ظاهراً، قضیه از این قرار است که دانشمندان آزمایشگاه علوم کامپیوتر و هوش مصنوعی (CSAIL) دانشگاه MIT یک ربات چیتا را آموزش دادهاند تا رکورد سریع ترین دو ثبتشده را بشکند. این ربات چیتا به تازگی رکورد سرعت جدیدی را ثبت کرده است. راز و روش کار این تیم به این صورت بود که به جای اتکا به مهندسان انسانی برای برنامهریزی ربات، به ربات اجازه دادند تا از طریق آزمون و خطا بیاموزد.
همانطور که گابریل مارگولیس، دانشجوی دکترای MIT و گی یانگ، پسادکتر IAIFI اخیراً در مصاحبهای توضیح دادند، الگوی سنتی در رباتیک این است که انسانها به ربات میگویند که چه کاری انجام دهد و چگونه آن کار را را به انجام برساند. مشکل این رویکرد این است که قابل ارتقا نیست. علاوه بر این، ساعتهای طولانی کار انسانی جهت برنامهریزی دستی یک ربات برای کار در محیطهای مختلف مورد نیاز است.
یک راه عملیتر هم برای ساختن یک ربات با مهارتهای مختلف وجود دارد. این راه به این صورت است که به ربات بگویید چه کاری انجام دهد ولی به او اجازه دهید نحوه کار را خودش بیاموزد.
روش آزمون و خطا
یکی از راههای دور زدن این محدودیت زمانی، شبیهسازی و یادگیری ماشینی است. با استفاده از ابزارهای شبیهسازی مدرن، ربات تیم MIT موفق شد که تنها در سه ساعت زمان واقعی، تجربه 100 روزه را در زمینهای مختلف مانند یخ و شن جمعآوری کند. این مدل یادگیری از طریق آزمون و خطا و تقویت اعمال میشود. این روش، در آخرین ویدیوی MIT به طور کامل نمایش داده شده و نتایج آن به طرز دور از انتظاری عالی است.
سرعت این ربات هنگام دویدن به 3.9 متر در ثانیه یا تقریباً 8.7 مایل در ساعت میرسد. مسئله تاثیرگذارتر از رکورد سرعت ربات، این است که چیتا در زمینهای ناهموار نیز به حرکت خود ادامه میدهد و استقامت خود را حفظ میکند. با کنترلکنندهای که توسط انسان طراحی شده است، ربات برای عبور از زمین ناهموار مثل زمینهای شنی ویخی تلاش میکند و خود را با محیط تطبیق میدهد. ممکن است چیتا هنگام حرکت به سمت پیادهرو، زمین بخورد و سقوط کند. با آسیب دیدن یک پا هم میتواند به حرکت خود ادامه دهد. کنترلکننده نیز به شخص این امکان را میدهد که بدون دردسر شرایط را کنترل کند.
دیدگاهتان را بنویسید