مجموعه مجله سخت افزار همواره تلاش کرده است تا در حد توان و امکانات خود، حداکثر سطح فنی و کیفی را در بررسیهای سخت افزاری خود رعایت کند. این مهم به دست نمیآید مگر با صرف هزینههای فراوان. اگرچه این مجموعه، به مانند دیگر مشاغل در ایران، از بر هم خوردن تراز اقتصادی بواسطه کاهش ارزش پول ملی در برابر ارزهای خارجی و به طبع آن افزایش سرسام آور هزینه قطعات کامپیوتر، آسیب دیده است، اما به دلیل استقبال شما مخاطبین عزیز از بررسیهای سایت سخت افزار، همواره تلاش مدیران سخت افزار مگ بر این بوده تا با به روز نگاه داشتن تجهیزات لابراتوار، کیفیت بررسیها را در حد قابل قبول بالا نگاه دارند.
در مطلب پیش رو، ضمن آشنایی با قطعات سیستم تست جدید لابراتوار سخت افزار مگ، نگاه اجمالی میاندازیم به چگونگی انجام تستها و اهمیت آنها. خالی از لطف نیست اگر تاکید کنیم، ما تلاش داریم تا در بررسیهای سخت افزاری، ضمن رعایت بی طرفی کامل در امتیاز دهی و ذکر نقاط قوت و ضعف، همواره از یک سیستم تست واحد برای کلیه قطعات مورد بررسی استفاده کنیم.
بخشهای مختلفی از یک کامپیوتر، بسته به نوع قطعه مورد آزمایش، به صورت مستقیم و غیر مستقیم در نتیجه ی نهایی بنچمارکها تاثیر گذار هستند، از این رو، ما تلاش میکنیم، تا جای ممکن شرایط یکسانی برای تست کلیه قطعات فراهم کرده و تستها را با رویه ثابتی انجام دهیم تا اجهافی در حق هیچ محصول و برندی صورت نپذیرد.
معرفی سیستم تست
1401 | سیستم تست لابراتوار مجله سخت افزار |
پردازنده | INTEL CORE I7 12700K |
مادربرد | GIGABYTE Z690 AORUS PRO |
کارت گرافیک | GIGABYTE AORUS RTX 3060 Ti MASTER |
رم | ADATA XPG LANCER RGB 2X16G 5200MHz CL38 DDR5 |
واتر کولینگ | GREEN GLACIER GLC360-ARGB |
اس اس دی | ADATA XPG GAMMIX S70 BLADE 1TB |
پاور | GREEN GP1050B-OCDG |
کیس | GREEN OC STATION |
هاب USB | ORICO MH4PU |
قاب اس اس دی | ORICO M2PJM-C3 |
مانیتور | LG 27UD69-W 4K UHD IPS 27” LED |
ارتقای سیستم تست لابراتوار سخت افزار پس از 4 سال از i7 8700K به i7 12700K صورت پذیرفته است. پردازنده i7 12700K اگرچه از نظر پرفورمنس به 12900K نمیرسد، اما در عوض، با کارایی بسیار بالا، بسیار خنک تر از 12900K کار میکند و شما برای این پردازنده دیگر با چالش کولینگ مواجه نخواهید بود. از آنجا که این اولین بار است که سرو کله پردازنده 12700K به لابراتوار سخت افزار میرسد، نتایج ثبت شده از این پردازنده، در جداول منحصر به فرد خواهد بود.
برای مادربرد به سراغ Z690 Aorus Pro رفتیم. این اولین مادربرد Z690 گیگابایت بود که بررسی کردیم و الحق و الانصاف، از کارایی و ثبات عملکرد بی نظیر آن تجربه خیلی خوبی داشتیم. این موضوع در کنار کیفیت ساخت بالا و گارانتی 3 ساله آواژنگ، باعث شد تا این مادربرد را برای سیستم پایه تست خود انتخاب کنیم.
کارت گرافیک RTX 3060 Ti مدل Master گیگابایت جزو بهترین تولیدات گیگابایت است که کیفیت و پتانسیل بالای آن در اورکلاک، در بررسیهای ما به اثبات رسیده است. این کارت گرافیک نیز با ضمانت 3 ساله آواژنگ عرضه شده است. نمایشگر این کارت گرافیک، در تست ها، بزرگترین یاری دهنده ما برای سنجش دمای گرافیک است.
در مورد رمهای ADATA XPG LANCER RGB 2X16G 5200MHz CL38، این کیت سفید رنگ خوش ساخت ای دیتا، اگرچه با فرکانس فروتنانه 5200MHz ساخته شده است، اما چیپهای آن ساخت مایکرون و از کیفیت بسیار خوبی برخوردار است. نورپردازی RGB آن نیز با اکو سیستم تمامیمادربردها، از جمله گیگابایت سازگاری کامل دارد و انشاالله به زودی بررسی آن نیز منتشر خواهد شد. این کیت با ضمانت مادام العمر شرکت آونگ در بازار عرضه میشود.
