یکی از بحث برانگیز ترین خبرها در روزهای گذشته مربوط به جدال شرکت شاتل با شرکت مخابرات بر سر ارائه سرویس تلفن اینترنتی بوده است. بر اساس اطلاعات موجود شرکت شاتل مجوزهای لازم را برای ارائه خطوط تلفن اینترنتی از مراجع مرتبط دریافت کرده و اقدام به ارائه این خدمات به مشترکین خود نمود. با این حال شرکت مخابرات اقدام به قطع اتصال متقابل شبکه تلفن ثابت شرکت شاتل با شبکه تلفن ثابت و همراه شرکت مخابرات کرد و عملا شاتل را از دور رقابت خارج نمود. همچنین شرکت مخابرات در بیانیه ای اعلام کرد شاتل مجوزهای قانونی برای اجرای این طرح را دریافت نکرده است و حالا شاتل در جوابیه ای بلند به این ادعاها پاسخ داده است.
جوابیه شاتل به این شرح است:
در پی ایجاد اختلال و قطع اتصال متقابل شبکه تلفن ثابت شرکت شاتل با شبکه تلفن ثابت و همراه شرکت مخابرات ایران و انتشار ادعاهای غیرواقعی در اطلاعیه مورخ 10/10/1395 آن شرکت با عنوان “شرکت شاتل قرارداد اتصال متقابل را امضا نکرده است”، روابط عمومی شاتل با انتشار جوابیه 15 بندی زیر به ادعاهای مطرح شده در اطلاعیه شرکت مخابرات ایران واکنش نشان داد:
- طبق مکاتبات و مستندات موجود که مطابق ابلاغیه “فرآیند نظارت بر اتصال متقابل بین اپراتورها” به اطلاع سازمان محترم تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی رسیده، شاتل بلافاصله پس از دریافت پروانه FCP، به طور مکتوب و مستند و مطابق فرآیند اعلامی، به کرات متقاضی ارائه مدل قراردادی، توافق بر سر تعرفه اتصال متقابل و برقراری اتصال متقابل با شرکت مخابرات ایران بعنوان دارنده یکی از پروانههای ارائه خدمات مبتنی بر شبکه ثابت و سیار کشور شده است.
- علیرغم پیگیریهای مکرر انجام گرفته و برگزاری دهها جلسه پیگیری از شرکت مخابرات ایران در محل سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، به دلیل عدم وجود نگاه تعاملی شرکت مخابرات ایران بعنوان اپراتور غالب بازار با سایر رقبا، مطابق فرآیند ابلاغی رگولاتوری و مصوبات کمیسیون، توافقی بر سر قرارداد اتصال متقابل با مجموعه شرکت مخابرات ایران حاصل نشد، به طوری که شاتل حتی موفق به دریافت نمونه قرارداد پیشنهادی مخابرات در حوزه اتصال متقابل نگردید.
- پس از پیگیریهای مکرر شاتل و سازمان محترم تنظیم مقررات و با توجه به عدم حصول نتیجه در این خصوص، مطابق مصوبات کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات (از جمله مصوبه شماره 1 جلسه شماره 234 مورخ 19/02/1395 کمیسیون تنظیم مقررات)، اتصال متقابل شبکه تلفن ثابت شرکت شاتل با شبکه تلفن ثابت و سیار شرکت مخابرات ایران در مهر ماه ، با دستور و پیگیری مکرر سازمان تنظیم مقررات و بدون عقد قرارداد، برقرار و مورد بهرهبرداری طرفین قرار گرفت.
