بازار خودروهای الکتریکی همچنان به رشد خود ادامه میدهد و بدون شک تسلا بهطرز قابلتوجهی در این رشد سهیم است. نام این شرکت بالاتر از همه رقبای آن به عنوان رهبری قدرتمند در صنعت خودروسازی به چشم میخورد. با این حال، وقتی صحبت از ارقام فروش به میان میآید، اوضاع کمی متفاوت میشود. با نگاهی به گزارشها، میبینیم که این شرکت پس از تولیدکننده چینی BYD، رتبه دوم را در حجم فروش دارد. این وضعیت دلایل متعددی دارد. تولید و قیمت به عنوان دو عامل اصلی و بیاعتمادی نیز به عنوان دلیلی مهم ذکر شده است. در نهایت، به نظر میرسد که تسلا نمیتواند از مشکلات فرار کند و بیش از 1.1 میلیون خودروی خود را در چین فرامیخواند. این فراخوان تقریباً شامل تمام خودروهای شرکت تسلا در کشور چین میشود.
فراخوان یک میلیون خودروی تسلا در چین با مشکل ترمز
برترین تنظیمکننده بازار چین اعلام کرده است که تسلا بیش از 1.1 میلیون خودرو را در این کشور فراخوانی خواهد کرد. این حرکت بهدلیل شناسایی مشکلات ایمنی بالقوه در این خودروها انجام میشود. اعلامیه تنظیمکننده موردبحث، یعنی اداره تنظیم مقررات بازار ایالتی (SAMR)، براساس طرحی است که تسلا قصد دارد آن را عملی کند.
از 29 می، تسلا فراخوان 1104622 خودرو را آغاز خواهد کرد. این خودروها همگی بین 12 ژانویه 2019 و 24 آوریل 2023 تولید شدهاند. جالب اینجاست که این تعداد تقریباً برابر با تعداد کل خودروهایی است که تسلا در کشور چین طی چهار سال گذشته فروخته است. براساس محاسبات CNN و براساس اطلاعات گروههای صنعتی تحت حمایت دولت چین، از سال 2019 تا مارس 2023 حدود 1.09 میلیون خودروی تسلا در چین به فروش رسیدهاست.
این فراخوان خودروهای وارداتی مدل s ،x و مدل 3 و همچنین خودروهای ساخت چین مدل s و مدل y را شامل میشود. اداره تنظیمکننده مشکلی بالقوه را برجسته کرده است. در واقع، فراخوان این خودروها به دلیل عدم توانایی رانندگان در انتخاب نحوه عملکرد ترمز برای بازیابی انرژی است. همچنین، در هنگام فشار طولانی مدت پدال گاز، احتمالاً هیچ هشداری برای راننده وجود ندارد. ترکیب این موارد و احتمال فشاردادن پدال گاز به مدت طولانی، احتمال برخورد و خطرهای ایمنی را افزایش میدهد.
در پاسخ، تسلا اعلام کرده است که قصد دارد تنظیمات لازم را انجام دهد یا ویژگیهای اعلان جدیدی را به خودروهای موردنظر اضافه کند تا ریسک را کاهش دهد. علاوه بر این، طبق گزارش SAMR، تسلا در ماه مارس بیش از 2600 خودروی وارداتی مدل S را در چین فراخوانده بود. مشکل این خودروها طوری بود که بدنه آنها به طور غیرمنتظرهای در حین حرکت باز میشد و خطراتی ایمنی قابلتوجهی برای رانندگان و افرادی که در وسایل نقلیه مجاور بودند به همراه داشت.
کارخانه تسلا در شانگهای که بیشتر بازارهای خارج از آمریکای شمالی را تأمین میکند، همچنان در وضعیت نامعلومی قرار دارد. هنوز مشخص نیست که خودروهای فروختهشده در خارج از چین که در این کارخانه ساخته شدند نیز درگیر چنین فراخوانی خواهند شد یا خیر. این موضوع سطح بالاتری از پیچیدگی را برای تسلا به دنبال خواهد داشت. زیرا این شرکت تلاش میکند که از موانع نظارتی چین عبور کند.
یه مهندس ذوب شده از ایران خودرو باید بره به ماسک روشهای نوین دزدی و جنایت با جون ملت رو یاد بده تا ERROR و RECALL یادش بره :))