دوستان و همراهان سخت افزار، با شما هستیم به همراه یک مشاوره خرید دیگر و اینبار در زمینه برترین SSD های موجود در بازار ایران، دی ماه 95. بدیهی است که به دلیل تعدد مدل های موجود نمی توان تمامی مدل های برتر را نام برد. با ما همراه باشید.
ADATA Ultimate SU800 M.2
کمپانی خوش نام و خوش قیمت ADATA با طیف گسترده ای از محصولات مرتبط با حوزه حافظه در بازار ایران حضور دارد. از سوی دیگر پشتیبانی بسیاری از مادربردها از اسلات های M.2 در کنار نوت بوک و حتی مینی کامپیوترها، خرید این محصولات را افزایش داده است. در همین راستا نخستین انتخاب خود را بر اساس یک حافظه M.2 در فرم 2280 قرار دادیم. این محصول از تراشه های MLC در معماری 3D VNAND بهره می برد و نسخه مورد نظر ما دارای ۵۱۲ گیگابایت حافظه ذخیره سازی است. ای دی تا از کنترلرهای پر سرعت SMI در این خانواده استفاده کرده است و همچنین استفاده از سیستم کش هوشمند SLC در کنار حافظه کش DRAM به منظور افزایش سرعت ذخیره سازی و بارگذاری اطلاعات نیز از جمله دیگر قابلیت های آن به شمار می رود. تکنولوژی LDPC ECC نیز جهت تصحیح خطای حافظه به خدمت گرفته شده است. سری SU800 در ظرفیت های 128 گیگابایت الی ترابایت تولید گشته است. استفاده از موتور RAID و تکنولوژی Data Shaping نیز از جمله دیگر مزایای این محصول بر شمرده می شوند. به لطف تکنولوژی DevSLP مصرف این درایو ها بیش از 90% کمتر از هارد دیسک های سنتی است. این دارای عمر مفید ۲ میلیون ساعت بوده و از اینترفیس SATA III پشتیبانی می کند. سرعت خواندن/نوشتن این درایو برابر با 560 و 520 مگابایت در ثانیه است. Ultimate SU800 M.2 در ظرفیت 512 گیگابایتی با قیمتی در حدود 725000 تومان عرضه می گردد.
Kingston SSDNow E50
برند کینگستون نیز در بازار ایران به خوبی شناخته شده است. از سوی دیگر حافظه های 2.5 اینچی نیز به دلیل قیمت کمتر به نسبت مدل های NVME و قابلیت نصب در نوت بوک و انواع کامپیوتر، بیشتر از دیگر مدل ها مد نظر قرار دارند. Kingston SSDNow E50 در نسخه 240 گیگابایتی مد نظر ما است. این محصول از تراشه های MLC NAND بهره می برد و تکنولوژی های DuraWrite به منظور کاهش عملیات ذخیره سازی، RAISE به منظور حفظ امنیت درایو در برابر خطاهای غیر قابل تصحیح و Wear Leveling را جهت جلوگیری از فرسودگی به همراه دارد. این سالید از اینترفیس SATA III پشتیبانی می کند و سرعت خواندن/نوشتن آن به حداکثر 550 و 530 مگابایت در ثانیه می رسد. عمر مفید آن بر اساس نوشتن برابر با 739 ترابایت و بر اساس زمان نیز تا 1 میلیون ساعت است. کنترلر SandForce-SF2581 نیز برای آن در نظر گرفته شده است. سرعت خواندن و نوشتن تصادفی در وضعیت 4k به ترتیب 48000 و 72000 دستور ورودی-خروجی در دقیقه (IOPS) و بیشینه سرعت خواندن و نوشتن در وضعیت 4k به ترتیب 85000 و 73000 دستور ورودی-خروجی در دقیقه (IOPS) است. این خانواده در ظرفیت های 100 الی 480 گیگابایت عرضه شده است که نسخه ی 240 گیگابایتی آن با قیمتی در حدود 569000 تومان عرضه می گردد.