- پس از برقراری اتصال متقابل با اپراتورهای مخابراتی ثابت و سیار دارای پروانه کشور و اخذ مجوزهای لازم از مراجع ذی صلاح مربوطه از جمله سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات، خدمات تلفن ثابت شاتل برای نخستین بار در پروژه مسکن مهر استان فارس، “راه اندازی تجاری” گردید. پس از آغاز عرضه و توسعه تجاری این خدمات در مناطق مسکن مهر که پیش از آن شرکت مخابرات ایران از ارائه خدمات پایه تلفن ثابت در آنها امتناع کرده بود، فاز دوم خدمات تلفن ثابت شاتل، پس از راهاندازی آزمایشی و اخذ مجوزهای لازم از مراجع مربوطه در تاریخ 6/10/1395 و با نام تجاری “شاتل تاک”، به صورت رسمی در 6 استان کشور راهاندازی و به عموم مشترکین خدمات اینترنت شاتل در این استانها ارائه شد.
- با گذشت تنها کمتر از 72 ساعت از راه اندازی رسمی فاز دوم خدمات شبکه تلفن ثابت شاتل، شرکت مخابرات ایران در تاریخ 8/10/95 و بدون هیچگونه اطلاع رسانی و طرح مسئله با شاتل و سازمان تنظیم مقررات، اقدام به قطع اتصال متقابل برقرار شده با شبکه تلفن ثابت شاتل کرد. همانطور که در بند 3 این اطلاعیه توضیح داده شد، اتصال متقابل بین دو شبکه فوق، با دستور سازمان تنظیم مقررات و مطابق مصوبات کمیسیون تنظیم مقررات برقرار شده بود.
- پس از قطع اتصال متقابل فوق، تمامی شرکت های مخابراتی استانی در پاسخ به پیگیری های انجام شده از سوی شاتل ضمن اظهار بی اطلاعی از قطع ارتباط، مدعی تلاش برای رفع مشکل فنی میشدند تا جایی که این شرکت از طریق سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی از قطع اتصال متقابل با خبر شد. گفتنیست طبق اعلام مدیران محترم سازمان، به صورت مکتوب ضرب العجل 24 ساعتهای به شرکت مخابرات ایران به منظور اتصال مجدد داده شد.
- مطابق مصوبات کمیسیون تنظیم مقررات از جمله مصوبه شماره 1 جلسه شماره 234 مورخ 19/02/1395 این کمیسیون، به ویژه مطابق بند 1-2 “کلیه اپراتورها كه براساس مفاد موافقتنامه پروانه داراي خدمات متناظر هستند، موظف به برقراري اتصال متقابل بايكديگر به صورت غیر تبعیضآمیز ميباشند”.
- مطابق مصوبات کمیسیون تنظیم مقررات از جمله شرایط تصریح شده در بند 3-3 مصوبه شماره 1 جلسه شماره 234 مورخ 19/02/1395 کمیسیون، “چنانچه طرفین اتصال متقابل قبل از عقد قرارداد ملزم به برقراری اتصال متقابل شوند، باید کلیه هزینه ها و نرخ های اتصال متقابل را به صورت علی الحساب منظور و پس از عقد قرارداد بر اساس مفاد قرارداد، از ابتدای راه اندازی اتصال متقابل با هم تسویه حساب کنند.” لذا ادعای مطرح شده در بند 1 اطلاعیه شرکت مخابرات ایران در خصوص “لزوم برقراری اتصال متقابل صرفا پس از عقد قرارداد” با توجه به برقراری اتصال فوق با دستور سازمان تنظیم مقررات صحیح نیست.
