عملکرد سیلیکون جدید M2 کمپانی اپل در PassMark نشان میدهد که این نمونه لپ تاپی موفق شده در حد پردازندههای کلاس دسکتاپ ظاهر شود. در واقع M2 موفق شده امتیاز تک هسته خارق العادهای را در این بنچمارک ثبت کند و مدلهای مختلف Alder Lake را کنار بزند. با این حال در تستهای چند گانه چیپ Apple چندان قدرتمند ظاهر نشده است.
- بنچمارکهای MacBook Air M2: سریعتر از مدل پایه Mac Pro
- هدست AR/VR نسل دوم اپل ارزانتر خواهد بود
- عملکرد پردازشگر Apple M2 در مقایسه با پردازندههای اینتل و AMD چگونه است؟
پردازنده بر پایه ARM اپل در چارت تک هسته (دسکتاپ) موفق شده رتبه چهارم را به خود اختصاص دهد در حالی که این چیپ یک نمونه لپ تاپ است که در مدلهای 2022 جدید مک بوک پرو و مک بوک ایر به کار گرفته شده. البته که شکی نیست نسخهای از آن در دستگاههای دسکتاپی مانند Mac Mini و iMac نیز استفاده خواهد شد. با این حال چیپ M2 در مقابل رقبای پُرمصرف دسکتاپی x86 خود حداقل در بخش تک هسته عملکرد خوبی از خود بجای گذاشته است.
عملکرد سیلیکون M2 اپل در PassMark
PassMark به سیستم روی چیپ Apple امتیاز 4116 را در بخش تک رشته اختصاص داده که یعنی تنها مدلهای Core i9 12900KF و Core i9 12900K و Core i9 12900KS اینتل بالاتر از آن قرار میگیرند. امتیاز M2 حتی (البته با اختلاف بسیار ناچیز) بیشتر از Core i9 12900 است که حداکثر کلاک 5.1 گیگاهرتز را با حداکثر توان 202 وات در اختیار دارد. برای مقایسه M2 فرکانس 3.5 گیگاهرتز برای هستههای قدرتمند Avalanche و 2.8 گیگاهرتز برای هستههای کم مصرف Blizzard را در توان حرارتی 20 وات به کار گرفته است.
با این حال علی رغم کارایی فوق العاده پردازنده اپل در مقایسه با رقبا اما در تستهای چند گانه اوضاع کاملا متفاوت است. چنین اتفاقی را در Apple M1 نیز شاهد بودیم که در بخش تک هسته PassMark بی نظیر بود اما در CPU Mark تنها یک نمونه میان رده محسوب میشد. M2 امتیاز 14,933 را کسب نموده تا رتبه 466 را به خود اختصاص دهد. کمی بالاتر در رتبه 464 پردازنده Core i3 12300 با تنها 4 هسته (8 رشته) قرار دارد که به خاطر عملکرد خوب خود مورد تحسین منتقدین قرار گرفته بود.
در کل سیلیکون M2 عملکرد تک هستهای خوبی را ارائه میدهد که آینده روشنی را برای مدلهای M2 Max و M2 Ultra ترسیم میکند. چیپ اپل در حال حاضر 9.61 درصد بهتر از M1 است اما در بخش CPU Mark این میزان به تنها 2.44 درصد کاهش مییابد.
اولا که این بنچمارک ها اکثر چیزی نیستن که یوزر در دنیای واقعی پردازش حس میکنه دوما امروزه پردازش های چند هسته ای یا مولتی ترد خیلی مطرح تر هست و استفاده های بیشتری داره حتی در سالهای آینده گیمهای بسیار زیادی به سوی پردازش های چند هسته ای میروند
پس مارک کمپلت چرته
سینهبنچ و گیگبنچ خیلی خیلی برتر و دقیقترن