بسیاری از کاربران عادت دارند گوشی خود را شب ها که به خواب فرو می روند به شارژر متصل نموده تا به این ترتیب تداخلی با فعالیت روزانه شان نداشته باشد. البته معمولا بیش از 2 ساعت وقت نمی برد تا گوشی کاملا شارژ شود و مابقی شب را هم شارژر و هم گوشی بی دلیل به پریز متصلند و انرژی می سوزانند. حال پرسش اینجاست که آیا مقدار انرژی سوزانده شده آنقدری هست که یک ضرر اقتصادی محسوب شود؟ یا میزان آن ناچیز بوده و اهمیتی ندارد؟ براساس صحبت های پروفسور David MacKay استاد دانشگاه کمبریج انگلیس، میزان انرژی به هدر رفته آنقدر کم است که می توانید آن را ندید بگیرید و تاثیر آن در قبض برق مشابه تاثیر خالی نمودن کشتی تایتانیک از آب با قاشق می ماند!
البته هزینه الکتریسیته در انگلیس از بسیاری کشورها کمتر است، با این وجود برای اینکه درک بهتری نسبت به این قضیه پیدا کنیم، کمتر از سه سال پیش و در سال 2012 بود که محققان آزمایشگاه ملی Lawrence Berkeley نشان دادند که اتصال شارژر به تنهایی به پریز برق حدود 0.26 وات انرژی مصرف می کند. با متصل شدن آن به گوشی و در حالت شارژ، مصرف انرژی به طور میانگین به 3.7 وات رسیده که با شارژ کامل گوشی به 2.24 وات کاهش می یابد. البته نگه داشتن دستگاه در این وضعیت به هیچ وجه برای باتری آن خوب نبوده و در باتری های لیتیوم یون/پلیمر منتهی به کاهش عمر آنها می شود.
فقط پولش مهم نیست باید صرفه جویی کنیم.
در کشور ما همواره 3 نیروگاه آبی برای تامین انرژی وسایل استند بای در حال کار هستند ! شاید شارژر موبایل به تنهایی چیزی نباشه اما با حسابی سر انگشتی میشه دید چند میلیون شارژر موبایل همزمان در داخل پریز هست. به نظر من شارژر به تنهایی کافی نیست اگر دوست دارید در کشوری ثروتمند زندگی کنید نه تنها شارژر موبایل بلکه هر وسیله برقی دیگه ای که در حالت استند بای هست رو از برق بکشید! حتی سعی کنید وسایلی مثل مودم وایرلس و … رو هم در ساعاتی که استفاده ندارید خاموش کنید ! هم به کشورمون کمک کردیم ، هم عمر وسایلمون بیشتر میشه و هم سالم تر زندگی میکنیم. یادمون باشه با کشیدن وسایل استند بای از برق حداقل 3 تا نیروگاه آزاد میشن و میتونن برق تولیدیشون رو صادر کنن نه نفت خام رو !
خیلی خوبه که در مصرف انرژی همه دست به دست هم بدیم و و این نکات رو رعایت کنیم البته این نوع پست ها باید زیاد تبلیغ شه و به هز چند یکبار تکرار شه و گسترش بیشتری داشته باشه تا در یک جامعه جا بیفته.
26. وات ناچیزه,اما قطره قطره جمع گردد…اگر فرض کنیم که توی ایران 10 میلیون نفر شارژرشون رو به اندازه 26. وات توی پریز نگه دارن,اونوقت 2,600,000 وات انرژی تلف شده داریم که اصلا کم نیست.
26. واقعا زیاده
یه چیز جالبی که خیلی وقت پیش خوندم این بود که کل این شارژر های رها شده در کل اروپا مصرف معادل یکی از نیروگاهاشون دارن!!
بنده یک بار با پدرم رو امپر سنج عقربه ای که زیاد دقیق هم نبود اندازه گیری کردیم(خطای کار بخاطر تکنولوژی قدیمی و همنطور بالا بودن ظرفیت امپر سنج زیاد بود) و در مجموع کل سیستم با پاور 480eu همینطور یه اسپیکر z906 حتی با صدای زیاد و مانیتور و مودم زیر 100 وات بود
درسته مثلا وسایلی مثل یخچال و فریزر بیشتر برق مصرف میکنن ولی نکته مهم اینه که کامپیوتر های خونگی در طول روز حدود 10 ساعت روشن هست(برا خود من تا 16 ساعت)پس سهم زیادی در مصرف برق دارند
مربوط به گوشی های جدید است گوشی های خیلی قدیمی از باتریهای نیکل کادمیوم استفاده میشد
مفید بود
ممنون بابت مقاله
اگر ممکنه مطلب مستند و کاملی درباره میزان انرژی استفاده شده توسط کامپیوترهای خانگی بگید. چون به شدت با پدر و مادرم سر اینکه کامپیوتر من قبض برق رو اینقدر بالا میبره یا چیز دیگه اختلاف دارم. ممنون
آیا منظور از باتری های لیتیوم یون/پلیمر گوشی های قدیمی هست یا گوشی های جدید؟ یه توضیحی در این باری بدید با تشکر.
این تحقیق بالایی دارد چون در کشورهای دیگر این موضوع اهمیت زیادی دارد.