عیسی زارع پور، وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات در جلسه بررسی صلاحیت وزیرهای پیشنهادی دولت سیزدهم در مجلس حضور پیدا کرده است. اما نظر موافقان و مخالفان وزیر پیشنهادی ارتباطات در مجلس چیست و آیا او کار سختی برای گرفتن رأی اعتماد در پیش دارد؟
زارع پور به خوبی میداند که گرفتن رأی اعتماد از مجلس در گروه تضمین راه اندازی شبکه ملی اطلاعات است. در این جلسات نیز او تأکید کرد که تا 4 سال آینده این شبکه راهاندازی خواهد شد. او با اشاره به اینکه در حال حاضر بیش از 50 میلیون کاربر شبکه اجتماعی و 35 میلیون گیمر حرفهای در فضای مجازی وجود دارد بار دیگر تأکید کرد که کاربران در این فضا بی پناه هستند و در صورت کسب رأی اعتماد از مجلس این موضوع را سامان خواهد داد.
شبکه ملی اطلاعات تا 4 سال آینده تکمیل میشود
وزیر پیشنهادی ارتباطات با اشاره به اینکه 20 سال است که طرح شبکه ملی اطلاعات قرار است اجرا شود، عنوان کرد که این موضوع هنوز محقق نشده. او اعلام کرد که متأسفانه شبکه ملی اطلاعات به غلط به معنای قطع دسترسی به شبکه جهانی و اینترنت جا افتاده است. زارع پور در ادامه گفت:
“من به عنوان یک متخصص شبکههای کامپیوتری میگویم راهاندازی شبکه ملی اطلاعات از افتخارات کشورها است و به هیچ وجه به معنای قطع دسترسی به شبکه جهانی اینترنت نیست. مساله این است که چرا برای ارسال یک پیغام، بستههای اطلاعاتی مربوط به این پیغام باید از کشور خارج شود و به کشورهای آلمان و آمریکا برود و دوباره این مسیر را طی کند و به دست مخاطب برسد؟
با این کار هم هزینه پهنای باند بین الملل بدهیم هم امنیتمان به مخاطره میافتد و نیز استقلالمان دچار خدشه میشود. اگر روزی اتفاقی رخ دهد و اینترنت قطع شود کل خدمات داخلی کشور از کار میافتد، این به هیچ وجه منطقی نیست.”
او با تأکید بر اینکه این شبکه به معنی قطع دسترسی به شبکه جهانی نیست، عنوان کرد که لایههای مختلفی دارد و در محضر نمایندگان گفت که “در سقف زمانی 4 سال شبکه ملی اطلاعات را بر اساس مصوبه شورای عالی فضای مجازی که بعد از 10 سال، سال گذشته تازه تکلیف دستگاهها در آن مشخص شده را به سرانجام خواهیم رساند.”
- عیسی زارع پور وزیر ارتباطات پیشنهادی رئیسی به مجلس کیست؟
- با طرح صیانت آینده فضای مجازی و اینترنت در دولت سیزدهم چگونه خواهد بود؟
موافقان و مخالفان وزیر پیشنهادی ارتباطات در مجلس
در دو روز گذشته نمایندگان مجلس در بررسی صلاحیت عیسی زارع پور، وزیر پیشنهادی ارتباطات نظرات خود را در رابطه با او بازتاب دادهاند. در ادامه با هم نگاهی خواهیم داشت به نظر موافقان و مخالفان وزیر پیشنهادی ارتباطات در مجلس.
مجتبی یوسفی – موافق: تخصص وزیر پیشنهادی در زیرساخت است
عضو کمیسیون عمران مجلس با اعلام اینکه رشته تخصصی وزیر پیشنهادی در حوزه زیرساخت است، عنوان کرد که در این وزارتخانه 2 ساحت، یکی در حوزه زیرساخت و دیگری نرمافزار و مدیریت منابع در حوزه حکمرانی در فضای مجازی است. یوسفی در ادامه گفت کسی باید در حوزه نرمافزاری بیاید که صاحب برنامه بوده و شهامت ایجاد تحول را داشته باشد که ایشان در سوابق گذشتهاش و راهاندازی مرکز دیجیتال در وزارت ارشاد که سابقه نداشت، این موضوع را ثابت کرده است.
سید نظری غنی خانقاه – مخالف: برنامه وزیر پیشنهادی شفافیت ندارد
او با اشاره به اینکه زارع پور در یک کمیسیون مخالف طرح صیانت از حقوق کاربران بوده و در کمیسیون فرهنگی که کمیسیون تخصصی این طرح است موافقت خود را اعلام کرده، گفت که وزیر پیشنهادی برنامه شفافی ندارد و چنین روحیهای برای وزیر قابل قبول نیست که در وزارتخانهای پرپول مشغول به فعالیت شود که در تمام ایران شعبه دارد. او با اشاره به اینکه زارع پور عضو هیچ شبکه اجتماعی نبوده و فعالیتی در آنها ندارد، نتیجه گرفت که زارع پور به شبکههای اجتماعی اعتقادی ندارد و نمیتوان به چنین وزیری اعتماد کرد.