از بابت اس اس دی، ما از حافظه پر سرعت یک ترابایتی PCIe Gen.4 برند ای دیتا، مدل GAMMIX S70 Blade استفاده کردیم تا نهایت کارایی را در تستها تجربه کنیم. این حافظه پر سرعت، با ضمانت 5 ساله آونگ، از جمله بهترین انتخابها در زمینه حافظههای SSD نوع Gen.4 در بازار ایران است.
برای واتر کولینگ، ما از واترکولر GREEN GLACIER GLC360-ARGB استفاده میکنیم. بررسی و نتایج این کولر با 12700K به زودی منتشر خواهد شد.
کیس مورد استفاده ما مدل OC STATION گرین است که در سال 1396 تهیه شده است. از آنجایی که جنس بدنه ی این کیس از آکریلیک شفاف است که به مرور ممکن است کدر شود، برای حفظ شفافیت آن تصمیم گرفتیم تا با ماد کردن (اعمال تغییرات ظاهری) آن را هم زیبا تر کنیم و هم قدرت بدنی اش را برای استفاده در شرایط سخت آماده کنیم. برای این کار از پوشش تزیینی فیبر کربن بهره گرفتیم و سراسر کف سینیها و بدنه کیس را با آن پوشاندیم.
لابراتور مجموعه سخت افزار از ابتدای تاسیس خود از پاورهای ساخت شرکت معظم گرین برای تست و بررسی محصولات سخت افزاری خود استفاده کرده است. منبع تغذیه مورد استفاده ما در آخرین به روز رسانی در سال 1397 به مدل 1050 وات دیجیتالی از خانواده Overclocking EVO گرین ارتقا یافت. این مدل توسط مجموعه Cybenetics مورد بررسی قرار گرفته و کیفیت و راندمان آن تایید شده است. البته به دلیل اینکه این پاور در طبقه پایین کیس نصب شده، ممکن است کمتر از آن در تستها تصاویری منتشر میشود.
برای گزارش دمای محیط در هنگام اورکلاک، بر روی کیس یک سیستم پیشرفته سنجش دما و رطوبت مجهز به سنسور ساخت زیمنس نصب کردیم. نمایشگر این سیستم در لبه ی پایین کیس نصب گردیده است تا در تصاویر میزان دمای محیط مشخص باشد.
معرفی نرم افزاری های تست
پکیج نرم افزاری 3D Mark بهترین بنچمارک برای تست سیستم در عملیات گیمینگ است. این نرم افزار شامل چند بخش گوناگون است که یکی از متداولترین و موفق ترین آنها تست Time Spy می باشد. این تست در نسخه Free این نرم افزار در دسترس همگان قرار دارد که با استفاده از Direct X12، قدرت گرافیکی سیستم را برای اجرای بازی های روز به خوبی می سنجد. این نرم افزار با شبیه سازی محیط بازی، پردازنده، کارت گرافیک و رم سیستم را تحت فشار شدید قرار می دهد تا عیار پردازشی آنها در فریم دهی مشخص شود.
پس از انجام تست Time Spy، قدرت پردازشی پردازنده تحت عنوان CPU Score و قدرت پردازشی کارت گرافیک تحت عنوان Graphics Score در نتیجه نهایی این تست به صورت تصویر فوق نمایان می شود. ما در بررسی های مادربرد، رم، و پردازنده از امتیاز CPU Score این بنچمارک و در تست های کارتهای گرافیک از امتیاز Graphics Score این نرم افزار استفاده می کنیم. بدهی است هرچه امتیاز قطعات در این تست ها بیشتر باشد، آن قطعه بهتر است. گیمر های عزیز توجه ویژه ای به نتایج بدست آمده از این نرم افزار داشته باشند.
برای دانلود 3D Mark می توانید به این لینک مراجعه فرمایید.
بنچمارک Unigine Superposition با استفاده از موتور Unigine 2.0 به خلق تصاویری بدیع از اتاق کار یک پروفسور تنها می پردازد که به تنهایی بر روی پروژه های مخوف کار می کرده است. این نرم افزار بسیار سنگین، قدرت سیستم شما را برای اجرای نرم افزار های شبیه سازی سه بعدی، Post-Processing، گیمینگ، و حرکت دوربین در میان یک ساختمان همزمان با اجرای الگوریتم های پیچیده رهگیری نور SSRTGI تحت فشار قرار می دهد و میزان توانایی آن را با امتیاز بیان می کند. دوستانی که به دنبال تهیه یک سیستم مناسب نرم افزار های شبیه سازی سه بعدی، واقعیت مجازی VR، انیمیشن، و صد البته گیمر ها، توجه ویژه ای به نتایج این بنچ مارک داشته باشند.
