VPS چیست؟ چرا طی چند وقت اخیر این مفهوم انقدر سر زبانها افتاده و خیلیها اقدام به خرید چنین سرویسی میکنند؟ مگر سرور مجازی (همان VPS) چه کاربردهایی دارد که این همه خواهان پیدا کرده است؟
پاسخ تمام این سؤالات را در این مقاله میدهیم؛ میخواهیم ببینیم سرور مجازی چیست و تمام جوانب آن را با دقتی موشکافانه زیر ذرهبین ببریم. خیالتان راحت که مقالۀ پیش رو، تمام جوانب سرورهای مجازی را با دقتی موشکافانه زیر ذرهبین میبرد و تمام آنچه باید بدانید را یادتان خواهیم داد.
شروع کنیم؛ اول از همه، تعریفی برای سرور مجازی خدمت شما.
VPS چیست و چطور کار میکند؟
VPS مخفف Virtual Private Server است و ما در فارسی به آن سرور مجازی میگوییم. به بیان خیلی ساده، یک سرور فیزیکی با کمک تکنولوژی مجازیسازی به چند قسمت تقسیم میشود. قسمتهایی که کاملاً ایزوله و مستقل از یکدیگر عمل میکنند. هر قسمت، یک VPS به حساب میآید.
میتوانیم VPS را به یک فودکورت تشبیه کنیم. فودکورتهایی که بیشتر در مراکز خرید دیده میشوند. در چنین جاهایی، (معمولاً) یک طبقۀ کامل به صنایع غذایی اعم از رستورانها، فستفودها، کافهها و… اختصاص داده میشود.
غرفههای ساختهشده در هر فودکورت، به یک برند اجاره داده میشود و فضای نشیمنی که برای مراجعان در نظر گرفته شده است، بین مشتریان همۀ غرفهها مشترک است.
در VPS هم اوضاع به همین منوال است. همانطور که گفتیم، سرور فیزیکی به بخشهای ایزولهای تقسیم میشود و هر بخش هم منابع موردنیاز خودش را در اختیار خواهد داشت. فرض میگیریم که از همۀ VPSهای یک سرور بهمنظور میزبانی سایت استفاده شود؛ وقتی میگوییم هر بخش کاملاً ایزوله است و عملکرد هیچکدام بر دیگری اثرگذار نیست، یعنی بالا رفتن ترافیک یک سایت، باعث کندی عمکلرد سایت همسایه نخواهد شد! اتفاقی که احتمال رخ دادنش در هاستهای اشتراکی زیاد است.
اجازه دهید در اینجا با تکنولوژی مجازیسازی هم کمی آشنا شویم؛ همان تکنولوژیای که گفتیم برای بخشبندی سرور فیزیکی مورد استفاده قرار میگیرد.
منظور از تکنولوژی مجازیسازی چیست؟
تکنولوژی مجازیسازی یا Virtualization Technology، فرایندی است که ایجاد VPSها را ممکن میکند. اجازه دهید از همین اول با یک مثال (مجدداً ساختمانی) شروع کنیم تا موضوع را بهتر درک کنید.
یک سرور فیزیکی را به مثابۀ یک ساختمان بسیار بزرگ و کاملاً خام در نظر بگیرید. جایی که فقط اسکلتهایش بالا رفته است و هیچ خبری از دیوارها نیست؛ دروپیکری هم وجود ندارد!
تکنولوژی مجازیسازی، درست مثل یک آرشیتکت ماهر، ساختمان (همان سرور) را به واحدهای کوچکتر تقسیم میکند تا افراد متعددی بتوانند در آن ساختمان سرپناه داشته باشند. این واحدهای کوچکتر که تکنولوژی مجازیسازی روی سرور فیزیکی ایجاد میکند، با نام ماشین مجازی (Virtual Machine) یا VM شناخته میشوند.
مجموعههایی که چنین سرویسی در اختیار مشتریانشان قرار میدهند، با استفاده از نرمافزارهای مجازیسازی که معروفترینهایشان Hyper-V و KVM نام دارند، چندین VM روی یک سرور فیزیکی میسازند. به این ماشینها مجازی، VPS گفته میشود. همانطور که بالاتر اشاره کردیم، هر VPS مقدار منابع مشخص خود را که درصدی از توان کلی سرور است، بهطور اختصاصی در اختیار خواهد داشت.
