چند روزی میشود که شرکت انویدیا عرضه کارت گرافیک RTX 4080 را با قیمت عجیب و غریب 1199 دلار آغاز کرده و اینطور که به نظر میرسد، هیچ کس برای خرید آن اشتیاقی ندارد! با وجود اینکه چند روز از عرضه این کارت گرافیک گذشته، استقبال از آن بسیار پائین و فروش آن – علیرغم تیراژ تولید پائین – ناامیدکننده است و البته علل مختلفی برای آن وجود دارند. میدانیم که اگر تقاضا برای یک کارت گرافیک زیاد باشد، موجودی اولیه آن پس از چند روز به اتمام میرسد (عرضه اولیه RTX 3090 و RTX 3080 را به یاد بیاورید).
عدم استقبال بازار از کارت گرافیک RTX 4080 – خرید آن توجیه ندارد
کارت گرافیک GeForce RTX 4080 به خودیِ خود واقعاً کارت گرافیک بدی نیست و عملکرد فنی و پیشرفت بیننسلی قابل قبولی ارائه میدهد و از نظر مصرف انرژی نیز به اندازه خود بهینه است. مشکلی که در خصوص این کارت گرافیک وجود دارد، قیمت بسیار زیاد و غیرمنطقی آن است. MSRP این کارت 1199 دلار بوده و در تاریخ سری xx80 نه تنها بیشترین قیمت مطلق است، بلکه بیشترین درصد جهش قیمت میاننسلی را نیز در این سری دارد.
دو سال پیش و در سال 2020، کارت گرافیک GeForce RTX 3080 با قیمت پایه 699 دلار معرفی شد و بعدتر، کارت گرافیک RTX 3080 12GB با قیمت 899 دلار معرفی شد. در مقایسه با برچسب قیمت 1199 دلاری کارت گرافیک RTX 4080، شاهد افزایش 71.5 و 50 درصدی قیمت نسبت به نسخههای مختلف کارت گرافیک RTX 3080 هستیم. پیش از این و برای چندین نسل متوالی، قیمت کارت گرافیکهای کلاس xx80 در محدوده 550-700 دلار حفظ شده بود و اکنون شاهد جهش قیمت این کلاس، تنها طی یک گذار نسلی هستیم.
البته این مقایسه را با قیمت MSRP انجام میدهیم و به افزایش غیرعادی و غیررسمی قیمتها به خاطر شرایط خاص سال 2020 (همهگیری کرونا + بحران ماینینگ) فعلاً کاری نداریم. به هر حال، کاربری که دو سال پیش یک دستگاه کارت گرافیک RTX 3080 را با قیمت زیر 1000 دلار تهیه کند، مشخصاً حاضر نیست امسال 1200 دلار برای RTX 4080 پرداخت کند؛ هر چقدر هم که کارت گرافیک نسل جدید نسبت به نسل قدیم بهتر شده باشد. کارت گرافیک کلاس xx80، هرچه باشد xx80 است.
انباشت کارت گرافیک RTX 4080 عیلرغم تیراژ پائین
خردهفروشیها در اکثر نقاط جهان پر از کارت گرافیکهای RTX 4080 هستند و خریداری هم برای آنها نیست. پس از عرضه کارت گرافیک RTX 4090، به هیچ وجه شاهد چنین وضعیتی نبودیم و این مسئله به این علت هم نیست که شرکت انویدیا تیراژ عظیمی از کارت گرافیک RTX 4080 را آماده عرضه کرده باشد – در واقع تیراژ کارت گرافیک RTX 4080 تا به این لحظه تنها 30,000 دستگاه بوده است. این عدد را کنار تیراژ 130,000 دستگاهی کارت گرافیک RTX 4090 قرار دهید تا متوجه شوید که اوضاع از چه قرار است.
تیراژ کارت گرافیک RTX 4080 حدود 70 درصد از کارت گرافیک RTX 4090 کمتر است. باز با این وجود، خردهفروشیها از فروش این کارت ناتوان هستند و کاربران ترجیح میدهند یا در رده قیمتی زیر 1000 دلار به دنبال کارت گرافیک بگردند، یا به سراغ کارت گرافیک RTX 4090 بروند.