این نرم افزار پروفایل های مختلفی حتی برای دقت های 4K و 8K دارد، اما ما به صورت معمول با استفاده از پروفایل تست 1080P Extreme به تست سیستم ها و کارتهای گرافیک می پردازیم. نتیجه این بنچ مارک یک نتیجه کلی است برای همه ی اجزای سیستم و همچنین منحصر به فرد است. بدین معنا که مثلا یک کارت گرافیک مشخص با سیستمی با مشخصات سیستم تست سخت افزار امتیازش با امتیاز همان کارت گرافیک، بر روی سیستم دیگر با پردازنده و مادربرد دیگر تفاوت می کند. بنابراین نمی توان نتیجه ی این بنچ مارک را به دیگر سیستم ها تعمیم داد مگر اینکه عینا همه ی اجزای دو سیستم مشابه هم باشد و مثلا فقط کارت گرافیک تفاوت کند. برای تست کارتهای گرافیک، چون دیگر قطعات سیستم تست ثابت است (و فقط کارت گرافیک تغییر می کند) ما برای سنجش قدرت کارت گرافیک از این نرم افزار بهره می بریم.
برای دانلود Unigine Superposition می توانید به این لینک مراجعه فرمایید.
نرم افزار رایگان 7ZIP برای فشرده سازی Compression و یا از حالت فشرده خارج ساختن De-Compression فایل ها استفاده می شود. این نرم افزار قابلیت بی نظیری برای استفاده از تمام هسته های پردازنده به صورت Multi-Thread دارد و با امکان Benchmark خود می تواند عیار سنج مناسبی برای سنجش قدرت پردازنده ها باشد. همچنین، در صورتی که این تست با یک پردازنده و رم ثابت بر روی چند مادربرد مختلف انجام شود، می توان نتیجه کلی از قدرت و کارایی مناسب بدست آورد.
بنچمارک این نرم افزار در دو بخش Compressing و Decompressing به فشرده و از حالت فشرده خارج ساختن فایل های فرضی می پردازد و امتیاز خود را بر اساس KB/s می دهد که برای خواندن راحت تر ما این میزان را به MB/s تبدیل و در جدول های تست می آوریم. دوستانی که در زمینه برنامه نویسی و برنامه سازی کار می کنند، به نتیجه این بنچ مارک در تعیین سرعت سیستم مورد نظر خود، توجه ویژه ای داشته باشند. این برنامه را می توانید از روی وبسایت سازنده دانلود کنید.
پکیج نرم افزاری AIDA64 یکی از پیشرفته ترین نرم افزار های تست قطعات سخت افزاری سیستم و همچنین مانیتورینگ و آزمون پایداری است که شامل بخش های مختلفی برای سنجش قدرت پردازنده، رم، گرافیک، هارد دیسک، و همچنین پاور سیستم می شود. نتایج این نرم افزار برای تمامی گروه های کاربری مهم است و بیانگر قدرت عمومی سیستم در کلیه عملیات های پردازشی است.
در بخش Sensor این نرم افزار می توانید نسبت به پاییش گزارش دمای در لحظه کلیه سنسور های فعال همه ی بخش های سیستم (اعم از مادربرد، رم، گرافیک، هارد، اس اس دی و . . .) بپردازید و همچنین نسبت به میزان مصرف (واتیج)، جریان ورودی پردازنده و همچنین سرعت چرخش فنها و ولتاژ های ورودی ریل های مختلف را پاور را بررسی کنید.
برای تست پهنای باند (سرعت) خواندن، نوشتن، و کپی رمهای سیستم که در عملیات های رندرینگ و تبدیل تصاویر ویدویی اهمیت فراوانی دارد این نرم افزار بخش مخصوصی تحت عنوان Aida64 Cache & Memory Benchmark دارد. هر چه اعداد این بخش بیشتر باشد قطعه ی مورد بررسی قوی تر است. برای دوستان علاقمند به گیمینگ هم در همین بخش، گزارش میزان تاخیر رمها Latency مشخص می شود که هر چه کمتر باشد برای گیمینگ بهتر است.
ما در بررسی رم به این تست رجوع می کنیم و در بررسی مادربرد ها، با استفاده از رمهای سیستم تست، در حالت اورکلاک شده، به ثبت بالاترین امتیاز بدست آمده توسط آن مادربرد در حالت اورکلاک در جدول می پردازیم. بدیهی است هر مادربردی که توانایی بهتری در هنگام اورکلاک رم از خود نشان دهد امتیاز بهتری کسب خواهد کرد.
برای تست و بررسی قدرت پاور، از بخش تست پایداری Stability Test این نرم افزار استفاده می کنیم تا با وارد کردن حداکثر فشار بر روی بخش های مختلف سیستم، مصرف سیستم را به حداکثر رسانده و سپس به ثبت ولتاژ خروجی ریل های مختلف در این حالت می پردازیم. صد البته گرفتن گزارش ولتاژ ریل ها توسط نرم افزار از دقت بالایی برخوردار نیست و تست پاور نیازمند تجهیزات بسیار پیشرفته تر و گرانقیمت تری است که در دسترس لابراتوار ما قرار ندارد و در ایران تنها در یک یا دو مرکز (مانند لابراتوار شرکت گرین) یافت می شود.
برای دانلود AIDA64 می توانید به این لینک مراجعه فرمایید.
