با توجه به ارائه بازیهای جدید و همچنین تمایل بازی خورها برای خرید یک دسکتاپ جدید و به روز، سعی در معرفی دو دسکتاپ تمام عیار برای این قشر محترم! داشته و در این راه دو سیستم با پردازنده های اینتل و AMD معرفی خواهیم کرد. البته کارتهای گرافیکی نیز از دو شرکت انویدیا و ای ام دی بوده تا همه چیز به طور مساوی تقسیم شود. در ششمین شماره، با ساختاری متفاوت بخش سیستم پیشنهادی را ارائه خواهیم کرد. تغییر اول، اضافه شدن تصاویر قطعات اصلی هر سیستم و همچنین نتایج تست پردازنده و کارتهای گرافیکی مورد استفاده در سیستمهای پیشنهادی است.
پردازنده و مادربورد این دسکتاپ کاملا شناخته شده هستند. پردازنده 2500K با توجه به اختلاف عملکرد ناچیز نسبت به برادر بزرگتر خود (2600K) و از همه مهم تر قیمت ارزان تر (بیش از یکصد هزار تومان) انتخابی منطقی تر به نظر می رسد. همچنین مادربورد ایسوس P8Z68V-Pro با امکانات متنوع و همچنین قابلیت بالا در استفاده طولانی مدت،از گزینه های ایده آل برای هر نوع کاربردی است. هر چند مادربوردهای بسیاری مجهز به چیپ ست Z68 شرکت اینتل، از برندهای دیگر وجود دارد، اما هیچ کدام قیمتی مناسب تر از P8Z68V-Pro ندارند.
عملکرد مناسب حافظه های شرکت Gskill بر هیچ کاربری پوشیده نیست، حافظه های سری Ripjaws که جهت استفاده در مادربوردهای مجهز به چیپ ست Z68 بهینه سازی شده است، با توجه به فرکانس 1600 مگاهرتز و زمان تاخیر CL9، جای هیچ حرفی باقی نمی گذارد. از نکات مهم دیگر می توان به قابلیت خنک کنندگی مناسب و ولتاژ 1.5 ولتی آن اشاره کرد.
در میان کارتهای گرافیک شرکت انویدیا، کارت گرافیک GTX560 از قابلیت مناسبی در زمینه پردازش گرافیکی و همچنین اورکلاک برخوردار بوده، اما حرارت بالای کارتهای انویدیا همواره یک مشکل به شمار می آید. در بین کارتهای گرافیکی GTX560 از مارکهای مختلف، محصول شرکت ایسوس که مجهز به خنک کننده اختصاصی Direct CU II است، با توجه به شرایط خنک کنندگی مناسب خود، عملکرد کارت گرافیک در استفاده طولانی مدت را تضمین خواهد کرد. فرکانس پردازنده گرافیکی و حافظه در این محصول به ترتیب 925 و 1050 مگاهرتزبوده و تعداد هسته های CUDA نیز در این کارت گرافیکی 336 هسته است. این کارت گرافیک مجهز به یک گیگابایت از نوع DDR5 و رابط حافظه 256 بیتی است که پهنای باند 128 گیگابایت در ثانیه را فراهم می آورد.
محصولات شرکت OCZ در کیفیت و کارایی مانند محصولات Gskill بوده و در سیستم مورد نظر، از منبع تغذیه 700 واتی این شرکت استفاده کرده ایم. سنسورهای محافظتی کنترل ولتاژ، اتصال کوتاه، مدیریت کابلکشی (Modular) و همچنین استاندارد 80Plus با راندمان 86 درصد از ویژگیهای منبع تغذیه شرکت OCZ است. البته در انتخاب این منبع تغذیه، کیفیت همیشگی محصولات OCZ نیز نقش مهمی دارد.
با توجه به قطعات با حرارت تولیدی بالا، نیاز به کیس و خنک کننده پردازنده مناسب، امری کاملا ضروری بوده و به همین دلیل از کیس Element G از شرکت پر آوازه Thermaltake استفاده شده است. وجود 5 عدد فن در ابعاد 12 تا 20 سانتیمتر، مدیریت کابلکشی، قابلیت نصب خنک کننده مایع، ابعاد مناسب جهت نصب کارتهای گرافیکی مانند HD6990 و GTX590، تغییر رنگ دیودهای نوری فن های به کار رفته و تغییر سرعت چرخش فن ها از طریق پنل جلویی کیس از امکانات کیس Element G است.
در انتخاب صفحه نمایش مجهز به پنلIPS تنها گزینه منطقی از لحاظ قیمت و کیفیت، صفحه نمایش 22 اینچی شرکت ال جی بوده که قالیت نمایش 16.7 میلیون رنگ را دارد. صفحه نمایش IPS226V تصاویر را در حداکثر دقت 1080×1920 پیکسل نمایش می دهد. پورت های تصویری نیز شامل D-sub،DVI و HDMI می گردد. ظاهر صفحه نمایش زیبایی خاصی ندارد، اما ال جی تنها برای ارائه یک صفحه نمایش IPS ارزان قیمت، در بخش طراحی صرفه جویی کرده است.