نکته بعدی که به فروش کارت گرافیک RTX 4080 لطمه میزند، الگوی قیمت گذاری مدلهای سفارشی آن است. بسیاری از کارت گرافیکهای RTX 4080 سفارشی، بسیار نزدیک به MSRP کارت گرافیک RTX 4090 قیمتگذاری شدهاند. برای مثال، کارت گرافیکهای RTX 4080 ROG Strix و RTX 4080 TUF Gaming شرکت ایسوس به ترتیب قیمتهای 1549 و 1500 دلاری دارند. کارت گرافیک RTX 4090 بین 30-40 درصد از کارت گرافیک RTX 4080 سریعتر بوده و VRM بسیار بیشتری هم دارد، در حالی که قیمت آن تنها 10-15 درصد از RTX 4080 بیشتر است. چرا کاربران باید به سراغ RTX 4080 بروند؟!
دردسرسازی تیم قرمز برای تیم سبز
آخرین و مهمترین عامل عدم استقبال از کارت گرافیک RTX 4080 – حداقل در حال حاضر – کارت گرافیکهای Radeon RX 7900 شرکت AMD هستند که به صورت مستقیم برای رقابت با کارت گرافیک RTX 4080 توسعه پیدا کردهاند. قیمت کارت گرافیکهای این سری بین 900-1000 دلار است و کاربران زیادی مشتاق عرضه آنها به بازار هستند. در واقع کاربران منتظر هستند تا عملکرد تیم سبز و تیم قرمز را مقایسه کنند و در صورتی که کارت گرافیکهای RX 7900 به نسبت قیمت عملکرد بهتری ارائه بدهند، به سراغ آنها بروند. به هر حال، در حال حاضر ارزش خرید کارت گرافیک 1200 دلاری RTX 4080 بسیار پائین است.
سلام
علیکم السلام =)
از اونایی که میخرن باید امضا بگیریم :)))
شنیدم برای اولین بار در ایران قراره تو فروشگاه شهرفافا لانچ بشه
از اونایی که میخرن باید امضا بگیریم :)))
شنیدم برای اولین بار در ایران قراره تو فروشگاه شهرفافا لانچ بشه
چرا نمی گذارید پاسخ جناب نصیری را بدهم؟ خطری دارم؟!
یک بنده خدایی که سالهاست کامنت میگذاره اینهمه بهش حمله می کنید؟مگه …؟ اتفاقا منم میگم اینکه نمی شه آدم بتونه صاحب هرچیزی بشه. اینها حرف مفته. مفت مفت. از دوستان اونطرف که سوال می کنم چیز دیگه ای میگن.
تو ک راست میگی یاسر جان، اما خب ب دوستات بگو اگه اونجا بده، برگردن.
ممنون، ولی جالبتر اینجاست که هرچی می گویم؛ با سو برداشت به ایران ربط می دهند. من همان اول خیلی ساده گفتم وضعیت ما که تراژدیک است؛ اصلا اینکه مبرهن است. توحیدنام معروف بحث ایران و مقایسه را شروع کرد. کی من از ایران دفاع کردم؟ اصلا دفاع از کشور که الان مکروه شده!؛ باین معنی که یک کلمه مثبت اگر پیدا کنیم بگوییم؛ متهم به هزارچیز می شویم. روزگار عجیبی شده!…در ضمن نگویید خوشبخت ترین کشورها کدامند؛ ببینید خوشحال ترین کشورها کدامند و امید به زندگی و سروایوال ۵ ساله در کدام کشورها بیشتر است. مثلا تاجاییکه بیاد دارم مردم هند که بسیار فقیرند؛ خوشحالترین مردم کره زمین محسوب می شوند. در عین حال در کشور آمریکا برخلاف اروپا، هزینه های درمان وحشتناک است و بیمه بدربخوری وجود ندارد. زمان اوباما، برای نظامیان دوگونه بیمه منجمله اوباماکر وضع کرد که ترامپ آنها را هم برچید…
مدیونید اگر پاسخ های ساده منرا چاپ نکنید. درضمن وقتی خانم نورانی بدنبال یک کلمه ساده دموکراسی برای من انشا نوشت؛ در عجبم که افرادی … مثل اسم الکی “توحید” که در این سایت جولان می دهند و هربار که کامنتی می نویسم؛ بقصد تحریک دیگران بلافاصله از کمین در می آید و چهارتا بد و بیراه هم می نویسد؛ تذکری به وی داده نمی شود؟ کار یکسال و دوسال که نیست.
