ایران یک کشور 80 میلیون نفری است که دارای 48 میلیون گوشی هوشمند، 47 میلیون کاربر رسانه اجتماعی و 41 میلیون کاربر اینترنت تلفن همراه هستند که این آمار فقط در 3 سال اخیر شکل گرفته است. این پرش موجب شده است تا کنترل هایی برای این رشد ناگهانی صورت گیرد. بنابراین مقررات جدیدی مربوط به فن آوری هایی مانند برنامه های پیام رسانی در کشور ایجاد شده است. در آغاز سال 2017، پلیس سایبری ایران اعلام کرد 66 درصد از جرایم سایبری ایران در تلگرام رخ داده است و تا امروز، Telegram بزرگترین میزبان این فعالیت های جنایی است.
در ماه اوت 2015، وزارت ارتباطات و فناوری ایران اعلام کرد که Telegram موافقت کرده است که برخی از رباتها، کانالها و Sticker ها را در ایران بر اساس درخواست دولت محدود کند. علاوه بر این، دولت ایران خواستار انتقال سرورهای تلگرام به داخل کشور شد، زیرا 40 میلیون ایرانی از این برنامه استفاده می کنند و می خواهند اطمینان حاصل کنند که داده های مردم امن و مطمئن هستند. این خبر در روز های گذشته به شکل های مختلفی منتشر شد و نظر کاربران را به خود جلب کرد. اما نکته ای که وجود دارد این است که Telegram نمی تواند با چنین خواسته ای موافقت کند و این درخواست را بر خلاف احترام به حریم خصوصی کاربران میداند. در نتیجه مدیر عامل تلگرام در مقابل این درخواست پاسخی در کانال خود منتشر کرد: ” ما نمیتوانیم حریم خصوصی کاربران را در معرض خطر قرار دهیم و این درخواست را رد خواهیم کرد. حتی اگر این واکنش منجر به مسدود شدن تلگرام در کشوری شود حاضر نیستیم تا اطلاعات شخصی کاربران را در اختیار دولت قرار دهیم. Pavel Durov همچنین اعلام کرد که ما به شکل مستمر در حال مسدود کردن محتوای تروریستی و مستهجن در ایران هستیم. فکر میکنم دلایل اصلی این درخواست چیزهای دیگری باشند.
دولت ایران همچنین به دلیل فشار اپراتورهای تلفن همراه و مخابرات، پس از راه اندازی voice call در ایران، آن را مسدود کرد. اخیراً نیز علیه مدیر تلگرام در ایران اعلام جرم شده و شکایاتی علیه او صورت گرفته است. به گفته ی خبرگزاری تسنیم دادستان تهران اعلام کرد: اینکه شبکه تلگرام خود را تابع قوانین غربی میداند، مانع از رسیدگی به این اعلام جرم نخواهد بود؛ به موجب این اعلام جرم، شبکه تلگرام مشغول ارائه خدمات به گروههای تروریستی، فراهم کردن بستر مناسب برای فعالیت سایر گروههای مجرمانه سازمان یافته است و ارتکاب جرایم هرزهنگاری کودکان، قاچاق انسان و مواد مخدر را ترویج داده است.
مدیر شرکت تلگرام به این شکایات واکنش نشان داد و متنی در کانال تلگرام خود منتشر کرد و در این متن اعلام کرد که ایران به دلیل اینکه دادستان تهران علیه من اعلام جرم کرده است جز کشورهایی است که نمیتوانم به آنجا سفر کنم. تاکنون بیش از 40 میلیون ایرانی در تلگرام عضو شدند و ما حتی یک بایت از اطلاعات کاربران را نه به دولت ایران و نه به هیچ دولت دیگری ندادهایم.
افرین به این مدیر تلگرام که مقاومت میکنه.
همش دروغ و سیاه بازیه. میخواستن جاسوسی مردم بکنن دیدن نمیشه حالا دارن به در و دیوار میزنن.
اینها خودشون هزاران جرم کردن. خودشون تروریست بودن. خودشون هم نا امنی ایجاد کرده و میکنن.
وگرنه یک نفر توشون پیدا نمیشه که بدونه اینترنت چیه و چطوری مینویسنش؟ خوردنیه یا پوشیدنیه؟
راست میگه بنده خدا دلیل های دیگه ای داره، هممون هم میدونیم فقط میخوان از تلگرام استفاده نکنیم تموم شد رف
افرین به یه انسان ازاده که حافظ حقوق مردمه
تاکنون بیش از 40 میلیون ایرانی در تلگرام عضو شدند و ما حتی یک بایت از اطلاعات کاربران را نه به دولت ایران و نه به هیچ دولت دیگری ندادهایم.
من جای مدیر تلگرام بودم کلاً ایران رو تحریم میکردم
تقریباً همه تو تلگرام هستن… تلگرام ابزار قدرتمندیه که کسانی مثل اون یارو که میخواست قبل انتخا_بات شلوغ کنه میتونن ازش استفاده کنن و به نظرم هدف ایران هم کنترل همین چیزاست
ولی اگه بیاد داخل که به نفع ما میشه، حجم مصرفیمون نصف میشه برای تلگرام
یه شباهت و یه تفاوت بین ایران و آمریکا هست!
ایالات متحده آمریکا به دنیا دروغ میگه ولی با مردم خودش صادقه، جمهوری اسلامی ایران به دنیا راست میگه ولی به مردم خودش دروغ میگه.
شباهت اینه هر دوشون دروغ میگن، تفاوتشون اینه به کی دروغ میگن.
کم کم باید با تلگرامم خدافظی کنیم!اقای وزیر به طرز استفاده ربط داره.داعشی داره از تلگرام استفاده نادرست میکنه چ ربطی به بقیه داره.اون بی شرفا دارن از قرآن هم استفاده نا درست میکنن شما بیا به…استغفرالله آدم میمونه چی بگه خداوکیلی