همین مسئله است که پایداری عملکرد سرور مجازی را به شکل قابل توجهی افزایش میدهد. چون مشخصاً معلوم است که هر VPS چقدر توان پردازشی دارد و قرار نیست بیشتر از توانش کاری انجام دهد!
مجازیسازی باعث میشود برقراری ارتباط با هر منبع سختافزاری، با انعطاف خیلی بیشتر و بسیار راحتتر انجام شود.
تا اینجا فهمیدیم سرور مجازی چیست. در بخش بعدی راجعبه کاربردهای آن صحبت خواهیم کرد.
از سرور مجازی برای چه کاربردهایی میتوان استفاده کرد؟
سرور مجازی، مثل تمام سرورهای دیگر، قابلیتها و کاربردهای بسیاری دارد. اینجا، به این کاربردها میپردازیم.
از شما میخواهیم در تمام این قسمت، یک نکتۀ بسیار مهم را در یاد داشته باشید؛ آن هم اینکه VPS یا سرور مجازی، مقدار قابلقبولی از توان پردازشی را با قیمت مناسب در اختیار کاربران قرار میدهد!
میزبانی وبسایت
اصلیترین و رایجترین کاربرد VPSها، استفاده از آنها بهعنوان هاست وبسایت است. به بیانی دیگر، از VPS برای میزبانی سایت و تمام محتویات و متعلقاتش استفاده میشود.
وقتی سایتی کمی رشد کند و با افزایش ترافیک مواجه شود، وقتی دیگر هاست اشتراکی پاسخگوی نیازهای سایت نباشد، بهترین کار مهاجرت به VPS برای میزبانی است؛ البته اگر از همان اول میدانید که سایتتان خیلی زود شاهد ورود ترافیک زیادی خواهد بود، میتوانید یک راست سراغ سرور مجازی بروید و از بدو شروع برای میزبانی از قابلیتهای آن بهره ببرید.
البته میزبانی قویتری هم وجود دارد که سرور اختصاصی نامیده میشود (جلوتر راجعبه آن هم صحبت میکنیم). در آن نوع سرورها، مقدار منابعی که در اختیار کاربر قرار داده میشوند بسیار بیشتر است؛ آنقدر بیشتر که بیش از حد نیاز بسیاری از سایتها است؛ باید این نکته را در نظر داشته باشید که تهیۀ سرور اختصاصی برایتان گرانتر تمام میشود؛ پس اگر کارتان با منابع یک VPS راه میافتد، بهتر است بیخودوبیجهت پولتان را هدر ندهید!
اجرای اپلکیشنهای تحت وب
بسیاری از اپلیکیشنها، مثل اپلیکیشنهای بانکی، تحت وب هستند! VPS میتواند میزبان این نوع اپلکیشنها و ترافیک ورودی به آنها باشد.
کلاً سرور مجازی برای میزبانی انواع اپلیکیشن مناسب است. اگر برنامهنویس هستید، اگر در زمینۀ امنیت فعالیت دارید و اگر…، احتمالاً باید کلی برنامه را برای تست بهصورت 24 ساعته در حال اجرا نگه دارید؛ خب کامپیوترهای شخصی توان انجام چنین کار سنگینی را ندارند، پس بهتر است برای رفع نیازتان یک VPS تهیه کنید.
علاوهبر این، اگر اپلیکیشن میسازید، به محیطی امن و اختصاصی برای امتحان کردن آنها نیاز خواهید داشت. باز هم سرور مجازی مثل یک قهرمان شنلپوش وارد میشود و در این زمینه کمکتان میکند.
یک فضای نگهداری اضافی (استفاده بهعنوان دیتابیس)
زندگی در عصر دادهها، یعنی حجم بسیار زیادی از اطلاعات و دادهها که معمولاً در پیدا کردن فضای مناسب برای نگهداری آنها مشکل خواهید داشت.