باشه؛ همه جای دنیا بهشت برین و اینجا جهنم مطلق. کم دنیا را ندیدم که دوستان پیشنهاد دیدن دنیا را بمن می کنند. آنچه لازم بود گفتم؛ فکر می کنم کلمه affordable هم برای وسیله ای مثل گیتار که حیاتی است و یکبار خریدن دارد؛ مثال خوبی بود. اگر نیت بر سو برداشت باشد؛ هر چه که بنویسم موجودی بنام “توحید” با هزار اکانت وارد می شود و چهار تا فحش هم می دهد. بیاد ندارم اینهمه کینه را از کجا در خودش جمع کرده. هرجور که دوست دارید؛ قضاوت کنید.
اگه amd بده بیرون 7900 رو مجبور می شه ارزون کنه.
مگر دوستان نمی گویند خارجکی ها با حقوق ۲ روزشان یک کنسول ps5 می توانند بخرند؟! خوب با حقوق چند روز بیشتر هم اینرا بخرند دیگر. یک پیج سخت افزار ایرانی در اینستا فهرستی از کشورهای زیادی حتی چین چاپ کرده بود که اینها با حقوق ۲ روز می توانند ps5 بخرند. من نوشتم که با این حساب ظرف یکسال همه این مردم حداقل باید سوار بنز کلاس E یا چیزهای بهتر شوند. ولی در عمل ماشین های کم مصرف و اقتصادی بیشترین فروش را دارند یا خود آمار استیم نشان می دهد که کارت های میانرده، بیشترین فروش را دارند. اگر اینقدر مردم خارج خوشبختند که من قبول ندارم و اینرا یک شیطنت رسانه ای می دانم؛ پس باید اکثر کاربران استیم لااقل در همان ۱۵ کشور کارت 4090 بخرند. نیاز ندارند؟! خوب پول مفت که دارند. چرا خرج نکنند؟ از طرفی بچشم دیدم که در ویتنام چطور اروپاییان برای خرید کفش آدیداس صف کشیده بودند و “پرفکت پرفکت” می کردند؛ چون ۸۰_۹۰ دلار بدون مالیات خیلی به مذاقشان خوش می آمد…کشور مشکل داری داریم و مردم واقعا در معیشت هم مانده اند؛ ولی اینقدر دروغ های بزرگ نسازیم تا درد جوانان از این که هست؛ بیشتر نشود.
درد جوانان میدونی چیه؟ حرف زدن آدمایی مثل تو. اگه ساکت بشید، یکم آروم تر میشن.
فهمیدیم دکترا گرفتی و فهمیدیم ویتنام رفتی. تو خوبی. بس کن. آفرین.
اینهمه کینه را از کجا در خودت گرد آوردی؟ هربار که فرصت کنی با یک اکانت جعلی چهار تا توهین بمن می کنی. نکنه من بلایی سرت آوردم؟!…این سایت هم که به تو یکی، خوب حال می دهد. راحت جولان می دهی و فحاشی می کنی. جز مطلب سیاسی هم چیز دیگری نمی نویسی. (مگر دنبال شکار کامنت های من باشی.)
الان این حرف های شما چه ربطی داشت من متوجه نشدم !
تو اون اسلاید میزان درآمد افراد و قیمت ها مقایسه شده بود نه چیز دیگه ای
در ثانی این رفتار لوکس گرایانه اکثرا تو کشور ما یا آفرین مردم دنیاست و اکثر مردم خرید وسیله ای که به کارشون بیاد رو به جای لوکس خریدن ترجیح میدن!!!
