سردار جلالی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با حضور در نشستی تحت عنوان “تبیین علل بروز ناآرامیهای آبان 98” اعلام کرد که برای درک درست از این مسأله پیچیده، نیاز به گذر زمان است. او با تأکید بر اینکه اصلاح قیمت سوخت در کشور یک کار عقلایی بوده، افزود:
اجرای این طرح هم میتوانست رشد مصرف را کنترل کند، هم موجب کاهش قاچاق شود و هم این فضا را به وجود بیاورد که مازاد مصرف سوخت را به فروش برسانیم. ضمن اینکه مبلغ حاصل از درآمد این طرح به مردم اختصاص یافت تا به معیشت افراد کمک کند و این یک گام در راستای گسترش عدالت اجتماعی بود. اما این طرح زمانی اجرا شد که ما درگیر یک جنگ تمام عیار اقتصادی هستیم و راهبرد اصلی آمریکا فشار همهجانبه و مادون جنگ است.
جلالی معتقد است که آمریکا به واسطه جنگ اقتصادی خود با ایران، اسباب نارضاییهای اجتماعی مردم را ایجاد کرده است. او اصلیترین هدف آمریکا را ایجاد نارضایتیهای اجتماعی و سوءاستفاده از اعتراضات معیشتی مردم عنوان کرد. جلالی حضور شبکههای اجتماعی خارجی را دلیل اصلی فعالیت دشمنان علیه ایران اعلام کرد. او معتقد است که اساس جنگ شناختی، تولید، مدیریت و هدایت افکار عمومی است که شبکههای اجتماعی خارجپایه، تمام این ظرفیت را در اختیار دشمن قرار میدهند. جلالی در ادامه افزود:
متاسفانه در کشور برخی بهدلیل رویکردهای عوامفریبانه، به نوعی خواهان استمرار فعالیت شبکههای اجتماعی خارجپایه هستند. وقتی اینترنت در حوادث آبان با اندکی تعلل قطع شد، آبی بر آتش فتنه آشوب بود. این اتفاق نشان داد این اغتشاشات عملا با شبکههای اجتماعی مدیریت میشود و شما اگر دسترسی به شبکههای اجتماعی خارج پایه را قطع کنید میتوانید آشوب و تخریبگریها را پایان دهید. بنابراین میتوان نتیجه گرفت که ارتباط مستقیمی بین امنیت مردم و شبکههای اجتماعی وجود دارد. ضمن اینکه باید در نظر بگیریم که شبکههای اجتماعی، امروز تنها نقش پیامرسانی را ایفا نمیکنند و در حوزههای وسیعی ورود کرده اند.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور باور دارد که شبکههای اجتماعی میتوانند در درون خود دولتی تشکیل شوند که تنها از قوانین خودشان تبعیت میکند. جلالی با اظهار اینکه پروژه ایجاد ناامنی و آشوب در کشور ما کاملاً سازماندهی شده و از سوی دشمن است، گفت:
آنان منتظر یک فرصت برای اجرای این پروژه بودند و گرانی بنزین صرفا بهانهای برای اغتشاش و برهم زدن نظم جامعه بود. همانطور که ما شاهد سناریوهایی از قبیل کشتهسازی و قهرمانسازی بودیم. یکی از استراتژیهای اصلی جریان اغتشاشگران این بود که شبکه اغتشاشات را با مردم گره بزنند. نمونه عینی این اتفاق، گروگانگیری مردم در اتوبانهای تهران بود که مردم را تهدید می کردند که خودروهای خود را در خیابان متوقف کرده و راهبندان مصنوعی ایجاد کنند. اما مردم ثابت کردند که اگر اعتراضی هم داشته باشند هیچ نسبتی با اغتشاشگری و تخریب اموال عمومی ندارند و با این کار خود از بدخواهان، اعلام برائت کردند.
جلالی در ادامه اظهارات خود عنوان کرد که هیچ کسی مخالف حق اعتراض مسالمتآمیز نیست اما همه با هرج و مرج و ناامنی مخالف هستند.
شما تا چه اندازه با اظهارات رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور مبنی بر عدم فعالیت شبکههای اجتماعی خارج موافقید؟ به نظر شما اعتراض مسالمتآمیز که کسی با آن مخالفت ندارد، به چه شکلی است؟
دیدگاهتان را بنویسید