اگر میخواهید بکاپهای بیشتری داشته باشید و نمیدانید از آنها کجا نگهدای کنید، VPS انتخاب بهتری از فضاهای ذخیرهسازی ابری یا Cloud Storage است؛ چون فضاهای ابری میتوانند هزینههای سنگینی روی دوشتان بگذارند و حسابتان را خالی کنند!
البته در نظر داشته باشید که شاید همۀ ارائهدهندهها، اجازه ندهند از VPS به این منظور استفاده کنید؛ پس قبل از انتخاب هاستینگ مدنظرتان، مطمئن شوید امکان انجام عمل دلخواهتان با سرور مجازی برایتان فراهم است.
استفاده بهعنوان سرور بازی
تا همین چند سال پیش، عموم جامعه فکر میکردند بازیهای کامپیوتری مختص کودکان است! این باور از همان روزهای اولیۀ ظهور کامپیوترها و عرضۀ بازیهایی مثل Doom رواج پیدا کرده بود.
منتهی هر چه گذشت، با پیشرفت صنعت بازیسازی دنیا و مبالغ هنگفتی که در آن سرمایهگذاری شد، این باور هم دستخوش تغییر شد. حالا در همین ایران، خیلیها صرفاً از گیمر بودن درآمد دارند؛ آن هم درآمدهای نجومی و باورنکردنی!
مقدمهچینی کافی است؛ یکی از اصلیترین کاربردهای VPS این است که میتوان از آن بهعنوان سرور بازی استفاده کرد. در حال حاضر، کلی بازی معروف و مشهور مثل World of Warcraft و Minecraft روی سرورهای مجازی میزبانی میشوند و اتفاقاً پینگ بسیار پایینی هم برای کاربران فراهم میکنند.
ترید در انواع بازارهای مالی
چه تریدر دنیای کریپتوکارنسی باشید، چه در فارکس خریدوفروش کنید و چه در بازارهای بورس بینالمللی، مثل بازار بورس نیویورک دنبال کسب سود باشید، به یک VPS خوب نیاز خواهید داشت.
باز هم مسئلۀ محدودیتها و تحریمها را داریم. حساسیت در بازارهای مالی چند برابر است. بفهمند ایرانی هستید و از فعالیتهایتان را از داخل ایران انجام میدهید، کار تمام است! حسابتان بسته میشود و احتمالاً دسترسی به تمام داراییهای خود را هم از دست خواهید داد.
به همین خاطر است که میگوییم سرور مجازی برای تریدرها ضروری است. این نوع سرورها آیپی ثابت کشوری دیگر را در اختیار کاربر قرار میدهند و نمیگذارند هویت ایرانی و موقعیت مکانی فاش شوند.
اینجا فهمیدیم کاربردهای VPS چیست و همانطور که خواندید، یکی از رایجترین موارد استفاده از سرور مجازی، میزبانی وبسایت است. موافقید در بخش بعدی مقایسهای بین VPS و انواع دیگر هاستینگ داشته باشیم؟
مقایسه سرور مجازی با انواع مختلف هاستینگ وبسایت
هرکدام از انواع سرورهای میزبانی، سطوح متفاوتی از امکانات، منابع و شخصیسازی را برای کاربرانشان فراهم میکنند.
گزینههای مختلف میزبانی سایت، در قیمت، عملکرد و البته مدتزمان در دسترس بودن (آپتایم) با یکدیگر تفاوتهای اساسی دارند. در این بخش، میخواهیم VPS را با انواع دیگر سرورها برای میزبانی وبسایت مقایسه کنیم.
سرور مجازی در مقایسه با هاست اشتراکی
برای سایتهای تازهتأسیسی که ترافیک زیادی ندارند، بهترین انتخاب هاست اشتراکی است. روال کار هاست اشتراکی به این صورت است که یک سرور فیزیکی و منابعش بین چند کاربر تقسیم میشود. سایتهایی که روی چنین هاستهایی قرار دارند، منابع را بهصورت شریکی با دیگر همسایگانشان استفاده میکنند.
خبری از اختصاص بخشی از منابع نیست و عملکرد هر سایت میتواند روی عملکرد دیگر همسایهها اثر مستقیم بگذارد؛ مثلاً اگر بهخاطر افزایش ترافیک، یکی از سایتها به منابع بیشتر نیاز پیدا کند، دیگر سایتهای روی آن هاست مجبور به استفاده از منابع کمتر میشوند و به همین خاطر، عملکردشان با اختلال مواجه میشود.
