در طی هفته گذشته، خبرهایی در رابطه با تفاوت عملکرد واقعی برخی از SSD ها با آنچه که شرکتهای تولید کننده ادعا کردهاند منتشر شد. ما نیز در اینجا به پنهانکاری شرکت وسترن دیجیتال در تغییراتی اعمال شده در SSD خود پرداختهایم. بعد از آن خبر رسید که شرکت کروشال هم به عنوان یکی از برندهای شناخته شده در زمینه تولید حافظه، نیز دچار تناقضهایی در ادعاهای خود از عملکرد SSD و P2های خود با آنچه که در محصول نهایی ارائه داده، شده است. در هرصورت شرکت کروشال اقدام به پاسخگویی در رابطه با مشکل پیشآمده کرده است.
حافظههای بزرگ با توان حافظه کوچک
در ابتدا میپردازیم به حافظه P2 این شرکت. نسخههای 1TB و 2TB این درایوها از نوع QLC همراه با حافظههای کش SLC بزرگ بودند. اما هیچگاه با TLC NAND با ظرفیت پایینتر تولید نشدند. به نظر میرسد که شرکت کروشال هیچگاه این موضوع را به اطلاع رسانهها نرسانده است. گروه Storage Review به صورت خاص بر روی P2 با ظرفیت 2TB به عنوان یک حافظه M.2 با ویژگی SSD که از TLC NAND بهره میبرد بررسیهایی را انجام داده است.
اما شرکت کروشال ادعا میکند که هیچ حافظه P2 نسخه TLC با حافظه یک یا دو ترابایت را وارد بازار نکرده است. به طور کلی، در هر گروه از درایوهای حافظه، درایوهایی که دارای ظرفیت بالاتری هستند، از انواع کم حجمتر خود سرعت بیشتری دارند. اما ظاهرا در رابطه با حافظههای 2TB کروشال اینگونه نیست، و ظاهرا آنها از NAND که برای حافظههایی با نهایت ظرفیت 500 گیگابایت است برای ظرفیتهای بالا هم استفاده کردهاند.
کروشال: اطلاعات منتشر شده کاملا درست است
شرکت کروشال اعلام کرده که از قصد نوع متفاوتی از درایوها را برای تست و آزمایش و نوع دیگری برای فروش به خریداران عرضه نکرده است. به گفته کروشال، خود آنها نیز از همان نسخه درایورهایی که برای بررسیکنندهها و مشتریان فرستادهاند، به عنوان نمونه برای آزمایش و تست عملکرد استفاده کردهاند. این شرکت به این موضوع هم اشاره کرده که اطلاعاتی که در مورد P2 منتشر میشود صحت دارد و آنها تا کنون هیچ تلاشی برای پنهان کاری در رابطه با عملکرد واقعی حافظههای P2 نکردهاند. کروشال ضمن اینکه همچنان از مشخصات اعلام شده درایوهای خود دفاع میکند، به نکتهی دیگری هم اشاره کرد. این شرکت در گذشته نیز به دلایلی تنظیمات NAND خود را تغییر داده بود.
همیشه این سوال وجود داشته که آیا مشخصات اعلام شده از سوی تولیدکنندگان دقیقا نشان دهنده واقعیت است یا خیر؟ این مشکل تنها در مورد حافظههای SSD یا محصولات کروشال نبوده بلکه از دیرباز در بازار وجود داشته و محدود به حوزه کامپیوتر و سختافزار نیست. حتی گاهی در نرمافزارها، مانند بازیهای ویدیویی نیز مشخصات ادعایی به آنچه که در واقعیت وجود دارد متفاوت است. اما مشکل ما در اینجا با شرکت کروشال تغییر در ساختار NAND این محصول است، که باعث شده در شرایط مشابه راندمان کاری این درایوها کاهش پیدا کند. در درایوهای 1 و 2 ترابایتی در حالت عادی عملکرد بهتری نسبت به درایوهای کوچکتر میبینیم، اما کافیست که حافظه نهان آن پر شود تا کارایی درایو به شدت افت کند.
بنابراین مهم نیست که شرکت کروشال در پشت مشخصات اعلام کرده خود میایستد یا خیر. موضوع مهم این است که این شرکت از اختلافی که در بین این درایو با نوع مشابه خود که قبلا معرفی شده است هیچ سخنی نگفته بود. کارشناسان فنی و مطبوعات به شرکت Crucial تاکید کردهاند که همواره به اطلاعات بیشتری در اینچنین شرایطی احتیاج دارند، چرا که آنها نظرات خود را در مورد عملکرد واقعی دستگاهها بیان میکنند. حالا اگر قرار به تغییر در محصول نهایی باشد، مطمئنا اطلاع رسانی در این مورد واجبتر هم میشود. به عبارتی تمامی شرکتها در زمان ارسال نمونه برای آزمایش باید با شفافیت کامل اطلاعات لازم را ارائه بدهند.
