بر اساس اظهارات شرکت تحلیلی TechInsights، کمپانی تراشه ساز چینی SMIC تراشههای 7 نانومتری خود را برای استفاده در سخت افزارهای استخراج بیت کوین را بر اساس تکنولوژی TSMC تولید کرده و از فناوری شرکت تایوانی تقلید کرده است. TechInsights چیپ را مهندسی معکوس کرده و میگوید تصاویر اولیه نشان میدهد که یک کپی بسیار نزدیک از فرآیند ساخت 7 نانومتری TSMC است.
TSMC در گذشته دوبار از شرکت چینی SMIC برای تقلید از تکنولوژی ساخت اش شکایت کرده است. این کشف در حالی است که چین در نظر دارد در تولید تراشههای نیمهرسانا در داخل خاک خود پیشرفت کند و ایالات متحده نیز در حال تصویب معافیتها و یارانههای مالی برای تراشهسازان آمریکایی است. گزارش TechInsights میگوید که TSMC، اینتل و سامسونگ همهگی تکنولوژیهای پیشرفتهتری نسبت به SMIC دارند و حداقل از لحاظ فرآیند ساخت، دو Node از شرکت چینی جلوتر هستند.
شرکت تراشه ساز چینی شدیداً توسط ایالات متحده تحریم شده و توانایی های این شرکت را برای خرید ابزارهای پیشرفتهی لیتوگرافی EUV کاهش داده است. با این حال SMIC میتواند همین حالا هم از ابزارهای موجود اش برای ساخت چیپ های 7 نانومتری استفاده کند. چین در بخش تراشه سازی به دنبال استقلال و خودکفایی است و احتمالا تقلید از شرکتهای دیگر برای رسیدن به این هدف برای این کشور مهم نباشد.
SMIC در ابتدا نودهای 7 نانومتری خود را در اوایل سال 2020 معرفی کرد و سپس با شریک تجاری خود Innosilicon اعلام کرد که در اواخر همان سال تراشهای را بر روی N+1 و نود هفت نانومتری ساختهاند.
هنوز مشخص نیست که آیا تراشه استخراج بیت کوین Minerva که شرکت Techinsights از بازار آزاد خریداری کرده، با همکاری Innosilicon ساخته شده است یا خیر. شرکت تایوانی TSMC در سال های 2002 و 2006 به دلیل کپی کردن فرآیند و تکنولوژی ساخت توسط SMIC از این کمپانی شکایت کرده بود و TechInsights برآورد کرده که کپی کردن فرآیند 7 نانومتری احتمالا به دعواهای حقوقی بیشتری منتهی شود.
چین در هر حوزه ای پیشرفت کنه اعم از تراشه، خودروسازی و… برای کشور ما که در تحریم هست، خیلی خوبه. ممکنه به بهترین تکنولوژی های غرب مثل آیفون آمریکا، دسترسی نداشته باشیم ولی حداقل می تونیم شیائومی چینی رو بخریم و در حد متوسط نیاز های اساسیمون رو برطرف کنیم.
و ما هیچ ، ما نگاه
کی کشور ما قرار شروع به حرکت کنه خدا میدونه
این یه پیشرفت بزرگ واسه چینه واقعا باید بهشون تبریک گفت ، مشکلات هایسیلیکون و zhaoxin تا حد زیادی حل شد
بله
من هم از خبر پیشرفت چین تو این حوزه خوشحالم
این به نفع خیلی از مصرف کننده های جهانی است
از جمله کشور خودمون
این دفعه که برای قرارداد اومدن از نزدیک بهشون تبریک بگو فقط ماشینای تشریفاتو بپا :))
من دوست ندارم گرفتار دو قطبی روسیه و امریکا یا امریکا و چین بشم یا هر دو قطبی که تو دنیای تکنلوژی وجود داره
مثلا اینتل و amd
کلا طرفدار این هستم که تکنلوژی انحصاری نباشه
نیازی نیست به همه چیز نگاه سیاسی داشته باشی
و با یه متلک بخواهی خودت رو گول بزنی
معلومه که انحصار مورد تایید هیچ عقل سالمی نیست، ولی در مورد کشوری که تمام واردات محدودش شدیدا سیاسی و انحصاریه، جمله – به نفع … کشور خودمون – یا منع سیاست در جامعه سراپا سیاست زده ایران – یا رفع انحصار توسط چین که چیزی مثل امید بستن به خودرو سازان داخلیه – اجتماع پارادوکس هاست 🙂
تعصب زدگی سیاسی و خوراک رسانه ای باعث شده یک عده تصور کنن تکنولوژی اروپایی امریکایی هست
این عده که احتمالا قلیل هم هستن بعد یک مدت انکار با تعریف و تمجید میرن سراغ همون محصول چینی. نمونه اش شیائومی
یادمه یکی فردی که مهندس متالورژی هم بود ارادت خاصی به گوشی و برند امریکایی موتورولا داشت ولی حتی نمیدونست موتورولا از گردونه رقابت خارج و توسط لنوو تصاحب شده.
حتی یک مقطعی انگلیس قصد داشت نسل 5 رو به هواوی بسپاره ولی با فشار امریکا منصرف شد
اگر فشار و تحریم امریکا نبود شاید هواوی الان خیلی از بازارها رو تصاحب کرده بود
جالبه امریکا هم چین رو قبول داره ولی طرفدارهاش نه!
چین از خودش چیزی نداره. هر چی که داره و هر چی که شده، از قبل صدقه سری فن آوری آمریکا شده.
بله منم خیلی دیدم ک ملت وقتی میان گوشی بخرن، مخصوصا وقتی ب اختیار از بین سامسونگ و آیفون و شیائومی، میرسن ب شیائومی، خیلی از پدر، مادر و سایر بستگانِ دوستان شما ک این شرایط رو بوجود آوردن یاد میکنن. تعریف و تمجید های فراوان اصلا.
شیائومی یک برند شناخته شده است که مختص ایران نیست و اکثر بازار هند رو هم قبضه کرده و مردم اونجا هم بدون تعصب استقبال کردن. پس مشخصه این ربطی به کشور یا خانواده و تربیت اون هندی نداره.
شما چه تو ایران چه هند یا هر کجای دنیا باشی این تصعب … هست پس برو منشاء اینها رو در خانواده و تربیت خودت جستجو کن
دانلود گیف سطح فشار 🙂
با این متلکا عقده ای بودنتو نشون میدی