هر نوع کامپیوتری با هر نوع کاربری، میزان قدرت و ابعاد و فاکتورهای دیگر، بدون شک نیاز به یک خنک کننده برای CPU دارد. پردازشهای فراوانی در کسری از ثانیه توسط مغز پردازشی سیستم ما صورت میگیرند که این عملیات باعث تولید حرارت میشوند و از آنجایی که قطعات سخت افزاری دامنه تحمل دمایی مشخصی دارند، باید از افزایش بیش از حد حرارت جلوگیری شود. اینجاست که وجود یک خنک کننده برای پردازنده ضرورت پیدا میکند. امروزه با توجه به قدرت بسیار بالای پردازندههای نسل جدید، انتخاب یک کولر CPU تبدیل به یکی از چالشهای مهم برای کاربران شده است. دو نوع اصلی برای خنک کنندههای پردازنده وجود دارد. در این مطلب قصد داریم به بررسی ایرکولرها در برابر واترکولرها و بپردازیم و مروری داشته باشیم بر تفاوتهای این دو. همراه ما باشید.
انتخاب یک کولر مناسب لازمه در نظر گرفتن نکات متعددی است، اما اتفاقی که در صورت عدم انتخاب صحیح رخ خواهد داد، احتمالا خرابی CPU دلبند سیستم شما است. این روزها کمتر کاربری به کولر استوک همراه پردازنده اکتفا میکند چرا که کاربران خوب میدانند کولرهای استوک شرکتها عملکرد چندان خوبی ندارند و خصوصا در بارگذاریهای سنگین، از پس کنترل دمای پردازندههای قدرتمند امروزی بر نمیآیند. پس غالب کاربران هزینهای جدا برای خرید یک خنک کننده متناسب با قدرت پردازنده در نظر میگیرند. اما در هنگام خرید و مواجهه با گوناگونی کولرهای CPU، سردرگم میشوند و سوالاتی از این قبیل در ذهنشان ایجاد می شود: چه نوع خنک کنندهای باید تهیه کنم؟ خنک کننده مایع یا بادی؟ کدامیک عملکرد بهتری دارند؟ کدام نوع نویز کمتری تولید میکنند؟ برای گیمینگ چه کولری مناسب است؟ و سوالات دیگر.
توضیح انواع سیستم خنک کننده پردازندههای PC و تعریف ایرکولرها و واترکولرها
برای انتخاب یک خنک کننده استاندارد و مناسب با نوع کاربری شما، ابتدا باید روشهای خنک کاری پردازنده را بشناسید و توضیحی از هر نوع در ذهن خود داشته باشید تا بتوانید آنها را باهم مقایسه کنید و در نهایت نسبت به انتظارات، یکی را انتخاب کنید. در این مقاله سعی میکنیم با ارائه توضیحات لازم، به سوالاتی که در ذهن شما در زمینه کولینگ پردازنده، انواع آن و مدلهای مناسب با توجه به انتظارات پاسخ دهیم.
خنک کنندههای پردازنده در دو نوع اصلی مایع و بادی تقسیم میشوند که با عناوین واترکولر یا لیکوئید کولر و ایرکولر نیز شناسایی میشوند. در نام این نوع کولرها، عنصر اصلی خنک سازی ذکر شده است. باد در خنک کنندههای بادی و مایع در واترکولرها که عمل کاهش دمای پردازنده را انجام میدهند. ساختار ایرکولرها ساده است. این نوع کولرها معمولا از یک یا دو فن خنک کننده، یک هیت سینک معمولا بزرگ و لولههای حرارتی تشکیل شدهاند که در فرآیندی ساده پردازنده سیستم شما را خنک میکنند.
در مقابل، واترکولرها کمی پیچیدهتر و پیشرفتهتر هستند. یک سیستم خنک کننده مایع تشکیل شده است از یک سری لولههایی که درون آنها مایع خنک کننده یا اصطلاحا کولانت در جریان است، یک رادیاتور، پمپ و یک سری از قطعات جزئی دیگر که مغز سیستم شما را در بارگذاریها، تازه و خنک نگه میدارند. فن ها عضو جدایی ناپذیر در هر دو نوع خنک کنندههای بادی و مایع هستند و از اصلیترین اجزای یک خنک کننده محسوب میشوند. حالا میتوانید تفاوت یک ایرکولر را با واترکولر تشخیص دهید که البته کار کاملا سادهای است. حالا باید هر نوع را بیشتر بشناسیم تا بتوانیم برای انتخاب، تصمیم گیری کنیم.
