نخستین درایوهای SSD از اینترفیس های نسل سوم ساتا بهره می بردند. با توجه به دو محدودیت یعنی پهنای باندی با حداکثر سرعت 6 گیگابیت در ثانیه و کنترلهای اضافی در مسیر اینترفیس تا پردازنده، SSD ها نتوانستند آنطور که باید قدرت خود را به نمایش بگذارند. در نتیجه در حدود یک سال بعد به طور رسمی یک اینترفیس دیگر نیز در کنار نسل سوم رابط های ساتا وارد بازار شد. مسیر پر سرعت و بدون محدودیتی به نام PCIe.
هم اینک درایوهای NVME مانند استانداردهای M.2 و اتصال مستقیم (PCI) با سرعتی باورنکردنی و بین 2 الی 5 برابر بیشتر از اینترفیس های ساتا در بازار موجود هستند. مسیر PCI به طور ذاتی مستقیما به پردازنده متصل شده و به همین علت نیازی به داده پردازی های حافظه رم ندارد. در نتیجه سرعت نقل و انتقال و تصمیم گیری در پروسه پردازش و فراخوانی بسیار افزایش یافته است. دو شرکت “اینتل” و “مایکرون” ذخیره سازی 3D XPoint را در سالهای گذشته معرفی کردند. در سال 2015 مقدمات اولیه این طرح مطرح شده و در جریان مراسم IDF نیز اینتل برای نخستین یک فایل را با سرعت 2 گیگابایت در ثانیه جا به جا نمود. این سرعت همچنان جای پیشرفت داشت چرا که الگوریتم 3D XPoint در یک فرآیند پردازشی می توانست با پردازنده ها یک رابطه خاص را برقرار نماید؛ تا آنجا که اینتل الگوی سازگاری را در اختیار AMD قرار داد تا از آن در پردازنده های AMD AM4/ZEN نیز استفاده نماید.
اینتل در سال 2017 نخستین SSD های Optane با بهره گیری از فناوری 3D XPoint را ارائه خواهد کرد. وب سایت جنجالی Benchlife به تازگی اطلاعاتی را منتشر کرده است که نشان می دهد اینتل اولین سری از محصولات مورد بحث را تحت عنوان Optane Memory 8000p در اختیار داشته و حتی مشخصات فنی آنها از قبیل سرعت نیز در اختیار Benchlife قرار دارد. حافظه های مورد نظر نوعی شتاب دهنده سخت افزاری هستند که اینتل نام آنها را ” Stony Beach” نهاده است. حافظه ای مابین به کار گیرنده و حافظه رم. پیشبینی می گردد که تنها پردازنده های نسل هفتم اینتل (کابی لیک) از آنها پشتیبانی کاملی به عمل آوردند که با این حساب بازار آنها محدود است. این حافظه ها در دو ظرفیت 16 و 32 گیگابایت عرضه می شوند. دو مسیر PCIe Gen 3.0 در اختیار این حافظه ها قرار می گیرد که به واقع پهنای باند بسیاری بالایی از این ترکیب خارج می شود. در نسخه 16 گیگابایتی سرعت خواندن به 1400 مگابایت در ثانیه و سرعت نوشتن نیز 300 مگابایت در ثانیه است. در برابر آن مدل 32 گیگابایتی در زمینه خواندن سرعت 1600 مگابایت در ثانیه و در نوشتن سرعت 500 مگابایت را ارائه می دهد. این حافظه ها در فرم های M.2 2280/2241 هستند.
اما نکته ای که در این میان وجود دارد، سرعت بحث برانگیز این حافظه ها است. هم اینک SSD های سامسونگ در مدل Samsung 960 Pro به آسانی قادر خواهند بود تا سرعت 3500 مگابایت در ثانیه را در زمینه خواندن و سرعت 2100 مگابایت را در زمینه نوشتن در اختیار کاربران قرار دهند. این در حالی است که خبری از ادغام دو اینترفیس در آنها وجود ندارد و این حافظه ها نیز در فرم M.2 تولید می شوند. باید در انتظار اطلاعات بیشتر بود!
آره باید قیمت اینا خیلی بالا باشه
32 گیگ که کمه برا pc،از چند سال پیش اینهمه سر و صدا را انداختن که سرعتش چندین برابر ssd های موجوده ولی 960 هنوز رو کاغذ هم که شده سرعتش بیشتره
فك كنم قيمتاشون خيلي بالاست:(