به نظر میرسد که با وجود تحریمها، تولیدکنندگان چینی تجهیزات شبکه رشد قابلتوجهی را تجربه میکنند. در همین راستا، اخیراً اخبار جالبی در رابطه با رشد هواوی و ZTE منتشر شد.
ZTE، دومین تولیدکننده بزرگ زیرساخت شبکه، طی سال گذشته شاهد افزایش 61 درصدی قیمت سهام خود بوده است. براساس گزارشها، در سه ماهه اول 2023 سود عملیاتی این شرکت 28.5 درصد و فروش محصولاتش 4.3 درصد نسبت به بازه زمانی مشابه سال 2022 افزایش پیدا کرده است.
این در حالی است که رقبای اروپایی ZTE یعنی اریکسون و نوکیا در این دوره با افت فروش مواجه شدهاند و ارزش سهام آنها در سال گذشته به ترتیب 30 و 22 درصد کاهش یافته است. براساس گزارش 20 جولای، نوکیا در 12 ماه گذشته 3 درصد کاهش درآمد را تجربه کرده است. در همین دوره، سود شرکت نیر 16 درصد کاهش یافت. علاوه بر این، شرکت سوئدی اریکسون نیز از افت 62 درصدی سود عملیاتی خبر میدهد.
افت شدید ارزش سهام نوکیا و اریکسون تعجبآور نیست. برخلاف رشد ZTE و هواوی، نوکیا و اریکسون خاطرنشان کردند که نتایج مالی مطابق انتظارات آنها بوده است.
از آنجاییکه هواوی یک شرکت خصوصی است، دادههای آن در بورس اوراق بهادار فهرست نشده و در این مورد مستقیماً با سایرین قابل مقایسه نیست. با این حال، Asiatimes گزارش می.دهد که این شرکت 6000 قرارداد برای ساخت شبکههای 5G و شبکههای خصوصی اینترنت اشیای مبتنیبر 5G منعقد کرده است.
جالبتر اینکه این اعداد تنها مربوط به بازار چین است. در بازار اتحادیه اروپا، هواوی دهها قرارداد برای ساخت شبکههای 5G بسته است. برخی از سایتهای 5G در حال حاضر ساخته شدهاند، اما اکثر آنها در مرحله تولید هستند.
افزایش تقاضا برای فناوری 5G در آسیا و رشد ZTE و هواوی
بریتانیا و سوئد دو کشوری هستند که هواوی را تحت فشار سیاسی آشکار واشنگتن از زیرساختهای خود حذف کردهاند. از سوی دیگر، آلمان با صدای بلند درباره تمام عواقبی که چنین اقدامی می.تواند ایجاد کند، صحبت میکند. حذف هواوی از زیرساختهای شبکه، هزینههای قابل توجهی را در پی خواهد داشت. به عنوان مثال، Vodafone آلمان قبلاً گزارش داده است که شبکه آنها بهتنهایی چندین میلیارد یورو آسیب خواهد دید.
کاهش درآمد نوکیا و اریکسون در درجه اول ناشی از تقاضای ضعیفتر اپراتورها برای شبکههای 5G است. این درحالیکه 5G در کشورهای آسیایی، بهویژه چین، ژاپن و کرهی جنوبی با سرعت بالا گسترش مییابد، شاهد چنین شرایطی در اروپا نیستیم. رشد ZTE و هواوی نیز نتیجه مستقیم چنین وضعیتی است. برخی از کشورهای همسایه تقاضای روبهرشدی برای خدمات 5G را گزارش میدهند. یکی از مهمترین بازارها که شبکه 5G را با سرعت زیاد گسترش میدهد، هند بوده که از نظر جمعیت کشور دوم جهان است.
تنها در چین، 700 میلیون نفر در حال حاضر مشترک خدمات 5G هستند. چین موفق شد 6 ماه زودتر از موعد اولیه به هدفگذاری احداث 2.9 میلیون ایستگاه 5G دست پیدا کند. علاوه بر این، سیگنال 5G اکنون همه شهرهای بزرگ چین را پوشش میدهد. این در حالی است که بیشتر مناطق جهان چنین شرایطی را تجربه نمیکنند. دلیل چنین وضعیتی پذیرش کندتر است که عوامل بسیاری باعث آن میشود.
به در نظر گرفت داشت که اندازه شهرهای چین با اتحادیه اروپا و ایالات متحده قابل مقایسه نیست و چنین موردی قطعاً تاثیرگذار است.
سرعت رشد شبکههای 5G در آسیا
در اتحادیه اروپا هنوز شاهد تلاش اپراتورها برای سرعت بخشیدن به فناوری 5G هستیم. بسیاری از این شبکهها بر روی زیرساختهای 4G موجود ساخته میشوند. روند ساخت شبکههای 5G مستقل بهطور واضح زمان بیشتری می برد، حتی اگر پروژهها در سال 2019 شروع شده باشند.
همانطور که میدانید، همهگیری کرونا تأثیر قابلتوجهی بر بازار داشت. اما واضح است که چین، با محدودیتها شدیدتر و موانع بیشتر، موفق شده شبکههای 5G را سریعتر از ایالات متحده و اتحادیه اروپا بسازد. رشد ZTE و هواوی نیز نشان میدهد که حتی تحت فشار تحریمها و جنگهای تجاری نیز میتوان تجارت خوبی انجام داد.
دیدگاهتان را بنویسید