اونجا شاید بتونم بنز بخرن ولی ماشین های کم مصرف میخرم که هم هزینه سوختشون زیاد نشه و هم هزینه نگهداری ماشین !! وگرنه خودتون مقایسه کنید قیمت خودرو ها تو کشور های مختلف با میزان درآمد اونجا بعد متوجه میشوید که اون شوخی نبود بلکه واقعیت بود
خیلی ساده گفتم. اینطور نیست که هرچیز را هر وقت که بخواهند؛ بتوانند بخرند. حالا یک کشوری مثل دانمارک استثنا است؛ اما اینکه بگوییم دارند و خیلی هم دارند؛ اما منطقی خرید می کنند اصلا قابل قبول نیست.(در واقع طنز است.) چرا در یوتیوب اینقدر کلمه affordable برای قطعات pc و گیتار الکتریک و…تکرار می شود؟ آیا برای ما انگلیسی حرف می زنند و مراعات ما را می کنند یا مراعات خودشان را؟ من خودم گیتار می نوازم و یک مثال ساده می زنم: همه دوست دارند مثلا فندر اولترا یا پروفشنال۲ بخرند؛ اما خودشان پیشنهاد خرید فندر پلیرپلاس می دهند که یک سوم قیمت اولی هاست. مگر داشتن اولترا بد است؟ تازه گیتار مثل کارت گرافیک و پردازنده نیست که هردوسه سال نیاز به تعویض باشد. هنرمند واقعی سازش را تا آخر عمر نگاه می دارد. بااینحال همین فندر یا آیبانز ارزانتر به خریدار آمریکایی توصیه می شود…مطلب خیلی ساده است؛ نیاز به مثال بیشتر نیست. وضع ما که تراژدی است؛ ولی آنجا هم بهشت برین نیست.
به جای اینکه بری اینور و اونور حرف الکی بزنی مشورخودتو نگا کن
با این همه منبع نفت و گاز بی ارزش ترین پول رو داری و باز حمایت می کنی
درامد یک ماه کارگر ایرانی 200دلار درامد سه روز کارگر امریکایی
مجبوری پاسخ دهی؟ ادبیات فضای مجازی را بلد نیستی؟ من دوست ندارم افراد متفرقه یا کامنت های جعلی بمن پاسخ دهند. تو هم عقیده ات برای خودت محفوظ. “سوره کافرون” را خدا به پیامبر وحی کرد تا از شر دشمنان در امان بماند. برو متن سوره را بخوان تا سرت بکار خودت باشد. منهم سرم بکار خودم. روی ادبت هم بیشتر کار کن.
اونجا بهشت برین نیست ولی تمام فرزندان مسئولین برای تحصیل میرن اروپا و آمریکا… برای خرید سیسمونی و لباس میرن اونجا… وقتی یه کارت گرافیک خوب شده دستمزد 6 ماه یه کارگرد ساده… یه موبایل خوب شده دستمزد 4 ماه یه کارگر ساده… یه ماشین بی کیفیت و مضخرف شده حقوق 2 سال یک کارگر که اگه ابر تورم به اون جنس نخوره… از اجاره ها و گرانی مسکن بگیم که کشوربا این همه زمین یه کارگر توان اجاره خونه نداره… یعنی باید نصف حقوقش رو بده فقط برای اجاره…. از آزادی اجتماعی بگیم که همه چی رو بستن ومیگن فقط اون چیزایی که ما میگیم رو شما استفاده کنین… ولی خودشون و بچه هاشون برعکس هرکاریس دلشون میخواد و هرجایی دلشون میخواد رو میرن و انجام میدن… بخاطر کسری بودجه هر سال دلار رو چندین درصد گرون میکنن و اصلا به این فکرنمیکنن که گرونی دلار بزرگترین لطمه رو به طبقه متوسط و پایین میزنه و راست راست تو چشمای مردم نگاه میکنن و میگن ما داریم پیشرفت میکنیم ولی هر روز همه چی داره بدتر میشه… اینا پیشرفت میکنن درست ولی پیشرفتشون تو تحکیم حکومت خودشون و ماندگاری خودشون هست نه در بهتر کردن زندگی مردم… چون عملا اینا مردم رو فقط موقعه انتخابات و 22 بهمن و روز قدس چیزایی که به نفع ماندگاری خودشون هست رو دوست دارن… کلا اینا فلسطینی و یمنی ها رو بیشتر از ما دوست دارن… پیش خودشون میگن همینکه مردم ما نمیمیرن بسه… حالا تو از خوبیای نظام ما بگو که مابیشتر بدونیم….
دکتر
علایق و نیازها و الویتهای انسانها متفاوت هست. این مساله ای که شما مطرح میکنی میشه هم به لحاظ شاخص های اقتصادی بحث کرد هم به صورت کیفی.