در مذاکراتی که بین نمایندگان شرکت با کارشناسان صورت گرفته، آنها از این طرح استقبال کردهاند ولی نتوانستند قول خاصی در رابطه با شفافسازی اطلاعات بدهند. اما با این حال امید است در بلند مدت حداقل در رابطه با تغییر در SSDها اطلاع رسانی کنند.
دستهبندیهای دقیقتر
بهترین کاری که شرکت کروشال برای حل این مشکل میتواند انجام بدهد، اول افزایش مدلهای SSD است، مثلا P2T و P2Q که باعث شفافتر شدن مشخصات محصولات میشود.دوم اینکه کروشال باید یک سری اطلاعات تکمیلی را نیز همراه اطلاعات اصلی در دسترس بگذارد. به عنوان مثال اگر کروشال بخواهد تنظیمات درایو خود را به صورتی تغییر بدهد که عملکرد آن در حین انتقال فایلهای سنگین کاهش پیدا کند، بهتر است اندازه چنین فایلهایی 25 تا 30 درصد کل حجم درایو در نظر بگیرد. درایو 500 گیگابایتی P2 ممکن است با فایلهایی بین 125 تا 165 گیگابایت آزمایش شود، در حالی که درایو 2 ترابایتی باید با فایلهایی با حجم 500 تا 660 گیگ آزمایش شوند.
میشود تصور کرد که تعداد زیادی از افرادی که درایوهای SSD جدید خریداری میکنند، حجم زیادی اطلاعات در درایوهای قدیمی خود دارند که مجبور به انتقال آنها به SSD جدید خود هستند. این موضوع اهمیت خود را در چنین مواقعی نشان میدهد. با این کار میتوان اطلاعات شفافتری را به خریداران داد. تقسیم بندی محصولات به دستههای بیشتر مانند P2T و P2Q مطمئنا راه حل سادهتری است. چرا که ممکن است در اطلاعات تکمیلی نیز تناقضهایی به وجود بیاید.
تضمینی برای اجتناب از تکرار این کار وجود ندارد
هیچ یک از افرادی که از طرف شرکت کروشال با مطبوعات تماس گرفتند، تضمینی در رابطه با اعلام سریع تغییرات ندادند. اما به آنها گفته شده است که کارشناسان سخت افزار همیشه با انجام آزمایشهای بیشتر سعی در افزایش دقت و گستردگی اطلاعات دارند. زیرا خوانندگان با تکیه و اعتماد به آمارهای ارائه شده از سوی آنها اقدام به خرید سخت افزار میکنند. عدم اعلام تغییرات باعث به وجود آمدن اشتباه ناخواسته در اطلاعات میشود و طبیعتا بعد از مدتی اعتماد خوانندگان از بین خواهد رفت، و این یک بازی دو سرباخت است که به نفع هیچ یک از طرفین نیست. نه تولیدکنندگان، نه کارشناسان و نه مشتریان.
اکنون جو بدی در بازار درایوهای SSD به وجود آمده است. این تغییرات از سوی شرکتهای تولید کننده باعث نگرانی تمام کاربران از صحت اطلاعات مندرج بر روی محصول خریداری شده است. یا اینکه داریوی که خریداری میکنند ارزش پولی که برایش پرداخت کردهاند را دارد؟ممکن است هیچ کدام از شرکتهای کروشال، سامسونگ و یا وسترن دیجیتال به نیت فریب این کار را انجام نداده باشند، اما مشتریان چنین حسی را نسبت به آنها ندارند. وقتی چنین اختلافی بین نمونههای آزمایشی درایوهای P2 کروشال و 970 EVO سامسونگ با محصول نهایی وجود داشته باشد، خریدار در هر صورت خود را قربانی یک تبلیغ دروغین و اغواگر میداند.
بیاعتمادی ثمرهی پنهانکاری بزرگان سختافزار
در حال حاضر هیچ افقی از بازار پیش رو در دسترس نیست. ممکن است شرکتهای زیادی مانند کروشال، وسترن دیجیتال و سامسونگ سعی در انجام چنین کاری داشته باشند. در حال حاضر اینتل تنها شرکتی است که رسما اعلام کرده، به هیچ عنوان حاضر به انجام چنین کاری نیست و پیش از این هم هیچگاه این کار را انجام نداده است. هر دو کمپانی WD و Crucial که در این رابطه با آنها صحبت شده است، تمایل به بهبود شرایط پیش آمده دارند. اما فعلا باید صبر کرد تا دید در عمل هم کاری برای تغییر وضع موجود انجام میدهند یا خیر. اما این مشتریان هستند که در میان حجم انبوهی از اطلاعات غیر قابل اعتماد سردرگم شدهاند، که این موضوع میتواند در دراز مدت به بازار لطمههای فراوانی بزند.
مطالب مربوط:
دیدگاهتان را بنویسید