ایرکولرها – خنک کننده های بادی سنتی دوست داشتنی
از همین ابتدا به سراغ مهمترین مزیت کولرهای بادی میرویم. نصب آسان! مهمترین دلیل بسیاری از کاربران PC برای انتخاب یک ایرکولر برای خنک سازی پردازنده، قابلیت نصب ساده این نوع از کولرهاست. نیازی به هیچ نوع فرآیند پیچیدهای برای نصب این نوع خنک کنندهها وجود ندارد. همان طور که در قسمت قبل اشاره شد، کولرهای هوا خنک دارای یک فن یا در مدلهای قدرتمندتر به دو فن مجهز هستند. نوع اول که فن جلوی هیت سینک بسته میشود و نوع دوم که معمولا یک فن در جلو و یک فن هم در عقب هیت سینک بسته میشود. سیستم کار ساده است و فن هوای تازه را به داخل هیت سینک هدایت میکند و هوای گرم نیز از پشت توسط فن کیس خارج میشود.
موضوعی که در مورد انتخاب یک ایرکولر باید به آن توجه ویژه شود، در نظر گرفتن ابعاد خنک کننده و مقایسه آن با کیس سیستم شما است. از لحاظ ارتفاع و عمق حتما باید کیس شما از کولر انتخابی پشتیبانیکند. خصوصا اگر ایرکولر مورد مد نظر شما از مدلهای غول پیکر و قدرتمند میباشد بیشتر باید به این موضوع دقت کنید. سازگاری کولر با رمها را نیز فراموش نکنید. اکثر کولرهای بادی امروزی جثه بزرگی دارند چرا که برای کنترل دمای پردازنده های قدرتمند امروزی نیاز به هیت سینک های بزرگ است. از طرفی هر چه کولر بزرگتر می شود، وزن آن نیز بالاتر میرود. از نظر زیبایی، اگر چه یک فاکتور سلیقه ای است، اما اعتقاد اکثر کاربران این است که خنک کنندههای بادی امروزه دیگر جذابیت ندارند. با این حال امکان نصب ساده و قیمت مناسبتر نسبت به خنک کنندههای مایع باعث شدهاند این کولرها همچنان محبوبیت بالایی در بازار داشته باشند.
البته تصور نکنید ایرکولرها از لحاظ کارایی حرفی برای گفتن مقابل واترکولرها ندارند. این یک باور کاملا غلط است. ایرکولرهای بسیار باکیفیتی از برندهای شناخته شده مانند ناکتوا در بازار وجود دارند که حتی با بهترین واترکولرهای بازار نیز در بسیاری از زمینهها رقابت میکنند. مدلهایی مثل Noctua NH-D14 که حتی قابلیت این را دارند که از پس خنک کردن پردازندههای اورکلاک شده نیز برآیند. با این حال به طور کلی ایرکولرها در سه قسمت اصلی نسبت به واترکولرها ضعف دارند: نخست اینکه فنها به اندازه مایع خنک کننده کارایی ندارند که باعث میشود بهترین انتخاب برای کاربریهای بسیار سنگین و پردازندههای اورکلاک شده نباشند. دوم اینکه ایرکولرهای قدرتمند، اندازه بسیار بزرگی دارند. و مورد سوم نویز نسبتا بالای فنهای خنک کننده است که هر کاربری نمیتواند صدای آزار دهنده آنها را تحمل کند.
