چند روزی است که دو پیام رسان هاتگرام و تگرام طلایی که نسخه داخلی پیام رسان فیلتر شده تلگرام به حساب می آیند، حسابی سر و صدا به پا کرده اند. در ابتدا که رئیس سازمان پدافند غیرعامل با اعلام اینکه دولت از این دو پیام رسان حمایت می کند، مدعی شد سرورهای آن ها در طبق نهم سازمان زیرساخت می باشند. پس از آن وزیر ارتباطات در واکنش به این اظهارات طبقه نهم ساختمان زیر ساخت را برای بازدید رسانه ها در یک روز آزاد اعلام کرد و پس از بازدید مشخص شد، سرورهای این دو پیام رسان حداقل در طبقه نهم ساختمان وجود ندارد.
حالا چهار پیام رسان ایرانی سروش، گپ، ایتا و بیسفون در بیانیه ای مشترک از مرکز ملی فضای مجازی خواستند، تکلیف تداوم حضور یا عدم حضور دو نسخه غیر رسمی تلگرام، یعنی هاتگرام و طلاگرام روشن شود. در این بیانیه آمده است:
با تصمیم کشور مبنی بر رفع انحصار از پیام رسانهای خارجی و جلوگیری از خروج اطلاعات کاربران فضای مجازی از کشور، پیامرسانهای داخلی در جهت تقویت زیرساختها و ارائه خدمات هرچه بهتر به کاربران تلاش مضاعفی را در دستور کار خود قرار دادند. جریان مهاجرت به پیامرسانهای داخلی پس از خروج کانالهای پرمخاطب از تلگرام سرعت گرفت و با انسداد تلگرام، روزانه بیش از 500 هزار نفر در پیامرسانهای داخلی ثبت نام میکردند و در این مسیر وزارت ارتباطات با انجام تکالیف قانونی خود (مندرج در سند مصوب شورای عالی فضای مجازی) در قبال پیام رسانها، با ارائه وام و امکانات تخصصی، در فرآیند شتابگیری این صنعت دانشبنیان، با پیامرسانهای داخلی، همراهی مطلوب و صمیمانهای داشته است.
متاسفانه این مهاجرت با ظهور دو پوسته غیر رسمی تلگرام که مجهز به فیلترشکن داخلی بودند، به شدت آسیب دید. علیرغم تاکید وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بر عدم اجازه فعالیت این دو پوسته و همچنین دستور قضایی برای مسدود شدن کامل فعالیت تلگرام در کشور و مصوبات شورای عالی فضای مجازی، مشخص نیست با کدام مجوز و از چه طریقی این دو پوسته تلگرام (که مانع رشد پیام رسانهای داخلی شدهاند) به فعالیت خود ادامه دادهاند. البته اجرا نشدن تکالیف سایر دستگاهها در مصوبه شورای عالی فضای مجازی در مورد پیامرسانهای داخلی همچون ارائه خدمات پرداخت از طرف بانک مرکزی، جوسازی برخی نمایندگان مجلس در مورد پیامرسانهای داخلی و عدم مهاجرت جدی دستگاهها به پیامرسانهای داخلی نیز از عوامل عدم رشد سریع پیامرسانهای داخلی است.
اکنون که پیامرسانهای داخلی توانمندی و ظرفیت برای پوشش نیاز کشور و فراتر از آن را فراهم کردهاند، از مرکز ملی فضای مجازی و دستگاههای ذیربط میخواهیم تا بسیار شفاف سیاست کشور در مورد حضور یا عدم حضور تلگرام و پوستههای غیرسمی (هاتگرام و تلگرام طلایی) را مشخص کند. به نظر میرسد، وجه المصالحه قراردادن موضوع پیامرسانهای داخلی در مناقشات سیاسی باعث صدمه به مسیر رشد این صنعت دانشبنیان میشود و باید از آن بهشدت پرهیز شود.
یعنی ببینید چه دولتی داریم که نمیتونه دوتا نرم افزار رو جمع کنه……کجاست اون اقتدار ملی؟؟؟ چقد مارو سرخورده کردن اینا
از …..کمتره این دولت
:-q:-q:-q:-q:-q:-q:-q:-q:-q:-q:-q:-q:-q
حالا این پیام رسان داخلیا چرا دارن میسوزن و تند تند نخ میدن؟! به شما چه ک مردم از تلگرام طلایی استفاده میکنند یا نه
ایرانخودرو و سایپا در نقش تولید کننده پیامرسان 😐
… همین دوتا پوسته رو یه شرکت دانش بنیان داخلی با همین نیرو های جوون داخلی ساخته. شماها هم ….. یه چیز درست درمون درست کنین یوزر بگیرید.