همواره از اولین نسخههای کامپیوترهای ساخته شده تاکنون تفاوت سرعت درایوهای ذخیرهسازی تأثیر مستقیمی در عملکرد این دستگاهها داشته است. پیشرفت این قطعات در سالهای اخیر باعث شده تا تفاوت سرعت چشمگیری نسبت به نسلهای گذشته در آنها دیده شود. جدیدترین حافظههای ذخیرهسازی که در حال حاضر در دسترس عموم قرار دارند، عبارتند از؛ M.2 Nvme، SSD و HDD.
معمولاً تفاوت عملکرد فنی قطعات کامپیوتری، یکی از فاکتورهای تعیین کننده قیمت آنها است. موضوعی که به وضوح میان 3 حافظه ذخیرهسازی مذکور مشخص است. در ویدئوی این مطلب تفاوت سرعت این سه درایو را در هنگام اجرا ویندوز و چند بازی مختلف خواهیم دید.
احتمالاً اگر برای ارتقای یک سیستم یا لپتاپ کند، اقدام کرده باشید، با این راهحل که یک درایو SSD به آن اضافه کنید، مواجه شدهاید. لپتاپهایی که تا چند سال پیش تولید میشدند، تنها با یک حافظه ذخیرهسازی از نوع HDD روانه بازار میشدند و این موضوع در مورد یارانههای شخصی هم صدق میکرد. HDDها که در حال حاضر نوع سنتی درایوهای ذخیرهسازی به حساب میآیند، نسبت به نسل بعدی خود، یعنی حافظههای SSD تفاوت سرعت قابل توجهی دارند. این موضوع تا حدی تأثیرگذار است که با اضافه کردن یک SSD به PC یا لپتاپ خود از بهبود سرعت عملکرد آن، شگفتزده خواهید شد.
در برخی موارد SSDها تا 5 برابر سریعتر از هارد دیسکها هستند، اما تفاوت میان درایوهای NVMe با SSD که از اینترفیس متفاوتی از هم بهره میبرند، تا چه اندازه است. در ویدئویی که در ادامه مطلب مشاهده خواهید کرد، تفاوت سرعت درایوهای ذخیرهسازی M.2 NVMe با SSD و HDD در اجرای ویندوز، بازی Metro Exodus، Watch Dogs 2، Far Cry New Dawn، Kingdom Come Deliverance، Shadow of the Tomb Raider و Battlefield 5 نمایش داده شده است.
تفاوت سرعت درایوهای ذخیرهسازی متفاوت
مشخصات سیستمی که این تست بر روی آن انجام شده است، به همراه مشخصات سه درایو مورد نظر به شرح زیر است:
- Windows 10 Pro
- Intel i5 8400 2.8Ghz
- Gigabyte Z370p D3
- RTX 2060 6Gb
- SSD M.2 – Samsung 970 EVO 500 GB
- SSD SATA3 – Samsung 860 Evo-Series 500GB
- HDD – Western Digital Blue 7200rpm 1TB
- RAM 16Gb DDR4
ملت اشتباه نکنین. m.2 که این ویدیو به کار برده از نوع قدیمی یعنی SATA هست نه NVME و برای همین سرعت با SSD SATA برابری میکنه. حتما NVME شرکت adata بخرین تا متوجه سرعت بشین.
من فکر میکردم سری m.2 خیلی سریعتر باشه که البته هست ولی برای استفاده از حداکثر سرعت اون باید سیستم حرفهای سطح گیمینگ یا اصطلاحا رندرینگ با مثلا cpu i9 9700k استفاده کرد که البته نین و گرافیک در خور خودش رو نیاز داره و حداقل همچین سیستمی نیاز تا بتونه از حداکثر سرعت سری ام تو استفاده کنه خیلی برای من مفید بود که متوجه شدم برای سیستم متوسط باید ssd sata گرفت و غیر از این پول دور ریختنه
SSD هارد نیست . حافظه است
M2 در PCIe 3/4 تا ۳ هزار مگابیت بر ثانیه سرعت خوانش و نوشتار فایل رو داره..
در هنگام خرید دقت کنید مادربرد شما از PCIe 3/4 پشتیبانی کنه . همچنین در هنگام خرید SSD m2 به پشتبانی اون از پی سی آی و سرعت خوانش و نوشتار فایل دقت کنید
دوستان M.2 با رابط SATA-3 سرعتش حدود 600 مگابایت بر ثانیه است که با NVMe با رابط PCIe 3.0 با سرعت حدود 3500 مگابایت بر ثانیه تفاوت داره و همچنین mSATA با رابط PCIe 1.0 سرعتش حدود 850 مگابایت بر ثانیه هست… هر اطلاعاتی رو خواستید می تونید توی گوگل و یوتیوب پیدا کنید.