واترکولرها – خنک کنندههای مایع جذاب و با راندمان بالا
فارغ از جزئیات فنی، آنچه که همه کاربران بر روی آن اتفاق نظر دارند، زیبایی سیستمهای خنک کننده مایع است. تماشای سیستمهای حرفهای با این نوع از کولرها هوش از سر هر کاربری میبرد. اما مسلما واترکولرها برای همه کاربران مناسب نیستند. اما اجازه بدهید اول از خوبیهای این نوع خنک کاری بگوئیم. اصلیترین مزیت خنک کنندههای مایع، توانایی بسیار بالای مایع خنک کاری در کنترل دمای قطعات سیستم است که باعث میشود قطعات سیستم شما در درجه حرارت بسیار مناسبتری فعالیت کنند. خصوصا اگر گیمر حرفهای یا اورکلاکر باشید، واترکولرها راندمانی که انتظار دارید را در اختیارتان قرار میدهند. پایداری در راندمان دیگر نکته مثبت واترکولرها میباشد که در شرایط نامساعد و محیطهای نامناسب همچنان میتوانند در سطحی مطلوب وظیفه خود را انجام دهند.
واترکولرها خود به دو دسته تقسیم میشوند. واترکولرهای کلوز لوپ (حلقه بسته) یا AIO و واترکولرهای اوپن لوپ (حلقه باز) یا کاستوم. در نوع کلوز لوپ، معمولا کاربر نمیتواند در سیستم دخالتی داشته باشد. یعنی مایع خنک کاری را تعویض کند یا مخزن آن را دوباره پر کند و اقداماتی از این قبیل. کلوز لوپها از طرف سازنده آماده و محیا برای نصب و استفاده هستند و نیازی به عملیاتهای پیچیده و خطرناک ندارند. با این حال واترکولرهای کلوز لوپ میان رده و رده پائین اکثرا عملکردی در حد ایرکولرهای معمولی دارند و نمیتوانید انتظار زیادی از آنها داشته باشید. مهمترین نکتهای که باید در مورد این نوع از خنک کنندههای مایع توجه داشته باشید، کاهش سطح مایع خنک کننده در گذر زمان است که در نهایت منجر به افت عملکرد کولر و سوختن پمپ آن میشود. اتفاقی که کولر را عملا بلا استفاده خواهد کرد.
واترکولرهای AIO و کاستوم
خنک کنندههای مایع حلقه باز یا اوپن لوپ بی شک مخصوص کاربران حرفهای هستند. اگر کاربر معمولی، گیمر معمولی، حتی اورکلاکر معمولی هستید پیشنهاد میکنیم سمت این نوع کولرها نروید. کولرهای آبی حلقه باز فرآیند نصب پیچیدهای دارند و خطراتی که ممکن است به راحتی قطعات گران قیمت سیستم شما را نابود کنند.
اما کاربران حرفهای بهترین انتخابی که برای سیستم خنک کننده یک کامپیوتر گران قیمت و حرفهای میتوانند داشته باشند، کولرهای مایع حلقه باز هستند. عملکرد این نوع کولرها در کنترل دمای قطعات چشمگیر است. ضمنا شما میتوانید علاوه بر CPU، در صورت در اختیار داشتن قطعات لازم، با یک خنک کننده حلقه باز کارت گرافیک سیستم خود را نیز با مایع خنک کنید. دست کاربر در این نوع کولرها باز بوده و محدودیتی برای تعویض مایع کولانت و پر کردن مجدد مخزن آن وجود ندارد. با این حال باز هم باید متذکر شویم این نوع کولرها فقط مناسب کاربران حرفهای سخت افزار هستند. از زیبایی کولرهای اوپن لوپ نیز نباید ساده گذشت که میتوانند جلوه PC شما را دو چندان کنند. از دیگر مزایای کلی کولرهای مایع میتوان به نویز کم آنها، اشغال فضای کمتر در کیس و زیبایی آنها اشاره کرد.
از مزایای کولرهای مایع که بگذریم، باید معایب آنها را نیز یادآور شویم. نخست اینکه کولرهای مایع معمولا قیمت بالایی دارند. خصوصا کولرهای مایع حلقه باز یا کاستوم که هزینه بسیار بالایی را روی دست شما میگذارند. هزینه یک کیت خنک مایع سفارشی از یک برند بزرگ مانند EK یا XSPC میتواند تا 5 برابر بیشتر از بهترین ایرکولرهای بازار تمام شود. مورد بعدی این است که کولرهای مایع ارزان قیمت ارزش خرید ندارند. صرفا به دلیل واترکولر بودن راضی به خرید هر مدل رده پائین و بی کیفیتی نشوید چرا که عملکرد این نوع کولرها قطعا شما را ناامید میکنند. در بودجههای پائین و محدود، خرید یک ایرکولر بسیار منطقیتر است.
