واسط برنامه نویسی سطح پایین Direct X 12 اکنون یکی از خبر ساز ترین پدیده های حاضر در دنیای بازی های کامپیوتری محسوب می شود و این روز ها بسیاری از اخبار و حواشی مربوط به بازی های کامپیوتری به این واسط برنامه نویسی اختصاص یافته اند. در طی ماه های اخیر همواره از نقاط قوت و مزیت های ویژه ی بهره گیری بازی های کامپیوتری جدید از قابلیت های موجود در این واسط برنامه نویسی سخن گفته شده است و اعداد و ارقام فراوان و گوناگونی در رابطه با در صد تفاوت این مزیت ها به نسبت توانایی های موجود در ساختار نسخه ی نسل قبلی این واسط برنامه نویسی یعنی Direct X 11 مطرح گردیده است. اعداد و ارقامی که البته تا این لحظه هیچ مثال عینی و قابل لمسی برای اثبات آن ها وجود نداشته است.
از آن جایی که تا کنون هیچ متر و معیار مشخصی برای مشاهده ی کامل توانایی های یاد شده و نکات افتراق ادعا شده در رابطه با قابلیت های موجود در این واسط نوین در دست نبوده و هنوز هیچ بازی قابل قبولی بر مبنای ویژگی های مبتنی بر واسط برنامه نویسی Direct X 12 در اختیار علاقه مندان دنیای بازی های کامپیوتری قرار نگرفته است، شاید در حال حاضر نتوان به طور قطع به تعیین این نکته پرداخت که توانایی های موجود در دل واسط برنامه نویسی Direct X 12 از لحاظ آماری چه تفاوت قابل توجهی با برادر بزرگتر خود یعنی Direct X 11 دارد. با این حال شرکت مایکرو سافت (که در واقع توسعه دهنده ی اصلی واسط برنامه نویسی Direct X 12 محسوب می شود) به تازگی در قالب انتشار اطلاعاتی تازه به طور رسمی مدعی وجود جهش قابل توجهی در امر بهره گیری بازی های کامپیوتری جدید از قابلیت های موجود در واسط برنامه نویسی Direct X 12 شده است. گفتنی است که اطلاعات مذکور در قالب ویدیوی کوتاهی ارائه شده اند که در آن به شکل گذرا شاهد معرفی بازی های کامپیوتری جدید مبتنی بر ویژگی های Direct X 12 هستیم. البته نکته ی جالب و مضحک ماجرا آن جاست که بازی Fable Legends نیز در این ویدئو حضور دارد و به عنوان یکی از عناوین شاخص سال جاری میلادی که از واسط برنامه نویسی Direct X 12 در ساختار خود استفاده خواهند کرد معرفی شده است (اثری که روز گذشته مراحل ساخت آن به طور کامل توسط مایکرو سافت لغو شد). به هر حال شرکت مایکرو سافت در قالب این ویدئو مدعی شده است که به موجب توانایی های موجود در واسط برنامه نویسی Direct X 12 گیمر ها خواهند توانست مواردی نظیر کاهش تاخیر در فرآیند های پردازشی، نرخ فریم روان تر و اجرای بهتر و بهینه تر بازی های کامپیوتری را در امر اجرای آن ها تجربه نمایند. در کنار موارد مذکور اطلاعاتی نیز در زمینه ی تفاوت های فنی واسط برنامه نویسی Direct X 12 نسبت به نسخه ی پیشن آن یعنی Direct X 11 ارائه شده است. به عنوان مثال در ویدیوی مذکور شاهد نمایش صحنه هایی از بازی Deus Ex: Mankind Divided هستیم که تفاوت گرافیک فنی این بازی را در هنگام استفاده از تکنیک های مبتنی بر واسط برنامه نویسی Direct X 12 و Direct X 11 نشان می دهد. بر مبنای این مقایسه به نظر می رسد که واسط برنامه نویسی Direct X 12 امکانات گسترده تری را در زمینه ی بهره گیری از تکنیک های مربوط به نور پردازی پویا در اختیار بازی سازان مختلف قرار می دهد.