الان بنده کمتر از 10 سال هست که اومدم و عمر مفید کار کردنم 5 سال بوده چون یه بخشیش تحصیلات عالی بوده. تونستم خونه ای بخرم و 5 سال گذشته همیشه ماشین داشتم و الان در حال خرید بی ام و مدل بالا هستم. آنچنان پولدار هم نیستم اما چون علاقه دارم میخوام بخرم. سیستم تو خونه ام رده بالا هست، همیشه گوشی پرچمدار داشتم. مانیتور بالا رده دارم که بالای 1200 یورو قیمتشه، لوازم جانبی کامپیوترم همیشه خوب با کیفیت بوده. علاقه دارم و برای علاقه هام به راحتی هزینه میکنم و اصلا تا حالا نبوده که فکر کنم پول خرید فلان گجت رو ندارم. اگه بچه داشتم اوضاع کمی فرق میکرد. شاید در خرید ماشین لوکس تجدید نظر میکردم اما همچنان میتونستم این ریز میزهای کامپیوتری رو بخرم.
اگه کمتر از 5 سال دیگه هم کار کنم و اتفاق خاصی نیفته حتما در قدم بعدی یه خونه ویلایی میخرم.
آدمی با شرایط من تو ایران خیلی بهش حقوق بدن ماهی 20 تومن میدن. من الان اگه مخارج ماهانه خودم رو کم کنم با باقیمانده اون میتونم یه 4090 بردارم. آیا مشابه من تو ایران میتونه همچین کاری بکنه؟ شیطنت رسانه ای !!!!
با چندتا از همکارام صحبت میکردم میگفتند خیلی پوله برای ماشین و برای ما ماشین وسیله ای هست که ما رو از نقطه 1 به نقطه 2 ببره. خیلی از این آدمها علایق دیگه ای دارند. اونا تو سال شاید 5 بار به سفر خارج از کشور میرن ولی من 1 بار میرم. خیلی از اونها هفته ای چند صد یورو برای قهوه و نوشیدنی خرج میکنند اما من این هزینه ها رو ندارم. علیرغم اینها فروش خودروهای لوکس هم بسیار زیاده و عده زیادی خریدار هستند.
به لحاظ اقتصادی هم ما درآمد سرانه داریم، میانگین حقوق ماهانه داریم که با ضرب و تقسیم میشه قدرت خرید مردم یه کشور رو درآورد که فاصله بسیار بزرگی بین ایران و این کشورها هست.
متاسفم واقعا که حقایق دنیای امروزی رو دروغ میدونی. سطح رفاه متوسط مردم در کشورهای پیشرفته بسیار بالاتر از ایران هست.
یکی از دوستان نزدیکم که کمتر از یک سال هست رفته آمریکا و فقط 4 ماه مشغول کار کردن تو یه مکانیکی هست تا راه بیفته اونجا، تونسته یه فورد موستانگ 5 سال کارکرده بخره. بهش گفتم اگه همون شغل رو تو ایران داشتی تو این مدت چی میتونستی بخری، گفت شاید یه دوچرخه دست دو میشد بگیرم!
انسان به لحاظ ذاتی دوست داره تخفیف رو. این یه مساله روانی هست و باعث ایجاد حس رضایت از خرید میشه. ربطی نداره به قدرت اقتصادی یک شخص. منم تخفیف دوست دارم. اتفاقا یه هدست وایرلس میخواستم و خیلی هم واجب نبود بخرم. همین چند روز پیش تخفیف خوبی برای یه مدل زده بود و خریدم.
کاربران و گیمرها اکثرا رده سنی نوجوانان و جوانانی که هنوز زندگی دانشجویی دارند و … هستند. قدرت خرید این قشر بسیار کمتر از کسانی هست که شغل ثابت دارند. اما روند رو نگاه کنیم میبینیم که اتفاقا در 5 سال گذشته درصد بسیار بیشتری کارتهای بالا رده میخرند. در حالیکه قبلا یه درصد بسیار کمی بالای 1000 دلار خرج کارتهای تایتان انویدیا میکردند. این نشون میده اتفاقا در سالهای اخیر ملت بیشتری به سمت خرید ابزار سرگرمی گران رو آوردن و قدرت خریدشو هم دارند.
اینجا مهم داشتن کار هست. حتی با کارهای خدماتی هم میشه یه زندگی خیلی نرمال با ضروریات داشت و گوشی و پلی استیشن و این چیزها رو خرید. نمیشه خونه خرید. نمیشه 5 بار سفر رفت نمیشه هرچند روز یه بار رستوران رفت اما میشه زندگی کرد. منظورم از خدمات هم شستن دستشویی هست.
کاملا هر آنچه که لازم به توضیح بود، خیلی ساده و شفاف، آقا فرزاد گفتند.
