ساعاتی قبل در قالب مطلبی مجزا به قیمت تخمینی هدست واقعیت مجازی سونی یعنی Play Station VR و سایر نکات مربوط به آن پرداخته بودیم. حال در این مطلب قصد داریم به سراغ سهم احتمالی این هدست از بازار برویم و در عین حال به اتفاق یکدیگر به بررسی این نکته بپردازیم که سایر رقبای این محصول چه سهمی از بازار رقابت را به خود اختصاص خواهند داد.
همان گونه که در مطلب یاد شده به آن اشاره کرده بودیم موسسه ی تحقیقاتی سوپر دیتا بر اساس اطلاعات موجود، به تخمین قیمت هدست واقعیت مجازی Play Station VR پرداخته است که این تخمین رقمی ما بین 400 تا 600 دلار را به دست می دهد. البته موسسه ی تحقیقاتی مذکور، علاوه بر قیمتی که به آن اشاره کردیم به تخمین سهم احتمالی هر کدام از پلتفرم های اصلی حاضر در دنیای واقعیت مجازی نیز پرداخته است که بد نیست به این اطلاعات هم اشاره ای داشته باشیم. بر اساس این تخمین هدست واقعیت مجازی Play Station VR در سال 2016 میلادی با رقم تقریبی 1.9 میلیون نسخه به فروش خواهد رسید که این رقم تنها 5 در صد از سهم بازار ابزار های مبتنی بر تکنولوژی واقعیت مجازی را در اختیار شرکت سونی قرار می دهد. در این میان دو محصول شاخص دیگر حاضر در بازار یعنی هدست های HTC Vive و Oculus Rift نیز در مجموع با فروش 6.6 میلیون نسخه ای همراه خواهند بود و به این ترتیب به طور مشترک رقمی معادل 17 در صد از سهم بازار ابزار های مبتنی بر تکنولوژی واقعیت مجازی را به خود اختصاص خواهند داد (گفتنی است که دو هدست مذکور مخاطبان پلتفرم PC را به عنوان مخاطبان اصلی خود هدف قرار داده اند). بر این اساس باقیمانده ی سهم بازار (که رقمی معادل 70 در صد از سهم بازار ابزار های مبتنی بر تکنولوژی واقعیت مجازی را شامل می شود) به هدست های واقعیت مجازی حاضر بر روی پلتفرم های موبایل اختصاص خواهد یافت. ابزار هایی نظیر Gear VR و Google Cardboard که از ساختار ساده تر و قیمت بسیار کمتری نسبت به محصولات یاد شده در سطور بالا بهره می برند. بر این اساس به نظر می رسد که با ورود دنیای بازی های کامپیوتری به بخش واقعیت مجازی معادلات مربوط به سهم بازار همچنان دست نخورده باقی خواهد ماند و در این میان همچنان طیف فراوانی از گیمر ها را علاقمندان به پلتفرم های موبایل تشکیل خواهند داد.
این در حالی است که گیمر های غیر حرفه ای و کژوال تمایل چندانی به خرج کردن مبلغی بیش از 236 دلار برای بهره بردن از تکنولوژی واقعیت مجازی را ندارند و این رقم بودجه برای گیمر های حرفه ای چیزی نزدیک به 304 دلار خواهد بود (البته در این تخمین تنها بازه ای از گیمر های امریکایی که تعدادی معادل 48 میلیون نفر را شامل می شوند در نظر گرفته شده اند). با توجه به چنین ارقامی (و همچنین قیمت احتمالی هدست های واقعیت مجازی) به نظر می رسد که حتی بسیاری از گیمر های حرفه ای نیز با توجه به قیمت قابل توجه هدست های واقعیت مجازی به سمت استفاده از هدست های واقعیت مجازی پلتفرم موبایل متمایل شوند. ابزار هایی که از قیمت بسیار کمتری نسبت به رقیبان خود بر روی پلتفرم PC و کنسول های خانگی برخوردارند. البته در مقایسه با علاقمندان به پلتفرم PC ، کنسول بازان تمایل بیشتری به صرف رقمی بیش از 400 دلار برای بهره وری از ابزار های مبتنی بر تکنولوژی واقعیت مجازی دارند. به عبارت بهتر چیزی حدود 19 در صد از کنسول بازان امریکایی حاضرند مبلغی بیش از 400 دلار برای بهره مندی از هدست های مبتنی بر تکنولوژی واقعیت مجازی صرف کنند و این میزان از تمایل در مورد PC گیمر ها تنها 10 در صد از آن ها را شامل می شود. در این میان شاید نگریستن به تنوع و تعداد بازی های عرضه شده بر روی هر کدام از پلتفرم های مذکور بتواند میزان موفقیت احتمالی هر کدام از آن ها را بیش از پیش مشخص نماید. بر اساس تخمین مذکور، در سال 2015 میلادی رقمی معادل 829 بازی مختلف بر اساس تکنولوژی واقعیت مجازی در دست ساخت بوده اند که به احتمال فراوان اکثریت قریب به اتفاق آن ها در سال 2016 میلادی برای پلتفرم های مختلف مبتنی بر واقعیت مجازی عرضه خواهند شد. در میان بازی های مذکور می توان گفت که هدست واقعیت مجازی Oculus Rift دست بالا را به لحاظ برخورداری از حداکثر سهم موجود از این عناوین داراست. به نحوی که این هدست واقعیت مجازی بیش از 70 در صد از سهم بازی های تولید شده بر اساس تکنولوژی واقعیت مجازی را در اختیار خود می بیند. پس از این ابزار ، گوگل کاردبورد با تخصیص سهم 24 در صدی در جایگاه دوم قرار دارد و هدست واقعیت مجازی Play Station VR نیز با برخورداری از 5 در صد سهم بازی های ساخته شده بر اساس تکنولوژی واقعیت مجازی در جایگاه بعدی قرار می گیرد. جایگاه آخر نیز به هدست واقعیت مجازی HTC Vive تعلق دارد که تنها 1 در صد از سهم بازی های تولید شده در سال 2015 میلادی بر اساس تکنولوژی واقعیت مجازی را در اختیار خود می بیند. بر این اساس می توان گفت که هدست واقعیت مجازی Oculus Rift به علت بهره مندی از تنوع و تعداد بازی های موجود، با وجود قیمت قابل توجه خود می تواند شانس بالایی برای موفقیت در بازار بازی های واقعیت مجازی داشته باشد. حال باید منتظر ماند و دید که چه در صدی از این تخمین ها در آینده ای نزدیک و تا پایان سال جاری به تحقق خواهد پیوست.
درسته برای منم واقعا سوال شده با استفاده از هدست نیازی به کیبورد یا جو استیک هستش:(:(:(
واقعا بحث قیمت همیشه باعث نامیدی میشه
اینو دیگه نمیدونم.
اقا یکی توضیح بده من اینو رو چشمم بذارم چجوری کیبوردو ببینم؟:l
خب ما نیازی نیست چیزی بگیم.:D
دیگه وقتی امریکایی ها نمیخوان بیشتر از 400 دلار هزینه کنند،پس ما چی بگیم
هیچ هیچ هیچ
احتمالا سونی قیمت کمتری میزاره تا بیشتر فروش داشته باشه