مدیر عامل انویدیا نشان برتر صنعت نیمه هادی را در اواخر سال میلادی جاری دریافت خواهد کرد. آقای جنسن هوآنگ از بنیانگذاران شرکت انویدیا مفتخر به دریافت این نشان شده است. اما این جایزه چیست و به چه کسانی تعلق خواهد گرفت؟ با جزئیات بیشتر این خبر همراه ما باشید.
نشان برتر صنعت نیمه هادی چیست؟
انجمن صنایع نیمههادی (SIA) آقای هوانگ را به عنوان برندهی جایزه RobertN.Noyce در سال 2021 معرفی کرده است. این جایزه در سال 1990 برای قدردانی از کسانی که در صنعت نیمههادی دستاوردهای بزرگی را به ارمغان آوردهاند و با فعالیتهای خود باعث شدهاند صنعت نیمههادی قدمی رو به جلود بردارد تعیین شد و به نام یکی از بنیانگذاران تراشهساز اینتل نامگذاری شده است.
جان نوفر، رئیس و مدیرعامل SIA اظهار داشته:
“دید فوقالعاده جنسن هوانگ و فعالیتهای خستگی ناپذیر او صنعت نیمههادی ما را به شدت تقویت کرده است و انقلابی در محاسبات و هوش مصنوعی پیشرفته ایجاد کرده است.”
هوانگ، در گذشته به عنوان طراح ریزپردازندههای AMD مشغول به کار بوده است. در سال 1993 به همراه کریس مالاخوفسکی و کورتیس پریم شرکت Nvidia را تاسیس کرد و از آن زمان تا کنون به عنوان مدیرعامل انویدیا فعالیت میکند. Nvidia نقش مهمی در توسعه و پیشرفت جلوههای گرافیکی بازیهای رایانهای با محصولاتی اولیه خود مانند RIVA TNT و GeForce 256 ایفا کرده است.
هوانگ جایزه را در مراسم شام SIA در 18 نوامبر دریافت میکند
قرار است هوانگ این نشان را در مراسم شام جوایز SIA در 18 نوامبر (27 آبان) در San Jose Marriott واقع در سن خوزهی کالیفرنیا دریافت کند. هوانگ در این رابطه گفته است:
“باعث افتخار من است که جایزه Noyce 2021 را دریافت میکنم. من این کار را به نمایندگی از طرف تمام همکارانم در NVIDIA انجام میدهم. بزرگ شدن همراه با صنایع نیمه هادی و کامپیوتر برای من یک لذت و امتیاز ویژه بود.”
هوانگ افزود:
“باورود به عصر هوش مصنوعی، رباتیک، زیستشناسی دیجیتال و متاورس (ابر واقیعیت مجازی)، ما شاهد پیشرفتهای فناوری غیرقابل وصفی خواهیم بود. تمام چیزهایی که امروزه در اختیار داریم، بیست سال پیش همانند داستانهای علمی تخیلی بود، ده سال پیش برایمان یک رویا بود، اما امروز ما آن رویا را زندگی میکنیم.”
هوانگ همچنین تا کنون مدال بنیانگذار IEEE و جایزه رهبری نمونه Dr.Morris Chang را دریافت کرده است. وی علاوه بر مدرک کارشناسی ارشد مهندسی برق از دانشگاه استنفورد، دارای مدرک دکترای افتخاری از دانشگاه ملی چیائو تونگ تایوان، دانشگاه ملی تایوان و دانشگاه ایالتی اورگان است. در گذشته نیز این جایزه به مدیر عامل شرکت AMD دکتر لیزا سو، گوردون مور از Intel و استیو اپلتون از Micron اعطا شده است. اکنون نیز نشان برتر صنعت نیمه هادی به کلکسیون افتخارات وی افزوده شده، هرچند او اهدافی بلند پروازانهتری از چند مدرک تحصیلی و نشان افتخار را دنبال میکند.