متشکرم از توضیحاتتون.👍
این مقدار حق گویی کارت قرمز داشت
حق هر ایرانی زحمتکش تحصیلدار
شغل متناسب با تخصصش و امنیت شغلی و خونه ویلایی حداقل ۵۰۰متری و هرچی برای رفاه نیازه هست
خدا نگذره از …. بعد میگن بشین حرفم نزن
حرف بزنی کافری
اسم خودتو دکتر نذار، این حرفای بی منطق رو از کجا میاری میزنی؟!
حقوق یکماه من پول اجاره خونه داغون هم نمیشه، بماند که پول پیش هر روز بیشتر میشه.
اگر واقعا دکتری سعی کن یکماه فقط با 5 میلیون تومن برای خودت و خونوادت زندگی کنی.
خدا نکنه کسی مریض بشه، خرج مریضی دیگه کمر شکنه.
همین نوع حرف زدنت، سن و سطح فرهنگت را نشان داد. نیاز نبود بقیه حرفهایت را بخوانم. می دانستی عصبانی ترین و بد دهان ترین مردم دنیا ایرانی ها و عراقی ها هستند؟ الزاما ربطی به اقتصاد و معیشت صرف هم ندارد. یک سرچ ساده کن می بینی.
تیم سبز و قرمز
اصلاح شد 👍
دکتر سعید مداحی عزیز
سعی کنید بیشتر سفر کنید و بیشتر بین مردم باشید. تا متوجه تفاوت ها بشوید.
من سال ها هست در المان زندگی میکنم، غیر مستقیم برای شرکت بنز (دایملا) کار میکنیم، زندگی همه جای دنیا چالش بر انگیز است. بله اینجا بهشت نیست. انسان کلا بدنیا آمده است که به چالش کشیده شود. آسان نیست. اما میتواند زییا باشد، اینجا خیلی از مردم توانایی خرید 4090 دارند، ولی چرا باید بخرند؟
مستند ها رو نگاه کنید ببیند چطور زن ها کشور را بعد از جنگ جهانی دوباره ساختن، این مردم قدر زندگی را میدانند، بهشت برای شما به چه معنی است؟ در آلمان اگر از کار بیکار شوی تا مدت ها 70 درصد حقوقت را دولت میدهد، اگر از کار کردن بگریزی یا بیمار شوی، تبدیل به قلب 4 میشود، یعنی اجاره خانه شما را میدهند و کمی هم پول برای زندگی، چون در آلمان کسی نباید گرسنه بماند.
از این حمایت ها بسیار فراوان هست. مثلا پول برق حمایتی چون برق گران شده یا ماهیانه پول برای کودکان و…
آلمان نفت ندارد! منابع سنگ و طلا و… فراوان ندارد.
فقط هر کسی سر جای خودش است.
اینجا هم ایراد دارد و بهشت نیست ولی حقوق انسان رعایت می شود. اینجا هم پشت پرده دارد اما نه به تاریکی ایران!
قدر زندگی را می دانند؟ یکی از مرفه ترین کشورها، سوئد است. ولی چرا اینقدر آمار خودکشی بالاست؟ صحیت از سفر و مطالعه بیشتر کردید. غیر از آمریکای شمالی، کانادا و انگلیس تمام دنیا را دیدم. پس بروید مثالیکه دوست شاه هنگامی که درحال احتضار بود و مقایسه انقلاب مردم ایران با خودکشی سوئدی ها را بخوانید.
مغلطه هست اینی که میگی
آمار خودکشی یه مساله جدایی هست، شرایط اقتصادی جامعه، سطح رفاه عمومی، سطح عدالت اجتماعی و اقتصادی و چیزهای نظیر این که ملاک مقایسه کشورهای صنعتی و ایران هست مساله ای دیگر. شاید خودکشی یکی از هزاران دلیلش مسایل معیشتی و اقتصادی باشه اما بحث اینجا اصلا ربطی به آمار خودکشی نداره
ضمنا اینجاها به صورت شفاف آمار خودکشی مثل تمامی آمار دیگه اعلام میشه. ما نمیدونیم تو کشورهای غیردموکراتیک آیا آمارهای خودشکی قابل اتکا هستند یا نه.
