به نظر میرسد که مشکلات سامسونگ در تکنولوژی ساخت تراشه بیشتر شده. بر اساس آخرین گزارشها سامسونگ نه تنها در تولید انبوه پردازندههای 4 نانومتری با مشکل مواجه شده، بلکه این کمپانی بزرگ کرهای در ساخت نودهای GAA سه نانومتری خود نیز با دشواریهایی روبرو است.
- TSMC در زمینه بازده و زمانبندی تولید تراشه 3 نانومتری عملکرد مثبتی دارد
- کوالکام سفارشات تولید پردازنده اسنپدراگون 8 نسل 1 را به TSMC منتقل کرد
رسانه کرهای Business Post گزارشی را منتشر کرده و در آن از پیشرفتهای سامسونگ در زمینه تکنولوژیهای ساخت 3 نانومتری نوشته. متاسفانه نرخ بازده سامسونگ در زمینه تکنولوژی ساخت تراشه های سه نانومتری بین 10 تا 20 درصد اعلام شده و این نشان میدهد که سامسونگ در این بخش با مشکلات جدی روبرو است. سامسونگ در بخش پردازنده 4 نانومتری نتایج بهتری داشت و همانطور که قبلا نیز گزارش شد نرخ بازده تولید آن به 35 درصد رسید.
نرخ بازده تولید 3 نانومتری سامسونگ 10 تا 20 درصد گزارش شده!
کوالکام قبل از انتقال سفارشات تولید خود به TSMC، اسنپدراگون 8 نسل یک را نیز بر اساس همین فناوری ساخت 4 نانومتری سامسونگ تولید میکرد. حتی بازده تولید 35 درصد در مقایسه با پیشرفت 70 درصدی TSMC چیزی نیست و کاملا مشخص میکند که چرا کوالکام تصمیم گرفته سفارشات خود را به شرکت تایوانی بسپارد.
احتمالا بهرهبرداری از تکنولوژی ساخت 3 نانومتری سامسونگ در سال آینده میلادی برای مشتریان این شرکت آماده شود و اگر بازده تولید آن به حد کافی نرسد، کوالکام چارهای جز ماندن با TSMC برای ساخت پردازندههای اسنپدراگون 8 نسل 2 ندارد. منابع خبری بر این باورند که نودهای 3 نانومتری GAA سامسونگ ابتدا برای تولیدات داخلی تراشههای جدید اگزینوس این شرکت مورد استفاده قرار خواهند گرفت.
این کمپانی قبلا تایید کرد که در حال کار بر روی نسل جدیدی از پردازشگرهای اگزینوس برای سری جدید گوشیهای گلکسی خود است، اما هنوز نمیتوان با قاطعیت گفت که آیا این چیپستهای جدید از فناوری ساخت 3 نانومتری سامسونگ استفاده خواهد کرد یا خیر. آخرین گزارشها از برترین شرکت تولیدکنندهی تراشه یعنی TSMC حاکی از این است که آنها تولیدات 2 و 3 نانومتری خود را در آیندهای نزدیک در دسترس قرار میدهند و این شرکت تایوانی بر روی عرضه تراشه 3 نانومتری اپل تا پایان امسال تاکید کرد.
با این وجود هنوز هیچ گزارشی در مورد مشکلات مربوط به فناوری ساخت نود و ترانزیستورهای جدید TSMC وجود ندارد و میتوان از روی گذشته این کمپانی قضاوت کرد و گفت که آنها همیشه از بقیه کارخانههای رقیب خود در این زمینه جلوتر بودهاند. تعجبآور نیست که شرکتی مانند اپل، سالانه سفارشات انبوهی به TSMC میدهد.
اولین تراشه 4 نانومتری TSMC دایمنسیتی 9000 هماکنون سریعترین چیپست گوشیهای اندروید موجود در بازار است و این نشان میدهد که چگونه فناوری تولید برتر میتواند در قدرت و بهرهوری در مصرف انرژی یه تراشه تاثیرگذار باشد.
دیدگاهتان را بنویسید