نیازی نیست خیلی به ذهنتان فشار بیاورید تا خاطراتی از آتش گرفتن باتری های لیتیوم یونی در گوشی های موبایل را به یاد آورید. مشکلاتی که باعث منفجر شدن تعدادی از گوشی های گلکسی نوت 7 سامسونگ در سال 2016 شده بود، ناشی از آتش گرفتن همین باتری ها بود که در نهایت به فراخوان بازگردانی گوشی ها و جمع آوری کلی گلکسی نوت های 7 سامسونگ از بازار انجامید. اما تعدادی از محققان نسخه جدیدی از باتری های لیتیوم یونی را تهیه کرده اند که به ادعای آنها دیگر به این سادگی ها آتش نخواهد گرفت.
سلول لیتیوم – یون دارای دو الکترود است که توسط یک قطعه نازک پلاستیکی از هم جدا شده اند. اگر این پلاستیک بنا به دلایلی نتواند به درستی آنها را از یکدیگر جدا کند و دو الکترود با هم تماس پیدا کنند، مایع الکترولیت درون سلول می تواند آتش بگیرد. اما با مخلوط کردن افزودنی سیلیکا (سیلیسیم دی اکسید) به الکترولیت ها اجازه میدهد تا مایع در برابر تأثیرات سخت تر باشد، به طوریکه از تماس الکترودها جلوگیری می کند (تصویری که در بالا مشاهده می کنید).
گابریل وایت، یکی از متخصصین حاضر در این پژوهش که با باتری ها کار می کند، اعلام کرده که هدف نهایی اینست که با ایجاد یک پوشش سخت برای الکترودهای درون سلول، یک باتری لیتیوم یونی ایجاد شود که حتی اگر بخشی از آن در اثر ضربه آسیب دید، بتواند بدون مشکل به کار خود ادامه دهد. در نهایت این فناوری می تواند در درون گوشی های هوشمند امروزی که از باتری های لیتیوم یونی استفاده می کنند، به کار گرفته شود. البته این تکنولوژی قرار است که اول در باتری Drone های (پهپاد) مورد استفاده قرار گیرد. محققان این پژوهش امروز و در جریال 256مین نمایشگاه ملی انجمن شیمی آمریکا در خصوص تکنولوژی خود بحث و گفت و گو کردند.
دیدگاهتان را بنویسید