت داریم باید در ابتدا زیرساخت نرمافزاری تلگرام طلایی و هاتگرام از این سرورها پاک شود تا بتوانیم پروژه بومی را بر روی آن راه اندازی کنیم. همچنین چون نسخه بومی باید توسط گوگل پلی تایید شود، ارائه این نسخه مدتی طول میکشد.
او با تأکید بر اینکه هدف از قطع کردن سرورهای تلگرام طلایی و هاتگرام از نسخه اصلی تلگرام تمکین به قانون داخلی کشور است، عنوان کرد که از حدود ساعت هشت و نیم امشب تا نه و نیم امشب (روز گذشته) ارتباط این دو کلاینت با نسخه اصلی تلگرام قطع میشود. اما اپلیکیشنها به دلیل اینکه آرشیوشان حفظ شود، از روی گوشی کاربران پاک نمیشود.
آیا شما هم از کاربران برنامههای تلگرام طلایی و هاتگرام بودید؟ در حال حاضر از چه پیامرسانی برای ارتباط با دوستان خود استفاده میکنید؟
خوب شد که تعطیل شدن این برنامه های فاسد و جاسوس. با این کار بومی ها هم از سردرگمی درمیان.
از همون اول هم نباید به وجود میومدن که بخوان کنار گذاشته بشن …
بدرود جاسوسای عوضی
:-)):-)):-))