مدتی است که درایوهای ذخیره سازی جامد (SSD) به دلیل ماهیت عدم وجود اجزای متحرک، مقاومت ذاتی در مقابل ارتعاشات، دوام کلی و سرعت بسیار بالای خواندن/نوشتن نسبت به درایوهای هارد دیسک (HDD)، بسیار مورد توجه مصرف کنندگان قرار گرفته است. این روزها دیگر کمتر لپ تاپ یا PC را میتوان پیدا کرد که از درایو SSD برخوردار نباشد و حتی بسیاری از کاربران، سیستمهای قدیمی و کند خود را تنها با استفاده از SSD چندین پله ارتقاء میدهند. اما اخیرا پست منتشر شده از سوی Backblaze (ذخیرهساز اطلاعات ابری)، به وضوح نشان دهندهی روند رو به افزایش خرابی درایوهای SSD، تقریبا همانند HDD است!
وظایف مشابه برای SSD و HDD در مراکز داده
درایوهای SSD عمدتا به دلیل افزایش سرعت، کاهش تاخیر و بالا رفتن دوام توسط طیف گستردهای از کاربران، اعم از گیمرها تا دیتاسنترهای بزرگ مورد استفاده قرار میگیرد. اما این پست جدیدی که توسط اندی کلاین از شرکت Backblaze منتشر شده ، تمام معادلات را تغییر داده و داستان کاملا متفاوتی در مورد طول عمر و میزان قابل اطمینان بودن این درایوها روایت میکند. شرکت Backblaze یک ارائه دهنده خدمات ذخیرهسازی و پشتیبانگیری اطلاعات در فضای ابری با چهار مرکز داده در ایالات متحده و اروپا است. این شرکت برای درایوهای بوت سرور، ذخیره log، سیستم عیبیابی خود به درایوهای HDD و SSD وابسته است. هردو درایو برای استفاده در کاربردهای مشابه مورد استفاده قرار میگیرند و علاوه بر راهاندازی سرور، نوشتن/خواندن، حذف پروندهها به صورت مداوم مورد پشتیبانی خود قرار میدهند.
آمار با آنچه دیده میشود متفاوت است
این شرکت در تازهترین آمارهای دادهای خود در رابطه با میزان خرابی درایوهای مرکزداده، نموداری از میزان خرابی درایوهای SSD و HDD که وظایف یکسانی در محیط ذخیرهسازی ابری انجام دادهاند را منتشر کرده است. در نگاه اول به وضوح مشاهده میکنیم که میزان خرابی درایوهای SSD از درایوهای HDD بسیار کمتر است، اما واقعیت کمی متفاوت است. اندی کلاین در پست خود بر این نکته تاکید کرده که، درایوهای HDD ذکر شده در این آمار عموما چندین سال از درایوهای SSD مورد نظر قدیمیترند و طبیعتا از ساعت کاری بسیار بالاتری برخوردار هستند. اعداد و ارقام ارائه شده از سوی Backblaze در حالی آمار خرابی درایوهای SSD مورد استفاده از سال 2018 را نشان میدهد که درایوهای HDD حاضر در آمار از سال 2014 به این سو مورد استفاده قرار گرفتهاند. حالا کافیست که آمار افزایش میزان خرابی HDD در بازه زمانی 2014 تا 2017 را با میزان خرابی SSD از سال 2018 تا 2021 (که از نظر طول عمر و میزان عملکرد بایکدیگر برابر هستند) را با هم مقایسه کنیم تا متوجه شویم اختلاف آماری آنقدر که در نگاه اول به نظر میرسید بالا نیست، زیرا درایوهای SSD تازه اول راه خود هستند.
این مقایسه آماری این سوال را به وجود میآورد که آیا میزان خرابی درایوهای SSD در سالهای آینده همانند هارددیسکها به یکباره افزایش پیدا خواهد کرد؟ اگر واقعا قرار باشد چنین اتفاقی بیفتد باید منتظر مشاهده افزایش ناگهانی میزان خرابی SSDهای شرکت Backblaze از سال آینده به بعد باشیم. شرکت Backblaze به صورت مرتب گزارشهایی از میزان خرابی درایوهای مختلف خود منتشر میکند که میتواند بسیار مفید باشد، ما نیز منتظر میمانیم تا شاهد آمارهایی که قرار است در چند سال آینده منتشر شود باشیم، تا به جواب قطعی در مورد میزان اعتماد به عملکرد و پایداری درایوهای SSD در مقایسه با هارددیسکها برسیم. تا آن زمان بحث بر سر ارجعیت هر درایو بر دیگری ادامه خواهد داشت و در آخر میزان بودجه و نوع نیاز کاربری است که نهایتا تعیین کننده تصمیم مصرف کننده در انتخاب درایو مورد نظر است.
شما کدام درایوها را ترجیه میدهید و چرا؟ نظر خود را با ما در قسمت نظرات در میان بگذارید.
مطالب مرتبط:
Sata = Samsung SM863
nvme = Samsung 970 Pro