سال 2018 بود که سامسونگ برای نسخه پلاس سری گلکسی S خود از دوربین تل فوتو استفاده کرد. با وجود کاربردی بودن این دوربین در آن زمان و حضور درخشان دوربین گلکسی اس 9 پلاس در رتبه بندی برتر سایت DxoMark، هیچ خبری از برادر کوچک این سری، گلکسی اس 9 نبود. تنها یک سال بعد گلکسی اس 10 سامسونگ با سه دوربین وارد بازار شد و این مورد تا سال 2020 و رونمایی سامسونگ از سری گلکسی اس 20 نیز ادامه داشته است. مقایسه دوربین گلکسی S20 و S9 نشان از بهبود عملکرد دوربین پرچمدارهای سامسونگ طی دو سال را نشان خواهد داد. در این میان گلکسی اس 10 نیز با توجه به دریافت بروزرسانیهای متعدد و ترکیب دوربین سهگانه خود باید عملکرد خوبی را از خود نشان دهد.
سال 2018 سال شکوفایی سامسونگ در زمینه دوربین عکاسی بود. بلاخره دستگاههای پرچمدار این کمپانی مجهز به دوربین دوگانه شده بودند و این یک قدم بلند برای سامسونگ بود اما همانطور که گفته شد این مورد تنها برای نسخه پلاس گلکسی اس 9 بود. نسخه پایه گلکسی اس 9 از ترکیب دوربین خاصی برخوردار نبود. یک سنسور 12 مگاپیکسلی با لنز 26 میلی متر و اندازه پیکسل 1.4 میکرو پیکسل، تمام مشخصات دوربین اصلی این دستگاه بودند. البته نباید این موضوع را فراموش کنیم که گلکسی اس 9 و گلکسی اس 9 پلاس از دریچه دیافراگم متغیر استفاده میکردند. با استفاده از یک موتور کوچک دوربین گلکسی اس 9 بین دو دریچه 1.5 و 2.4 قابلیت جابجایی داشت و همین موضوع به عکس برداری شب دستگاه کمک زیادی میکرد.
گلکسی اس 10 اما یک پرش بلند دیگر برای سامسونگ بود. اضافه شدن دو دوربین به دوربین اصلی، ترکیب سهگانه را به نسخه پایه سری Galaxy S10 هدیه داده بود. یک سنسور 12 مگاپیکسلی با دریچه دیافراگم متغیر 1.5 و 2.4 اینبار برای گلکسی اس 10 نیز به خوبی خودش را نشان میداد. اما حضور یک دوربین تل فوتو با زوم 2X با سنسور 12 مگاپیکسل و لنز 52 میلی متر، باعث اضافه شدن قابلیت تصویر برداری پرتره به گلکسی اس 10 شده بود. البته عکس برداری پرتره با دوربین اصلی دستگاه نیز انجام میشد اما داشتن لنز 52 میلی متر باعث بهتر شدن تصاویر پرتره در این دستگاه میشد.
گلکسی اس 10 زمانی رونمایی شد که حضور دوربین الترا واید حتی در دستگاههای میانرده نیز حس میشد و سامسونگ برای کامل کردن پکیج تصویر برداری گلکسی اس 10، دوربین الترا واید با سنسور 16 مگاپیکسل را نیز در اختیار کاربران خود قرار داد. این دوربین با قابلیت SuperStudy یک ویدیو روان و بدون لرزش را برای شما به ثبت میرساند.
شاید در نگاه اول ترکیب دوربین گلکسی اس 20 برای شما یک ترکیب دوربین عالی به نظر برسد اما باید این مورد را در نظر داشته باشید که دوربین تل فوتو گلکسی اس 20 تنها از زوم 1.1 برخوردار است اما با توجه به استفاده از سنسور 64 مگاپیکسلی، توقع زوم 3 برابر هیبریدی را از این دستگاه خواهید داشت. البته میتوان از یک لحاظ این کار سامسونگ را تحسین کرد. با توجه به اینکه دوربین اصلی این دستگاه یک سنسور 12 مگاپیکسلی است. قابلیت فیلم برداری 8K با این سنسور برای گلکسی اس 10 امکان پذیر نیست و سامسونگ برای ایجاد این قابلیت دست به استفاده از دوربین 64 مگاپیکسلی دستگاه زده است. همین موضوع باعث شده است تا در زمان ضبط ویدیو 8K به غیر از زومی که خود ویدیو در هنگام ضبط برای کاربر ایجاد میکند، دوربین دستگاه دیگر یک زوم اجباری دیگر را روی دست کاربر نگذارد. دوربین الترا واید دستگاه نیز برخلاف گلکسی اس 10، یک سنسور 12 مگاپیکسلی است.
همانطور که گفته شد گلکسی اس 10 در میان هر سه دستگاه از نظر ترکیب سخت افزاری و نرم افزاری در بهترین شرایط قرار دارد. به غیر از داشتن سه رنج دید مختلف، ارائه بروزرسانیهای مختلف توسط سامسونگ طی یک سال اخیر، دوربین گلکسی اس 10 را در بهترین شرایط خود چه در بخش رنج داینامیکی و چه در بخش HDR قرار داده است.
اما باید دید که آیا مقایسه دوربین گلکسی S20 و S9 آنطور که باید و شاید کاربران را متقاعد برای خرید گلکسی اس 10 تنها برای ثبت تصاویر خواهد کرد یا خیر. گرچه با توجه به حضور سه دوربین، گلکسی اس 20 یک گزینه بسیار عالی برای کاربرانی خواهد بود که میخواهند همیشه یک دوربین عکاسی در جیب خود داشته باشند.
اما اگر از آن دسته از افراد هستید که تنها تلفن همراه را برای ثبت تصویر ساده خریداری خواهید کرد اما در همین مورد میخواهید تا خروجی تصویر یک کیفیت راضی کننده را داشته باشد و در گزینههای خرید خود گلکسی اس 9 نیز حضور دارد. دیدن این ویدیو را به شما پیشنهاد میکنیم.
بیشتر بخوانید: بررسی دوربین سلفی گلکسی S20 Ultra سامسونگ توسط DxOMark
دیدگاهتان را بنویسید