نرم افزار سینی بنچ از معروفترین نرم افزار های سنچش قدرت پردازش سرعت CPU و کارت گرافیک است که یک صحنه سه بعدی را رندر می کند و پردازنده و کارت گرافیک شما را به اندازه معقولی تحت فشار قرار می دهد. هر چه سیستم شما بتواند صحنه مورد نظر را با سرعت بیشتری رندر کند، برنامه امتیاز بالاتری به آن می دهد. ما از سینی بنچ به صورت متمرکز برای سنجش قدرت پردازنده هم به صورت چند رشته پردازشی و هم به صورت تک رشته پردازشی استفاده می کنیم. در تست برتری مادربردها این بنچمارک را ابتدا به صورت پیش فرض بر روی سیستم اجرا کرده و به ثبت امتیاز می پردازیم، سپس پردازنده را تا جای ممکن اورکلاک می کنیم و به ثبت امتیاز می پردازیم.
این برنامه دو بخش متفاوت سنجش عملکردCPU و عملکرد کارت گرافیک OpenGL می باشد. هر چه قدرت پردازنده بیشتر باشد، این برنامه امتیاز بیشتری به آن می دهد. نسخه مورد استفاده در تست ها نسخه R15 و R20 است و نسخه جدید تر این برنامه R23 صرفا برای تست پایداری استفاده می شود.
موتور رندر Corona یکی از معروفترین موتور های رندر تصاویر واقعی در میان نرم افزار های رندر است که می تواند هم به صورت یک نرم افزار مجزا و هم به عنوان یک Plugin در برنامه های Autodesk 3ds Max و MAXON Cinema 4D مورد استفاده قرار گیرد. نرم افزار بنچمارک Corona Benchmark از موتور نسخه 1.3 کرونا رندر استفاده می کند و می تواند قدرت چند رشته پردازشی پردازنده را (تا حداکثر 72 رشته پردازشی) با رندر کردن تصویری واحد بسنجد. این نرم افزار بسیار سنگین است و هرچه پردازنده هسته های سریعتر و رشته های پردازشی بیشتری داشته باشد، سرعت رندر گیری در این نرم افزار بیشتر می شود و در نتیجه مدت زمان انجام پروژه کوتاه تر خواهد بود.
مدت انجام پروژه رندر در این نرم افزار هرچه کمتر باشد بهتر است و مبنایی است برای محاسبه قدرت پردازنده سیستم شما. بنابراین دوستان طراح، معماران و رندر کاران عزیز می توانند به عنوان یک معیار سنجش به نتایج بدست آمده از این نرم افزار اتکا کنند.
پکیج نرم افزاری PC Mark10 شاید بزرگترین و به روز ترین نرم افزار بنچ مارکینگ سیستم به شمار می رود. این پکیج نرم افزاری شامل انواع تست ها برای بررسی قدرت سیستم شما برای انواع کاربری ها است. نسخه رایگان این نرم افزار شامل تست Basic است که تنها تفاوت آن فقدان تست Gaming می باشد که با توجه به اینکه برای تست گیمینگ از 3D Mark استفاده می کنیم، نیازی به تست مجدد بخش گیمینگ نیست. بنابراین تست نسخه Basic به اندازی کافی مناسب است.
تست PC Mark10 شامل سه بخش عمده مطابق چارت فوق می شود.
بخش اول تست Essentials یا پیش نیاز (ملزومات ابتدایی) است که شامل:
- تست سرعت لود شدن نرم افزار ها در حالات مختلف، توانایی حجم بالای اینترنت گردی با باز کردن چندین صفحه از مرورگر های کروم و فایرفاکس،
- سنجش قدرت پردازش کلمات با استفاده از نرم افزار LibreOffice Writer،
- سنجش قدرت پردازش تصویری با استفاده از نرم افزار GIMP،
- بررسی کیفیت برقراری چندین کنفرانس ویدیویی با استفاده کتابخانه تشخیص چهره OpenCV و همچنین استفاده از زبان OpenCL کارت گرافیک برای پردازش تصویری ویدیو ها
این نرم افزار با بررسی موارد فوق به سیستم در این بخش یک امتیاز تحت عنوان Essentials می دهد.
بخش دوم تست Productivity یا بهره وری است که شامل:
- تست سرعت تحلیل نوشتار با استفاده از کتابخانه LibreOffice Writer و اسکریپت های AutoIt3
- تست عملکرد شیت های نوشتاری با استفاده از بنچ مارک LibreOffice Calc و سرعت اجرای فرمول های پیچیده بر روی سورس کد های اکسل و آفیس
در این بخش، نرم افزار بیشتر عملکرد اداری یک سیستم را مورد سنجش قرار می دهد و یک امتیاز تحت عنوان Productivity به آن می دهد.
