کمپانی اینتل (Intel) سازنده اصلی حافظه های Optane که با همکاری شرکت Micron به فناوری 3D Xpoint دست یافته اند، در روزهای اخیر نخستین حافظه های Intel Optane در مدل Optane SSD DC P4800X را به طور رسمی معرفی کرد. در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر به هایپرلینک مراجعه نمائید. در ماه های گذشته و در جریان تحلیل سخت افزار، به دو قابلیت حافظه های Optane اشاره کرده بودیم؛ نخست کلاس SSD و ذخیره سازها و دوم حافظه های کش که مابین SSD/HDD و RAM قرار گرفته و باعث افزایش سرعت می شوند. این در شرایطی رقم خواهد خورد که پردازنده ها نیز این حافظه را پشتیبانی نمایند و همانطور که می دانید تنها پردازنده های نسل هفتم اینتل (KabyLake) قادر به انجام این کار هستند. این حافظه ها از سوی اینتل Cache SSD خوانده می شوند. این حافظه ها که در ظرفیت های 16 و 32 گیگابایت تولید می شوند، به عنوان کش راه انداز OS Boot و حافظه رم به خدمت سیستم خواهند رسید.
اینتل ادعا می کند که ماژول های Cache SSD زمان بوت شدن سیستم را با هر نوع ذخیره ساز، تا نصف کاهش می دهند. عملکرد کامپیوترهای میزبان درایو های Cache SSD از 28% الی 65% افزایش پیدا خواهد کرد که رقم چشمگیری است. این ماژول ها از اینترفیس های مرتبط با NVME بهره برده و حداقل در نخستین ماژول ها شاهد استفاده از PCI-Express 3.0 x2 هستیم. همچنین اولین حافظه های Cache SSD Optane ها در استاندارد M.2 2280 تولید می شوند که بین ماژول های M.2 بیشتری استفاده را دارد. ظرفیت SSD ها میان قیمت محدود است و برای ظرفیت های بالا نیازمند هزینه های سنگین هستیم؛ نصب بازی های روز نیز از جمله مواردی است که ما را مجبور به استفاده از هارد دیسک ها می کند. نرم افزارهای بسیاری نیز وجود دارند که تنها در نسخه های 64 بیتی تولید شده و بخش زیادی از حافظه های ذخیره سازی را به خود اختصاص می دهند. در چنین شرایطی می توان هارد دیسک ها را در کنار حافظه های Cache SSD مورد استفاده قرار داده و همان سرعت یک درایو SSD را دریافت کرد.
این ماژول ها مانند یک کش اما در قالب بسیار بزرگ عمل کرده و مابین ذخیره ساز، رم و پردازنده قرار می گیرند. این حافظه ها به فناوری اختصاصی Intel Rapid Storage Technology 15.5 نیز مجهز هستند و سرعت خواندن آنها به 1200 مگابایت در ثانیه می رسد. همچنین سرعت نوشتن آنها نیز برابر با 280 مگابایت در ثانیه است. در حالت دسترسی تصادفی 4K شاهد سرعت های بسیار بالای 300K IOPS در خواندن و 70K IOPS نوشتن هستیم. و اما دیگر ویژگی خاص حافظه های Cache SSD Optane در چیست؟ این محصولات قادر به تحمل بسیار بالای سلولی هستند؛ به طوری که با وجود ظرفیت پایین می توان روزانه 100 گیگابایت اطلاعات را در آنها خواند و نوشت. در حال حاضر هیچ یک از درایوهای مبتنی بر تراشه های NAND از چنین قابلیتی برخوردار نیستند. در صورتی که درایوهای Cache SSD Optane با قیمت های مناسب عرضه شوند، می توانند جایگزین مناسبی برای درایوهای SSD باشند.
چرا اینقدر بی منطق کامنت میزارین. این یه پروژه ی دراز مدته که قبل رایزن شروع شده بوده
فکر نمیکنم جایگزین SSD بشه
برای مثال، من شخصاً نه تنها سیستم عامل، بلکه نرم افزارها و بازی ها رو توی SSD نصب میکنم
این cashe رو در کنار اون استفاده کنم خوبه؟!
سلام
مهندس جان کاملا متوجه شدم
تشکر
هنوز مونده تا اثبات شه که ارزشش رو داره یا نه مثل 4g ایرانسل و همراه اول میمونه این چیزا
این که بده حتما باید اینتل داشته باشی اونم کابی لیک که هنوز کامل عرضه نشده
:-bd:-bd:-bd
درود بر شما
بله از نظر فنی یه همچین چیزی هستش.یه حافظه کش سریع که بین رم و هارد یا SSD قرار میگیره و نیاز به خرید SSD ها کم خواهد شد.
:-bd
اینتل بدبخت کف گیرش به ته دیگ خورده مونده جلوی قدرت AMD چیکار کنه زده تو کار ssd و این چیزی که خودش درست کرده که قیمتشم حد اقل ۱۰ میلیون تومنه چیکار میکنه این amd
یعنی همون کار esram رو در xbox one انجام میده؟
توی xbox برای ضعف ram از esram استفاده کردن
اینجا هم چون پول ssd در حجم بالا زیاد است قراره از این قطعه استفاده کنند
درست متوجه شدم؟
“بچه ها لطفا بحث رو به حاشیه نبریم “