مقایسه ی بازی Deus Ex: Mankind Divided بر مبنای تکنیک های گرافیکی مبتنی بر واسط Direct X 12 و Direct X 11
البته علاوه بر اشاره به موارد فوق در ویدیوی منتشر شده توسط مایکرو سافت، شاهد ارائه کردن اعداد و ارقامی نیز هستیم که میزان جهش در بهره گیری از واسط برنامه نویسی Direct X 12 را در امر ساخت بازی های کامپیوتری به نسبت استفاده از قابلیت های موجود در واسط برنامه نویسی Direct X 11 نشان می دهد. بنا بر ادعای مایکرو سافت، به موجب استفاده از قابلیت های موجود در واسط برنامه نویسی Direct X 12 در امر ساخت بازی های کامپیوتری جدید، علاقه مندان به دنیای بازی های کامپیوتری خواهند توانست جهشی 50 در صدی را در امر پردازش های مبتنی بر پردازنده ی اصلی (CPU) در حین اجرای بازی های کامپیوتری طراحی شده بر اساس ویژگی های Direct X 12 (به نسبت قبل) تجربه نمایند. همچنین این رقم در رابطه با پردازش های مبتنی بر کارت گرافیک به 20 در صد خواهد رسید. به عبارت بهتر شرکت مایکرو سافت مدعی است که استفاده از واسط برنامه نویسی Direct X 12 موجب می شود تا کارایی پردازنده های اصلی و کارت های گرافیک موجود در سیستم های کامپیوتری گیمر ها جهش قابل توجهی را در امر اجرای بازی های کامپیوتری مبتنی بر واسط Direct X 12 از خود به نمایش بگذارد که این جهش ارقام یاد شده را در بر خواهد گرفت. با این حال لا اقل در رابطه با بازی Ashes of the Singularity (یکی از نخستین بازی های مبتنی بر واسط Direct X 12 که چندی پیش شاهد انتشار نسخه ی بتای آن بودیم) می توان گفت که چنین جهشی مشاهده نشده است و حتی بررسی های انجام شده در رابطه با کارایی کارت های گرافیک مختلف در امر اجرای این بازی نشان از این دارد که برخی از کارت های گرافیک شاخص برند انویدیا عملکرد بهتری را در زمینه ی اجرای بازی Ashes of the Singularity بر مبنای ویژگی های تکنیکی مبتنی بر Direct X 11 از خود به نمایش گذاشته اند. در این میان عده ای از کارشناسان نیز اعتقاد دارند که اعداد و ارقام ارائه شده از سوی مایکرو سافت بیشتر جنبه ی تبلییغاتی دارد و در حال حاضر معقول ترین جهشی را که می توان به موجب بهره گیری از قابلیت های مبتنی بر واسط برنامه نویسی Direct X 12 در امر اجرای بازی های کامپیوتری متصور شد رقمی ما بین پنج تا ده در صد است. البته جهش ده در صدی در امر اجرای بازی های کامپیوتری مبتنی بر Direct X 12 خود رقم قابل قبولی به نظر می رسد و اگر واقعاً بازی های کامپیوتری مبتنی بر Direct X 12 بتوانند چنین پیشرفتی را در امر اجرای بازی های کامپیوتری جدید از خود به نمایش بگذارند می توان به آینده ی واسط برنامه نویسی سطح پایین Direct X 12 امیدوار بود.
فکر نکنم.
اگه واقعا این تصویر درست باشه،خیلی تفاوت زیاده،ولی تو اون تصویر دایرکت 12 انگار منبع نور اضافه کردن
با چند عکس و نقد نمیشه در مورد دایرکت اکس 12 نظر داد باید منتظر تریلر ها و در نهایت تجربه بازی با این رابط گرافیکی باشیم البته امیدواریم بدست ما هم برسه:emoji1
ممنون از مقاله:-bd:-bd:-bd
خیلی با هم فرق دارن.
