با ممنوع شدن خرید تراشه توسط شرکت هواوی، احتمال بالا رفتن قیمت گوشی های هوآوی با تراشه Kirin افزایش پیدا خواهد کرد. با سختافزارمگ در بررسی این موضوع همراه باشید.
در اوایل ماه اخیر، اپل از نسل چهارم تبلت iPad Air خود رونمایی کرد و این اولین دستگاهی است که با چیپست 5 نانومتری به طور رسمی رونمایی میشود. اپل چیپست A14 Bionic را برای سری Apple iPhone 12 را که شایعه میشود برای معرفی 13 اکتبر آماده خواهد کرد. A13 Bionic که در حال حاضر در سری گوشیهای اپل استفاده میشود با استفاده از فناوری 7nm تولید شده. هرچه تعداد پارامتر این فناوری کمتر باشد، تعداد ترانزیستورها نیز بیشتر خواهد بود که تراشه را قدرتمندتر و با مصرف انرژی بیشتر همراه میکند. به عنوان مثال، A13 Bionic حاوی 8.5 میلیارد ترانزیستور است (در مقایسه با 11.8 میلیاردی که اپل ادعا دارد که در داخل A14 Bionic است.) با گذشت سالها، تعداد ترانزیستورهای نصب شده در میلیمتر مربع، یعنی تراکم ترانزیستور، هر سال تقریباً دو برابر شده است.
TSMC در حال تلاش برای توسعه چیپست های 2 نانومتری زودتر از موعد مقرر است
با تولید تراشههای 5 نانومتری در سال جاری، شرکت تولید کننده نیمه هادی تایوان (TSMC)، ریخته گری تولید کننده تراشههای اپل ، هوآوی، کوالکام، مدیاتک و سایر شرکتها، نودهای 3 نانومتری خود را برای تولید در نسل بعدی منتقل میکند. طبق Digitimes ، 55000 ویفر در ماه تا نیمه دوم سال 2022 در چنین خط تولیدی قرار میگیرد. تا سال 2023 ، TSMC می تواند صد هزار ویفر در ماه را برای تولید تراشههای 3 نانومتری آماده کند.
هر دو شرکت TSMC و سامسونگ (بزرگترین کارخانههای مستقل در جهان) نقشههای زیادی برای تولید نود 2 نانومتری دارند. تولید نود و تراشههای 2 نانومتری TSMC از نظر صنعتی و توسعه از برنامه زمان بندی شده در مقالهها و پژوهشها جلوتر است. ماه گذشته، در جریان سمپوزیوم فناوری آنلاین ریخته گری، TSMC اعلام کرد که در حال همکاری نزدیک با یک مشتری بزرگ است تا پول بیشتری را صرف توسعه فناوری 2 نانومتری کند و مطمئناً به نظر میرسد که این پروژه برای شرکت سودده است. مشخص نیست مشتری این پروژه چه کسی است، اما با داشتن لیست مشتریان این شرکت از جمله شرکتهای برتر فنآوری دنیا، هر یک از آنها میتواند شرکت مخفی مد نظر ما باشد که TSMC را برای توسعه تراشههای 2 نانومتری پیش از موعد مقرر تحت فشار قرار میدهد.
با تغییر وضعیت شرکت هواوی، که سال گذشته دومین مشتری بزرگ TSMC پس از اپل بود، این شرکت دیگر نمیتواند تراشههای تولید شده توسط TSMC را (طبق قوانین جدید صادراتی که وزارت بازرگانی ایالات متحده در اوایل سال جاری وضع کرده است) دریافت کند. این ممنوعیت برای کلیه شرکتهای ریخته گری که تراشههای Kirin تولید کننده چینی را با استفاده از فناوری تولید شده آمریکایی تولید میکنند، اعمال میشود و این موضوع باعث میشود تا خرده فروشان گوشی در چین به شدت قیمت دستگاههای فعلی هوآوی با تراشه Kirin (مانند مدل P40) را افزایش دهند. این گوشیهای دوربین محور از تراشه Kirin 990 5G تغذیه میکنند و انتظار میرود که خط تولید Mate 40، که از نظر فنی بیشترین پشتیبانی شرکت را در سال جاری به خود اختصاص داده است، از تراشههای 5 نانومتری Kirin برای راه اندازی خطوط مونتاژ TSMC استفاده کند.
اما از این ماه با تغییر قانون صادرات ایالات متحده، شرکت TSMC مجبور شد ساخت و ارسال این تراشههای پیشرفته را به هوآوی متوقف کند. در نتیجه، تا زمانی که این شرکت تراشه جایگزینی پیدا نکند، تلفنهای جدیدتری که از تراشههای Kirin این شرکت تغذیه میشوند، قیمت بالایی خواهند داشت، زیرا موجودی هواوی از این گوشیها به زودی تمام میشود. به همین دلیل است که احتمال بالا رفتن قیمت گوشی های هوآوی با تراشه Kirin بالا گرفته است. این شرکت علاوه بر استفاده از تراشههای پرقدرت خود برای گوشیهای پرچمدار، آنها را در فرستندههایی که برای تجهیزات شبکه 5G خود ساخته است هم استفاده میکند. هواوی علاوه بر اینکه یکی از برترین تولیدکنندگان گوشیهای هوشمند در جهان است، بزرگترین تولید کننده تجهیزات شبکه در جهان نیز هست.
طی یک سال و نیم گذشته، اقدامات انجام شده توسط دولت ایالات متحده، شرکت هوآوی را مجبور به پیدا کردن جایگزینی برای خدمات تلفن همراه Google از جمله نسخه مجاز Android و برنامههای Android Google کرده است. بیشتر این برنامهها مانند جستجوی Google ، Gmail ، Chrome ، Google Maps و Google Drive در چین ممنوع است. اما عدم امکان نصب این برنامهها روی تلفنهای بین المللی هواوی ممکن است تأثیر منفی بر فروش این مدلها در خارج از چین داشته باشد.
ای کاش میشد زمانی این کامنت رو بالا آورد :
” به زودی شیائومی هم تحریم خواهد شد ، روزی تحریم ها به برندهای معروف مانند سامسونگ هم خواهد رسید ”
به نظرم وجود سیستم عامل سومی که تحت کنترل آمریکا نباشد ، برای سازندگان موبایل بسیار حیاتی است !
MeeGo واقعا بر پایه لینوکس مانند اندروید بود و پتانسیل بسیار فوق العاده ای داشت که رها شد !
فقط کافیه به اول بودن خودش در چین ادامه بده و از اون راه کسب درامد کنه تا بعد از رفتن ترامپ یا رسیدن به خودکفایی ناگهان این غول از پشت دیوار های چین بیرون بیاد و بازار های جهانی رو دوباره تحت تاثیر بزاره