بخش سوم، تولید محتوی دیجیتالی Digital Content Creation است که شامل:
- تست سنگین ویرایش عکس های سنگین تا دقت 8K و انجام انواع عملیات های ویرایشی با تمرکز بر پردازنده و کارت گرافیک و استفاده از نرم افزار ImageMagick
- سنجش سرعت ذخیره سازی، بازخوانی، تبدیل تصاویر به حالت بند انگشتی
- رندرینگ، ویرایش و تبدیل ویدیویی با استفاده از نرم افزار Windows Media Foundation و کدک های 264 و FFmpeg
- تصویری سازی و رندرینگ سه بعدی با استفاده از نرم افزار 3DMark Sling Shot و زبان OpenGL 4.3
- تست رندر POV-Ray
در این بخش نیز نرم افزار PC Mark10 عملکرد رندرینگ سیستم را مورد سنجش قرار می دهد و یک امتیاز تحت عنوان Content Creation به آن می دهد.
امتیاز نهایی TOTAL این برنامه تابعی از سه امتیاز یک سیستم در این سه بخش است که امتیاز هر 3 بخش به صورت مجزا بعلاوه امتیاز کلی سیستم در چارت PC Mark10 نمایان است و می توانید آنها را مقایسه کنید.
برای دانلود PC MARK 10 می توانید به این لینک مراجعه فرمایید.
نرم افزار GEEKBENCH دو بخش منفک از یکدیگر دارد که یکی با تمرکز بر روی قدرت CPU و رم سیستم نسبت به سنجش قدرت چند رشته پردازشی و تک رشته پردازشی کامپیوتر اقدام می کند. در بخش پردازنده این نرم افزار با بررسی قدرت سیستم شما در زمینه ادیت تصاویر، انجام عملیات روزانه پردازشی و حتی Augmented Reality و Machine Learning امتیازی را به پردازنده شما می دهد.
این نرم افزار سیستم امتیاز دهی منحصر به فردی دارد و در سمت راست امتیاز چند رشته پردازشی و در سمت چپ امتیاز تک رشته پردازشی CPU سیستم را نمایش می دهد. از این نرم افزار برای سنجش قدرت پردازنده و مادربرد استفاده می کنیم. در کلیه تست های سخت افزار نسخه 4 این نرم افزار آزمایش شده است.
نسخه جدید تر این برنامه نسخه 5 است. قابل توجه است که امتیازات نسخه 5 و 4 قابل قیاس نیست و به طور کلی این دو نسخه متفاوت از هم عمل می کنند.
در بخش سنجش کارت گرافیک یا Compute Benchmark، این نرم افزار می تواند با تست های متمرکز بر OpenCL، CUDA و Vulkan نسبت به امتیاز دهی به بخش گرافیکی سیستم شما اقدام کند که البته با توجه به اینکه ما برای کارت گرافیک از دیگر نرم افزار های تست استفاده می کنیم، از تست این بخش از گیکبنچ صرفه نظر می کنیم.
برای دانلود این برنامه می توانید به وب سایت GEEKBENCH مراجعه فرمایید.
یکی از بهترین نرم افزار های تست مبدل های ویدیویی، نرم افزار HEVC Decode Benchmark (Cobra) است که در سایت ثبت رکورد HWBOT مخصوص اورکلاکر ها یافتمی شود. این نرم افزار با استفاده از کدک H.265 به تبدیل سه نوع ویدیو HD، FHD، و 4K می پردازد و سپس به هر بخش امتیاز داده و یک امتیاز کلی را هم برای سیستم در نظر می گیرد.
کاربران عزیزی که در سیستم های خود تبدیل های ویدیویی دارند به نتایج این بنچ مارک توجه ویژه ای داشته باشند. لازم به ذکر است عملیات تبدیل ویدویی در این برنامه تماما بر روی پردازنده انجام می شود و از این لحاظ این نرم افزار تست پردازنده است. برای دانلود این برنامه می توانید به سایت HWBOT مراجعه فرمایید.
بنچ مارک نسخه 1.0.8 رندر V-Ray که یکی از موتور های معروف رندر به شمار می رود، یک تصویر را به صورت زنده برای شما رندر کرده و مدت زمان بدست آمده را نشان می دهد. می توان از این نرم افزار برای تست پردازنده و گرافیک استفاده کرد که اغلب ما برای تست پردازنده از آن بهره گرفته ایم. بدیهی است هرچه مدت زمان کمتری پروژه به پایان برسد قطعه مورد بررسی بهتر است.
اخیرا تست جدید V-Ray Next، جایگزین نسخه قبلی شده است و در این نسخه با دو شیوه متفاوت رندر گیری می شود و همچنین شیوه امتیاز دهی کاملا تغییر کرده است. در بنچ مارک قبلی، امتیاز داده شده بر مبنای زمان پایان رندر بود، اما در تست جدید، به مدت یک دقیقه سیستم یک تصویر را رندر می کند و هرچه در این مدت زمان سرعت بیشتری از پروژه به پایان برسد، امتیاز بیشتری نصیب قطعه می شود. این امتیاز نه بر پایه زمان بلکه امتیاز اختصاصی خود نرم افزار است.