ما ایرانیا خیییییییلی باحالیییییییییییییم. همیشه خوشبین به آینده هستیم و منتظریم تو آینده همه چیزایی که دست نیافتنی هستن رو بهش برسیم یا حداقل تجربه کنیم. انشالله دایرکت ایکس 20 رو تو بهشت تجربه می کنیم با این وضع کم کاری هکرها و قفل شکن های بازی ها:smiley5:smiley5:smiley5
قطعا DX12 بهتره ولی باید ویندوز 10 داشته باشی که به دلیل عدم کرک بازی های جدید تو ویندوز 10 و لزوم خرید نسخه اصل بازی ها و هزینه برای ما ایرانیا با این درامدهای بسیار پایین،:-s:-s خیلی نباید بهش امیدوار بود.
البته پشتیبانی که میکنه فرمی کپلر همه یه پشتیبانی ایی دارن همین الان gpz این کارتو نگاه کنی زده (11)12 !!ولی اخه 610 !
Gt610 اصلا از Dx12 پشتیبانی نمیکنه:l
DX12 فوقالعادس 😡
نصف جریان این dx12 هایپه الکیه!
چنان تبلیغاتی براش راه انداختن به خصوص همون اول که معرفی شد که یادمه با یه بنده خدایی بحث میکردم کارتش gt610 =)) فکر میکرد با dx12 کارتش میشه در حد 670:o عین حرفی که خودش زدو گفتم:-))
واقعا خیلی خوشحالم که d12داره جون می گیره کلا صنعت گیم دست خوش تغییراتی می کنه بازی کردن لذتش دو چندان میشه
درود بر شما
بی شک تصاویر بسیار زیبا و واقع گرایانه میشن اما اینکه توی فریم ها تا 20 یا بیشتر تاثیر بزارن که واقعیت نداره – نظرم اینکه در آینده چندان دور ماکروسافت API DX12 رو معرفی خواهد کرد دقیقا اگه یادتون باشه مثل DX10 و DX10.1 خواهد شد
باید صبر کنیم که هم نسل موتورهای جدید و سخت افزار جدید بیاد و ببینیم و قضاوت کنیم
یعنی وجدانا حیف منتل
با این اوصاف AMD نباید منتل رو بازنشسته میکرد چون خیلی بهتر از این دایرکس 12 بود اونم تو نسخه آزمایشی و مایکرو هم بخاطر همکاری و فریم گیری کارتهای انویدیا خیلی از کدها رو تغییر و جایگزین کرده که جهش افزایش کارایی رو کم کرده . Vulkan هم با این تست هایی که منتشر شده فعلا خیلی عقبه
حداقلش این بود که الان با وجود منتل AMD هم یه چیزی شبیه گیم ورکس داشت که میتونست اونو از رقیب پیش بندازه مخصوصا تو میانرده ها که منتل عالی کار میکرد و تو چندتا بازی شاخصی که بکار رفت واقعا یه سر و گردن بالاتر از دایرکس 11 بود و بازار به سمت AMD چرخید.
حیف و صد حیف
به هر حال dx12 بهتره و جدیدتر . فقط بازی رو یه مقدار سنگین میکنه.
مثل dx9 با dx10 با dx11 خیلی با هم فرق دارن .
تو چند تا بازی امتحان کردم واقعا یه چیز دیگه میشه بازی.
برا ماهایی که تو ایرانی تفاوتی نمیکنه همه چی به قیمت دی وی دی;)
اخبار پیرامون 12 خیلی زیاد شده اما هنوز به شکل گسترده مورد استفاده و بهینه سازی قرار نگرفته و نمیشه روی حدسیات یک شرکت بی ملاحظه و سهل انگار مثل مایکروسافت حساب باز کرد و تنها چیزی که به فکرشه سود حاصل از فروش بیشرت ویندوز 10 بخاطر پشتیبانی از دایرکت ایکس 12 است و همه این کارا برای همین اتفاق است.