همانند کولرهای بادی، برای نصب واترکولرها در کیس نیز باید از وجود فضای کافی اطمینان حاصل کنید. کیس شما باید از کولرهای مایع پشتیبانی کند. به طور مثال در صورتی که قصد خرید یک کولر با رادیاتور 360 میلی متری را داشته باشید، باید کیس شما در قسمت بالا یا جلو فضای لازم را برای نصب چنین رادیاتوری داشته باشد. معمولا لازم میشود که برای نصب رادیاتور در جلو یا سقف کیس، فنهای از پیش نصبی شده کیس را باز کنید. باز هم باید گفت واترکولرها از لحاظ نصب مناسب کاربران مبتدی نیستند و اکیدا توصیه میکنیم نصب این نوع کولرها را به افراد ماهر بسپارید. خصوصا در موارد کاستوم که اتصال ایمن شیلنگها و بستها حیاتی است چرا که یک نشت کوچک میتواند سیستم عزیز شما را نابود کند.
ایرکولرها در برابر واترکولرها – کدام نوع را انتخاب کنیم؟
توضیحات این مقاله میتواند تا حد زیادی شما را برای انتخاب واتر کولر مناسب راهنمایی کند اما مسلما مهمترین فاکتور برای یک انتخاب مطلوب، در نظر گرفتن نوع کاربری شماست. اکثر کاربران ایرکولرها را به علت قیمت کم و نصب آسان انتخاب میکنند. خصوصا اگر محدودیتی برای نصب ایرکولرهای بزرگ و قدرتمند نداشته باشید، میتوانند بهترین انتخاب برای سیستمهای معمولی یا گیمینگهای نه چندان حرفهای باشند. توصیه ما به گیمرهای حرفهای یا سیستم های ایستگاه کاری که در مدت زمان طولانی پردازشات سنگین را انجام میدهند استفاده از واترکولرهای رده بالا و با کیفیت است. اگر تخصص و بودجه استفاده از واترکولرهای کاستوم را دارید، میتوانند انتخابی ایدهآل برای شما باشند. در نهایت توصیه میکنیم توجه ویژهای به سیستم خنک کننده کامپیوتر خود، خصوصا CPU داشته باشید.
این همه داستان گفتین ولی نگفتین چقدر تو کاهش دمای پردازنده اختلاف دارن؟
سلام
بین واتر کولر و ایر کولر کدوم بهتره برای cpu 12400؟
و اینکه چقدر احتمال نشتی اب وجود داره ؟
قطعا واتر بهتره هر چند کولر استوک داره، اول استوک شو تست کن…
نشتی اب؟ همیشه احتمال همه چی هست ولی وقتی برند و مدل با کیفیت بگیری فرض کن نزدیک به صفر
12400 پردازنده داغی نیست ایر کولر های معتبر براش کافیه اگر هم واتر کولر میخواید میتونید از واتر کولر های ۱۲۰ یا ۲۴۰ استفاده کنید
اگر از برند های شناخته شده استفاده کنید اصلا جای نگرانی نیست
سلام. بستگی به نوع کاربریتون داره که کدوم مناسب تره و همچنین بودجه و فضای کیس.
ایر کولر های مناسب مثل مدل های Hyper 212 کولرمستر یا دیپ کول AK400 یا AK620 که براکت LGA1700 دارند و قدرت دفع حرارت خوبی هم دارن میتونن از پس خنک کردن 12400 بربیان. اما همون طور که گفتم عامل نهایی نوع کاربری شماست و فضای کیستون و حتی منطقه سکونت که جایی با آب و هوای گرم هستید یا معتدل و سرد.
عملکرد ایرکولر به شدت وابسته به دمای محیط بیرونه ولی واترکولر وابستگیش کمتره یک مقدار.
در مورد نشتی واترکولر های AIO، الان با فناوری هایی که شرکت های سازنده استفاده میکنن و شلنگ های اسلیو ، ریسک نشتی بسیار بسیار پایینه و میشه اصلا نگران این موضوع نبود.
