باور کنید یا نکنید بزودی قرار است که یک میوه خوشمزه در افزایش طول عمر باطری به دوستداران دنیای فناوری کمک شایانی کند. البته منظورم سیب یا همون کمپانی اپل نیست بلکه باید منتظر شیرین کاری میوه انار باشید. بله درست شنیدید. این میوه به غیر مزه دلپذیرش و خواص درمانی معجزه آسایی که دارد، در دنیای علم و فناوری هم حرفی برای گفتن دارد. جالب است بدانید که این میوه الهام بخش یک ایده جدید در تولید نسل متفاوتی از باطری های لیتیوم یون شده است که در قدرت و کارایی باطری های نسل آینده یک انقلاب محسوب می شود!
در تحقیق مشترکی که توسط دانشمندان دانشگاه استنفورد و بخش انرژی لابراتور شتابدهنده ملی SLAC صورت پذیرفته است ساختار جدیدی از فناوری کاملا متفاوت از ساختار حال حاضر باطری های لیتیوم یون اختراع شده است که تاثیر شگفت انگیزی بر زمان استفاده از دستگاه های الکترونیکی همچون تبلت و گوشی های هوشمند دارد. وقتی صحبت از باطری می شود ، این فناوری جدید با ایجاد آنودها یا همان الکترودهای مثبت کوچکتر، سبکتر و بسیار قدرتمندتر از گذشته شرایط بازی را به نحو چشمگیری به نفع دستگاه های مختلف الکترونیکی باطری دار تغییر می دهد. به گفته پروفسور Yi Cui، عملکرد آنودهای الهام گرفته شده از ساختار انار از نتایج باورنکردنی حکایت دارد به نحوی که بعد از 1000 بار دوره شارژ و خالی شدن مجدد این نوع باطری ها ، از ظرفیت 97 درصدی برای ادامه فعالیت برخوردارند که نوعی رکورد حساب می شود.
بر طبق این تحقیقات، ساختار الهام گرفته شده از میوه انار این اجازه را به متخصصان می دهد تا در باطری های لیتیوم یون از آنودهای سلیکونی در فضای آنودهای گرافیتی استفاده شود. از آنجایی که آنودهای سیلیکونی از قابلیت ذخیره 10 برابری انرژی نسبت به آنودهای گرافیتی برخوردار است ولی از مشکلاتی همچون ناپایداری و شکنندگی رنج می برد که در ساختار جدید، این مشکل برطرف شده است. البته هنوز تا زمان عرضه این باطری ها باید صبر کرد و واقعیت را در عمل باید دید.
واقعا تو دنیا دنیا جای خالی نسل جدید باتری ها احساس میشه. از وقتی یادمه باتری نسل جدید میخواد بیاد ولی خبری نیست
به همین دلیل قیمت انار در بازار سراسر کشور با رشد 10000 درصدی روبرو گردید و هر کیلو انار به قیمت 2 میلیون تومان فروخته می شود!