- ادعای “مشخص نبودن تکلیف و نحوه پرداخت هزینه های اتصال متقابل” در بند اول اطلاعیه مخابرات، مطابق ماده نقل قول شده بالا و همچنین بند 2-7 مصوبه فوق که تصریح داشته ” هزينه اتصال متقابل از قبیل لينكهاي ارتباطي اعم از خطوط انتقال و كابل هاي ارتباطي استفاده شده براي برقراري اتصال متقابل به صورت توافقي بر عهده طرفين ميباشد و در صورت عدم توافق، سهم هر كدام از طرفين پنجاه درصد از هزينه تمام شده به صورت مساوي تعیین میشود” و همچنین بند 3-1 همان مصوبه در خصوص نحوه تعیین تعرفه در پروانه شرکت مخابرات ایران و FCP شاتل، از واقعیت به دور است. ضمن آن که لازم به یادآوری است که اظهار نظر مطرح شده در خصوص “مشخص نبودن هزینه و نحوه پرداختهای مربوط به دولت و شرکت محترم ارتباطات زیرساخت” در اطلاعیه فوق، علاوه بر غیرواقعی بودن به دلیل شفافیت در مصوبات کمیسیون و پروانه شاتل، در صلاحیت شرکت محترم مخابرات ایران نیست.
- بر خلاف بندهای سوم و چهارم اطلاعیه مخابرات در خصوص “برقراری آزمایشی اتصال متقابل با شاتل در 6 استان” و “اعلام تست تلفن ثابت بر بستر اینترنت برای توسعه آتی”، راه اندازی اتصال متقابل و شبکهی یادشده به صورت رسمی و تجاری و در پی دستور سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی برای اتصال متقابل و در چهارچوب تعهدات پروانهای شاتل صورت گرفته است.
- بر خلاف بند پنجم اطلاعیه شرکت مخابرات ایران در خصوص “دریافت تمامی امکانات مورد نیاز شاتل از شرکت مخابرات ایران در قالب سامانه مبتنی بر مصوبه 230 کمیسیون برای ثبت مکانیزه درخواست شرکت های دارای پروانه”، تنها بیست درصد از درخواستهای این شرکت اجابت شده که مدارک و مستندات آن در اختیار سازمان محترم تنظیم مقررات قرار گرفته است. با این همه، امیدواریم اقدامات پیشین شرکت مخابرات ایران در واگذاری حقوق اولیهی پروانهای اپراتورهای مخابراتی همچون شاتل که منجر به شکایات و دادخواهی از نهادهای نظارتی از جمله سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات، شورای عالی رقابت، سازمان بازرسی کل کشور، مجلس شورای اسلامی و سایر نهادهای مرتبط، گردیده بود، با رویکرد جدید مدیران محترم این شرکت متحول شود تا این شرکتها بتوانند از حقوق اولیهی خود برخوردار شوند.
- مطابق بند 4-3 مصوبه شماره 234 کمیسیون که تصریح داشته “فسخ یا تغییر شرایط قرارداد اتصال متقابل، نبايد به هیچ عنوان منجر به قطع اتصال متقابل شده و دو طرف موظف به ارایه خدمات اتصال متقابل به یکدیگر می باشند” و همچنین مطابق بند 6-3 مصوبه یادشده که تصریح داشته “درصورت بروز هرگونه اختلاف در زمينه اتصال متقابل اپراتورها، بر اساس نظر سازمان عمل خواهد شد” و همچنین اعلام معاون محترم نظارت و اعمال مقررات سازمان تنظیم مقررات در مصاحبه منتشر شده در روزنامه وزین ایران مورخ 11/10/1395، در خصوص این قطع ارتباط که ضمن تایید قطع خودسرانه اتصال متقابل مخابرات با شاتل، تصریح داشتهاند “اگر مشکلی از نظر قانونی در ارائه این سرویس بود، مخابرات باید آن را به رگولاتوری اعلام میکرده”؛ چراکه مطابق مصوبات کمیسیون و پروانه اپراتورها، در این حوزه صرفا سازمان مرجع رسیدگی به اختلافات و کمیسیون مرجع تفسیر مصوبات هستند.
