خدا را چه دیدید؟ شاید خودروهای الکتریکی بتوانند قلنج تکنولوژیهای باتری را بشکنند و بلاخره شاهد پیشرفت این حوزه در دنیا باشیم. در همین راستا شرکت معظم خودروسازی ولوو دست به کار شده تا در کنار شرکتهای نامدار دیگری همچون فورد، تسلا، جنرال موتورز ، تویوتا، پورشه و فیات، شروع به ساخت کارخانهی باتری سازی برای خودروهای آیندهی خود کند. ساخت کارخانه تولید باتری ولوو احتمالا نمایانگر این موضوع است که هر شرکتی بخواهد در آینده و بازار رقابتی خودرو زنده بماند، باید مشکل باتری و برد ماشینهای خود را حل کند.
- ما کجاییم در این بحر تفکر تو کجا – کارخانه باتری سازی تویوتا در آمریکا
- تولید سلول باتری توسط پورشه – اتومبیلهای مسابقهای در خط مقدم
- ساخت پیست تست خودرو کارخانه کونیگزگ آغاز خواهد شد
جزئیات ساخت کارخانه تولید باتری ولوو
شرکت ولوو (که بیشتر به ساخت ماشینهای سنگین و تریلیهایش در ایران معروف است) به همراه شریک فنی خود (نورث ولت) برای ساخت شارژر XC40 Recharge خود افدام به تولید باتریهایی با تکنولوژیهای جدید خواهد کرد تا بتواند از تمام ظرفیت شارژر جدید خود در خودروهای الکتریکی استفاده کند. این تجهیزات جدید کارخانهی ولوو قرار است تا سال 2025 راه اندازی شوند و در راستای تولید این محصولات هم بیش از 3000 نفر در کارخانههای ولوو مشغول به کار خواهند شد. به غیر از اینها شرکت ولوو برنامههای دیگری برای دیگر شرکتهای زیرمجموعهی خود نیز دارد تا از تمام پتانسیل آنان برای ساخت محصولات جدید الکتریکی خود بهره ببرد.
قطعا این حرکت نشان دهندهی تقویت روابط بین ولوو و نورق ولت است چرا که این دو شرکت باید یک خط تولید مشترک برای این محصولات ایجاد کنند. آنطور که در قرارداد این دو شرکت آمده، این کارخانه قرار است ظرفیت تولید سلول باتری سالانه تا 50 گیگاوات ساعت را حفظ کند که این رقم برای تامین سخت افزار بیش از 500 هزار خودرو کافی است. خب طبیعتا تا سال 2025 میزان تقاضا برای حصولات برقی وابسته به خودروها افزایش خواهد یافت و شرکت ولوو هم برای اینکه در این موج تقاضاها گیر نکند، از هم اکنون به فکر افتتاح یک کارخانه در سوئد افتاده تا در کمتر از 6 ماه یک مرکز تحقیق و توسعه برای فناوریهای الکتریکی ایجاد کند.
همگان انتظار دارند تا افتتاح این کارخانه در تولید سلولهای باتری نوین و پیشبرد تکنولوژی کمک شایانی کند و البته که پس از افتتاح تمام قسمتهای این کارخانه، شرکت ولوو تبدیل به بزرگترین تولید کنندهی سلولهای باتری در اروپا خواهد شد. ظاهرا شرکت ولوو برای سپردن مسئولیت این حجم از کار سنگین، آدریان کلارک، مدیر سابق مجموعهی تسلا را به استخدام خود درآورد تا وی به تولید خودروهای الکتریکی ولوو و همچنین سلولهای باتری و تجهیزات انتقال سوخت نیز نظارت کند.
هاکان ساموئلسون (مدیرعامل ولوو) در مصاحبهای اعلام کرده:
همکاری ما با نورث ولت کلیدی برای رسیدن به جاه طلبیهای استراتژیک ما در زمینهی خودروهای الکتریکی و برق است. ما متعهد هستیم که در بخش خودروهای برقی پیشتاز باشیم. خودروهای الکتریکی تا سال 2030 به ماشین برتر دنیا تبدیل خواهند شد و در این میان تولیدات ما نیز قرار است آنها را تغذیه کند.
باید منتظر ماند و دید که آیا خودروهای الکتریکی میتوانند با موفقیت کاری که گوشیهای هوشمند از پس آن برنیامدند، به پایان برسانند یا خیر!
نکته اول اینکه ولوو در سال ۲۰۱۰ بخش خودروهای سبک رو به یک شرکت چینی فروخت، بنظر این خبر مربوط به ولوو اصلی هست نه ولوو چین که اسمش جیلی هست!
دوم خودروهای بنزینی کم کم برای همیشه راهی موزه ها میشن، انگلیس ددلاین ۲۰۳۰ رو برای فروش خودروهای نو فقط بنزینی تعیین کرده، همین الان هم خیلی خودروهای حتی غیرهیبرید سوخت ترکیبی دارن مثلا ماشین خودم E85 هست یعنی سوخت ترکیبی ۸۵٪ اتانول و فقط ۱۵٪ بنزین که متاسفانه یافت نمیشه!