Patriot Spark
درایوهای پاتریوت به دلیل قیمت مناسب برای سیستم های متوسط انتخاب مناسبی به شمار می روند. Patriot Spark در مدل 256 گیگابایتی یکی از انتخاب های ما است. این محصول تنها 7 میلی متر ضخامت دارد و از این رو می توان آن را در انواع نوت بوک ها نیز مورد استفاده قرار داد. سرعت خواندن و نوشتن آن به 540 و 560 مگابایت در ثانیه می رسد که برای اینترفیس SATA III گزینه مناسبی است. کنترلر Phison S11 در این سالید ها تعبیه شده است و استفاده از حافظه کش 32 مگابایتی SDRAM بر روی کنترلر اصلی نیز به کارایی آن کمک شایانی کرده است. پشتیبانی از دستور TRIM، پشتیبانی از دستور TRIM سیستم متعادلسازی فرسایش دینامیکی و استاتیکی (Wear Leveling)، امکان تصحیح کدهای خطا با نرخ 120 بیت در هر 2 کیلوبایت و عمر مفید 2 میلیون ساعت از جمله دیگر ویژگی های این سالید است. Patriot Spark از تراشه های TLC بهره می برد. این محصول با قیمتی در حدود 330 هزار تومان عرضه می گردد.
Corsair Neutron Xti
اینک نوبت به برند کورسیر رسیده است؛ درایو Corsair Neutron XTi از این برند با ظرفیت 480 گیگابایت مد نظر ما قرار دارد. این درایو به سامانه حفاظتی در برابر مشکلات تغذیه و نوسان ولتاژ مجهز شده است. کورسیر از تراشه های MLC NAND در این محصول بهره گرفته است و یک کنترلر 4 هسته ای نیز آن را همراهی می کند. با وجود آنکه این درایو نیز از مسیر SATA III پشتیبانی می کند، اما سرعت خواندن و نوشتن در آن به 540 و 560 مگابایت در ثانیه می رسد. ضخامت بدنه در آن به 7 میلی متر می رسد و می تواند در دمای 70 درجه سانتی گراد نیز فعالیت نماید. کورسیر عمر مفید آن را بیش از 320 ترابایت عنوان کرده است. سامانه های حفاظت مسیر رد و بدل اطلاعات، کش، تصحیح خطا و نرم افزارهای اختصاص نیز از جمله دیگر قابلیت های این محصول است. Corsair Neutron XTi در مدل 480 گیگابایتی خود با قیمتی در حدود 975000 تومان عرضه می گردد.
Samsung 750 EVO
شرکت کره ای سامسونگ از جمله برترین تولید کنندگان درایو های سالید است که همواره در لیست انتخاب های ما قرار دارد. سری 750 EVO را می توان از جمله معروف ترین آنها دانست. نسخه مورد نظر ما دارای ظرفیت 500 گیگابایت است. این محصول از رابط SATA III بهره می برد و در فرم 2.5 اینچ تولید شده است. این شرکت از کنترلر اختصاصی خود موسوم به Samsung MGX در کنار تراشه های تولید خود بهره گرفته است. Samsung 512MB LPDDR3 بخش حافظه کش را در این سالید تشکیل می دهد. سامانه رمز گذاری AES 256 bit Encryption برای محافظت از داده های کاربران در نظر گرفته شده است. سرعت خواندن تصادفی در حالت 4K به 88K و نوشتن نیز 40K است. عمر مفید محصول به زمان برابر با 1.5 میلیون ساعت است. Samsung 750 EVO در مدل 500 گیگابایتی خود با قیمتی در حدود 590000 هزار تومان عرضه می گردد.