- پروانه FCP با مجوز هیئت محترم دولت و فرآیند اجرا شده از سوی وزارت محترم ارتباطات و فناوری اطلاعات، با هدف افزایش کیفیت، نوآوری و رقابت بین اپراتورهای مخابراتی و کاهش قیمت خدمات به این اپراتورهای مخابراتی همچون شاتل اعطا شده و بدیهی است اقدامات غیرحرفهای شرکت مخابرات ایران نظیر اعمال محدودیت در توسعه و عرضه خدمات قانونی FCP ها یک رفتار ضد رقابتی بوده و ضمن تضییع مستقیم حقوق مردم، باعث افزایش ریسک امنیت سرمایه گذاری در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور میشود.
شاتل در پایان ضمن ابراز امیدواری بر تغییر رویه شرکت مخابرات ایران به عنوان اپراتور غالب بازار در نحوه تعامل با رقبا و رقابت سالم با آنان، مسئولین محترم این شرکت را به رعایت اخلاق حرفه ای، دوری از فرافکنی و انتشار ادعاهای غیرواقعی، رعایت مقررات تعاملی و مناسب با دیگر رقبا در چارچوب مصوبات کمیسیون و پروانه های اعطا شده دعوت میکند.
من که چند ماه پیش جشنواره جشنواره شاتل گرفتم خیلی راضیم چون برای مشترکین کم مصرف خیلی تنوع ترافیک داره
الانم که دارم سریع گوگل و جمیل باز میکنه تا حالا هم مشکل نداشتم به جز یک بار که اطلاع رسانی شد امیدوارم همچنان خوب پیش بره
ولی فکر کنم فقط جشنوارش خوبه که امروز روز آخرش بود
هیچ شرکتی نیست ؟؟؟؟ شاتل شبانه رایگان میده ؟؟؟؟؟؟؟ تو فضا سیر میکنی ؟؟؟
مورد اول :آسیاتک ، مخابرات و … شبانه رایگان میدن ، بعضی هم نوع ارائه ش رو تغییر دادن مثلا یک سوم حساب میکنن ، با این وجود قیمت خام سرویس هاشون از شاتل کمتره یعنی سرویس بدون شبانه شاتل از سرویس با شبانه باقی شرکت ها گرونتره ، یعنی جنابعالی با پولی که میخوای بدی به شاتل برا سرویس بدون شبانه میتونی یه سرویس با شبانه از یه شرکت دیگه بگیری یه پولی هم بذاری جیبت
مورد دوم : شاتل کجاش شبانه رایگان میده ؟؟؟ اگه شبانه بخوای باید علاوه بر هزینه سرویس 7 هزار تومن ماهانه جداگانه پول بدی ، اونم شبانه ای که به هر بهانه ای محدود میشه و دمار از روزگار آدم در میارن که پشیمون بشی
مورد سوم : شما که میگی من ماه پیش 100 گیگ دانلود کردم یعنی 7 هزار تومن برا 100 گیگ شبانه دادی در حالی که حدود هزار تومن بدی به ایرانسل تا 60 گیگ شبانه میتونی دانلود کنی( بستگی به سرعتت داره )
مورد چهارم : شخصا از طریق مخابرات از شاتل بخاطر همین مسائل شکایت کردم می دونید جواب شاتل چی بود ؟؟؟ شاتل اعلام کرد که محدود مجاز و حداقل استفاده از اینترنت شبانه 3 گیگ در یک ماه هست ، یعنی شما 7 هزار تومن میدی و شاتل در عوضش 3 گیگ حجم شبانه بدون محدودیت بهت ارائه میده و بیشتر از اون رو میتونه کلا قطع کنه
اینطور میگی .تازه اسیاتک بیشتره و سرعتش بالاتره و …
من تقریبا با اسیاتک با سرعت 1 مگ حدود 700 گیگ دانلود کردم تو ساعات شبانه.
چرا حرف مفت میزنی،مگه آسیاتک مرده.بهترین اینترنتو اسیاتک میده،کاملا رایاگن پهنای باندتو افزایش یمده و در ضمن از ساعت 2 تا 8 صبح اینترنت رایگان داره تازه بهتر از شاتله.قیمت هاش به صرفه اس.دو گیگ میخری و با دانلود شبانه بالای 400 گیگ دانلود میکنی .اما شاتل هم قیمت بالا و هم در سه ساعت اول سب سرعت رو برای کاربرانش محدود میکنه.