مشترک هاست اشتراکی، نمیتواند سیستمعامل مدنظر خودش را انتخاب کند؛ ضمناً امکان انتخاب و نصب نرمافزارهای موردنیاز هم وجود ندارد؛ مدیریت تمام امور و مسائل بر عهدۀ ارائهدهنده است و مشترکان باید با هرچه در اختیارشان قرار میگیرد کنار بیایند.
پس بهطور مشخص، بر خلاف VPS، در هاست اشتراکی خبری از فضاهای ایزوله نیست. منابع هم که مشترکند؛ درست مثل یک آپارتمان که دیوارهای نازکی دارد؛ نازک در حدی که صدای صحبت کردن همسایهها را هم خیلی راحت میشنوید. اگر طبقۀ اول بخواهد وانش را پر کند و آب را باز بگذارد، فشار آب طبقات بالایی افت میکند.
البته که در رابطه با موضوع هزینهها، هاست اشتراکی در مقایسه با VPS گزینۀ بسیار مقرونبهصرفهتری است. به همین دلیل است که میگوییم سایتهای تازهتأسیس با ترافیک کم، بهتر است با این مدل میزبانی شروع کنند و هر وقت لازم شد به VPS یا سرور اختصاصی مهاجرت کنند.
سرور مجازی در مقایسه با سرور اختصاصی
وقتی تمام یک سرور را همراه با همۀ منابعش میخرید یا اجاره میکنید، در واقع یک سرور اختصاصی یا Dedicated Server تهیه کردهاید.
سرورهای اختصاصی سرعت بسیار بالایی دارند، کاملاً منعطفند و امکان شخصیسازی همهجورۀ آنها مطابق با نیاز کاربر فراهم است!
اگر ترافیک سایتتان خیلی بالا است؛ و البته که اگر تیم متخصصی برای رسیدگی به امور سرور دارید، این نوع میزبانی میتواند بهترین گزینۀ پیش روی شما باشد؛ منتهی باید این نکته را در نظر داشته باشید که قیمت چنین سرورهایی بسیار بالاتر از همۀ انواع سرورها است و شاید هر کسبوکاری از پس تأمین هزینههای آنها برنیاید.
هاست اشتراکی هم از نظر قیمت و هم از نظر توان پردازشی، پایینتر از سرور مجازی قرار میگیرد؛ ولی سرور اختصاصی یک سروگردن بالاتر است! چون هم منابع و توان بیشتری دارد و هم بسیار گرانتر است.
بهطور مشخص، میتوان گفت سرورهای مجازی یا VPSها بین این دو نوع میزبانی قرار میگیرند. روی خط وسط. آنها نه بهاندازۀ سرور اختصاصی گران هستند و نه بهاندازۀ هاست اشتراکی مقرونبهصرفه.
در ضمن، میزان منابعی که کاربر با استفاده از VPS از آنها برخوردار میشود، بیشتر از هاست اشتراکی و کمتر از سرور اختصاصی است.
یک نکتۀ بسیار مهم دیگر هم وجود دارد که نباید از آن غافل شد. آن هم نگهداری راحتتر سرور مجازی است. گفتیم که اگر میخواهید سرور اختصاصی بخرید، یا خودتان باید اطلاعات فنی لازم برخوردار باشید یا تیمی از متخصصان را کنار خود استخدام کنید؛ مخصوصاً اگر سرویسی که میگیرید مدیریتنشده باشد.
ولی بسیاری از امور مربوط به VPS توسط ارائهدهنده رسیدگی میشوند و هر وقت به مشکل بخورید، میتوانید روی کمکهای پشتیبانی آنها حساب کنید.
بیایید ببینیم نقاط ضعف و قوت سرور مجازی چیست.
بررسی مزایا و معایب سرور مجازی
VPS هم مثل هر چیز دیگری در جهان هستی، خوبیها و بدیهای مختص خودش را دارد. این بخش را به مقاله اضافه کردیم تا کمکتان کنیم با چشمی باز و ذهنی آگاه در رابطه با تهیۀ چنین سرورهایی تصمیم بگیرید.
