اپل به تازگی پردازنده 5 نانومتری نوت بوک خود را معرفی کرده و آن را در مقایسه با یک معماری با طول عمر 4 سال مقایسه نموده در حالی که ما در انتظار بنچمارکهای معتبری برای مقایسه بهتر بودیم. حالا عملکرد Apple M1 در Cinebench R23 منتشر شده، با این که M1 چیپی خارق العاده است اما به هیچ عنوان سریعترین پردازنده موبایل (نوت بوک) دنیا نیست.
یکی از نکاتی که بسیاری به آن توجه نمیکنند فناوری ساخت 5 نانومتری Apple M1 است که 2 نود بهتر از فناوری 14 نانومتری اینتل و 1 نود بهتر از 7 نانومتریست که AMD استفاده میکند. این برتری هیچ ارتباطی با قدرت مهندسی و معماری اپل ندارد و تنها به لطف TSMC بدست آمده. حتی با این برتری نیز پردازندههای موبایل 10 نانومتری اینتل و 7 نانومتری AMD به راحتی Apple M1 را در بنچمارک Cinebench R23 شکست میدهند.
برخلاف Geekbench که چند الگوریتم را اجرا کرده و یک نتیجه گیری کلی ارائه میدهد (این موضوع میتواند نتیجه نهایی را به کلی تغییر دهد زیرا ممکن است یک الگوریتم خاص روی یک معماری بهینهتر باشد)، Cinebench قدرت خام پردازنده را اندازه گیری میکند و در میان اکثر افراد حرفهای نیز بنچمارک معتبری محسوب میشود. این یک بنچمارک رندرینگ است که تمام قدرت پردازشی یک پردازنده (و تمام رشتهها) را بدون هیچ ناکارآمدی استفاده میکند. اجازه دهید ابتدا با بنچمارک تک هسته Cinebench R23 شروع کنیم.
عملکرد Apple M1 در Cinebench R23
Apple M1 موفق شده امتیاز 1498 را در تست تک هسته Cinebench R23 ثبت نماید. چیپهای AMD x86 که از یک نود ضعیفتر استفاده میکنند چندان در تک هسته قدرتمند نبودند (فارغ از Zen 3)، به همین علت بالاترین چیپ امتیاز 1284 را کسب میکند. از طرف دیگر اما مدلهای 10 نانومتری اینتل چیپ اپل را پشت سر میگذارند، Core i7 1185G7 که تقریبا 1 نود عقبتر از فناوری 5 نانومتری TSMC میباشد امتیاز 1538 را کسب میکند. البته که بنچمارکهای تک هسته کاملا ظاهری هستند زیرا اکثر نرم افزارها از پردازش چند رشتهای استفاده میکنند. در پایین میتوانید عملکرد چند هسته را در Cinebench R23 مشاهده کنید.
در اینجا چیپهای 7 نانومتری AMD با فناوری ساخت ضعیفتر کاملا چیپ 5 نانومتری اپل را خورد میکنند. حتی پردازنده 14 نانومتری اینتل نیز هم سطح Apple M1 ظاهر شده و نمونه 10 نانومتری با تنها چهار هسته (نیمی از هستههای M1) تنها 1000 امتیاز کمتر کسب کرده است. نمونههای 8 هستهای Intel Tiger Lake تا چند ماه دیگر به بازار عرضه خواهند شد و احتمالا میتوانند به صدر این جدول راه پیدا کنند.
همانطور که به وضوح مشاهده میکنید، Apple M1 سریعترین چیپ نوت بوک حال حاضر نیست. اما باید اشاره کنیم که استفاده از M1 برای اپل مزیتهای بی شماری به همراه دارد. بخاطر قرارداد انحصاری با TSMC آنها به نودهای جدیدتر زودتر از هر کمپانی دیگری دسترسی دارند که این موضوع در ترکیب با معماری ARM سود بسیار بالایی را بدون از دست رفتن کارایی نه چندان زیاد به حسابهای اپل جاری خواهد کرد. در حقیقت تفاوت عملکرد این پردازندهها در لپ تاپها تقریبا غیر قابل لمس است.
عملکرد سطح بالا اما داستان خودش را دارد. در این جا ما هیچ پردازنده دسکتاپی را مشاهده نمیکنیم و نیازی نیست بگوییم که حتی مدلهای 14 نانومتری اینتل M1 را در گرد و خاک خود باقی میگذارند. مشکل اینجاست که معماری ARM در فرکانسهای بالا قادر به فعالیت نیست و البته اتلاف کارایی بالایی در توانهای حرارتی بالاتر به همراه دارد (عکس همین موضوع برای x86 نیز صدق میکند زیرا این معماری در سناریوهای کم مصرف چندان خوب نیست). این یعنی بازار x86 خطری از طرف اپل احساس نمیکند مگر آن که کمپانیهایی مانند NUVIA ترفندی در آستین خود داشته باشند.
بیشتر بخوانید: اولین بنچمارک گرافیکی چیپست Apple M1 – بهتر از GTX 1050 Ti
اپل داره اشتباه بزرگی میکنه با اینتل و ای ام دی کنار بیاد خر نشه گند بزنه به محصولاتش اون شرکتا با کلی تجربه دارند سی پی یو تولید میکنند با این تجربشون بعضی وقتا توش میمونند حالا اپل بی تجربه داره ریکس میکنه
سلام.
مشکل شرکت اپل اینه که لپ تاپ هایش را بدون خنک کنندهء فعال ، ارائه کرده.
اصن اپل چیه که بخاد پردازنده هم تولید کنه..!!!!
شما تحصیلاتت چیه گوگولی؟
ولی باید گرمای تولیدیش کمتر از بقیه باشه
نکرده کار که کار کنه ، پروردگار نگاه کنه