این کجاش انصافه.تا چیزی ندیدی حرف نزن
آخه آقازاده دیگه چطور فراری 2017 بخرن با این کار، 51 درصدش برای سازمان سه نقطه میباشد و بچه هاشون نور چشم این مملکت !
هر دم از این باغ بری می رسد!
دیکتاتوری مخابرات ، وقتی انحصار سالاری راه انداختن فکر اینجاشو نکرده بودن که دیگه نمیشه شاخ و برگشو به این راحتی چید
هرکدوم از شرکت های ایرانی یک جای کارشون میلنگه! حالا یکی بیشتر یکی کمتر! یکی سر مردم کلاه میذاره، یکی علاوه بر کلاه گذاشتن سر مردم، قصد داره نذاره دست تو کلاه برداری از ملت زیاد بشه :-D:-D
هیچ شرکتی مثل شاتل نیست که شبانه رایگان ارائه کنه الکی اینقدر منفی بافی نکنید!!
قبول دارم محدود میکنه اما فقط ساعت های 1 و 2 شب از ساعت 3 تا 8 صبح با سرعتی شما میتونی دانلود کنی که تو روز داشتی و من خودم شبی 20gb دانلودمه با سرعت یک مگ و ماه پیش حدود 100 گیگ بازی دانلود کردم
خیلی از شرکت ها حتی شبانه ندارند چه برسه که بیان با شاتل رقابت کنند
اخه خدا من چرا باید تو این کشور به دنیا میومدم :-(( هر روز یه مشکل خنده دار داریم.
دقیقا:-bd
البته میگن با هر دست بدی با همون دست پس میگیری
شاتل که اینقدر گرون فروشی کرد و به بهانه های واهی مخصوصا شبانه رو محدود کرد و هر چی زنگ میزنی و پیگیری میکنی نتیجه نمی گیری و مبنا و الگوی محدود شدن سرعت شبانه رو هیچ کسی جوابگو نیست ،خودش هم یه بار همین نوع برخورد رو تجربه کنه بد نیست ، البته اگه راست بگه ، که باید گفت شاتل و راستگویی؟؟؟
از یه جهت به نظر به هر که و هر شرکتی این مجوز و امکانات داده بشه ولی به شاتل داده نشه چون شاتل تو همون اینترنتش که این همه رقیب داره و عرصه براش تنگ ه . مردم رو سر کیسه میکنه و کاری به قیمت و … رقابتی نداره و ته سقف ممکن قیمت گذاری رو لحاظ میکنه حالا اگه این موضوع بدون رقابت دستش بیوفته چه خواهد شد
سایتی مثل سخت افزار هم بهتره مثل این موارد رو اگر میخواد پوشش بده از اول و بیانیه دو طرف رو پوشش بده نه این شکلی . اینطوری به نظر میاد بیشتر حالت ریپورتاژ آگهی و نقش پروپاگاندای شاتل رو داره ایفا میکنه
مخابرات که گندشو دراورده…
شاتل از اونم بدتر =))=))=))
سلام
دقیقا چند روز پیش شاتل خبرشو تو کانال تلگرامش گذاشت میخاستم زنگ بزنم ببینم چطوری میشه تلفن ثابت تهیه کرد و قیمتا و تعرفه هاشون رو سوال کنم …
اونم دیروز همین خبر رو تو کانالشون گذاشتن..
عمرا مخابرات و بالطبع 3پاه بزارن به این راحتیا براشون رقیب درست بشه! خیلی راحت و بدون دردسر دارن میچاپن ملت رو …
مخابرات دزد نمیتونه تحمل کنه یه شرکت دیگه داره خدمات بهتر و ارزونتری از خودش ارائه میده