پس از انتشار گزارشهای متعدد درباره خرابی پردازندههای Ryzen 7 9800X3D شرکت AMD بر روی مادربردهای سری 800 کمپانی ازراک (ASRock)، اکنون نسخه Ryzen 9 9950X3D نیز با مشکلات مشابهی روبهرو شده است. یکی از کاربران پلتفرم ردیت گزارش داد که پردازنده AMD Ryzen 9950X3D او که بر روی مادربرد ASRock Pro RS X870 نصب شده بود، دچار خرابی شده است، با این حال هیچ نشانهای از آسیب ظاهری در آن دیده نمیشود.
واکنش شرکت ازراک به خرابی پردازندههای AMD
به تازگی، شرکت ASRock گزارش تحقیقاتی خود را با کاربران به اشتراک گذاشته و اعلام کرده است که بهنظر نمیرسد مادربردهای آنها آسیبی به پردازندههای کمپانی AMD وارد کرده باشند. با این وجود این سازنده احتمال میدهد که گرد و غبار و ذرات ریز، (حداقل در یکی از این آسیب دیدگیها) مقصر اصلی باشند. با این حال، نمیتوان انکار کرد که پردازنده واقعاً دچار آسیب فیزیکی شده است که نشانه واضحی از سوختگی محسوب میشود.
این موارد عمدتاً به تراشه Ryzen 7 9800X3D مربوط میشود و گزارشهای خرابی بیشتر از سوی صاحبان مادربردهای کمپانی ASRock منتشر شده است. با وجود اینکه شرکت ازراک ادعا میکند با انتشار یک آپدیت بایوس (BIOS) این مشکل را کاهش داده است، همچنان گزارشهایی در رابطه با این خرابیها به گوش میرسد. همانطور که گفته شد، این بار، پردازنده پرچمدار AMD Ryzen 9 9950X3D تحت تاثیر این مشکل قرار گرفته است. ممکن است فکر کنید که این اولین مورد خرابی پردازنده 9950X3D است، اما ظاهراً اینطور نیست. در ادامه این مطلب به دیگر گزارشها خواهیم پرداخت، اما به دلایل مختلفی این مورد جالبتر از سایرین به نظر میرسد.

خرابی پردازنده Ryzen 9 9950X3D پس از 9 روز
یکی از کاربران پلتفرم ردیت با نام u/iksdeasdf اعلام کرد که پردازنده Ryzen 9 9950X3D او پس از 9 روز استفاده بر روی مادربرد ASRock Pro RX X870، خراب شده است. بر اساس ادعای این کاربر، او از آخرین نسخه بایوس 3.20 استفاده کرده و کیت 64 گیگابایتی RAM Kingston FURY را با فرکانس 6000 MT به کار برده است. به علاوه او اشاره کرد که این مشکل بهطور غیرمنتظره و ناگهانی اتفاق افتاده است. این کاربر چیزی در رابطه با فعال کردن اورکلاک دستی برای پردازنده نگفت اما ادعا کرد که کامپیوترش به طور ناگهانی هنگ کرده و دیگر بوت نشده است.
جالب اینجاست که هیچ نشانهای از آسیب دیدگی روی پردازنده او دیده نمیشود، اما به احتمال زیاد تراشه خراب شده است. این کاربر سعی کرد سیستم را با نصب پردازنده بر روی یک مادربرد دیگر (از یک فروشنده متفاوت) روشن کند، اما در این حالت نیز کامپیوتر روشن نشد. بر اساس ادعای او سیستم بدون انفجار خاموش شد و هیچ نشانهای از سوختگی یا آسیب دیدگی بر روی سوکت وجود نداشت. علاوه بر آن، این کاربر تأیید کرد که پردازنده با دمای مناسبی کار میکرده است.
از آنجا که فروشنده پردازنده یک بازه زمانی 14 روزه را برای بازگشت کالا ارائه میدهد، این کاربر توانست بدون نیاز به ورود به فرآیند RMA (که معمولاً بسیار وقتگیر و پیچیده است) تراشه را برگرداند.
اولین مورد روی مادربرد X870E Crosshair کمپانی ایسوس رخ داد
اگر در رابطه با اولین گزارش خرابی تراشه 9950X3D کنجکاو هستید، باید بدانید که این مورد بر روی مادربرد کمپانی ازراک رخ نداده بود. بر اساس گزارشها، این پردازنده بر روی مادربرد X870E Crosshair کمپانی ایسوس نصب شده بود و ظاهراً به همین شکل، بیصدا و بدون نشانهای از آسیب فیزیکی خراب شد. جالب اینجاست که این مادربرد بدون هیچ مشکلی با تراشه 9600X کار میکرد. با این تفاصیل، به نظر میرسد که پردازندههای سری 9000X3D با مشکل جدی روبهرو هستند (حداقل در این دو مورد).
دیدگاهتان را بنویسید