تست رندر V-Ray می تواند یک بار از CPU به صورت اختصاصی برای رندر استفاده کند و امتیاز آن را اعطا نماید، و یک بار هم می تواند با پردازشگر گرافیکی GPU رندر کرده و امتیاز دهد. دوستانی که برنامه های رندر مبتنی بر GPU دارند می توانند از بخش GPU این برنامه برای مقایسه امتیازها استفاده کنند. البته حالت هیبریدی هم ممکن است که این تست می تواند همزمان از پردازنده و کارت گرافیک برای رندر استفاده کند و امتیاز آن را اعطا نماید. پس از تست چند قطعه با این تست جدید، حتما برای آن هم جدولی خواهیم داشت. دوستانی که رندر بر پایه GPU و یا به صورتی هیبریدی انجام می دهند، حتما به نتایج این برنامه توجه کنند.
موتور جدید OctaneRender ساخت شرکت OTOY از جمله موتور های رندر جدید الورود مبتنی بر پایه کارتهای گرافیک است که ویژگی خاصی دارد. این موتور رندر می تواند از قابلیت هسته های RTX کارتهای گرافیک سری RTX انویدیا برای سرعت بخشیدن به عملیات رندر استفاده کرده و زمان آن را بشدت بهبود بخشد. شرکت OTOY یک بنچ مارک به نام OctaneBench مجهز به موتور OctaneRender عرضه کرده است که به زودی بررسی های آینده ما از کارت های گرافیک حاوی این بنچ مارک مهم در زمینه رندرینگ GPU خواهد بود. این بنچمارک جدید همزمان دو امتیاز به قدرت کارت گرافیک در زمینه رندرینگ اعطا می کند، یکی با استفاده از قابلیت RTX و دیگری بدون استفاده از آن. امیدواریم دوستانی که از نرم افزار های رندرینگ مبتنی بر کارت گرافیک استفاده می کنند، بتوانند معیاری از قدرت کارت های گرافیک برای رندر داشته باشند.
پکیج نرم افزاری Passmark PerformanceTest از جمله معروفترین تست های بنچ مارک مربوط به قطعات سیستم است که می تواند کلیه بخش های متصل به مادربرد از جمله پردازنده، رم، کارت گرافیک، هارد دیسک، اس اس دی، درایو نوری، و همچنین انجام تست های ترکیبی را انجام داده و به هر بخش امتیاز مخصوص به خود را بدهد و در انتها این نرم افزار یک امتیاز کلی را می تواند برای سیستم شما در نظر بگیرد. شما می توانید با آپلود کردن امتیاز این برنامه، آن را از طریق لینک در امضای خود در انجمن ها قرار دهید تا دیگران به قدرت سیستم شما پی ببرند. این نرم افزار به خوبی عیار سیستم شما را در برابر انجام هر گونه عملیات پردازشی، از گیمینگ گرفته تا رندرینگ، می سنجد و می تواند آن را با دادن امتیاز و مقایسه آن با دیگر سیستم ها، اطلاعات خوبی از توانایی سیستم در اختیار شما قرار دهد.
ما در بررسی ها صرفا از تست بخش پردازنده این نرم افزار استفاده می کنیم و آن را نسبت به دیگر موارد مشابه می سنجیم. لازم به ذکر است این نرم افزار همچنین می تواند درایو نوری شما را نیز بررسی کند به آن امیتاز دهد، برای این منظور حتما باید یک دی وی دی را درون درایو نوری قرار دهید تا هنگام تست بتواند امتیاز آن را نیز لحاظ کند.
برای دانلود این نرم افزار رایگان می توانید به سایت Passmark مراجعه بفرمایید.
امتیاز هر بخش به صورت مجزا نوشته می شود و در پایان، جمع کلی امتیازات، امتیاز نهایی را شکل می دهد. برای دانلود این نرم افزار می توانید به وبسایت سازنده آن مراجعه فرمایید.
HWiNFO برنامه ی بنچ مارک نیست اما برای اعلام مشخصات و همچنین خوانش اطلاعات سنسور های دما و فرکانس بخش های مختلف سیستم از آن بهره می گیریم. این یکی از بهترین برنامه ها برای مقایسه میزان دما و سنجش اطلاعات عمومی دستگاه است. در بررسی لپتاپ ها بخصوص از آن استفاده می کنیم.
درک بنچ مارکها
دو مطلب را در نحوه درک نرم افزار های بنچ مارک باید مورد توجه قرار داد. اولین موضوعی که باید در تست ها به آن توجه کرد این است که امتیاز یک بنچ مارک به تنهایی اهمیت خاصی ندارد، بلکه آن امتیاز در مقایسه با امتیازات دیگر قطعات است که معنا پیدا می کند.
