همانطور که میدانید، MacBook Air M2 بر خلاف MacBook Pro M2 به فن خنک کننده مجهز نیست و توسط یک هیت سینک، به صورت Passive خنک میشود. متأسفانه حین استفاده سنگین نظیر رندرینگ و ادیت ویدئو، سیستم خنک کننده این دستگاه عملکرد مناسبی از خود به نمایش نمیگذارد و دستگاه به سرعت دچار پدیده گلوگاه گرمایی میشود. اما یک یوتیوبر، با اعمال یک تغییر کوچک در MacBook Air M2، توانسته مشکل داغ کردن این دستگاه را تا حدی رفع کند.
رفع مشکل داغ کردن MacBook Air با پدهای حرارتی
با وجود اینکه MacBook Pro M2 و MacBook Air M2 به نسخههای یکسان از پردازشگر M2 مجهز هستند، ضعف سیستم خنک کننده مک بوک ایر باعث میشود که حین پردازشهای سنگین، پس از چند دقیقه عملکرد چند رشتهای آن به شدت کاهش پیدا کند. صفحه یوتیوب Max Tech توانسته با اضافه کردن پدهای حرارتی 15 دلاری، مشکل داغ کردن این دستگاه را تا حدی برطرف کند. پیش از نصب پدهای حرارتی، دمای MacBook Air M2 در عرض چند ثانیه به 108 درجه سانتی گراد میرسید.
این یوتیوبر، ابتدا پنل پشتی MacBook Air را باز کرده است؛ کاری نسبتاً ساده که برای آن، باید چهار پیچ زیرین دستگاه را باز کنید و سپس با یک کاردک پلاستیکی – نظیر پیک گیتار – قاب آلومینیومی زیر دستگاه را از جای خود خارج کنید. سپس همان طور که در ویدئو دیده میشود، پدهای حرارتی را روی هیت سینک دستگاه قرار دهید. اگر دست به آچار هستید، میتوانید حتی مادربرد را خارج کنید و یک لایه خمیر سیلیکون روی چیپست M2 بزنید تا عملکرد حرارتی دستگاه باز هم بهبود پیدا کند.
نصب پد حرارتی برای MacBook Air M2
پس از نصب پدهای حرارتی و سرهم بندی دستگاه، این یوتیوبر تستهای مختلفی با MacBook Air M2 انجام داد تا ببیند که مشکل داغ کردن آن، تا چه میزان برطرف شده است. برای مثال در خروجی گرفتن 50 عکس با Adobe Lightroom Classic، مک بوک ایر با خنک کننده اصلاح شده سریعتر از مک بوک پرو که فن دارد عمل کرده است. در تست Cinebench R23 به خاطر فشار زیادی که به پردازشگر M2 وارد میشود، مشکل داغ کردن MacBook Air M2 همچنان وجود دارد؛ با این تفاوت که در حالت عادی و بدون پدهای حرارتی، دما در عرض 28 ثانیه به 108 درجه سانتی گراد میرسد، اما در صورت نصب پدهای حرارتی، این زمان به 83 ثانیه افزایش پیدا میکند که پیشرفت قابل توجهی است.
به لطف پدهای حرارتی، MacBook Air M2 با خنک کننده اصلاح شده توانست امتیاز بالاتری نسبت به حالت عادی کسب کند و مشکل داغ کردن آن هم تا حدی برطرف شده است. آخرین تست، تست 3DMark Wild Life Gaming است که پردازشگر گرافیکی دستگاه را زیر حداکثر فشار ممکن میبرد و به خاطر ضعف خنک کننده، پس از چند دقیقه دستگاه دچار پدیده گلوگاه گرمایی میشود. پیش از نصب پدهای حرارتی، امتیاز کسب شده در این تست بعد از چهار دقیقه شروع به کم شدن میکرد، اما پس از نصب پدهای حرارتی، دستگاه تقریباً برای مدت هشت دقیقه میتواند عملکرد خود را در بهترین حالت حفظ کند.
اگر شما هم یک دستگاه MacBook Air M2 خریدهاید و یا میخواهید بخرید و از مشکل داغ کردن آن شاکی هستید، میتوانید برای دستگاه خود پدهای حرارتی نصب کنید و عملکرد سیستم خنک کننده آن را بهبود بدهید.
اخه چه دردی داشتید فن نزاشتید!
واقعا تو اون خراب شده شرکت اپل هیشکی به عقلش نرسیده بود؟
حیف تو ایران ترمال پد خوب نیست و تنها راهش سفارش از آمازونه.
دیگه باید یه حرکتی میزدن که macbook pro m2 هم فروش بره 😅
اره
اون اشغال (تو طراحی) باید بندازه به مردم دیگه
آره علی جان بعید نیست عمدا داغ گذاشته بمونه.
اپل یکی از خوبای “مشکل رو بساز، راه حل رو بفروش” هست.
دقیقا
به خاطر مشکل ترمال تروتل کارتهای حافظه GDDR6X تو بازار ایران هم اومد. شاید گریزلی و گلید نباشه ولی ترمال تیک و کولرمستر هست که عالی نه ولی خیلی خوبن.