سوال:
کسی می دونی برای lga1700 چه خنک کنند بادی می توانم بگیرم؟ من که هرچی نگاه می کنم برای این سوکت چیزی وجود نداره!
یعنی مثلا دیپ کول برای این سوکت براکت تولید کرده تا از این سوکت پشتیبانی کنه . اما اینجا چی ؟
تشکر
ایرکولر سازگار فعلا هیچی نیست تو بازار
یه سوالی ذهن منو درگیر کرده اگه سرویس نمیشن پس مادربورد ها و گرافیک هایی که واتربلاک دارن به صورت aio چی میشن .یعنی اونا هم سرویس نمیشن؟ مثله گرافیک های جدید ایسوز
و اینکه پس باید به یه نکته ای اشاره کرد اصلا خرید کولر aio داخل ایران به صرفه نیست بهتر هست مدار باز بست که دردسر تعویض میلیونی بعد 6 7 سال نداشته باشی. ولی باید کله چم و خمش یاد گرفت !
دوستان، 5 سال طول عمر بسه دیگه، اون قطعه ای که دارید فسیل شده بعد از 5 سال. هر سال یه نسل جدید از پردازنده ها میاد. هر 2 سال یه نسل جدید از گرافیک ها میاد. شما بعد از 5 سال که یه سیستمو نگه داری رسما فسیل شده. وانگهی، واتر مدار باز الان 15 میلیون تومنه، که با این پول میشه 2 تا AIO توپ خرید 10 سال استفاده کرد. چرا بیایی 15 میلیون پول بدی مدار باز بخری؟
موضوعی رو که باید بهش توجه کنید اینه، هیچ شرکتی هیچ محصولی رو تولید نمیکنه که بعد از این همه سال نیاز به تعویض و ارتقا نداشته باشه. چون اگر چنین چیزی تولید کنه ورشکست میشه. همیشه باید طوری محصول رو بسازند که شما تند تند عوض کنید، ارتقا بدین، که دوباره پول بریزین تو جیب این شرکت ها.
عزیز یه سیستم تاپ ببندی تا ده الی سیزده سال تمام بازی ها را آلترا مود میتونی اجرا کنی ؛ بعدس تا ۱۶ الی ۲۰ سال برات گبم های روز را اجرا خواهد کرد ! اگر تکنولوژی سرعت عجیب غریبی نگیره و روندش مثل این سی سال گذشته تا کنون باشه . ۱۳۹۰۰k ۴۰۹۰ گرافیک و ۱۲۸ رم بدای شما تا ۲۰ سال سیستم هست .
دوست عزیز اینجا ایرانه …..همین جمله کوچیکی که گفتم دیگه باید تا تهه ماجرا دستت بیاد … تمام قطعاتی که میخریم گارانتی نداره ..اون گارانتی هایی هم که میبینی بالای 95 درصدشون الکیه … بری شرایط گارانتی ها رو ببینی متوجه حرفم میشی …ببین باید جوری دیوایس بگیری که به هیچ وجه مشکل نخوری ..با تورجه به ارزش پولمون ..نمیتونیم بیایم هزینه های گزافی انجام بدیم …. به قول اقا ارمین عمر هر سیستم 5 ساله ..ولی این موضوع توی یه جایی مثل کشور های خارجی هستش که طرف بعد 5 سال کل سیستم رو عوض میکنه نه کشور هایی مثل ما اینجا طرف تا جایی که دستگاش بسوزه از سیستم استفاده میکنه چون پولشو نداره یه جدیدترشو بگیره …الان یه کیس خوب بخوای جمع کنی به غیر از مانیتورو موس و کیبرد و گرافیک برات حدوود 70 میلیون تومن اب میخوره ..ایا هر کسی میتونه جمع بکنه این سیستمو ..ایا هر کسی توان مالیشو داره ….اکثرن با کلی زور زدن یه سیستمی جمع میکنن که حداقل برایش 15 سال کار بکنه …ایا اینقدری بودجه داره هر چند سال بخواد کولر سی پی یوش رو عوض کنه ….