عکسه خودته خانم دانشور واقعا . برا خودت تلسکوپ هابلی واقعاخخخخخ😆😆😆😆😁
هاردهای m2 نسبت به ssd sata گرون تر هستند ولی سرعت هاشون تقریباً یکی هستش،
پول تون رو به خرید هارد های m2 ندید،
همون ssd ساتا خیلی خوب و تمیز سرعتی رو که لازم دارین بهتون میده،
شما اگه از بحث سخت افزار کامپیوتر سر در می آوردی میفهمیدی چرا شرکت ها خودشون رو میکشن و سرمایه گذاری میکنن رو سرعت بیشتر.
شما برای خرید هارد کافیه سرعت خواندن و نوشتن ترتیبی رو ببینی
اس اس دی 2.5اینچی نهایت 500 یا 550مگابایت بر ثانیه.
اس اس دی nvme یا همون m2 مثلا مدل هایی تا 3000 تا 3500 مگابایت !!در بازار و بالاتر ساخته شده.
پس اگه اطلاعاتی ندارین نظر الکی ندین
شما درست میگی حسین آقا. حالا من نمیدونم شغل شما چیه ولی میدونم شاید 1% کل ایران نیاز به این مقدار سرعت انتقال داده دارن که ام2 میده! برای اکثر مردم که استفاده روزمره دارن حتی هارد دیسک هم جوابگو هست.اس اس دی دیگه بهتر ولی دیگه هاردی که 3گیگ بر ثانیه انتقال داده داره رو میخوان چیکار؟!!
هع
الان بازی جی تی ای وی و رددد2 بدون ssd خیلی سخت بالا میاد نظر الکی ندید گیمر نیستی بای
مطلب خیلی خوبی بود خانم نوربخش عزیز. بسیار ممنون
سلام
کسایی که میخوان هارد m2 بگیرن خیلی دقت کنن که نوع رابط ساتا نباشه و از نوع pci باشه
کلا هاردهای ssd سرعت زیادی دارن و رتبط ساتا نهایتا تا حدود 560 مگ بر ثانیه کشش داره
واسه همین هیچ هارد 2.5 اینچی با رابط ساتا سرعتش از این بیشتر نمیشه
توی بارگذاری برنامه ها و گیم هم سرعت هارد و خصوصا سرعت خواندن اطلاعات نا منظم و هم سرعت پردازنده و رابط بین هارد و رم و پردازش داده هایی که روی هارد هستن به نوعی که قابل استفاده جهت پردازش روی رم باشن مهم هستن
تاخیری که در خواندن اطلاعات باعث میشه هارد های مغناطیسی به واسطه جابجایی هد داشته باشن اونا کندتر از ssd ها میکنه
به هر حال به نظرم بهترین چینش
یک هارد ssd m2 pci با حجم بالاتر از 250 و یک هارد مغناطیسی با ظرفیت بالاتر از 2 ترا جهت ارشیو و…. بواسطه قیمت مناسب تر
تذکر خوبی بود دوست عزیز
هارد دیگه فقط اکسترنال برای ذخیره پر حجم، الان دیگه فقط ssd، احتمالا کنسول ها چون یکپارچه و ثابت هستن بهتر از سرعت آنها استفاده کنن
پس چرا m2 میگن سرعت ۲۰۰۰ و ۳۰۰۰ ولی ssd رو ۵۰۰ مگ میگن . شاید با i7 و رایزن تفاوتشون خیلی بیشتر باشه ؟
ssd از پهنا باند ساتا استفاده میکنه ولی m.2 از مسیر های Pci که پهنا باندش چندین برابر ساتا بیشتره.سرعت ssd هیچ ربطی به نوع پردازنده نداره
البته هر دوتاشون ssd هستن ولی از نوع اتصال متفاوت😁
خیلی جالب بود. کاش سرعت کپی کردن دیتا رو هم میذاشتن
به نظر من بعد از معرفی نسل جدید کنسولها تفاوت عملکرد و ارزش خرید m.2 بیشتر خواهد شد. چون اونها هم از SSD با سرعت مشابه m.2 استفاده میکنن. به خاطر همین بازی های نسل بعد بزرگتر و پر محتوا تر خواهند بود که زمان لودینگشون نسبت به این نسل افزایش پیدا میکنه.
تفاوت سرعت هارد معمولی با این دو زیاده.ولی ssd معمولی نسبت به مدل m2 زیاد تفاوتی ندارد و m2 فقط کمی سریعتره. دیگه باید هارد های معمولی رو کنار گذاشت.