OCZ Trion150
برند OCZ که اینک از زیر مجموعه های TOSHIBA است، محصولات با کیفیت را تولید می نماید چرا که توشیبا خود تولید کننده عمده تراشه های حافظه است. این محصول که در ظرفیت 240 گیگابایتی مد نظر ما قرار دارد، از تراشه های TLC برخوردار است. توشیبا به مانند سامسونگ از کنترلر اختصاصی خود برای این درایو استفاده کرده است و عمر مفید آن بر اساس زمان، 55 گیگابایت در روز و 60 ترابایت کلی است. عمر زمان کلی آن نیز 1.5 میلیون ساعت است. سرعت خواندن/نوشتن اطلاعات بصورت ترتیبی برابر با 550مگابایت/520مگابایت ATTO است. نرم افزار اختصاصی OCZ نیز امکاناتی از جمله مدیریت محتوا، نگهداری و کنترل، بهینه سازی و… را در اختیار کاربران قرار می دهد. یک سامانه مدیریت مصرف انرژی نیز برای آن تعبیه شده است. این درایو با قیمتی در حدود 450 هزار تومان عرضه می گردد و با توجه به ضخامت پایین می تواند در نوت بوک ها نیز استفاده گردد.
AMD Radeon R3
اگر به دنبال یک درایو سالید ارزان قیمت از یک برند خاص هستید، AMD Radeon R3 گزینه ای مناسب برای شما خواهد بود. این محصول را نمی توان یک تازه وارد به بازار دانست با این وجود همچنان توان رقابت را در مدل های 2.5 اینچ داراست. این محصول در ظرفیت 120 گیگابایت برای نصب سیستم عامل و نرم افزارهای کاربردی مناسب است. یکی از مهمترین کاربردهایی که این محصول برای آن بهینه شده است، نوت بوک ها هستند. سرعت خواندن و نوشتن در آن به 520 و 360 مگابایت در ثانیه می رسد. 10 برابر بیشتر از هارد دیسک های سنتی. حداکثر سرعت نوشتن آن در جریان 4K نیز به 18K IOPS می رسد. AMD از تراشه های TLC در ساختار این خانواده بهره گرفته است و کنترلر Silicon Motion SM2256KX برای آنها تعبیه شده است. AMD Radeon R3 با قیمتی در حدود 190 هزار تومان عرضه می گردد.
Crucial MX300
کورشیال و خانواده محبوب MX300 نیز در لیست برترین های دی ماه 95 جای دارند. در نسخه ی 750 گیگابایتی از این محصول شاهد استفاده از تراشه های 3D NAND هستیم؛ این محصولات ضمن استفاده از مسیر SATA III سرعت های خواندن/نوشتن 530 و 510 مگابایت را ارائه می دهند. سرعت خواندن و نوشتن آنها در آزمون 4K یا ورودی و خروجی دستورات بر اساس ثانیه، به 92K و 82K می رسد. دو سامانه پیشرفته جهت حفاظت از اطلاعات در زمان قطع جریان و الگوریتم امنیتی جهت حفاظت از داده ها نیز برای آن محیا شده است. نرم افزار اختصاصی آن دارای قابلیت های Momentum Cache، مدیریت محتوا و بروزرسانی فریمور است. Crucial MX300 در مدل 750 گیگابایتی خود با قیمت 775 هزار تومان عرضه می گردد.
Samsung 950 Pro PCIe NVMe M2
در ادامه مجددا سری به برند محبوب سامسونگ و درایو های حرفه ای M.2 950 PRO می زنیم. این درایوها به منظور استفاده در سیستم های حرفه ای طراحی شده است و از مسیر پر سرعت PCI Express X4 بهره می برد. میانگین سرعت خواندن و نوشتن این درایو تا 4.5 برابر در زمینه خواندن و 2.5 برابر در نوشتن سریعتر از SSD های مبتنی بر SATA III است. سامسونگ از تکنولوژی V-NAND در این سالید استفاده کرده است و نسخه ی مورد نظر ما نیز 512 گیگابایت ظرفیت دارد. 512 مگابایت حافظه کش DDR3 SDRAM به همراه کنترلر Samsung UBX سرعتی بی نظیر را ارائه می دهند. سیستم رمزگذاری AES 256 bit نیز تضمینی برای حفاظت از اطلاعات کاربران است. نرم افزار مدیریتی Magician، الگوریتم Auto Garbage Collection Algorithm، پشتیبانی از دستور TRIM و قابلیتهای S.M.A.R.T و قابلیت کنترل کارایی به نسبت دما نیز از جمله دیگر ویژگی های این SSD کوچک و پر توان است. در زمینه سرعت نیز در حالت متوالی در خواندن و نوشتن شاهد 2500 و 1500 مگابایت در ثانیه هستیم. عمر مفید آن بر اساس زمان (MTBF) به 1.5 میلیون ساعت می رسد و سرعت خواندن آن در حالت 4K به بیش از 300K IOPS و نوشتن نیز 12K IOPS QD1 است. این سالید از جمله پر سرعت ترین محصولات موجود در جهان است. Samsung 950 Pro در مدل 512 گیگابایتی خود با قیمتی در حدود 1 میلیون و 690 هزار تومان عرضه می گردد.