صنعت گیم مدیون Nvidia
در پایان باید به این موضوع اشاره کنیم که صنعت گیم مخصوصا برای گیمرهای PC وامدار فعالیتهای شرکت Nvidia میباشد. در دو دهه گذشته انویدیا همیشه یک قدم جلوتر بوده با تواناییهای خود همواره دست طراحان بازیهای کامپیوتری را در خلق ایدههای ناب باز گذاشته است. اما باید توجه داشت که Nvidia تنها درحوزه ساخت کارتهای گرافیک روزمره فعالیت نداشته و به طور مثال در زمینه هوش مصنوعی و ساخت ابررایانههایی با توان پردازشی و شبیهسازیهای فوقالعاده پیشرو بوده است. از صنایع فضایی گرفته تا علم پزشکی و خودروهای خودران برای پیشبردن کار خود به آنها نیازمند هستند.
مطالب مربوط:
جالبه ایشون و لیزا سو که برترین جوایز تاریخ نیمه هادی رو بردند هردو همشهری و تایوانی هستند
هر دوی این افرادی که نامبردین شهروند آمریکا هستند.
باشن چرا آمریکایی ها نمی گیرن! اکثر نخبه های آمریکایی مهاجرن خود تایوان هم برترین کشور تو صنایع نیمه هادیه ! کافی هست یا بیشترتوضیح بدم
الان مثلا کسی پژو پارس یا 206 سوار بشه، میتونه ادعا کنه ماشین فرانسوی زیر پاشه؟ نه، درسته برند پژو اصالتا فرانسویه، اما وقتی داره تو ایران تولید میشه، این ماشین دیگه ایرانیه، ربطی به فرانسه نداره. نمیتونی بگی من ماشین فرانسوی دارم!
متاسفانه چون دوست نداریم این واقعیت رو ببینیم که اگر این اشخاص آمریکایی نبودند، هرگز برای مدیر عاملی شرکت های nvidia و amd انتخاب نمیشدند. چون سهامداران عمده اون دو شرکت هم آمریکایی هستند.
در حقیقت آمریکایی بودنشونه که مهمه، اینقدری مهمه که این شرکت ها IP های ایران رو مسدود کردند. در صورتی که شرکت های تایوانی IP ایران رو مسدود نکردند.
صنعت گیم مدیون گیم انجین هاست نه انویدیا.
از توهم بیاید بیرون یکم زیادی اغراق کردی
این موضوع رو میشه از دیدگاه های متفاوت بررسی کرد.
اما یه پیشنهاد: به جای گیم انجین بگیم موتور بازی سازی البته خود موتور درسته فارسی نیست اما تو فارسی بیشتر معنی دار هست تا انجین. من میبینم بسیاری از واژه هایی که فارسیشون هست رو بی دلیل ما انگلیسی به کار میبریم.
Your pishnahad into my throat lmao
🙂
هر جور حساب میکنم این پیشنهاد رو باید علی میداد، نه فرزاد. 😀
نه اتفاقا من رو این چیزا حساسم. برخی واژه ها رو فارسی کردن از مفهوم میندازه اونا رو مثلا گیمر هرچند میشه بازیکن معنی کرد اما ما تو فارسی بازیکن رو به معنی بازی ویدیویی نمیشناسیم. اما موتور بازی سازی عبارتی هست که 15، 20 سال پیش هم بین علاقه مندان رایج بود.
من تا جایی که بشه الویتم استفاده از واژگان فارسی هست 🙂
شوخی می کنم فرزاد جان. 😀
😀 😃 😄 😁 😆 😅 😂 🤣
مررررررسی مردم از خنده خیلی خوب بود
الان اگه نوشته بود مدیون AMD که به به چه چه میکردین توهم نبود 😀
اگه چیپ گرافیکی نباشه موتور گرافیکی هم وجود نخواهد داشت موتور ها بر اساس معماری گرافیکی و رابط های نرم افزاری آن ها طراحی میشن انویدیا و … نبودن الان بازی هم نبود
مثل اینه که بگیم توان حرکت بخاطر فرمان مغزه نه وجود عضله و استخوان ف شما کلا مفهوم سخت افزار رو زیر سوال بردید ، مدیون جفتشونه .