ساعتهای هوشمند شرکت اپل یا اپل واچ، به حسگر های متعددی برای پایش تنفس، ضربان قلب و دیگر علائم حیاتی کاربر مجهز هستند و در صورتی که علائم حیاتی کاربر طوری تغییر کند که سلامتی او در معرض تهدید قرار بگیرد، اپل واچ به کاربر هشدار میدهد. این بار، یکی از کاربران متوجه اعلانات متعدد از اپل واچ خود برای ضربان قلب بالا شده و پس از مراجعه به پزشک، کاشف به عمل آمده که شرایط وی بحرانی بوده است. در واقع اگر این کاربر بلافاصله مراقبت پزشکی دریافت نمیکرد، به احتمال زیاد جان خود را از دست میداد.
تشخیص خونریزی داخلی توسط حسگر ضربان قلب اپل واچ
اینطور که AppleInsider گزارش داده، یکی از کاربران ردیت به نام digitalmofo مشغول استراحت بوده و ساعت خود را روی حالت Do Not Disturb قرار داده بود. در این حالت، ساعت تمام اعلانات را مسدود میکند و برای زمانهایی مناسب است که شما مشغول استراحت باشید، در یک جلسه مهم باشید، یا به هر دلیلی نخواهید اپل واچ مزاحمتان شود. کاربر مورد بحث ما نیز ساعت خود را برای یک چرت کوتاه روی این حالت گذاشته و پس از بیدار شدن، متوجه میشود که بیش از 10 اعلان با هشدار ضربان قلب بحرانی دریافت کرده است.
در این شرایط، وی تصمیم میگیرد به سرعت به پزشک مراجعه کند و پس از آن، متوجه میشود که ضربان قلب بالا به دلیل خونریزی شدید داخلی بوده است. در واقع سکته قلبی این کاربر به خونریزی داخلی منجر شده بوده و اگر این کاربر اعلان حسگر ضربان قلب اپل واچ را نمیدید، و یا به آن توجه نمیکرد، به احتمال زیاد جان خود را از دست میداد.
این اولین باری نیست که اپل واچ جان کاربر خود را نجات میدهد و طی این سالها، موارد اینچنینیِ زیادی از هشدارهای بهموقع اپل واچ ثبت شدهاند. شاید در نظر برخی افراد ساعتهای هوشمند کالاهای لوکس و بیمصرف به نظر بیایند، اما حسگرهای پایش سلامتی تعبیه شده در ساعتهای هوشمند چیزی نیست که بتوان صرفاً به دید یک قابلیت «لوکس» به آن نگاه کرد.
دیدگاهتان را بنویسید