اما ایشون گفتند ملت اینجا قدر زندگی رو میدونه اما آمار خودکشی آلمان 12 نفر به ازای 100هزار نفر هست. یعنی حدود 1000 نفر تو سال تو کل جمعیت آلمان. شما اون 83 میلیون رو میزاری کنار و این 1000 نفر رو میکشی بیرون که چیو ثابت کنی؟ این مغلطه نیست پس چیه؟
وضعیت ایران علیرغم موقعیت بسیار شگفت انگیزی که داره واقعا اسف بار هست و تمام شاخص ها اینو نشون میده.
فقط یه شاخص رو به شما میدم که سرانه تولید ناخالص داخلی مردم دو کشور آلمان و ایران رو مقایسه میکنه GDP per capita
آخرین آمار بانک جهانی برای ایران مربوط به سال 2020 هست یعنی این فاجعه 2 سال گذشته تازه اعمال نشده:
آلمان: 46هزار دلار
ایران: 2700 دلار
اصلا متوجه نشدی. سوئد جزو کشورهای مرفه است که بقول خودت شب می خوابند؛ صبح هرچیز که می خواهند می خرند. ولی آمار خودکشی بالاست. اون قضیه شاه که در حال احتضار بود و دلداری رفیق به وی که حرکت مردم ایران هنگام انقلاب شبیه سوئدی هاست؛ یعنی خوشی زده زیر دلشان و بعد خواهند دید که…مصداقی از همین قضیه است. در ضمن بدون تکبر و با افتخار اعلام می کنم که یکی از تخصص های دانشگاهی من E.B.M(پزشکی مبتنی بر شواهد) است و هیچکس باندازه من و این رشته روی آمارهای حوزه پزشکی و اپیدمیولوژی نمی تواند نظر دهد. صراحتا دارم می گویم آمار خودکشی در اروپا و ژاپن بالاست. این شما هستی که داری مغلطه می کنی و یکسری اطلاعات شاخدار می دهی. بنده دوست آلمانی هم کم ندارم؛ چون دوسال یکباری آلمان می روم. جالبه خودشان چنین ادعاهایی که شما می کنید؛ نمی کنند. مگراینکه آقازاده یا چیزی معادلش باشی.
من آمار رو به شما دادم. میانگین خودکشی در اتحادیه اروپا 12 نفر به ازای هر 100هزار نفر هست. تو کشوری مثل آلمان حدود 1000 نفر میشه.
مگه هرکسی هرچی دلش خواست بتونه بخره نباید اصلا خودکشی کنه! دلایل متعددی برای خودکشی وجود داره. افسردگی های شدید وجود داره که ربطی به رفاه مادی شخص نداره.
اطلاعات شاخدار من منتشر میکنم!! اینجوری که نمیشه با کسی بحث کرد. شما هر اطلاعاتی که من منتشر میکنم رو اگه قبول نداری باید دلیل بیاری که غلط هست. من هم دلیل میارم براتون.
پایینترین سطح دستمزد در آلمان 12 یورو برای هر ساعت هست. 8 ساعت کار در روز و 22 روز در ماه میشه 2112 یورو با کسر مالیات 1500 یورو باقی میمونه. این یعنی مینیمم درآمد که مثلا شما تو یه ساختمون جارو بزنی انقدر درآمد داری.
یه آپارتمان بسیار معمولی تو یه محله بسیار معمولی 40 یا 50 متری تو شهری مثل برلین، حدودا 1000 یورو، خرج خوراک ماهانه که پروتئین و ویتامینهای لازم رو داشته باشه و حمل و نقل هم برای یک نفر 150 تا 200 یورو میشه. از اونجایی که اکثر خدمات درمانی رایگان هست هزینه خاصی وجود نداره.
300 یور باقی میمونه. با ماهی 40 یورو میشه گوشی پرچمدار خرید بدون بهره. سایر لوازم رو هم میشه به صورت اقساطی بدون بهره خرید که باعث میشه شخص بتونه زندگی حداقلی رو داشته باشه.
عرض کردم با این سطح دستمزد نمیشه کار زیادی کرد و زندگی حداقلی بدون پیشرفت خواهد بود اما میشه گوشی و لپتاپ خوب خرید.
اما یه شغل مهندسی معمول درآمد ماهانه بعد مالیات میره بالای 3000 یورو. مشاغل بالاتر مثل مهندسان مجرب یا اساتید دانشگاه بالای 4 یا 5 هزار یورو در ماه بعد مالیات هست. آقازاده هم نیستند!