مطالب بعدی، همسان سازی است. مثلا شما از یک نرم افزاری برای رندر استفاده می کنید که موتور رندر آن با نرم افزار هایی که ما برای تست رندر استفاده می کنیم متفاوت است. در اینجا باید توجه کنید، پردازش نرم افزار رندر شما بر پایه CPU است، و یا بر پایه GPU؟
اگر موتور رندر نرم افزار شما بر پایه پردازنده باشد، نتیجه تست های رندر ما بر پایه پردازنده قابل تعمیم به نرم افزار شماست و می توانید از این تست ها مفهوم سرعت قطعات را دریابید. اما اگر بر پایه GPU باشد، باید به تست هایی توجه کنید که تست OpenCL و تست محاسباتی GPU را انجام می دهند. ممکن است نرم افزار شما هم به پردازنده قوی و هم به کارت گرافیک قوی نیاز داشته باشد که در آن صورت بهتر است برای تهیه سیستم رندر حتما مشاوره اختصاصی دریافت کنید.
احتمال خطا
همیشه احتمال خطا در تست ها وجود دارد، شما یک تست را دو بار تکرار کنید ممکن است کمی نتیجه آن با هم تفاوت کند. به صورت کلی، باید حدود یک تا دو درصد احتمال خطا را در تست های انجام شده در نظر گرفت. بنابراین برای مثال اگر اختلاف نتیجه یک بنچ مارک برای دو مادربرد، در حد 1 یا نهایت 2 درصد بود، در عمل می توان آنها را برابر و در یک سطح در نظر گرفت.
حد اورکلاک
ما در تست های خود، همیشه میزانی از اورکلاک را انجام می دهیم که در حد و اندازه یک کاربر متوسط کامپیوتر باشد. به هیچ وجه قصد زدن رکورد جهانی نداشته و نداریم و اصولا برای افزایش کارایی، صرفا کارهایی که انجام آن در حد و توان یک کاربر عادی کامپیوتر باشد در نظر می گیریم و پیش می رویم تا عموم کاربران، آن حد از اورکلاک، برایشان قابل انجام باشد.
همیشه به یاد داشته باشید، 90 درصد میزان و موفقیت یک اورکلاک به شانس شما در داشتن یک چیپ خوب بستگی دارد. 5 درصد باقی مانده به خنک کننده مناسب، و 5 درصد دیگر به مهارت و امکانات اورکلاکر. بنابراین اگر مثلا پردازنده شما به اندازه پردازنده ای که در تست ها بررسی کرده ایم اورکلاک نشد، هیچ ناراحت و غمگین نباشید. بخش اعظم این موضوع به شانس بستگی دارد.
با تشکر از معرفی برنامه های بنچ مارک حقیقتا دو سه تاشون رو ندیده بودم
یکی از اون هاUnigine Superposition بود
امتیاز سیستم من : 10450
Intel Core i9-10940X
RTX 3080
خواهش میکنم دکتر درخشان عزیز، واقعا Unigine یک شاهکاره تو بنچ مارکها.
اگر شما باشید 1080TI می خرید یا 3050 کدام بهتر
چون هنوز هم کارت مثلا این خیلی قیمت بالا می گند
که به نظرم 3050 چون ری ترسینگ داره 100 برابر بهتر
چون در بازی فورزا 2023که با ری ترسینگ درست شده بود تمام کارت سری قبلی به شدنت له می کنه و حال ادم بهم می خوره
و الان هر کسی زرنگ باشه سریع کارت قبلی می فروشه
اما متعثفانه کارت دست دوم این هم بالاتر از 3050 می دهند
که اگر میشه مقاله محکم در سایت بزارید که کارت سریع قبلی له بکند
و تا قیمت فریبانه و دروغین از بین بره
و ارزش برای فناوری جدید بدهند
ارتقای
سواد؟
گرافیک؟
به به. بسیار هم عالی. مبارکه 🌹
مرسی آقا فرزام عزیز
به به مبارک باشه😍👌 خیلی خوشحال شدم که تونستین ارتقاء بدین. امیدوارم فن هاش براتون حسابی بچرخه♥️
ممنونم آقا بهنام عزیز
به به مبارک باشه
مرسی عباس جان
مبارک همه سخت افزارمگی ها باشه
چون همه از بررسی ها و تست ها استفاده میکنن
دیگه اقای ابیشی لازم نیس سی پی یو خودشون رو بزارن رو سیستم برای تست D:
نسل۱۲ واقعا نسل باارزشیه
ممنونم آقا سید عزیز
به به مبارکه. منتظر تست خنک کننده گرین هم هستیم
ممنون علی جان
درود اقای ابیشی سافایر یا xfx ؟!!
سافایر
سلام آقای ابیشی خسته نباشید، بنده از همین مدل کارت گرافیک منتها چیپ 3070ti رو میخوام خریداری کنم همراه با 12700 و یک مادربرد h670 چون قصد اورکلاک ندارم، پاوری ک دارم گرین 885 واته که برای حدود 8 سال پیش میخواستم بدونم این پاور هنوز جوابگو هست؟ تا به حال ک هیچ مشکلی نداشته و خیلی خوب کار کرده
پیشاپیش از توجه و پاسخ شما سپاسگزارم
سلام، ما معمولا بعد از 5 سال توصیه به تعویض پاور داریم.
مرسی دوست عزیز =smile
هعی از این روزگار …
اون اواخر متنتون رو باید طلا گرفت ، قدرت خرید ملت شده صفر ، فکر نکنم دیگه سیستم متوسط هم بسته بشه کم کم!