اول مزایا را بررسی میکنیم.
مزایا
همانطور که گفتیم، سرورهای مجازی منابع اختصاصی ارائه میدهند و دست کاربر برای شخصیسازی آنها مطابق نیازش باز است. در نتیجۀ این خصوصیات، VPS از مزیتهای زیر برخوردار است:
- مقرونبهصرفه بودن: بالاتر هم گفتیم که VPS با هزینۀ بسیار کمتر از سرور اختصاصی، عمکلرد و توان بسیار بیشتری از هاست اشتراکی را برای کاربران فراهم میکند؛ بنابراین، سرور مجازی بهترین انتخاب برای سایتهایی به حساب میآید که دیگر هاست اشتراکی به کارشان نمیآید و بودجه و تخصص کافی برای تهیۀ سرور اختصاصی را ندارند.
- امکان شخصیسازی و داشتن کنترل بر امور سرور: کاربر سرور مجازی میتواند هر سیستمعاملی که دوست دارد را روی ماشین مجازیاش نصب کند. امکان نصب انواع نرمافزارهای موردنیاز هم فراهم است؛ بهطور کلی، مشترک میتواند VPS را کاملاً مطابق با نیازش کانفیگ (پیکربندی) کند تا بهترین عملکرد ممکن را از خود نشان دهد.
- مقیاسپذیری: گفتیم که در VPS، هر مشترک به منابع اختصاصی خودش دسترسی دارد؛ یکی دیگر از مزیتهای سرور مجازی این است که هر وقت لازم باشد، میتوانید مقدار منابع را افزایش دهید. CPU بیشتر میخواهید؟ هیچ مشکلی نیست! فضای ذخیرهسازی کم آوردهاید؟ درخواست خود را برای افزایش این فضا ثبت کنید. در کل که مقیاسپذیر بودن یکی از مهمترین و ارزشمندترین مزایای این نوع سرورها است.
- منابع اختصاصی: بله! منابع اختصاصی هم یک مزیت بسیار مهم به شمار میرود؛ چون خیالتان راحت است که اپسیلونی از توان پردازشی ماشین مجازی شما به دیگر همسایهها تعلق نمیگیرد؛ به بیان بهتر، از عملکرد ایدئال سرورتان مطمئن خواهید بود.
- امنیت بالا: چون فضاها کاملاً ایزوله هستند و هیچکدام از همسایهها کوچکترین ارتباطی با هم ندارند، امنیت چندبرابر میشود. اگر یکی از سایتهای قرارگرفته روی سرور فیزیکی زیر بار حملات هکرها کمر خم کند و آلوده به ویروس شود، مشکلی برای دیگر ماشینهای مجازی یا VPSهای آن سرور پیش نمیآید.
برویم سراغ ایرادات.
معایب
برای تصمیمگیری درست، باید واقعگرا باشید؛ نگاه واقعگرایانه یعنی توجه همزمان به نیمۀ پر و خالی لیوان. از مزایا گفتیم و حالا حتماً باید راجعبه مشکلات و نقاط ضعف سرور مجازی هم صحبت کنیم.
- نیاز به دانش فنی حداقلی: البته که در مقایسه با سرور اختصاصی، نگهداری و رسیدگی به امور سرور مجازی کار خیلی راحتتری است؛ ولی خب در کل، باید حداقلی از اطلاعات فنی را داشته باشید تا کارتان راه بیفتد. همیشه میتوانید روی کمکهای تیم پشتیبانی ارائهدهنده حساب کنید، ولی به هر حال، نیاز به دانش فنی حداقلی از بین نخواهد رفت!
- اختصاص نادرست منابع از طرف ارائهدهنده: اگر سراغ هاستینگ خوبی نروید، ممکن است سرویسی که در اختیارتان قرار میگیرد، عملکرد مناسبی نداشته باشد؛ چون اختصاص منابع به هر ماشین مجازی درست انجام نشده است.
