در ادامه گزارش های بیست و دومین نمایشگاه بین المللی “الکامپ” با شما هستیم به همراه گزارش اختصاصی سخت افزار از غرفه “شرکت مهندسی بهینه ایران”. در خدمت آقای امیرهومان صرافی، مدیر بازاریابی و فروش شرکت بهینه ایران هستیم؛ ایشان در ابتدا با اشاره به نرم افزارهای اختصاصی شرکت، شرح وضعیت، کاربرد و کیفیت خدمات ارائه شده را بیان کرده و سپس در قیاس با نمونه های خارجی، به مهمترین نکات اشاره نمودند. در ادامه با ما همراه باشید.
نرم افزار سیستم محور این شرکت در زمینه توسعه و پیاده سازی سیستم جامع برنامه ریزی منابع سازمان برای مکانیزه کردن کلیه فرایندها وعملیات شرکت ها و سازمان ها مبتنی بر فناوری روز دنیا و متناسب با فرهنگ کسب و کارایرانی، محصولی است که بر پایه پایگاه داده (Data Base) شرکت Oracle بنا شده است. ابزارهای Oracle در این نرم افزار پیاده سازی گشته و بسته به نیازهای بومی داخل کشور، بهینه گشته است. زبان برنامه نویسی مورد استفاده در این نرم افزار شامل PL SQL و Java است. شایان ذکر است که PL SQL نیز زبانی است که توسط Oracle معرفی شده است. این سیستم به واقع نوعی Enterprise Resource Planning یا ERP است. ERP سامانه جامع مدیریت و برنامه ریزی منابع سازمانی است. در این سیستم منابع هر سازمان و شرکت مدیریت می گردد. از آنجایی که این منابع عموما پایان پذیر هستند، نظارت و مدیریت دقیق بر آنها بسیار حائز اهمیت است. از جمله آنها می توان به ماشین آلات، مواد اولیه و مالی اشاره کرد. ERP در نگاه نخست بهره وری از منابع را هدف قرار می دهد؛ آقای صرافی در ادامه با اشاره به کمبود شرکت هایی که بر خلاف ادعای خود فناوری سیستماتیک ERP را ارائه می دهند گفت: این شرکت ها تنها مدعی سیستم ERP هستند اما در بهترین حالت آنها تنها تعداد محدودی از ویژگی های ERP را ارائه می دهند.
ERP دارای ویژگی های خاصی است، ابتدا فرآیند محور بودن آن و مدیریت اتوماتیک از جمله مهمترین بخش های آن است. ERP در داخل خود دارای الگو و روش هایی است که بنا بر نیاز سازمان به بهترین شکل تدوین شده است. ایشان برای مثال به تولید یک فرآورده پتروشیمی اشاره کرده و الگوی جهانی آن را برای تمام تولید کنندگان جهان یاد آور شدند. دومین ویژگی مهم این سیستم جامعیت و یکپارچگی است. جامعیت به واقع به سامانه های واحد Data Base اطلاق می گردد. شرکت مهندسی بهین از جمله معدود شرکت هایی است که می تواند ویژگی های فوق را برای تولید و استفاده های بومی ایران تدوین و ارائه نماید. آقای صرافی در پاسخ به این پرسش که آیا سیستم ERP این شرکت تولید داخل بوده و یا کپی برداری از نمونه های خارجی است؟ گفت: نرم افزار ارائه شده توسط شرکت بهین از سری محصولات ERP 2 است؛ در کنار آن زنجیره تولید، فروش و مدیریت بازاریابی و CRM نیز ارائه می گردد. این نرم افزار علاوه بر مبتنی بودن بر Oracle، دارای قابلیت Web Base نیز بوده و زیرساخت آن کاملا دانش بنیان است. در آذر ماه سال 94 در زیرساخت ERP موفق به اخذ مجوز دانش بنیان شده و به عنوان نخستین ERP 2 دانش بنیان کشور شناخته می شویم. ERP دارای یک بستر کلی است که بر روی آن فرآیند هایی تولید و پیاده سازی می شود؛ نرم افزار به طور کامل در ایران تولید شده و کاملا بومی است. اما از برترین فرآیندهای جهان نیز استفاده نمودیم. از جمله شرکت هایی که این فرآیند ها را مورد استفاده قرار می دهند، کمپانی SAP کشور آلمان و Oracle ایالات متحده است. آقای صرافی به تاریخ تولید و دستیابی ERP توسط شرکت بهین اشاره کرده و در این رابطه فرمودند: ما در حوزه نرم افزار دارای 2 دهه سابقه هستیم. اما به طور خاص در 10 سال اخیر وارد حوزه ERP شده ایم. در ابتدا با سامانه های تحقیق و توسعه (R&D) آغاز به کار کرده و سپس تولید و تست را اجرایی کردیم. ERP 2 شرکت ما دارای عمر 2 ساله است. اما آخرین نسخه دانش بنیان که دارای ویژگی Web Base است، نزدیک به 2 سال است که عرضه شده است و در سال گذشته مجوز دانش بنیان را دریافت کردیم.
شرکت بهین در سیستم ERP 2 خود دارای تجارب ارزنده ای است؛ به عنوان مثال می توان به همکاری با حوزه پتروشیمی، مخابرات و الکترونیک و قطعه سازی خودرو اشاره کرد. حوزه های متفاوت دیگر مانند غذایی و پخش نیز در کارنامه این شرکت قرار دارند. آقای صرافی در رابطه با سیاست های آینده شرکت خصوصا در زمینه های نرم افزاری، با گلایه از عقب ماندگی ایران در این حوزه آغاز کردند. متاسفانه ایران در 10 سال اخیر بر خلاف چشم انداز و پیشبینی هایی که انتظار می رفت به جلو نرفته و ما امروزه حتی از کشورهایی مانند ترکیه نیز جا مانده ایم. سیاست های اشتباه، عدم حمایت های لازم، عدم هماهنگی بین دولت های مختلف و نبود سیاست گذاری های یکسان موجبات رشد پایین را فراهم ساخته است. با این وجود دورنمایی که مشاهده می گردد، مقداری مثبت و روشن است. امکان رشد و توسعه نرم افزار دیده می شود و امید به رفع تحریم ها می تواند فضای رقابتی را داغ تر نماید. شرکت مهندسی بهینه برنامه های خود را به شیوه ای تدارک دیده است که حتی با ورود شرکت های رقیب خارجی، بازار خود را حفظ کرده و مشتریان را پوشش می دهند. برای ایجاد این بستر به طراحی های نرم افزار پرداخته شده است؛ سعی مهندسان این شرکت بالا بودن کیفیت برای رقابت با شرکت های خارجی است.
دیدگاهتان را بنویسید