من از سیستم های تست شما خیلی خوشم میاد همشون خوبن ولی این سی پی یوش دو نسل قبله
۳۷۰۰x ای ام دی که اومد بزار
پاورشم خیلیه ۷۵۰ وات بزار
اس اس دی هم همون پلکستور ۲۴۰ بزار
کیسشم خارجی ۵۰۰ تومن حداکثر بزار گرین نزار که گرون فروشن بچه پولدارا مثل اینکه رئیسشن
خنک کننده هم همون دوفنه گولر مستر که میشد خریدش
دیگه خب اون سیستم رویایی ۸ تومنی پارسال رو دیگه بدتر نبند اونم دیگه نمیتونیم بخریم ۲۰ تومن شده اگه ۱۰ تومن هم بود میتونستیم بخریم
:smiley0 سیستم تست ۲۰ میلیون تومنی :smiley0
ای داد بیداد
نه بابا همون یه i5 نسل ۳ با یه گرافیگ ۷۵۰gtx بزار واسه ملت تست کنن البته با یه ssd ۱۲۰ گیگی
این بهتره. راسته ولی این قدرت خریدمونه
چرا باید دائم یه چیز جدید بیاد که نمیتونیم بخریم بعد هی خبرشو پخش کنیم:smiley0
سلیقه ات عالیه می پسندم. 😡
بله صد در صد همینطوره.
9900KS که غول پردازشی هست + 2080Ti یا 2080Super دیگه جای هیچ حرفی رو باقی نمیزاره.
البته اینم اضافه کنم که به همراه چنین سیستمی حیف میشه اگر مین بردی مثل سری GodLike یا AurosGaming برنداشت.
کلا این چیزایی که گفتم اگر خیلی خوش شانس باشم تو خواب میتونم ببینمشون و واسه خودم داشته باشم =smile
سلام آقا متین عزیز
مرسی از نظر شما ولی راستش مواردی که فرمودین متاسفانه هیچکدام امکان پذیر نیست. بر فرض محال هم اگر امکان پذیر بود، به نظرم خیلی استقبال نمی شد چون سیستم تست باید طوری باشه که کاربران متوسط توانایی تهیه اونو داشته باشند.
الان همین قطعات رو هم اکثرا توانایی تهیه اونها رو ندارند، چه برسه به مواردی که شما اشاره کردین. پلتفرم (مادربرد و پردازنده) البته باید به روز رسانی شود و در برنامه ما برای ارتقا در آینده نزدیک وجود دارد، اما بعید می دانم در حد قطعاتی که شما فرمودین باشد.
۱۰۰ درصد میدونم خوب بودجه ایی درکار نیست یا اسپانسر کمه ولی منظورم این بود اگه قطعه ایی در دسترست بود مثل اینایی که گفتم
دیگه نیازی به اپدیت نیست
پاور بخاطر این که شاید یروزی خواستی دوتا 208pti رو nvlink کنی یا شاید دوتا radeon pro duo
خمیرم که خودت بهتر از من میدونی ضریب انتقالو بالا تر میبره
Cpu بخاطر گلوگاش گفتم تو یه بازی شاید ۲۰ فریم فرقش باشه
ارمین جان چقدر خوب که بعد از مدت ها پست جدید گذاشتی
یه پیشنهاد داشتم
اگه بجای اون دوتا هارد یه 970 pro بذاری تا چندسال اصن نیازی به حافظه نداری
یه پاور ax1600i هم بگیر بزار که بازم دیگه اصن نیازی به پاور نخواهی داشت از خمیر سیلیکون arctic mx4
گه بهترین خمیر دنیاس استفاده کنی
بهترین سیستم میشه
7700 خوبه ها ولی میخوای بهترین fps رو بگیری i9900 بندازی بروز میشی البته
آقا علیرضای عزیز، نظر لطف شماست.
در مورد نمایشگر هم راستش اینو یکی از دوستان برای سخت افزار درست کردند، ما نمایشگر یا کلا سخت افزار برای فروش نداریم عزیز دل. 😉
ممنون دوست خوبم، امیدوارم سیستمی که دوسش دارید رو تهیه کنید. =smile
اگر محدودیت مالی نبود به گمونم 9900KS میگرفتی با 2080Ti، درسته؟
به شخصه از بهترین بررسی کننده ها همین آرمین جان رو میدونم چون واقعا بی طرفانه بررسی میکنه.و بیشتر به فکر کاربر هستش تا برند !!!!
فقط آرمین جان ازاون نمایشگر که توی سیستم تست هست برای فروش هم میزنین ؟! البته فقط یه نمایشگر باشه و سنسور هاش نباشه ! یعنی فقط یه نمایشگر که یک لوگو رو نشون بده
مطلب عالی بود آرمین جان ، ولی خداییش یه دل نه صد دل عاشق اون سیستم تستتون شدم ولی صد حیف که به قول خودت خریدش غیرممکن شده دیگه …