AMD و مدیاتک هر دو تراشه سازانی هستند که طی سالهای اخیر در حیطه کاری خود عملکرد تحسین برانگیزی داشتهاند. از طرفی AMD با معماری ZEN به دستاوردها و موفقیتهای غیر قابل انکاری در بازار پردازندههای دسکتاپ دست یافته و از طرفی دیگر مدیاتک در بازار گوشیهای هوشمند رشد قابل توجهی را به لطف تصاحب بازار اسمارتفونهای ارزان قیمت و میان رده تجربه کرده است. اگر چه ظاهرا هر دو کمپانی راه پیشرفت خود را پیدا کردهاند اما در صورت وارد همکاری شدن با یکدیگر چه نتیجهای به دست خواهد آمد؟ به گزارش DigiTimes، کمپانی های مدیاتک و AMD در حال ملحق شدن به یک سرمایه گذاری مشترک هستند که به تیم قرمز اجازه پیشروی بیشتر در بازار موبایل را میدهد.
همکاری AMD و مدیاتک – شریک جدید تیم قرمز بعد از سامسونگ
اگر چه این گزارش فعلا شایعهای بیش نیست و نمیتوان آن را کاملا جدی گرفت، اما اگر حقیقت داشته باشد میتوانیم توسعه چیپستهای موبایل با CPUهای مدیاتک و ساختار گرافیکی AMD RDNA 2 را متصور شویم. اتفاقی که البته برای اولین بار رخ نخواهد داد چرا که در حال حاضر سامسونگ چیپست اگزینوس نسل بعد خود را به GPU با معماری گرافیکی AMD مجهز کرده است. اما با همکاری AMD و مدیاتک میتوانیم شاهد چیپستهای سفارشی بیشتری برای دستگاههای موبایل باشیم و راهکارهای جدیدی مانند قابلیت اتصال 5G با راندمان بالاتر، منابع بیشتر اتصال وای فای یا اتصال به شبکه برای انتقال فایلهای حجیم را در زمینه فناوری موبایل باشیم.
دیجی تایمز در گزارش خود آورده است که نسل بعدی تراشههای اگزینوس که بر پایه واحد گرافیکی RDNA 2 هستند، اولین تراشههای مجهز به این GPU هستند که روانه بازار تمامی کشورها خواهند شد. از آنجایی که صنعت موبایل به سمت طراحیهای پیچیدهتر برای رابطهای کاربری و قابلیتهای قدرتمند انکودینگ و مواردی از این قبیل پیش میشود، ارتقا عملکرد گرافیکی تراشهها در قسمتهای مختلف گوشیهای موبایل و نه فقط صرفا برای انجام بازی احساس خواهد شد. ضمنا چیپست اگزینوس RDNA 2 سامسونگ از فناوری ریتریسینگ و قابلیت سایه زنی با نرخ متغیر نیز پشتیبانی میکند.
تراشه ساز تایوانی AMD را در بازار موبایل بالا میکشد
همکاری AMD با مدیاتک در گذشته نیز سابقه دارد، زمانی که AMD تراشه وای فای RZ608 را با همکاری تراشه ساز تایوانی توسعه داد و گفته میشود که این تراشه با عنوان Mediatek MT7921K به تولید رسید و وارد بازار شد. همکاری دو کمپانی هم اکنون نیز در جریان است اما در مقیاس بسیار کوچک. اما در همکاری جدید قرار نیست دو کمپانی به تولید تراشه وای فای اکتفا کنند و برنامههای بزرگتری مانند تولید تراشه حتی برای نوت بوکها نیز در سر دارند.
کوالکام بیش از هر تولید کننده موبایل دیگری با AMD همکاری داشته است. توسعه یک تراشه مودم گیگابیتی LTE توسط اسنپدراگون که برای پلتفرمهای موبایل مبتنی بر تراشه های رایزن بهینه شده بود، یکی از پروژههای مشترک این دو تراشه ساز بوده است. اما اگر شایعه جدید همکاری با مدیاتک صحت داشته باشد، شاهد ورود AMD به بازار تراشه های موبایل پائین رده و میان رده به واسطه همکاری با تراشه ساز تایوانی خواهیم بود. هر چند که هنوز هیچ یک از کمپانی این همکاری مشترک را تائید نکردهاند. AMD قصد دارد برای اولین بار فناوری گرافیکی خود وارد دستگاههای موبایل کند، هدفی که انتظار میرود در سه ماهه نخست سال 2022 به سر انجام برسد.
نمیشه اپل و کوالکام هم با انویدیا همکاری کنن؟😅