سید مجتبی محفوظی – موافق: زارع پور تجربه قابل قبولی دارد
نماینده مردم آبادان با اشاره با اینکه یکی از ویژگیهای زارع پور، تجربه و تخصص است، گفت: “در شگفتم چگونه انگشت اشاره را به سمت تخصص و تجربه میبرند”. او گفت که شناسنامهدار شدن سایتها، شکل گیری بیش از 400 شرکت تولیدکننده محتوا در سالهای 85 تا 90 از دیگر خدمات ارزنده زارعپور است. محفوظی با اشاره به داشتن عالیترین سطح تحصیلات در رشته مهندسی کامپیوتر دانشگاههای داخلی و خارجی زارع پور معتقد است که این وزیر انتخاب درستی از سمت رئیسی بوده است.
علی اصغر عنابستانی – مخالف: شبکه ملی اطلاعات کی راهاندازی میشود؟
او با تأکید بر انقلابی بودن زارع پور و برنامه خوبش، در مخالفت با این وزیر گفت که در بحث شبکه ملی اطلاعات فقط به چالشهای موجود در این حوزه پرداخته و راهکار عملیاتی برای اجرای این پروژه ارائه نکرده است. عنابستانی گفت: به ما دقیق بگوید چه زمانی شبکه ملی اطلاعات که زیرساخت اصلی فضای مجازی در کشور هست و مورد مطالبه رهبری است ایجاد خواهد شد.
محمود عباس زاده مشکینی – مخالف: وزارت فراتر از توانایی و تخصص زارع پور است
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به زیربنایی بودن وزارت ارتباطات و شاهرا بودن آن برای وزارتخانههای آموزش و پرورش، آموزش عالی، بهداشت و درمان، اقتصاد معتقد است که توانایی وزیر پیشنهادی برای اداره چنین منسبی کافی نیست. او با تأکید بر اینکه زارعپور در حوزه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تخصص نداشته و تحصیلکرده کامپیوتر یا IT است افزود این در حالی است که مأموریت وزارتخانه مذکور ICT و فناوری است.
روح الله عباس پور – موافق: برنامههای زارع پور واقع گرایی لازم را دارد
عباسپور به نمایندگی از کمیسیون صنایع و معادن مجلس با حمایت از برنامه وزیر پیشنهادی اعلام کرد که “برنامههای ایشان واقع گرایی لازم را دارد. همچنین ایشان آیندهنگر هستند و برای یک افق زمانی چهار ساله میتوانند انسجام عمل داشته باشند.” او تأکید که کمیسیون صنابع و معادن با توجه به ظرفیتهای علمی زارع پور را مناسب تشخیص داده است.
حسین حاتمی – مخالف: برنامههای زارع پور ابهام دارد
نماینده کلیبر با اشاره به اینکه زارع پور در هیچ شبکه اجتماعی عضو نبوده و به آن اعتقادی ندارد، عنوان کرد: “برنامههای وی نیز صرفا ابعاد پژوهشی داشته و عملی نیست.” حاتمی همچنین گفت که زارع پور در زمانیکه معاونت ارشاد را بر عهده داشت با تندروی باعث عدم دریافت مجوز از سوی بسیاری از کسب و کارهای مجازی شد که منجر به تعطیلی آنها شد. او معتقد است که این شخص از ظرفیت اقتصاد در فضای ارتباطات اطلاعی نداشته و یا در برنامه خود از آن نام نبرده است.
مالک شریعتی – موافق: وزیر پیشنهادی نماد دولت جوان حزباللهی
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس معتقد است که زارع پور “جوانی متخصص، انقلابی، متعهد و دغدغهمند از خطه مقاوم و شهیدپرور کرمانشاه است” و ارتباط گسترده با شبکه حرفهای فناوری اطلاعات و بدنه اپراتورهای مخابراتی در راستای توسعه زیرساختهای سخت و نرم در حوزه فناوری اطلاعات و تلکام کشور از جمله توانمندیهای او به حساب میآید. شریعتی معتقد است که زارع پور نماد دولت جوان حزب اللهی است؛ اما حمایت و اعتماد مجلس منوط به کارآمدی و حفظ سلامت اقتصادی مدیران ارشد دولت بهویژه در وزارتخانه کلیدی و ثروتمند ارتباطات و فناوری اطلاعات است.
نظر شما درخصوص وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات چیست؟ آیا او گزینه مناسبی برای این سمت به حساب میآید؟
خدایا مارا از دست ادم های مسوول تسبیح به دست بی سواد رها کن
هذچی حرف میزنن ادعاست فقط و فقط میان حرف میزنن حرفاشون هم ۹۰درصد استدلالی نیست فقط میان خیلی خیلی کلی گویی میکنن
وزیر جوان است
وزیر برنامه اش خوب است
وزیر برنامه اش ابهام دارد
وزیر بد است خوب است
باید بیان بند بند برنامه هارو از هرلحاظ بررسی کنن بگن فلان بند فلان است فلان جا فلان کارو کردی و…
وقتی ۴۰درصد مردمی رو زور کردن به به لیست سربسته رای بدن و نزاشتن افراد جوون و متخصص بیان نتیجه همینه
ایشالا بساط این جناح قلدر ام تا چن سال دیگه برداشته میشه و نظام پوست اندازی کنه
به امید ایرانی بهتر