طرف توی خارج زمانی که بخواد کولر سی پی یوش رو عوض کنه میبینی یجا اصلا یه سیستم دیگه جمع میکنه ….من خودم به فکر خرید واتر کولر مدار بسته بودم ولی بعد خوندن این پست که بعد 5 سال نیاز به تعویض داره ..الان میخوام همون ایر کولر بادی رو بگیرم نه خرابی داره نه هزینه گزافی میخواد …..تهه تهش فنشو بعد 10 سال عوض میکنی …. در حال حاضر هم یه سیستم نسل 4 اینتل دارم 8 سال از عمزش میگزره ولی هنوز خداست و قویه و چیزی که من ازش میبینم یه 7 سال دیگه هم جوابگومه با سرعت بالا و قوی …تمام بازیای روزم باهاش بازی میکنم البته 4 سال پیش یه 1080 انداختم روش …منظورم اینه ماها باید یچیزی بگیریم حالا حالاها خرج رو دستمون نزاره …الان شما یه سیستم بدرد بخور برای کار های سنگین و بازی کردن بخوای بگیری حالشو ببری حدود 150 تا 200 میلیون برات اب میخوره ….. این ست های مادربرد و گرافیکی که میبینی فقط باید واتر کولر باز بهشون بسته بشه دیگه برای خیلی خر مایه هاست ….طرف انقدری وضعش توپه این دستگاش بسوزه هم درجا یکی دیگه میخره …در کل وضعیت مالی طرف توی خریدش خیلی تاثبر داره ……
بصورت کلی» زیر 100وات TDP همون ایرکولر بخرین، خوبیش اینه خرابی نداره و اگر فنش هم دچار مشکل شد میتونین راحت تعویض کنین.برای 45وات یکی دوتا لوله مسی هم کافیه. 65وات 4لوله مسی بسیار زیادیش هم هست. 95وات 4لوله مسی شبیه به Gammax 400 خیلی هم کافیش هست. برای 100تا150 وات ایرکولر های بزرگتر میان روکار که بخاطر گرونی آلومینیوم، ممکنه هم قیمت واتر کولرهای خیلی ارزون قیمت باشن.
بالای 150وات باید حتما واترکولر تهیه کنین. ترجیحاً مارکهای عمر دار بخرین که بنچمارک ها رو با موفقیت پشت سر گذاشتن و Leak نداشته باشن! بهیچوجه 120mm یا 140mm نخرید چون عملکردشون در حد ایرکولرهای معمولیه و خطرات واترکولر ها هم داره مثل خرابی پمپ یا Leak. حداقل 240mm باشه، ایده آلی که فن هاش هم کم صدا باشن 280mm هست. 360mm برای HEDT های 300واتی کاربرد بهتری دارن وگرنه توی دما مشابه 240تا280 هستند.توجه کنین نحوه ی نصب واتر کولر یه نکته ی ریزی داره که نبایستی سر و ته بسته بشه بخاطر یذره حباب و مشکلی که برای پمپ ایجاد میکنه.
دقت کنین حدودا 60ثانیه طول میکشه که ظرفیت گرمایی ایرکولرها تمام بشه و به حداکثر دما برسن.
برای واترکولر های 240میل این میزان حدود 200ثانیه و برای 360میل ها حدود 300ثانیه هست.
ظرفیت گرمایی» چقدر طول میکشه تا به حداکثر دما برسه. مثلا اگر رندرهای زیر 60ثانیه ای دارین یا توی بازیهاتون سی پی یو فقط مدت زمانی کمی هست که خیلی درگیر محاسباته، همون ایرکولر کافیه و حتی حداکثر دما هم نخواهد دید.ولی اگر رندرهاتون یا کارهاتون حدود 2-3دقیقه تا 5 دقیقه یا بیشتر طول میکشه بهتره واترکولر تهیه کنین که علاوه بر کاهش کلی دما، ظرفیت گرمایی جوری باشه برای کارهایی که زمان کمی میبرن، الکی سی پی یو روی دمای حداکثر نره.
توی GamersNexus و JayZTwoCents بسیار زیاد در این باره توضیح دادن.
