در جنوبیترین قسمت جنوب استرالیا، جایی که حتی انسان نیز در آن سکونت ندارد، مجموعهای از غارهای کوچک و بزرگ قرار گرفتهاند که به دلیل شرایط جغرافیایی و فیزیکی خود، هیچ انسانی قادر به کاوش در آنها نیست و اگر هم تلاشهایی صورت گرفته باشد، بینتیجه باقی مانده است. این غارها که به غارهای ناراکورته معروف هستند، در لیست مکانهای با پتانسیل بالا برای یافتن فسیلهای ما قبل تاریخ قرار گرفته و به همین دلیل هم کاوش انسانها و خراب کردن آن مجموعه ممنوع است. اینجاست که انسان با تکنولوژی وارد عمل میشود و با ساخت ربات عنکبوتی به کاوش در اعماق غارهای استرالیا میپردازد.
- استفاده از ربات تشخیص رفتار مردم در امنترین کشور جهان
- ربات اسب تک شاخ چینی برای بازی بچهها ساخته شد
- ربات خدمتکار تویوتا برای پاک کردن میزها آموزش میبیند
- ربات دومینو ساز – دومینو سوپر ماریو با صد هزار قطعه تولید شد
ویژگیهای ساخت ربات عنکبوتی
اخیرا گروهی از دانشجویان دانشگاه آدلاید یک ربات به شکل عنکبوت ساختهاند که قابلیتهای قابل توجهی دارد. یکی از این قابلیتها، توانایی اسکن سه بعدی محیط است که به این گروه اجازهی دیدن آنچه در محیط ربات میگذرد را میدهد. این پروژه که CaveX نام دارد با تولید و ساخت 15 مدل مختلف از این رباتها کار خود را آغاز کرده و در نهایت به مدل نهایی رسیده است. همانطور که پیشتر گفتیم، این ربات از قابلیت اسکن سه بعدی محیط برخوردار است و این قابلیت برای رباتی مانند این عنکبوت بسیار حیاتی به شمار میآید چرا که اولین قدم در کنترل و هدایت این ربات شناخت محیط اطراف آن است. این ربات برای حرکت در محیط اطراف خود (که بیشتر محیطهای ناهموار و غارهای تو در تو هستند) از 6 پا بهره میگیرد تا تمام وزن خود را در این 6 نقطه تقسیم کرده و آسیبی به محیط درون غارها وارد ننماید.
اسکنر سه بعدی این ربات امیدها را برای کشف محیط داخلی این غارها را شعلهور کرده است چرا که توانایی ساخت نقشهی سه بعدی غارها را میسر کرده و شرایط را برای مراحل بعدی مهیا می کند. تیمی که در حال کار بر روی این پروژه هستند از نسل جدید مهندسین و دانشجویان حوزهی علم رباتیکاند. کرگ ویلیایمز، یکی از دانشجویان مقطع دکترای این دانشگاه که در این پروژه نیز فعالیت میکند در راستای هدف این پروژه این گونه اعلام کرده است که:
ما با ساخت این ربات در تلاشیم تا ورودیهای جدیدی به این غارها کشف کنیم که در نهایت به کشف فسیلهای ماقبل تاریخ و قدیمی منتهی شود. این موضوع مرزهای دانش ما در زمینهی فسیلها را جلوتر خواهد برد.
دیدگاهتان را بنویسید