- کنترل نداشتن روی منابع سختافزاری: با تهیۀ یک پلن VPS، شما فقط بخشی از کل یک سرور فیزیکی را در اختیار خواهید داشت؛ این یعنی هیچ کنترلی روی سختافزارهای به کار رفته در سرور نخواهید داشت و این موضوع برای برخی مصارف مشکلساز است.
اگر قرار باشد نتیجهگیری کنیم، واضح است که کفۀ ترازو به سمت مزایا سنگینی میکند؛ ولی خب، چون تصمیمگیرندۀ نهایی شما هستید، حتماً همۀ جوانب را با دقت سبکسنگین کنید تا در نهایت بهترین انتخاب ممکن را داشته باشید.
اگر میخواهید VPS تهیه کنید، برای اینکه بهترین پلن و ارائهدهنده را انتخاب کنید، باید توجه ویژهای به برخی نکات داشته باشید. نکاتی که در بخش بعد به آنها میپردازیم.
نکاتی که هنگام تهیۀ سرور مجازی باید در نظر داشت
لزوماً هر پلن VPS انتخاب خوبی نیست. یک هاست اشتراکی از ارائهدهندۀ خوب، خیلی بهتر از VPS یک هاستینگ بد است!
اما چطور میتوان خوب یا بد بودن یک پلن سرور مجازی را تشخیص داد؟ با بررسی دقیق مسائلی که در ادمه راجعبه آنها صحبت میکنیم.
مدیریتشده یا مدیریتنشده بودن
هنگام خرید چنین سرویسهایی، دو دسته از VPSها پیش رویتان قرار دارند:
- سرور مجازی مدیریتنشده
- سرور مجازی مدیریتشده
اگر سرویسی که میخرید در دستۀ اول قرار میگیرد، باید مدیریت سرور، عیبیابی نرمافزارها، مدیریت اپلیکیشنها و سرویسهای نصبشده روی سرور و حتی پیکربندی درست آن را بلد باشید. در یک کلام، باید در امور فنی متخصص باشید؛ یا حداقل متخصصانی در مجموعهتان داشته باشید تا کار راه بیفتد.
در نقطۀ مقابل، سرویسهایی را داریم که در دستۀ دوم هستند؛ یعنی VPSهای مدیریتشده. این نوع سرورها، بهترین انتخاب برای آنهایی هستند که دانش فنی لازم و کافی را ندارند، یا دوست دارند این امور بر عهدۀ ارائهدهنده باشد.
سیستمعامل (OS) سرور مجازی
بیشتر سرورهای مجازی با توزیعهای مختلف سیستمعامل لینوکس کار میکنند؛ توزیعهایی مثل اوبنتو، دبیان، ردهت و….
VPSهای مجهز به ویندوز هم وجود دارند؛ منتهی خیلی کمتر از رقبای لینوکس رایج هستند. دلیلش هم واضح است.
لینوکس یک سیستمعامل متنباز (Open Source) است که پایداری، ایمنی و انعطافپذیری بسیار بالایی را ارائه میکند. در نقطۀ مقابل، سرور مجازی با سیستمعامل اختصاصی مایکروسافت، یعنی ویندوز، فقط زمانی به کار میآید که نیاز به استفاده از اپلیکیشنها و نرمافزارهای مخصوص ویندوز داشته باشید.
اعتبار و اطمینانی که لینوکس به ارمغان میآورد، دلیل اصلی استفاده از آن در بیشتر پلنهای VPS توسط هاستینگهای سراسر جهان است.
آپتایم و قابلاطمینان بودن
حتماً سراغ هاستینگی بروید که آپتایم بیشتر از 99 درصد سرورهای مجازیاش را تضمین کند؛ یعنی سرویسی که تهیه میکنید، باید در بیشتر از 99 درصد مواقع در دسترس باشد.
هر عددی کمتر از این، ضربهای اساسی به کسبوکارتان میزند و تحت هیچ شرایطی قابلقبول نیست. مسلماً دوست ندارید بهخاطر کیفیت پایین سرویسی که میخرید، ضرر هم متحمل شوید! اینطور نیست؟
در کل که باید از قابلاطمینان بودن VPS و البته ارائهدهنده مطمئن شوید تا بتوانید درست تصمیم بگیرید و بهترینها را انتخاب کنید.