با این اوضاف که الکی الکی قیمت SSD تو ایران بالا رفته و نمیشه به سری 850 سامسونگ رسید بهترین گزینه که هم قیمتش عالیه و هم خیلی کمتر از 850 سامسونگ نیست سری اسپارک پاتریوت هست ، واقعا عالیه
یه عده دلال فهمیدن تقاضا برا 850 سامسونگ زیاد هست اومدن گند زدن به قیمت این سری و دارن خون میمکند
سری600p اینتل با سوکت m.2 هم گزینه خوبی هست
ای ول اتفاقا دارم یکی از اینی که گفتی میخرم . ssd amd radeon …قیمتش کمه قدرتش و دوامش خوبه ، بخصوص که سیستم هام پردازنده و مادربرد و…ای ام دی هستن
پلکستور nvm سرعتش خارق العادست 3000 مگابایت در ثانیه (هارد 70 مگابایته )
اما دو مشکل هست ایا پردازنده قدرت خوندن این سرعت داره؟ ایا سرعت اسلات m2 مادربردتون 3000 مگابایت هست ؟
اگه کسی پولداره ، قطعا nvm ها اسلات ، بهتر از ssd ساتا هستن کساییم که پول ندارن بهترین و بهینه ترین گذینشون ssd AMD Radeon هست که در سایت لیون قیمتش دویست تومنه
https://www.youtube.com/watch?v=54SlL_ML1V8
ایشون که رامین رستمی باشن ولشون کنید یه اطلاعات درست و علمی ندارن بدن یه بار میگه این خوبه یه بار کیگه اون خوبه=))=))=))=))=))=))
دهنتو ..یه لپ تاپ کانفیگ سیب زمینی …=))=))=))=)) عالی بود
سلام
ممنون از اقای آریایی بخاطر مقاله خوبتون
http://wccftech.com/ryzen-overclocks-cpchardware-5ghz-on-air-tease/?utm_source=traqli&utm_medium=email&utm_campaign=115
این لینک رو هم یه نگاهی بندازید. ممنون
چه قیمت هی مذخرفی تو ایران راه افتاد اخه چرا باید یه اس اس دی ۹۵۰ سامسونگ حدود یکی دو برابر دستمزد یه ادم باشه ؟ تو اروپا یارو با یک ماه کار پول ۴ تاشو درمیاره:smiley8
این یعنی روی پلکستور ها با سوکت m.2 حسابی نمیشه باز کرد ،خریدش منطقی نیست؟؟
Samsung 750 EVO و پریروز گرفتم برای یه لپ تاپ کانفیگ سیب زمینی، عالی بود
تشکر هم میکنم از آقای حسام پورخلیل بابت راهنماییشون
این چه حرفیه میزنی به گفته دوستمون رامین رستمی amd radeon بگیر 120 تومن بهینه تره چرا بخای سامسونگ بگیری که گرونه
سلام و تشکر از جناب آریایی عزیز
مطلب بسیار مفید و کاربردی بود برای عزیزانی که میخوان ssd تهیه کنن و در بین چندین مدل گیر کردن
با این وضعیت قیمتها که نمبشه طرف ssd رفت ولی خیلی دوست داشتم از مدل 950 سامسونگ یکی داشته باشم و باهاش پرواز کنم ولی
خب قیمتش تبدیلش میکنه به یه آرزو اونم از نوع دست نیافتنی