مشاغل متوسط هم که عمده مردم در این طبقه قرار میگیرند بعد مالیات 2 تا 3 هزار یورو بعد مالیات میشه. با همین 3 هزار تا میشه خیلی کارها کرد. هم خونه بزرگتر اجاره کرد یا خرید، هم ماشین خوب گرفت نه الزاما لوکس، و بقیه کارهای معمول برای یه رفاه نسبی.
آلمان هیچ منابعی نداره و کاملا با مالیات اداره میشه. یعنی از نظر رفاهی باید ایران با اینهمه منابعی که داره، بسیار بهتر از مردم آلمان باشه. رفاه ما باید حداقل مثل کشورهای حاشیه خلیج فارس باشه.
دکتر جان من کل این نظرات رو خوندم. موضع خیلی از دوستان از نظرات و مباحث گذشته کاملاً روشن هست برام. ولی فحوای کلام شما هنوز برام نامشخصه. اخرش منظور شما این هست که ما خوبیم و بقیه دنیا بد یا برعکس؟ و اگه ما خوبیم چرا خوبیم و اگه بدیم چرا بدیم؟ اینو برا من بی زحمت مشخص میکنی
برادر گرامی، بابت ادبتان از شما تشکر می کنم. متاسفانه صفحه را برویم بسته اند و…
سلام برادر بزرگوار. تشکر می کنم که با ادبیاتی محترمانه، بزرگواری خودتان را اثبات می کنید. کامنتی بالا آخرکار گذاشتم که هرگز چاپ نشد و اتفاقا دقیقا به مرور داستان و کامنت ها پرداختم. گفتم که اصلا قصد بررسی ایران را ندارم و خود آن چندکشور لیست شده که القضا چین هم جزوش بود را مورد نقد قرار دادم و همان اول هم گفتم وضعیت ما که تراژدیک است. جالب اینجاست که اول شخصیت حقیقی/کاذب توحید حمله را بروال معمول شروع کرد و بدنبال جو زشتیکه ایجاد کرد؛ بقیه بدون اینکه کامنت منرا تا آخر بخوانند یا اندکی تامل کنند؛ رگباری شروع به تقابل جوگیرانه کردند. دفاع عزیزی مثل آرمین هم در تشدید حملات به خاک من بی تاثیر نبوده!!…از ۲ صبح تا الان صدبار خواستم ادامه ای بنویسم ولی ظاهرا در بلک لیست قرار گرفته ام.
ادامه،…وقتی در زمین بازی، ایرانی به فوتبالیست ایرانی می گوید بیشرف بیشرف خوب بیچاره چگونه تمرکز کند. البته من بازی را ندیدم/مورد دیگر یکی از دوستان آلمانی سالهای دور بمن گفته بود همان احساسی که تو وقتی از ایران اینجا می آیی و داری ما هم نسبت به آمریکا داریم. یعنی انگار اروپا مقابل آمریکا مثل نسبت دهات به شهر است. پس همه چیز نسبی است./و حال آنکه خود آمریکا هم بهشت نیست. اینرا دیگر همه می دانند. آمریکا بدترین نظام بیمه را دارد. در همان رشته evidence based medicine که گفتم بصراحت قوانین بیمه و فرانشیز کشورها تحلیل می شود.بهترین primary health care مال انگلیس است و الگو می باشد و آمریکا بصورت پارادوکسی بدترین سیستم حمایتی را دارد. زمانی اوباما دو بیمه اوباماکر و مدیکر را برای نظامیان دست و پا شکسته راه انداخت که ترامپ آنها را نیز ملغی کرد. باین فکر کردید که چرا ایرانیان مقیم آمریکا که سالانه بایران می آیند نمره عینک و خرابی دندان و…را یکجا همینجا مرتفع می کنند. نخیر پزشکان ما الزاما بهتر نیستند. بقول عماد بنکدار دندانساز تجربی برای کشیدن یک دندان 5000 دلار می گیرم و این یعنی فاجعه. اینقدر درتوهم نباشیم که آنجا خوشبختی از در و دیوار می بارد. حساب وضعیت اسف بار ما، مقوله دیگریست. در ضمن آمار خودکشی همچنان در اروپا کم نیست. منتها آرمین بنحوی لینک پاسخگویی را برویم بسته و اینکه فرزاد چگونه پنج هزار خط می نویسد نمی دانم. ادامه دارد….