سختافزارها و منابع
اگر میخواهید سرور مجازی شما بهترین عملکرد ممکن را داشته باشید، باید سراغ پلنی بروید که از بهروزترین سرورها با جدیدترین سختافزارها استفاده میکند. فضای ذخیرهسازی SSD، پردازندههای چندهستهای، RAM و پهنای باند زیاد و… حداقلیهایی هستند که نباید به کمتر از آنها قانع شوید.
علاوهبر اینها، مقیاسپذیر بودن پلن انتخابی هم مهم است. زمانی که سایتتان بزرگتر شود و شاهد ورود ترافیک بیشتری باشید، آیا امکان ارتقا منابع وجود دارد؟ پاسخ باید مثبت باشد تا از مشکلات احتمالی در آینده جلوگیری شود.
پشتیبانی شبانهروزی در 7 روز هفته
حتی اگر سراغ سرویسهای مدیریتشده بروید، باز هم ممکن است مشکلاتی پیش بیایند که برای رفع آنها، به کمک متخصصان هاستینگ نیاز پیدا کنید؛ به همین خاطر، یکی از نکاتی که حتماً باید بررسی کنید، پشتیبانیای است که شرکت هاستینگ ارائه میکند.
به هیچ چیز کمتر از پشتیبانی شبانهروزی بدون تعطیلات راضی نشوید! کسبوکار اینترنتی ساعت و روز نمیشناسد؛ چون حتی 4 صبح جمعه که سایت بهخاطر مسائل فنی پایین بیاید، باز هم بازدیدکنندگانی را از دست خواهید داد.
پس حتماً از مجموعهای سرویس بگیرید که راههای ارتباطی مختلفی را پیش رویتان قرار میدهد و همیشه نیروهایش آمادۀ رسیدگی به مشکلات فنی مشتریها هستند.
خدمات بکاپگیری
باید پلنی را انتخاب کنید که ارائهدهندهاش روزانه یا هفتگی از تمام محتویات سرور بکاپ خودکار بگیرد؛ با این رویکرد، احتمال از دست رفتن دادهها به صفر میل پیدا میکند.
سرویسهای مدیریتشده، معمولاً این کار را در پشت صحنه انجام میدهند؛ بدون اینکه نیاز به انجام هیچ کاری از جانب شما که کابر هستید وجود داشته باشد؛ حتی اگر سراغ چنین سرویسی رفتید، باز هم با پشتیبانی صحبت کنید تا از روال بکاپگیری آنها و نحوۀ دسترسی به بکاپها مطمئن شوید.
بهطور کلی، هرچقدر اعمال تغییرات در سایتتان سریعتر باشد، یعنی زودبهزود محتواهای جدید روی سایتتان آپلود کنید، بکاپگیری هم باید در بازههای زمانی کوتاهتر انجام شود.
این هم از این؛ برویم سراغ جمعبندی.
VPS؛ سروری مطمئن با کاربردهای فراوان
در این مقاله، فهمیدیم منظور از سرور مجازی یا VPS چیست. فهمیدیم با بخشی کاملاً ایزوله روی یک سرور فیزیکی سروکار داریم که با دیگر فضاهای ایزولۀ ساختهشده روی آن سرور، هیچ ارتباطی ندارد.
از کاربردهای سرورهای مجازی گفتیم و متوجه شدیم که در رنج گستردهای از امور مفید فایده است. از میزبانی وبسایت و تست اپلیکیشنهای در حال توسعه گرفته تا سرور بازی. این نوع از سرورها هم مثل هر چیز دیگری، مزایا و معایب خودشان را دارند؛ ولی کاملاً اعیان است که مزایای سرورهای مجازی بیشتر از معایب اندک آنها است.
خلاصه که با خرید سرور مجازی پرسرعت و باکیفیت، میتوانید از فواید بسیار آن برای کاربردهای گوناگون بهرهمند شوید.
امیدواریم خواندن این مقاله برایتان مفید بوده باشد؛ سپاس از وقت ارزشمندتان.
سلب مسئولیت: تیم تحریریه سختافزارمگ در تهیه محتوای رپورتاژ نقشی نداشته و مسئولیتی در قبال صحت آن ندارد.
دیدگاهتان را بنویسید