ایول خیلی خوب توضیح دادی …در مجموع ..لوپ باز ها به نظر من بدرد نمیخورن …شما فکر کن بخوای کیس رو جابجا بکنی …لطفا نگید هیچوقت جابجا نمیکنیم ….حتی تصور جابجایی اون کیس و خطراتش ..ترسناکه …..میمونه واتر کولر لوپ بسته و ایر کولر ها …..یه سوالی ایا بهترین مدل ایر کولر خریدش بهتر از واتر کولر لوپ بسته نیست ….الان ایر کولر داریم حدود 4 میلیون 5 میلیون تومن …واتر کولر هم از 2 میلیون شروع میشه تا 10 میلیون تومن …میخوام بدونم اگه قدرت خنک کننده ایر کولر با پدر و مادر با واترکولر برابری بکنه به نظرم ارزش خریدش بیشتر باشه وووبخاطر نبود خرابی توی ایر کولر تهه تهش یه 2 تا فنشو میخوای عوض کنی ..ولی واتر کولر ها به مرور زمان با تبخیر مایع درونشون کاراییشون افت میکنه و در اخر میسوزه پمپشون …ولی ایر کولر اصلا خرابی نداره ….
دقیقا مشکلاتی که میفرمایید هست.
سیستم با واتر مدار باز رو که تکون ندی بهتره.
واتر AIO هم بعد از 5 سال زهوارش در میره.
ایرکولر طول عمرش عالیه و تهش فقط فنهاشو میخوای عوض کنی.
اما از نظر پرفورمنس، ایرکولر های گران قیمت، تقریبا تا 80 الی 90 درصد واتر های AIO عالی میتوانند پرفورمنس داشته باشند.
یه سوال کولر های AIO . داخل ایران سرویس میشن؟
یعنی مایع داخلش که بعد عمری کمتر میشه و همینطور خاصیت شو از دست میده . دوباره شارژ کنن
گرین برای خودشو شارژ میکنه ولی اصولا وقتی به چنین مرحله ای میرسه بهتره کلا AIO رو عوض کنید. من توصیه نمیکنم شارژش کنید. وقتی AIO خریدین، 5 سال استفاده کنید، و بعد یکی دیگه.
پس با این اوصاف بازم کولر های بادی خیلی بهترن من توی سیستم هایی که داشتم و بالای 10 سال هم باهاشون کار کردم میتونم بگم هیچوقت به مشکلی بابت ایر کولرش بر نخوردم …ولی اینکه نیاز باشه هر 5 سال یه واتر کولر عوض کنی اونم با این قیمت ها اصلا صرفه اقتصادی نداره .حالا گیریم یه 5 درجه خنکتر میکنن ولی بازم به صرفه نیست …ما نهایتن تو سنگین ترین حالت گیم بزنیم و با نرم افزار های تخصصی مقداری فشار رو سیستم بیاریم … اونقدری تفاوت بوجود نمیاره ….
فقط یچیزی جدای این مطلب ..اقا ارمین..سایتتون لوگینش مشکل داره ..با یه سیستم لوگین میکنیم با یه سیستم دیگه لوگین نمیشه ….با یه مرورگر لوگین میکنیم ..با یه مرورگر دیگه لوگین نمیشه …خیلی مواقع هم با همون سیستمی که لوگین میشدم میخوایم دوباره لوگین بکنیم بازم لوگین نمیشه ….این مشکل رو توی سایت قدیمیتونم داشتین …هنوزم پا برجاست …با دستگه های مختلف من تست کردم ..از لحاظ ویندوز و مرورگر هم همشون سالمن ..مطمئن باشید ..مشکل از لاگین سایتتونه….وقتی هم لوگین رو میزنیم یه لود ریزی میکنه و هیچ اتفاقی نمیوفته و هیچ خطایی هم نمیده ……این کامنتم چن روز پیش میخواستم بدوم ولی چون لوکین نمیشدم تو سایت نمیتونم کامنت بزارم …لطفا بررسی کنید این مشکل رو …مرورگر های مورد استفاده هم موزیلا و کروم هستن
مرسی از اطلاعات کامل. فقط ی نکته تو رندر های طولانی مدت با ایرکولر 4 لوله ای دمای پردازنده 70 الی 75 هست (اینتل 9700 معمولی) نیاز هست به فکر بهتر کردن کولر باشم؟