با توجه به استفاده از درایو 60 گیگابایتی SSD شرکت ADATA نیازی به خرید هارددیسک سری Caviar Black شرکت وسترن دیجیتال دیده نشد و از این رو هارددیسک 1 ترابایتی شرکت سامسونگ جهت ذخیره اطلاعات انتخاب گردید و درایو SSD نیز وظیفه راه اندازی سیستم عامل و نرم افزارهای حیاتی را بر عهده خواهد گرفت.هارددیسک سامسونگ F3-HD 105SI از حافظه نهان 32 مگابایتی بهره می برد و با قیمت کمتر از 150 هزار تومان به فروش می رسد. این درایو نیز از رابط نسخه سوم SATA بهره می برد و سرعت خواندن و نوشتن آن به ترتیب 550 و 500 مگابایت است.
بازی خورها به دلیل استفاده طولانی مدت از سیستم دسکتاپ خود در بازی ها، سبب تولید حرارت بالا درون فضای کیس شده و از این رو پردازنده به عنوان یکی از پر مصرفترین و پرحرارت ترین قطعات موجود درون کیس، نیاز به یک خنک کننده کارآمد خواهد داشت. با توجه به دلایل بیان شده، خنک کننده مایع شرکت Corsair که از محصولات پرفروش این روزهای بازار خنک کننده به شمار می آید، وظیفه خنک سازی پردازنده را در سیستم دسکتاپ این شماره بر عهده دارد.
power ocz ke to mashhad nist
case ham only cooler master
نوشته ام را اصلاح می کنم به جای انتخاب کارت MSI R6950 Lightning در سیستم با پلتفرم Nvidia،کارت gainward gtx 560 Ti 2GB Phantom به نظرشا انتخاب عاقلاته تری نسبت به کارت ASUSنیست؟ چون هم قیمت با آن است.البته نباید به شما خرده گرفت چون شما هم مثل اکثر کاربران و فروشنده ها به برندهای معروف تعصب خاصی دارید و حاضرید آن را با هر بهایی خریداری کنید.درضمن اگر کیس Dragon از نظر شما مطلوب نیست می توانستید Green Fusion X5را معرفی کنیدچون برای پیدا کردن کیس Thermaltake احتیاج به چندین جفت کفش آهنی است!امیدوارم روحیه ی انتقاد پذیری داشته باشید چون تا حالا تمام کاربران از شما تعریف و تمجید کرده بودند
به این میگن سیستم.
تا به فکر انتخاب یه سیستم جدید میافتم و تصمیم میگریم پولامو جمع کنم که به قول دوستمون پایگاه پرتاب موشک بخرم یهو از یه طریقی (سیستم پیشنهادی هفته 😀 ) متوجه میشم که ساخت پایگاه فضایی توی خونه به این ارزونی ها نیست.
به نظرم دارم کم کم مصرف گرا میشم و باید یکم منطقی تر فکر کنم.
بازم ممنون از روند جدید معرفی سیستم که خیلی کاربردی تره نسبت به قبل!
بعضی از انتخاب هایتان واقعاً مزخرف است مثلاً به جای اینکه GTX560 رو از ASUSبا قیمت گزاف 390000تومان معرفی کنید هم قیمت با این کارت می تونستید MSI R6950 2GB Lighting v رو معرفی کنید که کارآیی آن به مراتب بالاتر است
همین طور در مورد کیس می تونستید مدل dragon رو از گرین معرفی کنید.
مادربورد انتخابی برای سیستم amd واقعا مناسب نیست و قیمت بالایی هم داره ، پیشنهاد من :
msi 970A-G45 , MSI 990FXA-GD80 که به قیمت های 170 و 315 در بازار هستند . اینهم لینکشان :
http://www.msi.com/product/mb/970A-G45.html
http://www.msi.com/product/mb/990FXA-GD80.html
چه شود یواش یواش داریم موشک هوا میکنیم
دوستان این سیستم هست یا ربات با گروه خونمون سازگار نیست قرص و آمپول هم جواب نداد موندم چیکارکنم
با سلام:
هیچگاه AMD به گرد iInlelنخواهد رسید .
Nice work ! Perfect … Perfect … Perfect
من جدیدا این مادربورد و سی پی یو رو خریدم حقیقتا ااز لحاظ کارایی در سطح بالایی قرار دارند فقط تنها ایرادش اینه که وقتی دو تا کارت رو کراس کردم سرعتشون 8x شد.
تشکر از لطف همه دوستان خوبم
هرگونه پیشنهاد و انتقادی در خصوص تغییرات این بخش دارید، حتما ارائه دهید.
چیدمان زیبایی هست ممنون ولی افسوس قیمتش اشرافی …
عجب سیستمی و البته عجب پولی هم میخواد
سیستم فضاییهها! دمت گرم حسام جون
این مادربورد P8z68 v proبرای سیستم اینتلی خیلی انتخاب خوبیه و فقط یک ایراد میشه بهش گرفت… اون هم اینه که در حالت Dual GPU @16x16x کار نمیکنه!بصورت 8x کار میکنه! که البته این مشکل فقط در کراسفایر کردن تاثیر گذاره و اهمیتی در سیستم های مبتنی بر 1 کارت گرافیک نداره
عالی بود…فقط یک پیشنهاد
در سیستم AMD میشد با کمی اینده نگری مادربوردی رو انتخاب کرد که با بولدوزر هم سازگاری داشته باشه
با تشکر
دست گلت درد نکنه حسام !
واقعا ممنونم به خاطر مقاله زیبایت حسام جان.