روز گذشته در خبری اعلام شد که میکرون، شرکت آمریکایی سازنده تراشه با انجام تحقیقات و کشف یک راه قانونی، فروش محصولات خود به هوآوی را از سر گرفته است. همانطور که اطلاع دارید هوآوی از با حکم دولت ایالات متحده از دادوستد با کمپانیهای آمریکایی محروم شده است. با این حال، کمپانیهایی که در ساخت تراشههای آنها کمتر از 25 درصد از تجهیزات آمریکایی استفاده شده باشد میتواند به هوآوی جنس بفروشند.
طبق گفته نیویورک تایمز میکرون تنها شرکت آمریکایی نیست که به شرکت چینی محصولات خود را تحویل میدهد. زمانیکه در ماه می حکم تحریم صادر شد، گروه تجارت نیمههادیها در نامهای به کاخ سفید خواهان ادامه همکاری با هوآوی شدند. باوجود آنکه این درخواست رد شد، برخی از سازندگان تراشه راهی برای دور زدن تحریم و همکاری با هوآوی پیدا کردند.
در این میان به غیر از میکرون، از اینتل و چند شرکت دیگر نام برده شده است که برای فروش محصولات خود از زدن برچسب “American-made” برروی آنها خودداری میکنند. این دادوستدها به هوآوی امکان این را میدهد که به تولید گوشیهای هوشمند خود ادامه دهد، هرچند که منابع داخلی برآورد کردهاند میزان فروش آنها در بازار جهانی 40 – 60 درصد با کاهش همراه خواهد بود. هوآوی سال گذشته 206 میلیون گوشی به فروش رسانده بود و طبق این تخمین سال 2019 احتمالاً شاهد فروش 140 تا 160 میلیون دستگاه خواهیم بود. البته غول چینی در 6 ماهه اول سال موفق به فروش 100 میلیون دستگاه شده است.
آگاهی دولت ترامپ از دور زدن تحریمها
تایمز میگوید که اعضای دولت ترامپ از همکاری شرکتهای آمریکایی با هوآوی آگاهند و درخصوص اقدامات خود مردد. برخی از مقامات دولتی این حرکت را نقص روح قانون میدانند که تلاش دولت آمریکا برای فشار بر چین را درخصوص توافق تجاری کم میکند. برخی دیگر نیز این موضوع سختگیرانه را ندارند، چرا که بیشتر نگران سرنوشت شرکتهای آمریکایی پس از این حکم هستند.
شرکتهای سردرگم از تحریم هوآوی
سال گذشته هوآوی 11 میلیارد دلار تجهیزات از شرکتهای آمریکایی خریداری کرده است و این میزان از درآمد بهراحتی برای شرکتهای آمریکایی جایگزین نخواهد شد. بهعنوان مثال شرکت آمریکایی میکرون که چیپهای حافظه تولید میکند میتواند با شرکتهای کرهای مانند سامسونگ و SK Hynix جایگزین شود.
البته خطر کاهش سوددهی و حتی ضرردهی تنها شامل شرکتهای تکنولوژی نمیشود. شرکت پستی فدکس نیز که چندی پیش بهدلیل عدم ارسال بسته پستی حاوی گوشی هوآوی دچار دردسر شد، نسبت به حکم ممنوعیت همکاری با هوآوی اعتراض کرده است و حتی بابت آن دادخواستی علیه دولت و وزارت بازرگانی تنظیم کرده است. مدیر این کمپانی گفته است: “فدکس یک شرکت حمل و نقل است نه یک سازمان اجرای قانون”.
شما نخر برو اپل بخر
هوآوی حقشه که تحریم شه. شرکتی که خیلی راحت از ارائه خدمات اونم طبق گارانتی طفره میره و از مشتری برای ارائه خدمات پول میخواد تازه منت هم سر مشتری میاره به شخصه هرگز از آشغالهای تولیدی این شرکت خرید نمی کنم