آژانس فضایی روسیه (Roscosmos) امروز اعلام کرد که همکاری خود با ناسا و دیگر آژانسهای فضایی غربی در ایستگاه فضایی بینالمللی را قطع خواهد کرد. اوایل صبح روز شنبه، دیمیتری روگوزین، مدیر روسکسموس، تحریمهای بینالمللی علیه روسیه را به شدت مورد انتقاد قرار داد. او گفت که همکاری بین آژانس فضایی و همتایان غربی آن تنها پس از لغو تحریمها امکانپذیر خواهد بود.
او در ادامه افزود:
هدف از تحریمها نابود کردن اقتصاد روسیه، فرو بردن مردم ما در ناامیدی و گرسنگی و به زانو درآوردن کشور ما است. البته واضح است که غربیها در این کار موفق نخواهند شد اما نیت آنها روشن است. به همین دلیل است که معتقدم احیای روابط عادی بین شرکا در ایستگاه فضایی بینالمللی و سایر پروژهها ممکن نیست. مگر اینکه تحریمهای غیرقانونی به طور کامل و بدون قید و شرط رفع شود.
همچنین، روگوزین ادعا میکند که روسکسموس پیشنهادهایی برای پایاندادن به کار خود با ناسا و سایر آژانسهای فضایی بینالمللی به مقامات روسیه ارائه خواهد کرد. مشخص نیست که این تصمیم چه تاثیری بر ایستگاه فضایی خواهد داشت. البته ایستگاه فضایی بینالمللی (ISS) متعلق به هیچ کشوری نیست. در واقع، ایالات متحده، اتحادیه اروپا، روسیه، کانادا و ژاپن این ایستگاه را از طریق قرارداد همکاری بین کشورها اداره میکنند. با این حال، روسکسموس برای ISS حیاتی است، زیرا بخش مداری روسیه کنترل هدایت کل ایستگاه را بر عهده دارد.
تاثیر تحریمها بر روسیه
احتمالا میدانید که ایالات متحده و بسیاری از کشورهای دیگر پس از حمله روسیه به اوکراین در 24 فوریه، تحریمهای سختی را علیه این کشور اعمال کردند. این تحریمها باعث شده که بسیاری از مردم روسیه دسترسی به بسیاری از خدمات ساخت غرب مثل گوگل پی و اپل پی را از دست بدهند. علاوه بر این، با این تحریمها کسب و کارهای روسی نیز برای اینکه بتوانند درآمد خود را از پلتفرمهای بازارهای آنلاین مانند استیم نقد کنند، دچار مشکل شدهاند.
لازم به ذکر است که ISS اولین برنامه فضایی مشترکی نیست که آینده آن به دلیل افزایش تنش بین غرب و روسیه در هالهای از ابهام است. در ماه مارس، آژانس فضایی روسیه نیز اعلام کرد که ماهوارههای اینترنتی شرکت OneWeb را تا زمانی که انگلیس سهم خود را در این شرکت نفروشد به فضا پرتاب نخواهد کرد. آژانس فضایی اروپا نیز همکاری مشترک خود با روسیه در پروژه ExoMars را به حالت تعویق درآورده است. در هر صورت، باید منتظر بمانیم تا ببینیم که نتیجه این کشمشها و قطع همکاری روسیه و ناسا به کجا ختم میشود.
دیدگاهتان را بنویسید